Live Radio Live TV

Dode man gevonden in bos Kelpen-Oler 17-4-2017 16:52

De politie doet onderzoek. Kelpen Oler Een man is maandagmiddag door een passant dood gevonden in een bosje in Kelpen-Oler. De overleden persoon werd aangetroffen langs de Wessemerdijk. Het zou gaan om een 54-jarige man uit Zuid- Limburg. Omdat de oorzaak van het overlijden niet duidelijk is, wordt forensisch onderzoek ingesteld.Marion wordt verrast met 66.666 euro Geplaatst op: 18-8-2017 21:13

Wolter Kroes verrast Marion met het prijs Foto: Roy BeuskerHeythuysen Marion uit Heythuysen heeft in de extra trekking van de VriendenLoterij 66.666 euro gewonnen. Wolter Kroes, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste Marion en haar echtgenoot eerder deze week, thuis met de cheque.   Marion (64) kan haar ogen niet geloven: "Dit bedrag komt prachtig van pas! Deze week verwachten we onze eerste kleinzoon. We zouden graag dichter bij hem in de buurt willen wonen. Het liefst in een gelijkvloerse woning. Daar kunnen we dit geld mooi voor gebruiken!" De uitreiking van de prijs aan de gelukkige prijswinnares Marion is op zondag 27 augustus te zien in het televisieprogramma VriendenLoterij De Winnaars. Het programma wordt iedere zondag rond 19.20 uur uitgezonden bij RTL 4.  


Vervolgtraject bevolkingsonderzoek darmkanker Geplaatst op: 18-8-2017 11:32

 Regionieuws Het MaagDarmLever centrum van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is opnieuw geaccrediteerd als coloscopiecentrum voor het bevolkings- onderzoek darmkanker. Dit houdt in dat patiënten, bij een slechte uitslag uit het bevolkingsonderzoek, snel terecht kunnen in het Laurentius Ziekenhuis voor een vervolgtraject. Het Laurentius Ziekenhuis is sinds de invoering van het bevolkingsonderzoek in 2014 een geaccrediteerd ziekenhuis voor het vervolgonderzoek in dit traject.


Auto tegen boom in Heythuysen Geplaatst op: 18-8-2017 11:23

 Heythuysen Op de Hollander in Heythuysen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.00 uur een automobilist tegen een boom gebotst. Een vriend die voor hem reed, zag in zijn spiegel het ongeval gebeuren. Hij kon met een brandblusser een beginnende brand blussen. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren.


WK judo voor mensen verstandelijke beperking Geplaatst op: 16-8-2017 19:28

Andy Schoutens met rode band in actie Regionieuws Een groep van zeven judoka’s gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking, welke van 19 tot en met 22 oktober in Keulen wordt georganiseerd. Een van de deelnemers is Andy Schoutens van Kai-In-Sho uit Roermond. Naast Andy zullen Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters, Shurensley Verberne en Kayleigh Heerikhuisen Nederland vertegenwoordigen op deze eerste editie van het WK aangepast judo (voorheen G-judo). Ifeanyi Oguejiofor uit Venray vertegenwoordigt zijn geboorteland Frankrijk. Een team van zes coaches en begeleiders maken het Nederlandse team compleet. Doordat er geen facilitaire steun vanuit de Judobond Nederland gegeven wordt, zullen alle kosten voor kleding, deelname, reis en verblijf door de judoka’s en coaches zelf gedragen moeten worden. Om deze reden is Team Aangepast Judo Nederland op zoek naar partijen die het team willen ondersteunen. Voor informatie: AangepastJudoTeamNL@gmail.com.


