Live Radio Live TV

Getuigen gezocht i.v.m. aantreffen gewonde man 9-9-2017 19:01

Locatie: Ensebroekerweg Kelpen-Oler Kelpen Oler Vrijdagmorgen 8 september werd rond 05.45 uur een 39-jarige Poolse man door een voorbijganger gewond aangetroffen bij zijn auto aan de Ensebroekerweg in Kelpen-Oler. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is het slachtoffer in de loop van de vrijdag overleden. In verband met verdachte omstandigheden omtrent het oplopen van het letsel is de politie een onderzoek gestart. Hieruit blijkt dat de man donderdagavond nog bij een woning aan de Ensebroekerweg is geweest. Daarna is hij naar zijn witte Audi met Poolse kentekenplaten gaan die vlakbij geparkeerd stond. Daar werd hij vrijdagmorgen gewond aangetroffen. De politie en het Openbaar Ministerie hebben zaterdag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gevormd om deze zaak nader te onderzoeken. Er zal ook een buurtonderzoek worden gehouden door agenten. Op het lichaam van het slachtoffer zal sectie worden verricht om duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. Het onderzoeksteam roept dringend getuigen op die informatie hebben om zich bij de politie te melden.
Raemakers’ Aanpak Armoede in Actie! Geplaatst op: 21-2-2018 19:51

Rens Raemakers op werkbezoek in Tilburg Regionieuws Het kabinet heeft 80 miljoen euro extra vrijgemaakt voor het bestrijden van kinderarmoede. D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers maakt zich hard voor een goede controle op de uitvoering van dit beleid en maakt daarom een tour langs diverse gemeenten. Zijn ‘Aanpak Armoede in Actie’ richt zich op goede voorbeelden uit de praktijk, waar de rest van Nederland van kan leren, zonder dat elke gemeente het wiel zelf opnieuw moet uitvinden. Rens Raemakers roept Limburgse gemeenten en instellingen op zich te melden met goede initiatieven op het gebied van armoede en schulden. Eerder was Raemakers al op bezoek in Weert en Gennep en binnenkort gaat hij in Eijsden-Margraten in gesprek over armoede. Limburgse gemeenten en instellingen kunnen mailen naar: r.raemakers@tweedekamer.nl


GGD Limburg-Noord vaccineert tegen kinkhoest Geplaatst op: 21-2-2018 19:26

Injectie tegen kinkhoest Regionieuws Kinkhoest kan bij jonge baby’s ernstig verlopen. Om ze hiervoor te beschermen kunnen zwangere vrouwen zich laten vaccineren bij de GGD. Na een kinkhoestvaccinatie maakt het lichaam antistoffen tegen kinkhoest aan. Deze antistoffen beschermen het lichaam. Bij een zwangere vrouw gaan deze antistoffen via de navelstreng ook naar de ongeboren baby. Deze heeft dan bij de geboorte al antistoffen tegen kinkhoest. Zo is de baby ook al de eerste maanden voor de start van het Rijks- vaccinatieprogramma (RVP) beschermd tegen de ziekte. De vaccinatie is veilig voor moeder en kind. Zwangere vrouwen die geïnteresseerd zijn in een vaccinatie tegen kinkhoest kunnen (tijdens kantooruren) contact opnemen met team infectieziektebestrijding van de GGD Limburg-Noord via : 088 – 119 1245. Een afspraak maken kan via 0800 – 119 1200. Vermeld hierbij dat het gaat om een kinkhoestvaccinatie. De kosten bedragen €59,30 (incl. consultkosten) en zijn voor eigen rekening.


Twee fraudezaken bij Daelzicht vastgesteld Geplaatst op: 21-2-2018 19:17

 Heel De Raad van Bestuur van Daelzicht in Heel stelde naar aanleiding van informatie van medewerkers over fraude, nader onderzoek in om te kunnen vaststellen hoever de fraude zich uitstrekte. Onderzoek bevestigt fraude en de Raad van Bestuur Daelzicht doet aangifte, vordert geld terug en scherpt daarom financiële procedures aan. Op 19 januari ontsloeg de Raad van Bestuur van Daelzicht een teamleider opstaande voet omdat zij procedures rond de team-kas niet adequaat volgde. De Raad van Bestuur kwam tot de conclusie dat de teamleider inderdaad procedures niet volgde en geld voor privédoeleinden had gebruikt. Naast dit geval is onlangs nog een fraudegeval aan het licht gekomen. De medewerker die daarbij betrokken was, is ook op staande voet ontslagen. Dit gebeurde op 19 februari. De aanleiding was de constatering van een kasverschil van ruim € 1.700,- en een slordige kasregistratie, waarin bonnen ontbraken en in plaats daarvan zelf ingevulde briefjes werden aangetroffen.


Pilot beverwachten ook in Grathem? Geplaatst op: 20-2-2018 11:48

Beverschade Foto: 3MLGrathem Waterschap Limburg gaat starten met een pilot van beverwachten in het Noord-Limburgse Lottum. Fruittelers in Grathem zijn op dit moment in gesprek met het Waterschap om zo een pilot ook in Grathem te starten in verband met de schade die bevers ook bij hen aanrichten. Een van deze fruittelers is Giel van Herten en 3ML zocht hem op. Volgens Giel loopt de schade die bevers veroorzaken de spuigaten uit. Bij de Grathemse fruitbedrijven zijn 400 appelbomen en 50 perenbomen omgelegd door de knaagdieren. Volgens Van Herten vindt er binnenkort overleg plaats over hoe deze pilot er in de praktijk gaat uitzien. Vanaf woensdag 21 februari is een reportage te zien op 3ML TV.


