Live Radio Live TV

TV dagelijks om 17:00 19:00 21:00 23:00 1:00u.


3ML Radio of TV kijken: Kijk op ontvangst.3ml.nl


Brandweerwedstrijden in Hunsel

23-4 t/m 26-4

Bekijk onlineOp zaterdag 21 april werd door brandweerkorps Hunsel de Provinciale Vaardigheidstoets in de klasse 112 georganiseerd, waaraan 7 brandweerkorpsen uit de regio deelnamen. Toen wij er waren, was net brandweerkorps Roggel aan de beurt. Extra bijzonder: dit waren de laatste wedstrijden die het Hunselse korps heeft georganiseerd, omdat het korps gaat fuseren met het brandweerkorps Thorn.


Officiële opening Bijenoase bij Bezoekerscentrum Leudal

23-4 t/m 26-4

Bekijk onlineZondag 22 april werd op feestelijke wijze de bijenoase bij Bezoekerscentrum Leudal geopend. Deze bijenoase maakt onderdeel uit van het plan om een bijenlint te vormen door de hele gemeente Leudal.Wat is een bijenoase eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor mens en natuur dat ze worden gerealiseerd in Leudal?


Opening speelplek Merkelstraat/Luikstraat Maasbracht

23-4 t/m 26-4

Bekijk onlineOp zaterdag 21 april vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe speelplek aan de Merkelstraat/Luikstraat in Maasbracht. Buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen om het oorspronkelijke grasveldje te veranderen in een speel- en ontmoetingsplek voor buurtbewoners. De opening werd verricht door wethouder Wilms van de gemeente Maasgouw.


TV dagelijks om 17:00 19:00 21:00 23:00 1:00u.


3ML Radio of TV kijken: Kijk op ontvangst.3ml.nl


Kerngezond, afl. 27

26-4

Kerngezond, afl. 27KERNgezond is een maatschappelijk project gericht op gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. In KERNgezondTV ziet u het laatste KERNgezond nieuws, leraren die een leuke strijd met elkaar aangaan tijdens de SumoChallenge, twee kindervloggers die u meenemen in hun wereld en beantwoorden topsporters vragen van kinderen! Elke week is er ook een prijsvraag waarmee je kans maakt op een leuke prijs!


Restauratie kerktoren van Thorn

26-4 t/m 1-5

De kerktoren in Thorn wordt gerestaureerd, dat zal niemand ontgaan die een bezoekje brengt aan het witte stadje. Maar er zit een verhaal vast aan deze grote en noodzakelijke restauratie die allesbehalve van een leien dakje is gegaan. We zijn een kijkje gaan nemen waarbij onze cameraman op de steiger klom om de restauratie eens van dichtbij te bekijken.


Praot van de Straot

27-4 t/m 29-4

Verslaggeefster Truus van Kruchten en cameraman Frits Peeters gaan wekelijks op pad in de gemeente Leudal of Maasgouw om mensen op straat te vragen wat ze van een actueel onderwerp vinden.


Lintjesregen in Maasgouw

27-4 t/m 30-4

Burgemeester Strous heeft op donderdag 26 april diverse inwoners van de gemeente Maasgouw benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Lintjesregen staat voor de dag waarop in Nederland koninklijke onderscheidingen worden uitgedeeld. Het te krijgen lintje is een medaille voor mensen die een belangrijke verdienste voor de samenleving hebben geleverd. De jaarlijkse Lintjesregen vindt altijd plaats op de dag voor Koningsdag. Kijkt u naar een sfeerimpressie.


Lintjesregen in Leudal

27-4 t/m 30-4

Burgemeester Verhoeven heeft op donderdag 26 april aan diverse inwoners van de gemeente Leudal een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Lintjesregen staat voor de dag waarop in Nederland koninklijke onderscheidingen worden uitgedeeld. Het te krijgen lintje is een medaille voor mensen die een belangrijke verdienste voor de samenleving hebben geleverd. De jaarlijkse Lintjesregen vindt altijd plaats op de dag voor Koningsdag. Kijkt u naar een sfeerimpressie.


Rundje Regio

28-4 t/m 29-4

Een compilatie van het nieuws uit onze regio van de afgelopen week met inbreng van verschillende lokale omroepen uit Midden- en Noord-Limburg.


Gemeentelijke Koningsdagviering 2018 in Beegden

28-4 t/m 1-5

Op 27 april vierde Koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Groningen, maar ook in de rest van Nederland werd door jong en oud volop Koningsdag gevierd. Wij zijn een kijkje gaan nemen in Beegden, waar dit jaar ook de gemeentelijke Koningsdagviering van Maasgouw plaatsvond. Stichting Kinderfeesten en Stichting Kindervakantiewerk hadden voor alle peuters, kleuters en basisschoolleerlingen uit Beegden allerlei activiteiten georganiseerd. Om half elf kwamen de kinderen op hun versierde fiets, step of ander voertuig bij elkaar bij gemeenschapshuis ít Leuke. Van hieruit ging het in een feestelijke optocht door het dorp naar het park waar burgemeester Strous een korte toespraak hield. Daarna was er volop tijd en gelegenheid voor muziek en spel.