Nieuwe expositie in Pop Up Galerie Nederweert Geplaatst op: 16-8-2017 11:03

Werk van Floor Kurstjens Regionieuws Pop Up Galerie Nederweert opent op donderdag 24 augustus om 19.30 uur een nieuwe expositie met werk van zeven exposanten. Iedereen is van harte welkom om de opening van de expositie bij te wonen, onder het genot van het gebruikelijke, gecombineerd met live muziek verzorgd door ‘Beej de Roeje’. De expositie is te bezoeken van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 14 oktober 2017. Adres: Kerkstraat 53 Nederweert. Voor openingstijden en meer info zie: http://www.popup-galerie.nl .


'Voorstel voor objectieve klachtenbehandeling' Geplaatst op: 12-8-2017 17:25

Gemeentehuis van Leudal Leudal Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open heeft een voorstel aan de gemeenteraad gedaan voor een objectieve klachtenbehandeling binnen de gemeente Leudal. Hij is van mening dat het na tien jaar Leudal en na vele pogingen om tot verbetering te komen, het tijd is voor koersverandering. De organisatie is nog steeds niet op orde en in de laatste maand heeft hij weer moeten vaststellen dat vernieuwing en verandering uit de weg worden gegaan, dat er om problemen heen wordt gelopen. Hij vindt ook dat gefundeerde kritiek op medewerkers wordt genegeerd waardoor klachten van burgers niet serieus worden genomen. Mathieu Wagemans: "Dat betekent zeker niet dat alles verkeerd gaat binnen Leudal, maar een houding waarin problemen en onaanvaardbaar gedrag wordt gedoogd, is niet langer acceptabel. Er is onvoldoende zelfcorrigerend vermogen en de heersende cultuur waarin men bij problemen elkaar de hand boven het hoofd leidt tot frustraties bij burgers en staat de noodzakelijke verandering in de weg." Zijn voorstel is om een klachtenprocedure vast te stellen waarin inwoners aandacht kunnen vragen voor hun ervaringen met de gemeente. De vormgeving van dergelijke voorziening zou op minstens twee manieren kunnen plaatsvinden: "Denkbaar is dat een kleine breed samengestelde groep van raadsleden wordt gevormd. De tweede mogelijkheid is dat onder verantwoordelijkheid van de Raad een kleine groep van burgers wordt gevormd", aldus Wagemans.


10-Kamp Maasgouw gaat niet door Geplaatst op: 10-8-2017 19:45

Tien jaar gemeente Maasgouw Maasgouw Het organisatiecomité van 10-Kamp Maasgouw heeft besloten om de 10-Kamp Maasgouw die op 3 september zou plaatsvinden geen doorgang te laten vinden. Zij betreurt dit zeer omdat de locatie, de opzet van het feest, financiering en faciliteiten, kortom bijna alles geregeld was. Echter het belangrijkste onderdeel voor de bij FunBeach in Panheel beoogde sportieve ontmoeting ontbrak jammer genoeg nog. Te weinig inwoners van Maasgouw voelden zich aangesproken door de oproep van het comité om met elkaar inhoud te geven aan het evenement. De viering van 10 jaar gemeente Maasgouw in de vorm van de 10-Kamp Maasgouw bleek in de praktijk niet haalbaar. Het organisatiecomité eindigt het persbericht met: "Indachtig het principe: Beter ten halve gekeerd dan te hele gedwaald, hebben we met spijt in ons hart deze beslissing genomen. Ons rest niet anders dan iedereen die tot nu toe bij de voorbereiding was betrokken en bereid was om er aan mee te werken van harte te bedanken. Met name de lokale contactpersonen, de gemeente Maasgouw, de Rabobank en FunBeach."