Twee van de drie gestolen beelden teruggebracht Geplaatst op: 18-2-2018 11:34

Henny van de Vorle en St. Aldegundiskapel Buggenum Twee van de drie beelden gestolen uit Aldegundiskapel in Buggenum zijn terug. Omroep 3ML heeft een reportage gewijd aan de diefstal met o.a een gesprek met Henny van de Vorle uit Buggenum. Zondagmorgen 18 februari kwam Henny van de Vorle in de kerk van Buggenum en trof daar bij de kerkdeur een doos aan met twee van de drie beelden. Het vermoeden is dat dankzij de media aandacht de beelden zijn teruggebracht.


Vragen van het CDA over dijkring in Buggenum Geplaatst op: 17-2-2018 21:12

Buggenum: Sint Aldegundiskapel Leudal De CDA-fractie van Leudal wil meer inzicht krijgen in de gang van zaken tijdens het voortraject en de voorbereidingen van de aanleg van de dijkring bij Buggenum. Daarom vraagt raadslid Peter van Melick het college van B&W van Leudal de volgende zaken: 1. Een datumoverzicht van alle bestuurlijke overleggen die over de aanleg van de nieuwe dijk bij Buggenum door het college en het waterschap zijn gevoerd. 2. Een overzicht van alle stukken die over de aanleg van de dijk tussen het college en het waterschap zijn gewisseld. 3. Welk standpunt heeft het college ingenomen met betrekking tot de plek waar de nieuwe dijk het beste kan worden aangelegd?


De Onbeperkt aan de Slag Taxitoer in Leudal Geplaatst op: 20-2-2018 08:00

Taxitoer in Heythuysen Leudal Op donderdag 22 februari komt de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer naar gemeente Leudal toe. De taxi is aanwezig tussen 9.30 en 11.00 uur bij De Bombardon in Heythuysen. Wethouder Richard Verheul is ook bij de stopplaats van de taxi. Hij zal in gesprek gaan met werkzoekenden om te horen waarom de Taxitoer nodig is en hoe werkzoekenden beter zichtbaar kunnen zijn voor werkgevers. Bij de taxi kunnen werkzoekenden met een beperking een professioneel profiel aanmaken om zich te presenteren. Een journaal-item is te zien vanaf donderdag 22 februari op 3ML-TV.


Protest tegen uitstel besluit over bouwvergunning Geplaatst op: 15-2-2018 20:44

De locatie aan de Oude Trambaan Leudal Raadslid Thieu Wagemans van de fractie Ronduit Open heeft een beroep gedaan op de fractie- voorzitters in Leudal om een bouwvergunning voor een woning in de achtertuin van een woonhuis aan de Oude Trambaan te Heythuysen te bespreken in de raadsvergadering van 13 maart. Reden is dat deze vergunning in 2010 is geweigerd en bezwaren hiertegen van de eigenaar zijn in 2012 door de Raad van State van tafel geveegd. De advocaat van de betreffende burger heeft nu bericht dat er een meerderheid van de raadsleden deze vergunning alsnog wil verlenen. Hij baseerde zich op gesprekken die hij met de fracties had gehad. Dat besluit wil men echter pas na de komende verkiezingen nemen. Raadslid Wagemans vindt dat dit in de raads- vergadering van 13 maart aan de orde moet komen omdat er sprake is van grove rechtsongelijkheid. Hij vindt ook dat burgers het recht hebben te weten hoe over zo'n zaak wordt geoordeeld en dat dit in een openbare vergadering moet worden besproken. Verzoeken van andere burgers zijn afgelopen najaar door de gemeenteraad namelijk afgewezen.


Cheque voor Jeugdtoneelvereniging Heibloem Geplaatst op: 14-2-2018 22:00

De jeugleden met de cheque Regionieuws Jan Linders supermarkt in Roggel heeft in januari in het kader van de Goede Doel-actie 2017 een groot bedrag uitgekeerd aan de Jeugdtoneelvereniging Het Scherm Open uit Heibloem. In ruil hiervoor heeft deze jeugdtoneelvereniging veel activiteiten in en om de supermarkt ontplooid. De activiteiten waren zeer divers. Zo werd Moederdag en Vaderdag ondersteund door een ontbijtservice en kwamen de paashaas, de Sint en de Kerstman in de winkel op bezoek. Bij verdere acties zoals marktactiviteiten en statiegeldactie werd de opbrengst door Jan Linders supermarkt Roggel verdubbeld. De activiteiten werden door het winkelend publiek erg gewaardeerd en de reacties waren erg positief. Over de besteding van het geld zijn voorzichtige ideeën. Het geld zal onder andere geïnvesteerd worden in technische ondersteuning, het clubhuis, toneelactiviteiten en het laag houden van de contributie zodat de vereniging voor iedere jeugdige goed toegankelijk blijft.


Vijf beelden gestolen in kapelletjes Geplaatst op: 14-2-2018 21:27

St. Antoniuskapel aan de Rohrstraat in Neer Leudal De afgelopen weken zijn uit drie kapelletjes in Nunhem, Neer en Buggenum in totaal vijf beelden gestolen. Stichting St. Antoniuskapel uit Neer en de eigenaresse van de St. Aldegundiskapel in Buggenum zijn via social media een opsporingscampagne begonnen, in de hoop dat de beelden terugkomen. Er is zelfs een beloning voor een tipgever in het vooruitzicht gesteld.Tot op heden echter zonder resultaat. Omroep 3ML maakte een journaal-item dat te zien is op 3ML-TV vanaf donderdag 15 februari.