Woord op zondag

29-4

Woord op zondag is te midden van het leven van iedere dag, met al zijn drukte en misschien ook zorgen, op zondag samen in een moment van bezinning, door het uitspreken van een gedachte, vanuit een christelijk perspectief, stil te staan bij de bijzondere waarden van het leven.


Nigel Otermans - 3e plaats junioren NK Toneelgoochelen

30-4 t/m 3-5

De 16-jarige Nigel Otermans uit Haler heeft de derde plaats behaald op het junioren NK Toneelgoochelen in Meppel. Wij zochten hem thuis op na afronding van de toetsweek op zijn middelbare school in Weert, want school gaat natuurlijk voor. Een persoonlijke kennismaking met een jonge getalenteerde goochelaar uit Leudal. Wat betekent goochelen voor hem en wat zijn zijn toekomstplannen?

Televisie

Kijk op ontvangst.3ml.nl om te zien op welke manieren u Omroep 3ML kunt onvangen.

De uitzendingen van Omroep 3ML TV beginnen iedere dag om 17.00, 19.00, 21.00, 23.00 en om 1.00 uur. De programma's bieden informatie of verstrooiing of een combinatie (infotainment), maar zijn altijd gericht op de regio. De programmering wordt iedere week vermeld op de website van de omroep en in de lokale huis-aan-huis-bladen.De tv-producties worden in eigen huis gemaakt of aangeleverd door partners in het uitzendgebied. Reportages, interviews, live-verslagen van belangrijke activiteiten in de regio, films, sportitems, nieuwsverslagen, documentaires enz. enz.; het is allemaal te bekijken op de tv van Omroep 3ML. Bovendien worden de raadsvergaderingen van de gemeenten Maasgouw en Leudal rechtsreeks uitgezonden, zodat de burgers in deze gemeenten op een objectieve wijze de gemeentepolitiek in hun gemeente kunnen volgen.

Tussen de tv-uitzendingen door kunt u kijken naar een KABELKRANT of TEKST-TV. Deze kabelkrant staat boordevol lokaal en regionaal nieuws en activiteiten van verenigingen. Voor het lokale en regionale nieuws geldt het streven: het laatste nieuws als eerste gebracht.

Welke berichten worden geplaatst?

Actuele berichten uit de kernen van Maasgouw en Leudal en openbare activiteiten van Leudalse en Maasgouwse verenigingen worden altijd op de kabelkrant en de website van Omroep 3ML geplaatst.

Komen berichten en openbare verenigingsactiviteiten van buiten het uitzendgebied, dan plaatsen wij alleen als er sprake is van een duidelijke uitstraling naar ons uitzendgebied. Een omvergereden lantaarnpaal in Echt wordt niet geplaatst. Als dit door een inwoner van ons uitzendgebied is gedaan, dan natuurlijk weer wel. De kaartavond van de harmonie van Meijel wordt niet geplaatst. Een grote rommelmarkt in diezelfde plaats, georganiseerd door diezelfde vereniging mag zich wel in een plaatsing verheugen. De redactie is van oordeel dat deze laatste activiteit een grotere aanzuigingskracht heeft op het uitzendgebied van de omroep. Over de beslissingen van de redactie kan niet worden gecorrespondeerd.

Natuurlijk kun je ook meehelpen dat een bericht vlug geplaatst wordt. Als je vijf blaadjes opstuurt naar ons redactieteam, dan vergt dat veel tijd om 'te verwerken' naar onze kabelkrant.Veel redacteuren zien er tegenop om zich eerst door deze brij aan informatie te worstelen. Op de kabelkrant kunnen maximaal 12 regels worddocument Times New Roman lettertype 12 worden geplaatst. Beter is het dan om het bericht via de volgende methode aan te leveren. Probeer in de eerste alinea in het kort de 5 W's te beantwoorden: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom. Je zult merken dat je dan al veel van de schrijfruimte hebt opgebruikt. Gebruik de resterende ruimte om toelichting te geven op onderdelen van de eerste alinea. Als je in de eerste alinea de W van Wie hebt beantwoord, kun je bijvoorbeeld nu meer vertellen over de organisatie. In de PR wordt dit 'uitrollen' genoemd. Doe er nog een leuke foto bij (JPG-bestand, minimaal 800 x 600) en een vlotte plaatsing is gegarandeerd.