Asbestdaken verwijderen en subsidie Geplaatst op: 9-8-2017 22:36

Asbest golfplaten Maasgouw Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan om asbestdaken te bezitten vanwege het risico op vrijkomende asbestvezels. Het verbod geldt voor daken die in contact komen met de buitenlucht, zoals golfplaten en dakleien. Asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen vallen niet onder het verbod. Is een asbestdak in een heel slechte toestand of verwaarloosd? Dan kan de gemeente nu al eisen om het dak meteen te (laten) verwijderen. Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van asbest. Als particulier mag u maximaal 35 m2 asbestdak dat in goede toestand is zelf verwijderen. Voor de start van renovatie- of sloopwerkzaam-heden moet duidelijk zijn of er asbest in het gebouw zit en waar en hoe de situatie is. Als u asbest gaat verwijderen dan moet u dit altijd melden bij de gemeente. Als u degene bent die de rekening betaalt, kunt u subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000 per adres. Meer informatie: http:// www.rvo.nl


Oproep: geef je op als foto-figurant! Geplaatst op: 9-8-2017 22:25

Fotosessies in Thorn/Wessem en Stevensweert  Maasgouw Voor een fotosessie is de gemeente Maasgouw op zoek naar figuranten die op zaterdag 16 september beschikbaar zijn. Ben je woonachtig in Maasgouw en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan mooie foto’s van de gemeente? De foto’s worden gebruikt voor promotionele uitingen van de gemeente Maasgouw. We zijn op zoek naar de volgende groepen:  2 jonge gezinnen in het bezit van een fiets; 2 echtparen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar; 1 echtpaar in de leeftijd van 35 tot 45 jaar;   5 à 6 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Als dank voor je deelname ontvang je een klein presentje en een afdruk van één van de foto’s.  Fotolocaties zijn het fietspad tussen Thorn en Wessem en de speelnatuur rondom De Hompesche Molen in Stevensweert.   Heb je belangstelling? Stuur dan een e-mail naar communicatie@gemeentemaasgouw.nl onder vermelding van ‘Aanmelding fotosessie 16 september’. Vermeld hierbij je naam, adres en leeftijd. Aanmelden kan tot en met 31 augustus. In de week van 4 september neemt de gemeente contact op om verdere afspraken te maken.


Toeristische app wandelen langs het Limburgse water Geplaatst op: 8-8-2017 14:32

App met wandelroutes en wetenswaardigheden Regionieuws Limburgers met het wandelvirus en een Android- telefoon kunnen deze zomer zes wandelroutes langs het Limburgse water afleggen. De gratis app ‘Waterwandelen’ biedt routes tussen de 4 en 14 kilometer met onderweg weetjes, foto’s en (gesproken) toelichting bij bezienswaardigheden. De routes lopen door Epen, Swalmen, Geijsteren, Echt en Maastricht. Binnenkort is de app ook te verkrijgen voor de iPhone. Meer info op: https://www.waterschaplimburg.nl/actueel/nieuws . Wandel je liever onder begeleiding langs het water neem dan contact op met Waterschap Limburg voor een deskundige wandelgids. Voor de eerste 25 gebruikers van de app stelt het Waterschap 25 tekenkaarten beschikbaar om teken te verwijderen.


Tips om de zomer te genieten in de gemeente Leudal Geplaatst op: 8-8-2017 13:37

Fietsen in de gemeente Leudal Leudal De zomervakantie loopt dan misschien ten einde, dat heerlijke gevoel mag nog wel even blijven! Enkele tips: Theater op locatie: Van woensdag 23 tot zondag 27 augustus op bijzondere locaties: het Limburg Festival, Pakske Klassiek en Natuurlijk…Theater. Ontspan en relax bij Saunacentrum Top Alivio in Horn. Uit eten bij eetcafé Raodhoes: het vroegere gemeentehuis van Roggel en Neer. In Leudal is een aantal ruiterroutes uitgezet die veelal vertrekken vanaf Will’s Ranch in Heibloem. Zin in een Limburgs ‘pilske’? Stap dan eens café Maneslust biej Mieke in Neer binnen. Ook Grand Café Bie de Tied in Kelpen-Oler is een aanrader. Fietsend genieten van de omgeving kijk dan op: www.liefdevoorlimburg.nl/fietsen/regio-leudal . Kijk voor nog meer info op: http://www.liefdevoorlimburg.nl; download de gratis app of volg Liefde voor Limburg op Facebook.