Prijswinnaars optocht C.V. de Kwiebusse Neer Geplaatst op: 12-2-2018 21:55

Winnaars van de Sjaak Boonentrofee Neer Zondag 11 februari vond de jubileumoptocht van 13x11 Kwiebuse Naer in Neer plaats. Winnaar van de Sjaak Boonen wisseltrofee werd V.C. De Bäönisse - Mit eine sjiljer en twië raar kwaste, kläöre wae de vastelaovendj toet de Vaste! Categorie Jeugd: 1. V.C. NAAT junior - Vorstelikke vrieje tied van Jeugdvorst LVIII. Categorie Wagens jeugdoptocht : 1. V.C. Noeats Genög - Fiëste V wie de biëste. Categorie kleine groepen: 1. Ónger ós - mèt Thei van links nao rechs Categorie grote groepen: 1. Maedjes V.C. Eine Pot Naat - Ós circus steit al klaor, väör dit jubileum jaor! 3. V.C. De Bäönisse - Mit eine sjiljer en twië raar kwaste, kläöre wae de vastelaovendj toet de Vaste ! Categorie Wagens: 1. V.C. De Amateurs - Flodders 2. V.C. Witj Nemus - Hippy 's 3. V.C. Net Neet - Disney.


Geslaagd Pleinfestijn Geplaatst op: 12-2-2018 21:21

Het Pleinfestijn Foto: Antoine BongersHeythuysen Het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn dat afgelopen zaterdag 10 februari voor het 8e jaar georganiseerd werd door Omroep 3ML en VV De Kwakkert was ook dit jaar een groot succes. Vanaf 13.11uur werd een zeer gevarieerd programma afgewerkt met een mix van lokale en regionale artiesten, waaronder een viertal LVK finalisten uit de regio. Het is een feest met een eigen kleur, intiem in een gemoedelijke sfeer, zonder polsbandjes, zonder entree en met een dorps en los karakter. Ook het programma valt steeds goed in de smaak. Het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn is een uniek concept waarbij, naast de wat bekendere artiesten, vooral de meer lokale vastelaoves-artiesten centraal staan. Een goed alternatief voor de Zoepkoel in Venlo of Sjtasie Festasie in Roermond, en door het familiair karakter een evenement voor jong en oud. Ondanks het koude weer waren er dit jaar bijna 3.000 bezoekers op het plein. Vorig jaar waren dit er ruim 2.000. Door een andere indeling van het plein was er meer capaciteit mogelijk en kan het Pleinfestijn de komende jaren nog verder groeien voor wat betreft bezoekersaantallen.


Gemeente Leudal erkend mantelzorgvriendelijk Geplaatst op: 11-2-2018 17:12

 Leudal Sinds kort mag de gemeente Leudal zich een Mantelzorgvriendelijke Organisatie noemen. De gemeente heeft veel aandacht voor mantelzorg in hun personeelsbeleid. De gemeente vindt het belangrijk om mantelzorgende medewerkers te ondersteunen. Regelmatig wordt dit thema intern 'op de kaart’ gezet via intranet, mail en persoonlijk contact. Jaarlijks (rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg) worden tijdens een bijeenkomst de eigen mantelzorgers in het zonnetje gezet. Medewerkers kunnen daarin onder andere ervaringen uitwisselen. Op deze manier probeert men het thema steeds laagdrempeliger te maken. Vanaf woensdag 14 februari is een reportage te zien op 3ML TV.


Effecten van Roermondse projecten in de Maas Geplaatst op: 10-2-2018 19:52

Roermond vanaf de Maas Foto: Joos JenniskensLeudal In de Limburger van 2 februari werd uitvoerig gerapporteerd over plannen van de gemeente Roermond met betrekking tot projecten in het watervoerend deel van de Maas. Naar aanleiding hiervan stelt raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open vragen aan het college van B&W van Leudal. Wagemans vraagt aandacht van het college voor de mogelijke effecten van uitvoering van deze plannen voor de gebieden stroomafwaarts. Wat Leudal betreft gaat het concreet om de kernen Buggenum en Neer. Wagemans wijst op het voornemen van dijkverlaging langs het Lateraal Kanaal. Het gevolg zou kunnen zijn dat de maatregelen met betrekking tot hoogwaterbescherming in beide kernen nog omvangrijker zouden moeten worden dan thans reeds het geval is. In Buggenum denkt Rijkswaterstaat nu reeds aan een dijk van 6 meter hoog, dwars door het open landschap van Mooi Buggenum. Hij vindt het onaanvaardbaar dat de plannen op Roermonds grondgebied enig negatief effect hebben of kunnen hebben. Wagemans eindigt met: "Wij vragen uiterste waakzaamheid en alertheid hiervoor van uw College. Nog beter zou zijn wanneer binnen het kader van de gemeentelijke samenwerking een gezamenlijke overeenkomst wordt ondertekend door beide gemeenten waarin wordt verklaard dat negatieve effecten van meet af aan hard en volledig worden uitgesloten, inclusief een aansprakelijkheids- paragraaf."


Palliatieve terminale zorg: waak-koffer Geplaatst op: 9-2-2018 21:30

Waak-koffer Regionieuws Palliatieve terminale zorg is bedoeld voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is. Vrijwilligers kunnen deze mensen dan helpen om hun laatste levensfase ‘zo goed mogelijk’ door te komen. Sinds kort kunnen zij daarvoor in Midden- Limburg gebruik maken van een ‘waak-koffer”. In een waakkoffer zitten bijvoorbeeld hulpmiddelen om een huiselijke sfeer te creëren of die uitnodigen om een gesprek te beginnen. Muziek roept vaak herinneringen op en zorgt voor ontspanning. Olie voor een handmassage kan worden gebruikt om contact te maken als verbale communicatie niet meer mogelijk is of ‘als alles al is gezegd’. Ook pen en papier zit in de waakkoffer om op te kunnen schrijven wat er allemaal gebeurt. Wat voor de nabestaanden een waardevolle herinnering kan zijn aan een hectische periode. Voor het kunnen aanschaffen van waakkoffers heeft het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Limburg een succesvol beroep gedaan op het Monuta Charity Fund. Meer info:Josefien Hoeben, coördinator VPTZ Midden-Limburg, via 06-44349810.