'Aangereden scooterrijder slaat op de vlucht' Geplaatst op: 7-8-2017 20:54

Foto: Neers Nieuws Neer Maandagavond is omstreeks 18.45 uur een scooterrijder op de Steeg in Neer aangereden. Dit meldt Neers Nieuws. De scooterrijder kwam vanaf de Napoleonsweg en reed tegen een auto op de Steeg. De autobestuurster kon niet meer uitwijken. De scooterrijder is met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto terecht gekomen. De man bleef in eerste instantie op de plaats van de aanrijding en heeft nog gesproken met getuigen. Toen hij doorkreeg dat de politie gealarmeerd werd, heeft hij het hazenpad gekozen. Even na 19.40 uur is hij aangetroffen. De politie doet onderzoek.


Cliëntenraad van Proteion zoekt versterking Geplaatst op: 5-8-2017 21:04

Foto: website cliëntenraad Proteion Regionieuws De cliëntenraad van Proteion komt op voor de belangen van ouderen en chronisch zieken die zorg ontvangen. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van zorg in Noord- en Midden- Limburg. De cliëntenraad van Proteion Thuiszorg (wijkteams en thuisbegeleiding) en Proteion Schoon (hulp bij het huishouden) zoekt een nieuwe voorzitter en een lid. Mensen die interesse hebben, maar eerst meer willen weten, kunnen contact opnemen met Vera (06-13 90 06 14). Meer informatie: http://www.proteion.nl/clientenraad .


'Handhaven na verschijnen controle rapport' Geplaatst op: 5-8-2017 19:46

Landgoed Leudal in Haelen Leudal Mathieu Wagemans, raadslid van de fractie Ronduit Open heeft afgelopen maanden diverse malen bij de gemeente Leudal geïnformeerd naar de uitkomsten van de controle op het landgoed Leudal in Haelen. Steeds weer werd hem verteld dat het controlerapport nog niet beschikbaar was. Hij is nu zeer verbaasd omdat hij dat via een andere weg een afschrift van het rapport heeft ontvangen. Raadslid Wagemans: "Uit dit rapport blijkt onomstotelijk dat er ook seizoenarbeiders op het landgoed worden gehuisvest in gebouwen en op locaties waar dat niet is toegestaan." Wagemans vervolgt: "Wij roepen uw College met de grootste nadruk op uw verantwoordelijkheid op het vlak van handhaving serieus te nemen en daar de actie aan te verbinden de overtreding van regels die uit het controlerapport blijkt op zo kort mogelijke termijn te doen beëindigen." Hij eindigt met: "De lijn die ruim een jaar geleden in ingezet, dient met kracht te worden voortgezet en voorkomen moet worden dat we weer in ongewenste praktijken vervallen die jarenlang gebruikelijk waren."


Aanrijding in Ittervoort Geplaatst op: 4-8-2017 22:55

 Ittervoort Vrijdagmiddag 4 augustus vond omstreeks 16.00 uur nabij de kruising Napoleonsweg (N273) / Thornerstraat in Ittervoort een kop-staart botsing plaats. Twee personenauto’s waren tegen elkaar gebotst. De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen om de slachtoffers te bevrijden. Een persoon raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis met de eveneens opgeroepen ambulance.


Nieuw orgel kathedraal over één jaar gereed Geplaatst op: 4-8-2017 22:12

Het orgel in de kathedraal Regionieuws Zowel de provincie Limburg alsook de gemeente Roermond stellen elk € 100.000 ter beschikking aan de stichting Renovatie Kathedraal Roermond voor het nieuwe orgel van de Sint Christoffel kathedraal in Roermond. Dat hebben het Limburgs Parlement en de Roermondse gemeenteraad onlangs besloten. Daarmee is nog slechts € 59.000 nodig om het orgel helemaal af te bouwen. Naar verwachting is het orgel volgend jaar zomer gereed. Aan Verschueren Orgelbouw kan daarom de opdracht gegeven worden om vrijwel het hele orgel af te bouwen. De renovatiestichting hoopt het project in de zomer van 2018 op feestelijke wijze af te sluiten. In de komende maanden kunnen bezoekers van de kathedraal met name tijdens eucharistieviering het orgel zien en horen ‘groeien’.  Naar verwachting zullen over ongeveer een jaar de eerste orgelconcerten en begeleidingen van meerstemmige koormuziek op het nieuwe orgel kunnen plaatsvinden.


Make-A-Wish vervult allerliefste wens van Zoë Geplaatst op: 3-8-2017 21:36

Ontmoeting met Famke Louise bij  Paleis het Loo Roggel Op dinsdag 1 augustus ging de allerliefste wens van Zoë (13) uit Roggel in vervulling. Zoë heeft een Ewing tumor in haar rechter onderbeen. Ze heeft haar laatste operatie achter de rug en leeft helemaal op bij de gedachte aan haar favoriete vlogster Famke Louise. Door het vervullen van haar allerliefste wens liet Make-A-Wish Nederland Zoë, die door haar ziekte te vaak vooral patiënt is, weer kind zijn. Nietsvermoedend werden Zoë, haar moeder en beste vriendinnen Nina, Chantal en Sam thuis opgehaald door een prachtige roze limousine. In een kledingzaak in Venlo mocht ze een outfit uitzoeken en werd daarna prachtig opgemaakt. In Paleis het Loo in Apeldoorn stond vlogster Famke Louise op hen te wachten. Uiteraard werden er eerst prachtige foto’s gemaakt en volgde een heerlijke high-tea. Daarna begon de thuisreis. Eenmaal terug in Roggel werden er nog een aantal familieleden aan het wensgezelschap toegevoegd. Samen gingen zij eten in het lievelingsrestaurant van Zoë in Heythuysen als afsluiting van een prachtige dag. "Mijn wensdag was super geslaagd!", vertelt Zoë.


DNA-verwantschapsonderzoek start in 2018 Geplaatst op: 3-8-2017 21:15

Nicky Verstappen en het monumentje in Brunssum Regionieuws Het Openbaar Ministerie Limburg en de politie hebben in mei aangekondigd een grootschalig DNA- verwantschapsonderzoek te starten in verband met de dood van Nicky Verstappen in 1998. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang en vergen veel tijd. Deze voorbereidingen zullen duren tot in het eerste kwartaal van 2018. In dat kwartaal zal aansluitend ook worden gestart met de daadwerkelijke grootschalige DNA-afname. Er is voor gekozen om te werken met nieuw in te voeren DNA-sets. Deze zullen pas komend jaar in voldoende mate aanwezig zijn. Het voordeel van de nieuwe DNA-sets is dat deze aansluiten bij de vernieuwde verwerkings-methode die per 1 januari 2018 door het NFI wordt toegepast. Verder zijn ze eenvoudiger in de toepassing want bij de nieuwe sets hoeft er maar een  handeling te worden verricht  terwijl bij de oude sets dat meerdere keren moest gebeuren. De nadruk van het DNA-onderzoek zal liggen op de provincie Limburg. Meer informatie: http://www.politie.nl/onderzoeknickyverstappen.  Dit is een gezamenlijk persbericht van Openbaar Ministerie Limburg en Politie Eenheid Limburg.  