Verklaring van burgemeester Arno Verhoeven DNA-Onderzoek Geplaatst op: 8-2-2018 21:28

Burgemeester Verhoeven Leudal Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal heeft een statement afgegeven in aanloop naar het DNA- verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen. "Als burgervader van Leudal, van Heibloem, hoop ook ík op antwoorden. Antwoorden die de nabestaanden én onze inwoners van Heibloem, duidelijkheid en rust zullen bieden. Heibloem toont zich in mijn ogen als een krachtig dorp dat samen de schouders eronder zet en zonder meer bereid is deel te nemen aan het DNA-verwantschaps- onderzoek om zo antwoorden te krijgen. Onze inwoners van Heibloem hebben duidelijk te kennen gegeven zoveel mogelijk in de luwte te willen deelnemen aan het DNA-verwantschaps- onderzoek. Ik begrijp en respecteer dit volkomen." "Aanwezigheid van de media wordt in Heibloem niet op prijs gesteld en heeft mogelijk een negatief effect op de bereidheid tot deelname. Ik doe als burgervader van Heibloem dan ook een nadrukkelijk appèl op de media om de behoefte van onze burgers te respecteren en de afname periode in Heibloem in alle rust te laten plaatsvinden. Als burgemeester van Leudal is dit het eerste en enige moment dat ik mij in de openbaarheid uitlaat in aanloop naar het DNA-verwantschapsonderzoek, om op deze wijze zelf ook de behoefte van onze inwoners kracht bij te zetten." Omroep 3ML zal de wens van de inwoners van Heibloem en burgemeester Arno Verhoeven van Leudal respecteren in deze periode.


Vrouw in de Media Award voor Marianne Smitsmans Geplaatst op: 8-2-2018 19:14

Mevrouw Marianne Smitsmans-Burhenne Regionieuws Marianne Smitsmans-Burhenne, wethouder van Roermond, wint de Vrouw in de Media Award voor Limburg. Zij heeft zich in 2017 volgens 41 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar betrokkenheid zonder dat dit ten koste gaat van haar professionele houding en haar talent voor communicatie. De Maastrichtse ondernemer/mede- eigenaar 2BMedical Nele Valkeneers eindigde met 37 procent op de tweede plaats. Lieke Martens, profvoetballer Nederlands elftal en FC Barcelona uit Nieuw-Bergen ontving 8 procent van de stemmen en werd daarmee derde. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.


Gemeente Peel en Maas beste werkgever 2017-2018 Geplaatst op: 7-2-2018 21:14

Gemeente Peel en Maas Regionieuws De medewerkers van Nederland hebben gesproken. Totaal negentien organisaties zijn uitgeroepen tot dé Beste Werkgevers van 2017-2018. Effectory maakte de winnaars op 6 februari bekend tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt in Amsterdam. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. De gemeente Peel en Maas is de winnaar in de branche: Openbaar bestuur en mag zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2017-2018’ noemen.


Leudal bindt strijd aan met ondermijnende criminaliteit Geplaatst op: 7-2-2018 19:46

 Leudal Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdag 6 februari het Actieplan Ondermijning Leudal 2018-2020 vastgesteld. Dit actieplan omschrijft de acties die de gemeente de komende tijd oppakt om georganiseerde en ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Er is sprake van criminele ondermijning, wanneer de onderwereld een plek probeert te veroveren in de 'bovenwereld'. Voorbeelden zijn: hennepkwekerijen in woonwijken, drugslaboratoria in boerenstallen, afvaldumpingen, afpersing in de horeca door criminele motorclubs en uitbuiting van buitenlandse werknemers. Maar ook pogingen van criminelen om invloed op lokale politieke besluitvorming uit te oefenen, zijn hier een voorbeeld van. Criminaliteit is niet meer enkel het probleem van de politie en het Openbaar Ministerie. Zonder hulp van inwoners en ondernemers kunnen gemeenten, politie, belastingdienst, provincie en Openbaar Ministerie de strijd tegen ondermijning niet winnen. Zie jij iets verdachts? Gebruik je gezond verstand, volg je onderbuikgevoel. Meld situaties bij de Politie: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Kelpen-Oler locatie voor nieuwe voetbalaccommodatie Geplaatst op: 7-2-2018 19:34

Locatie: Oranjestraat in Kelpen-Oler Leudal De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdag 6 februari besloten de Oranjestraat in Kelpen-Oler aan te wijzen als voorkeurslocatie voor een nieuwe voetbalaccommodatie voor de dorpen Hunsel, Ell, Grathem en Kelpen-Oler. Op die locatie worden vier nieuwe voetbalvelden en bijbehorende gebouwen aangelegd. Vorig jaar liet het gemeentebestuur onderzoek doen naar de meest geschikte locatie waar de fuserende voetbalclubs zich gezamenlijk zouden kunnen vestigen. Conclusie van het onderzoekrapport was dat locatie Kelpen-Oler op basis van deze uitgangspunten de meest geschikte locatie is voor de gezamenlijke voetbalclubs. Daarbij heeft met name de lokale verkeersveiligheid de doorslag gegeven. De gezamenlijke verenigingen, die nadrukkelijk in het proces zijn betrokken, kunnen zich vinden in de locatie Kelpen-Oler. De gemeente zal de locatie verder laten onderzoeken en de planologische procedures in het werk stellen. Er zal nog aanvullend onderzoek worden gedaan naar de bodemgesteldheid van het terrein.


Locaties DNA-verwantschapsonderzoek Nicky Geplaatst op: 7-2-2018 17:34

Website Politie: onderzoek Nicky Verstappen Heibloem Het Openbaar Ministerie heeft meer dan 22000 mannen een uitnodiging verzonden om deel te nemen aan een DNA-verwantschapsonderzoek. Het gaat om mannen die in bepaalde delen van de gemeenten rondom de Brunssummerheide of in Heibloem wonen of hier in 1998 gewoond hebben. Het kan ook zijn dat men familie is van iemand die daar in 1998 woonde. Het OM stelt in de brief: "Met uw deelname helpt u ons bij het onderzoek naar Nicky Verstappen die in 1998 dood werd gevonden tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide." Er zijn in Landgraaf 4 locaties waar het DNA wordt afgenomen, in Heerlen 1 en in Heibloem 1. Gemeenschapshuis de Klokkestoel, Sint Isidoorstraat 15 in Heibloem is geopend van zaterdag 24 tot en met dinsdag 27 februari. Tijdstippen: zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en maandag en dinsdag van 13.00 tot 21.00 uur. Meer info: http://www.onderzoeknickyverstappen.nl .


8e editie Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn Geplaatst op: 6-2-2018 21:49

Zaterdag 10 februari in Heitse Leudal Op vastelaoveszaterdag 10 februari staat het centrum van Heythuysen in het teken van de 8e editie van het Lindeboom Vastelaovespleinfestijn. Het plein bij het voormalige gemeentehuis in het centrum van Heythuysen wordt dan feestelijk omgetoverd voor een uniek carnavalsfeest waarbij lokale artiesten uit Leudal, Maasgouw, Peel en Maas en omstreken hun carnavalssjlager op de bühne brengen. Het plein gaat open om 12.30 uur. Het programma begint om 13.11 uur en de eindtijd van het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn is 17.30 uur. Kunt u er niet bij zijn? Niet getreurd... Omroep 3ML zendt het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn 2018 LIVE uit via 3ML TV en via http://www.3ML.nl . Dus ook de thuisblijvers hoeven niks te missen!


Irene van de Kruijs 3e bij Buuttekampioenschap Geplaatst op: 5-2-2018 13:31

Irene van de Kruijs in de buut Foto: Still Carnavalskriebels Leon van LierRoggel In Susteren vonden afgelopen weekend de Limburgse kampioenschappen voor Buut, Dans en Parodie plaats die georganiseerd werden door de LVKA (Limburgse Bond van Karnavalsartiesten). Winnaar in de categorie Jeugdbuut werd Isa Meuwissen (12) uit Hingen en in de categorie Jongerenbuut Eva Dewaide (12) uit Susteren. Irene van de Kruijs uit Roggel werd in de categorie Jongerenbuut derde; vorige jaar was ze eerste. In het 3ML tv-programma Carnavalskriebels is vanaf komende vrijdag een interview met Irene te zien.


FlixBus steeds populairder Geplaatst op: 4-2-2018 21:22

De FlixBus Regionieuws In het gehele jaar 2017 gebruikten twee miljoen passagiers de FlixBus, het groene mobiliteits- alternatief vanuit, naar en binnen Nederland. Ook in Roermond was de FlixBus heel populair. In 2017 reisden er drie keer zo veel passagiers dan in 2016 Sinds 2015 rijdt FlixBus op diverse rechtstreekse verbindingen vanuit Roermond naar het binnen- en buitenland, inmiddels naar twintig bestemmingen. Elke dag rijden er directe bussen naar o.a. Parijs, Brussel, Antwerpen, Eindhoven, Dortmund, Hannover, Frankfurt en Keulen. Naar Düsseldorf rijdt de FlixBus zelfs tot vijf keer per dag. Via overstap is het gehele FlixBus netwerk met inmiddels 1400 bestemmingen in 26 landen bereikbaar. Er is veel animo voor de groene bussen; de passagierscijfers stijgen continue en dit jaar worden er weer nieuwe passagiersrecords verwacht. De Top 3-bestemmingen zijn vanuit Roermond Düsseldorf, Essen en Brussel. Zie: https://www.flixbus.nl/over-ons


Basisschool De Kwir Limburgse Kerstschool 2018 Geplaatst op: 5-2-2018 13:00

Basisschool De Kwir in Neer Neer Basisschool De Kwir in Neer mag zich een jaar lang ‘Limburgse Kerstschool 2018’ noemen. Op maandag 5 februari werd de oorkonde uitgereikt aan acht leerlingen van de Leerlingenraad door de bisschoppelijke gedelegeerde. Aanwezig waren verder Ron Crutzen, directeur van de basisschool, Axel Hendriks, teamleider en kapelaan Lipsch van de parochies Roggel-Neer-Heibloem. De school krijgt de prijs, omdat ze volgens de jury de meest originele kerstviering had. Deze kerstwedstrijd voor scholen is een initiatief van het de bisschoppelijk gedelegeerden voor het katholiek onderwijs van het bisdom. Scholen die hieraan deelnemen worden beoordeeld op de wijze waarop ze de kerstboodschap op kinderen overbrengen. De winnende school krijgt een oorkonde uitgereikt en mag zich een jaar lang ‘Limburgse Kerstschool 2018’ noemen. Omroep 3ML was er bij en maakte een reportage die te zien is vanaf dinsdag 6 februari.