Penningmeester voor de Stichting Wensbus Geplaatst op: 2-8-2017 16:47

De Wensbus Maasgouw De Stichting Wensbus Maasgouw is op zoek naar een penningmeester die de financiële gang van zaken rondom de opstart en organisatie van een tweetal wensbussen  van huis uit wil regelen. Affiniteit met (project-) financiering, boekhouding  en begroting van een stichting zonder winstoogmerk is voor deze vacature noodzakelijk. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, neem dan contact op met Paul Hessels, (0475) 48 48 48  of wensbusmaasgouw@gmail.com. Meer informatie: http://www.klikmaasgouw.nl


Voor Elkaar Pas: reizen voor Wmo'ers Geplaatst op: 2-8-2017 16:32

Omnibuzz Regionieuws Met de Voor Elkaar Pas kunnen klanten van Omnibuzz voortaan gebruik maken van zowel het openbaar vervoer als Omnibuzz vervoer. Hiermee worden de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen reizen vergroot. De Voor Elkaar Pas is een nieuwe OV-chipkaart van Arriva. De pas maakt het reizen met het openbaar vervoer toegankelijker voor mensen die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de pas ontvangen klanten van Omnibuzz een aantrekkelijke korting op reizen met het openbaar vervoer. De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart op naam voor klanten van Omnibuzz die geldig is in het openbaar vervoer én het Omnibuzz vervoer.  U heeft dus nog maar één vervoerspas nodig. Met de Voor Elkaar Pas kunt u als klant van Omnibuzz tegen een korting reizen met de bussen en treinen van Arriva in Limburg. In de Arriva bussen geldt de gehele dag een korting van 37%. In de treinen van Arriva geldt een korting van 25% na negen uur ’s ochtends. Voor meer informatie: http://www.omnibuzz.nl .


Voorbereidende werkzaamheden N280 gestart Geplaatst op: 1-8-2017 20:02

Rotonde N280 in Baexem Leudal Vanaf 6 april zijn de voorbereidingen voor de optimalisatie van het verkeersontwerp, het opstellen van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) en de realisatie van het milieueffectrapport (MER) inzake de reconstructie van de N280, wegvak Leudal, begonnen. Deze werkzaamheden worden verricht door het adviesbureau Wagemaker- Kragten, aan wie de opdracht is gegund. Het bureau heeft o.a. gesprekken gevoerd met Waterschap Limburg, gemeente Leudal, Tennet, Enexis, Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Limburg- Noord en de Gasunie. Zo zijn de (vooral technische) eisen geïnventariseerd, waarmee er een gedegen verkeersontwerp kan worden gemaakt. Zodra dit ontwerp er is, zal het vervolgens worden voorgelegd aan omwonenden en belanghebbenden. Aan de hand van de inbreng van hen, kan het verkeersontwerp verder worden verbeterd. De komende tijd zullen de inwoners geïnformeerd worden via website limburg.nl en nieuwsbrieven. Er zal gedurende de periode van ter inzage legging, een openbare informatieavond worden georganiseerd.


Besmette eieren met fipronil in omloop Geplaatst op: 1-8-2017 09:44

Controleer het stempel  op het gekochte ei Regionieuws De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de schadelijke stof fipronil in de eieren aangetroffen. Dit middel is bestemd voor behandeling tegen bloedluis en niet is toegestaan in de pluimveehouderij. De behandeling is uitgevoerd door een pluimveeservicebedrijf. Een groot aantal pluimveebedrijven mogen geen eieren, leghennen of mest meer afvoeren en zij moeten uitgeleverde eieren terughalen. De NVWA adviseert om eieren met de code X-NL- 40155XX niet te eten. Het fipronil-gehalte in deze eieren is dusdanig hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Consumenten wordt geadviseerd de eieren weg te gooien. Daarnaast zijn eieren aangetroffen met een fipronil- gehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ieder ei bevat een eicode. Deze is gestempeld op het ei. Aan de hand van de 5 onderstreepte cijfers kan men de gekochte eieren controleren. Eicode van eieren met acuut gevaar voor de volksgezondheidzijn met de code X-NL-40155XX. Eicodes van eieren met te hoog fipronil-gehalte voor kinderen: X-NL-43113XX; X-NL-43326XX; X-NL-43835XX; X-NL-42766XX; X-NL-42071XX; X-NL-43514XX; X-NL-41679XX; X-NL-43879XX; X-NL-43640XX; X-NL-42659XX.