Westa talent met vier spelers naar finales NJM 2018 Geplaatst op: 4-2-2018 19:35

Barry, Jelle en Karlijn weer geplaatst voor de finale Nationale Jeugd MeerkampenWessem Zondag 4 februari vonden in Assen de halve finales plaats van de Nationale Jeugd Meerkampen 2018. De wedstrijden werden gespeeld in een poules systeem waarvan de beste drie zich plaatsen voor de finales van de NJM op 2 en 3 juni in De Heuf in Panningen. Voor de finalerondes in Panningen hebben zich vier Westa spelers geplaatst. Door naar de tweedaagse finale rondes gaan Karlijn van Lierop bij de meisjes junioren en Barry Berben, Jelle Moris en Jim Hendrix bij de jongens kadetten. Pechvogel was Jasper Laumen die een game tekort kwam voor plaatsing. Ook succes voor de Heren van Westa In de eredivisie heren tafeltennis won Wijzenbeek Westa 1 zaterdagmiddag 3 februari de uitwedstrijd tegen Scyedam in Schiedam in een ware thriller met 2-4. In vier van de zes wedstrijden viel de beslissing pas in de vijfde game. Na de pauze ging het gaspedaal helemaal open en wist Westa alle wedstrijden naar zich toe te trekken.


Nieuw in Leudal: Jeugdorkest Concilia Geplaatst op: 4-2-2018 19:23

Jeugdorkest Concilia o.l.v. Jan van Hamond Regionieuws Uit de samenwerking van Jeugdfanfare Sint Cecilia uit Hunsel en Jeugdfanfare Concordia uit Ittervoort is een nieuw jeugdorkest geboren: Jeugdorkest Concilia. Bijzonder is dat de naam van het jeugdorkest door de jeugdleden zelf is bedacht en gekozen. De naam is een samenvoeging van de namen van de twee moederverenigingen en bovendien heeft Concilia ook een bijzondere betekenis. Concilia betekent in het Spaans namelijk verzoening; toepasselijker kan bijna niet. Bewust is gekozen voor een jeugdorkest, omdat iedere jeugdmuzikant met ongeacht harmonie- of fanfare-instrument bij het jeugdorkest welkom is. Het Jeugdorkest Concilia staat onder leiding van Jan van Hamond. De jeugdleden en dirigent van Concilia nodigen u graag uit om bij een concert in Ittervoort of Hunsel te komen luisteren. Ook mag u gerust de repetitie komen bekijken, die voorlopig plaatsvindt op zaterdag tussen 17.00 en 18.15 uur in CC De Mortel in Ittervoort.


Hoge onderscheiding voor Niek Janssen Geplaatst op: 3-2-2018 21:45

Jasper Bongers en rechts Niek Janssen Foto: ElkeS Fotografische VormgevingNeer Afgelopen zondag werd tijdens een druk bezochte receptie van de Jeugdvorst in Neer een onderscheiding uitgereikt aan Niek Janssen. Niek is niet minder dan 5 x 11 jaar lid van Jeugdvastelaovendj de Kwiebusse in Neer. Voor zijn vele verdiensten voor nagenoeg alle voorkomende werkzaamheden, ontving hij van voorzitter Jasper Bongers een Jeugdkwiebus in de vorm van een mooie gouden speld.


Kandidatenlijst van Samen Verder Geplaatst op: 3-2-2018 21:38

Stembiljet Leudal De partij Samen Verder heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst telt totaal 37 kandidaten: 1 Michel Graef Horn; 2 Arno Walraven Horn; 3 Hen Sleven Hunsel; 4 Pieke Houben Nunhem; 5 Piet Verlinden Grathem; 6 Heleen Wijers Buggenum; 7 Ria Teluij Heythuysen; 8 Anita van Vlodrop Horn; 9 Leon Linssen Nunhem; 10 Ellie van Tilburg Heythuysen.


Carla Peters nieuwe lijsttrekker VVD Maasgouw Geplaatst op: 3-2-2018 21:21

 Maasgouw De VVD afdeling Maasgouw heeft in haar ledenvergadering van 1 december 2017 Carla Peters uit Linne, unaniem gekozen als lijstrekker van de VVD Maasgouw voor de komende verkiezingen op 21 maart 2018. Ze is sedert 2004 woonachtig in Linne, getrouwd, moeder, vrijwilliger bij de Weerderhof en behartigt sinds 2014 de dorpsbelangen als raadslid voor de VVD. Eerder was ze werkzaam als intercedent, manager mobiele surveillance en projecten coördinator tussen de gemeente en het bedrijfsleven. Sinds 2017 is ze naast ZZP’er werkzaam in de zorg. Tijdens opgedane werkervaring in het buitenland, heeft zij ervaren dat democratie niet altijd vanzelfsprekend is. Haar advies is dan ook: Breng uw stem uit!
Seniorenvereniging Haelen

De gemeente Leudal stelt jaarlijks een persoonlijk participatiebudget beschikbaar voor ouderen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, een AOW uitkering en geen of een klein pensioen hebben. Seniorenvereniging Haelen heeft de indruk dat heel weinig ouderen dit weten en dus ook geen aanvragen indienen. Mocht u vragen of hulp nodig hebben bij het indienen van deze aanvraag neem dan contact op met Huub Grommen: T 592 028.


Voorleescafé Boekje Open

Vader leest voor Op vrijdag 23 februari en vrijdag 23 maart is er het speciaal Voorleescafé Boekje Open voor baby's, peuters en kleuters bij de Bibliotheek in Weert aan de Wilhelminasingel 250. De inloop is vanaf 10.00 uur met een kopje koffie en limonade. Het voorlezen begint om 10.30 uur. Aansluitend worden ervaringen en tips uitgewisseld en zoek je samen boekjes uit. Meedoen aan het Voorleescafé Boekje Open is gratis en duurt tot 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Voorlezen, een spelletje doen en zingen voor (groot)- ouders met baby's, dreumesen en peuters onder de begeleiding van een bibliotheekmedewerker. Ook pedagogische medewerkers zijn welkom om met een groepje kinderen aan te sluiten. Plezier in lezen is het belangrijkste wat je een kind kunt meegeven. Je maakt het kind taalvaardiger, ontwikkel je liefde voor lezen en verhalen en leert het vertellen en luisteren.


RSV Haelen Dressuur Try Out

Vrijdag 30 en zaterdag 31 maart Ruitersportvereniging Haelen nodigt ruiters uit om deel te nemen aan de dressuur try out op vrijdag 30 maart vanaf 18.00 uur en zaterdag 31 maart vanaf 10.00 uur. De dressuur try out is een oefenwedstrijd in combinatie met de Salemans Afdelingsdressuur-cup. Locatie: Ruitersportterrein van RSV Haelen gelegen aan de Geylenbroekweg 1 (industrieterrein Windmolenbos) in Haelen. Inschrijven voor zondag 25 maart per mail: info@rsvhaelen.nl . Informatie over inschrijving en betalingen vind je op: www.facebook.com/SalemansAfdelingsdressuurCup/ De startlijsten worden bekend gemaakt via www.startlijsten.nl . Er is beperkt plaats. Volgorde van aanmelding telt en vol is vol.


Informatieavond Mantelzorg en ziekenhuis

Donderdag 1 maart Donderdag 1 maart van 19.30 tot 21.30 uur is in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5 een informatieavond Mantelzorg en ziekenhuis: wat is er mogelijk. Aanmelden via: http://www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495-572 205. Er zijn geen kosten aan verbonden. Als degene voor wie u zorgt wordt opgenomen in het ziekenhuis kan dat veel impact hebben. Wat vindt u als mantelzorger belangrijk bij een ziekenhuisopname? Wat doet u als het u als mantelzorger zelf allemaal even te veel wordt? Van welke voorzieningen kunt u gebruik maken? Welke rol kunt u als mantelzorger in het ziekenhuis vervullen? En hoe gaat het verder als de patiënt na een ziekenhuisopname weer naar huis mag?


Themawandeling: De bever, een succesverhaal?!

Zaterdag 24 februari Zaterdag 24 februari om 13.30 uur start bij Restaurant St. Servaas aan de Servaasweg 46 in Nunhem een bevertocht. Kosten € 3,50 per persoon; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Graag vooraf opgeven via: 0475-497 010 of: www.bezoekerscentrumleudal.nl . De tocht duurt tot 16.00 uur. Trek stevig schoeisel aan. Als er tegenwoordig over één dier veel geschreven wordt in de media, is het de bever wel. En niet altijd even positief. Dit dier veroorzaakt heel wat commotie: de bever knaagt bomen om, graaft gangen, eet maïs en suikerbieten en bouwt dammen. Men zou haast vergeten dat de bever wel degelijk ook een positief effect heeft op de natuur langs beken en rivieren. Tijdens de bevertocht langs een tweetal beken dwars door het Leudal laten de gidsen zien hoe de bever leeft, welke sporen hij achterlaat, en welk effect dit heeft op het landschap.


Inloopbijeenkomst windpark Heibloem

Plan Heibloem Op zondag 4 maart organiseert coöperatie Zuidenwind van 11.00 tot 13.30 uur een inloopbijeenkomst met uitleg over de aanleg van windpark Heibloem. Deze bijeenkomst vindt plaats in Gemeenschapshuis De Klokkestoel, Sint Isidoorstraat 15 in Heibloem. Belangstellenden zijn van harte welkom om meer te weten te komen over dit nieuwe windpark, dat is gepland in het verlengde van windpark Neer aan de Boerderijweg in Neer/Heibloem. Het nieuw geplande windpark bestaat uit 2 windturbines met een ashoogte van ca. 129 meter en een wiek-diameter van 142 meter. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tussen 11.00 en 13.30 uur een bezoek te brengen aan windmolen De Coöperwiek, de eerste burgerwindmolen in Limburg die in 2015 is gerealiseerd door Zuidenwind in Windpark Neer. De molenaars van Zuidenwind leggen ter plekke uit hoe een windmolen stroom opwekt en wat daar allemaal bij komt kijken. Vanuit de Klokkestoel zal regelmatig een pendelbus rijden, maar een bezoek aan De Coöperwiek met eigen vervoer (auto of fiets), is natuurlijk ook mogelijk.


Diëtiste in het Alzheimercafé Leudal

Op dinsdag 27 februari is het Alzheimercafé Leudal. Thema is: Voeding in relatie tot dementie. Alle belangstellenden zijn van harte welkom in Zorgcentrum Beek & Bos, L’Unionlaan 1 te Heythuysen. De toegang is gratis. Het programma zal starten om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Diëtiste Linda Verhaegh vertelt in het Alzheimercafé over haar rol als diëtiste bij mensen met dementie. Ze heeft het onder andere over de zin en de onzin van voedingssupplementen en het belang van gezonde voeding en de waarde van voeding ten aanzien van positieve belevingen.