Kratten gestolen bij Wijnen Paprika’s Geplaatst op: 29-7-2017 19:15

 Regionieuws In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juli tussen 01.00 en 03.00 uur werden bij Wijnen Paprika’s aan de Molenheg in Egchel, statiegeldkratten gestolen met behulp van een kleine vrachtauto en een bestelauto. Beide wit van kleur zonder opschriften. In totaal werd er voor 50.000 euro aan deze kratten ontvreemd. Als iemand iets vreemds heeft gezien of gehoord wat hiermee verband zou kunnen houden neem contact op met de politie 0900-8844 onder vermelding van mutatienummer 2017122070.Wil je anoniem blijven bel dan 0800-7000.


Limburgse wensambulances bundelen krachten Geplaatst op: 27-7-2017 21:00

'Wensambulance Limburg, Uw wens in Beweging'  Regionieuws 'Wensambulance Limburg, Uw wens in Beweging' vervult vanaf 1 juli 2017 de laatste hartewensen van terminaal en langdurig zieken. Wens in Beweging en Wensambulance Limburg fuseren. Zij gaan samen verder in één krachtige stichting. Daardoor kunnen zij nóg meer wensritten realiseren. Om de kracht van beide stichtingen te vergroten en nóg meer wensen in vervulling te laten gaan, is er besloten om de krachten te bundelen. De nieuwe organisatie vervult voor heel Limburg vanuit Venlo, Roermond en Geleen, wensen van ernstig zieke mensen. De organisatie verwacht jaarlijks vele wensritten te kunnen vervullen. Met behulp van ambulance- verpleegkundigen en -chauffeurs, brandweerlieden, politiefunctionarissen en andere, voornamelijk zorgprofessionals, die in hun vrije tijd belangeloos meewerken, zorgt zij ervoor dat ernstig zieken hun zorgen even kunnen vergeten. Dit geldt zeker ook voor kinderen. De stichting wil op zeer korte termijn volledig bereikbaar zijn via de nieuwe website: http://www.wensambulancelimburg.nl


Zwemmen in rivieren en kanalen Geplaatst op: 26-7-2017 21:39

Zwemmen en recreëren Maasgouw In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit is niet zonder gevaar. Rijkswaterstaat wijst op de risico’s. Als zwemmer ben je nauwelijks zichtbaar vanaf een vrachtschip. Zo'n groot schip kan niet direct vaart minderen of uitwijken; word je makkelijk meegezogen door de onderstroom van een passerend schip; verlies je het van de sterke stroming van rivieren, kanalen en draaikolken; kun je door de sterk wisselende temperatuur van het water kramp krijgen of onderkoeld raken. Rijkswaterstaat waarschuwt dat zwemmen in rivieren en kanalen en springen van bruggen levensgevaarlijk is. Op veel plaatsen is dit dan ook verboden! Naast persoonlijk letsel kan het een boete van 140 euro opleveren. Waar is zwemmen verboden? In de vaarweg van rivieren en kanalen; In de buurt van wachtplaatsen of afmeerplekken voor schepen; In snelvaargebieden; In de buurt van een brug, sluis, stuw of ballenlijn; In de routes van veerponten en in en rond havens; Zie http://www.zwemwater.nl


Solar: record creatieve deelnemers en kunstenaars Geplaatst op: 26-7-2017 21:22

donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus  Regionieuws Het aantal creatieve deelnemers en kunstenaars op Solar Weekend is dit jaar naar een recordhoogte gestegen. Met ruim duizend aanwezige bouwers, theatermakers en andersoortige creatieven bewijst Solar Weekend weer een broodnodig platform te zijn voor creatief talent van eigen bodem. Al twaalf jaar lang komen creatieven en kunstenaars bij een tijdens het Solar Weekend Festival in Roermond; het festival waarbij randprogramma tot hoofdprogramma verworden is en waar creativiteit de klok slaat. Dit jaar stroomde er een recordaantal aanmeldingen binnen, waardoor nu de magische grens van duizend creatieven gepasseerd is. Solar telt dit jaar twaalf grote muziekpodia. Deze zijn stuk voor stuk gebouwd door creatieve participanten van het festival. Ze beginnen klein, stoten door en belanden uiteindelijk bij de Main Stage of ‘Het Middendorp’: het epicentrum van Solar Weekend. Het festival vindt plaats van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus aan de Maasplassen in Roermond. Tickets zijn verkrijgbaar op solarweekend.com.