Unieke filmavond in Stramproy

Culturele Werkgroep Stramproy verzorgt een unieke filmavond op zondag 25 februari om 19.00 uur in De Zaal aan de Mariastraat te Stramproy. De Zaal is open vanaf 18.30 uur, entree €4,00. Van 18.30 tot 19.00 is de film 'Met open vizier' waarin de bijna honderdjarige Sjeng Neijnens uit Tungelroy zijn verhaal vertelt. Vervolgens de film 'Van lijnzaad tot linnen' met een prominente rol voor Ties de Wever. In deze film worden alle facetten van de vlasbouw in het verleden in beeld gebracht. Men ziet de boeren het lijnzaad zaaien, de vlas oogsten, de stengels verwerken tot garen en de wever die er lakens van maakt. De film wordt geïntroduceerd door Ferry Jocker. Peter Crins presenteert zijn documentaire Deportatie in het zicht van de bevrijding. Deze documentaire begint met beelden van Midden- Limburg gemaakt vlak voor de bevrijding in het najaar van 1944. Veel jonge mannen worden opgepakt en naar Duitsland gebracht om daar te werken voor Nazi Duitsland.


Sing-In concert: What’s in a name

Zanggroep Heel Vocaal Een gratis Sing-In concert op zaterdag 24 februari georganiseerd door Zanggroep Heel Vocaal uit Heel. Aanvang om 20.00 uur in Cultureel Centrum Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100 te Heel. Het Sing-In koor bestaat uit Heel Vocaal, regionale zangliefhebbers en zangers en zangeressen uit alle uithoeken van Nederland. Dit koor laat in haar eindpresentatie aansprekende namen weerklinken in diverse muzieknummers. Sommige van die namen zullen verwondering oproepen, andere heb je vast wel eerder gehoord.


Schutterij van Grathem zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers voor de Rommel- en vrijmarkt In april organiseert Schutterij St. Severinus Grathem weer een grote Rommelmarkt en Vrijmarkt op het Sportpark Grasheim aan de sportlaan in Grathem. Maar de schutterij kan het helaas niet alleen. Schutterij St. Severinus is op zoek naar diverse vrijwilligers die op woensdag 18, vrijdag 20, zaterdag 21 en/of zondag 22 april de handen uit de mouwen willen steken. Mail dan voor 1 april je dagen met de tijdstippen, je adresgegevens en telefoonnummer door naar Hans van Ratingen via: vrijwilligermarktgrathem@gmail.com. Meer info: http://www.stseverinus.nl


Oud papier actie in Roggel zaterdag 24 februari

Op zaterdag 24 februari haalt schutterij Sint Petrus Roggel weer oud papier op. Men start om 09.30 uur. Gelieve het papier tijdig en fatsoenlijk gebundeld aan een kant van de weg zetten. Het is niet toegestaan om melkpakken, plastic, houten kratten en dergelijke bij het papier te zetten.


Molengids worden?

 De Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars starten een opleiding tot vrijwillig molengids. Les 1 (theorie) is op woensdag 7 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het molenhuisje bij de Auroramolen in Baexem. De praktijklessen zijn op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Inschrijven kan tot donderdag 1 maart via: info@limburgsemolens.nl . De vernieuwde opleiding bestaat uit in totaal negen bijeenkomsten van twee of drie uur in de periode maart tot en met mei 2018. Hierin komen zowel praktijk als theorie aan bod. Onderwerpen als molentechniek, veiligheid en educatie worden behandeld. Ook wordt achtergrondkennis over molens gepresenteerd, in het bijzonder over de molen(s) waar u mogelijk als vrijwilliger wilt gaan werken. U ontvangt een werkmap met achtergrondmateriaal en uiteindelijk een molengidscertificaat. De kosten bedragen € 25,00 per persoon, dit is inclusief het lidmaatschap van het Gilde van Vrijwillige Molenaars én verzekering.


Alle kinderen naar buiten!

Woensdag 28 februari Woensdag 28 februari is het van 14.00 tot 16.00 uur weer tijd om met alle kinderen naar buiten te gaan. Deze keer ga je naar het 'bouwbos'. Daar mag je met takken slepen om een hut te bouwen. Kosten € 3,50 per kind. De start is bij het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen. Opgeven kan tot en met dinsdag 27 februari via: ghl.balieteam@gmail.com of 0475-497 010. Als het heel slecht weer is, is er een alternatief programma.


Chillen bij Wesjo

Vrijdag 9 maart organiseert Jongerenwerkgroep Wesjo weer een Chill-avond voor jongens en meisjes vanaf groep 4. Van 19.00 tot 21.00 uur kun je chillen in jeugdhuis De Sprong aan de Thornerweg 4 in Wessem. Je kunt spelen op de Wii, Playstation, biljarten, tafeltennissen of air-hockeyen. Of wil je zelf eens achter de dj-draaitafel staan? Kijk op de website: www.wesjo.nl of de facebookpagina of er wijzigingen in het programma zijn.


Filmavond Culturele Werkgroep Stramproy

Ties de Wever aan het werk Zondag 25 februari verzorgt Culturele Werkgroep Stramproy een filmavond in De Zaal aan de Mariastraat te Stramproy. De Zaal is open vanaf 18.30 uur; entree € 4,00. Van 18.30 tot 19.00 uur wordt de film: Met open Vizier vertoond waarin de bijna honderdjarige Sjeng Neijnens uit Tungelroy zijn verhaal vertelt. Vervolgens start de film: Van lijnzaad tot linnen met een prominente rol voor Ties de Wever. In deze film worden alle facetten van de vlasbouw in het verleden in beeld gebracht. De film wordt geïntroduceerd door Ferry Jocker. Peter Crins presenteert zijn documentaire: Deportatie in het zicht van de bevrijding. Indringende en emotionele verhalen van Limburgers over het einde van de Tweede Wereldoorlog.