Vrachtauto ontvreemd Geplaatst op: 26-7-2017 21:02

De vrachtwagen op de foto lijkt op de gestolen auto.Roggel In de nacht van dinsdag op woensdag is er in Roggel op de Grote Laak een vrachtwagen gestolen. In de vrachtwagen zaten spullen voor de paardensport. De vrachtwagen betreft een Mercedes Benz, type 914 met het kenteken VD-48-BN. Het opvallende is dat deze knalgeel is. Meer informatie over deze diefstal of heeft u iets gehoord? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2017121203. Melden kan ook via meld misdaad anoniem op 0800-7000.


Kerk Ospel in de steigers Geplaatst op: 27-7-2017 11:00

Het actiecomité in de startblokken voor de bouwsteiger Regionieuws De voorbereidende werkzaamheden rond de renovatie van de kerktoren in Ospel zijn gestart. De kerk wordt in de steigers gezet en direct na de bouwvakvakantie start de restauratie. Voor het actiecomité een moment om een beroep te doen op de Ospelse bevolking – en sympathisanten elders – om letterlijk ‘een steentje bij te dragen’ in de kosten van de restauratie. U kunt bijdragen door stenen die nodig zijn voor het herstel te adopteren. Er zijn 3000 bakstenen nodig. U kunt ze voor € 15,00 per stuk adopteren. Inmiddels zijn al meer dan 550 stenen geadopteerd. Meer informatie op: http://www.parochieospel.nl . NL63 RABO 0319 4215 70 tnv ‘Samen sterk voor onze kerk’.


Twee doden in Weert: geen sprake van misdrijf Geplaatst op: 25-7-2017 20:56

 Regionieuws De identiteit van de twee personen die maandagmorgen dood zijn aangetroffen in een appartement in Weert is vastgesteld. Het gaat om een 44-jarige man en 42-jarige vrouw. Beiden verbleven op het adres aan de Graafschap Hornelaan. Tijdens het onderzoek van de politie is niet gebleken dat er sprake is van een misdrijf waar een derde persoon bij de dood betrokken is. Dat is de voor de politie de reden om verder geen onderzoek te doen. Uit piëteit voor de nabestaanden worden verder geen mededelingen gedaan.


Plantregeling landschapselementen Geplaatst op: 25-7-2017 20:48

Alleenstaande eik Maasgouw Heeft u groene ideeën? Wilt u het landschap verbeteren of versterken, of herstelwerk- zaamheden bij u in de buurt uitvoeren? Inwoners en organisaties in gemeente Maasgouw kunnen gebruikmaken van een speciale plantregeling. Deze plantregeling is gericht op het versterken van het oorspronkelijk landschap én op het vergroten van burgerparticipatie.  Het gaat hier om de aanleg en het herstel van landschapselementen. Zowel loofbomen alleenstaand of in groepen of rijen, hoogstam- boomgaardjes, heggen of kleine bosschages. Het gaat hierbij niet alleen om struiken en bomen maar ook de bijbehorende boompalen en boomkorven. Onderdeel van de regeling vormt een advies ter plekke en het opstellen een plantplan met een deskundige van de stichting IKL. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van €25,- per boom en €1,25 per meter heg exclusief BTW. De overige kosten worden betaald door gemeente Maasgouw en de provincie Limburg. Meer info: http://www.ikl-limburg.nl/als-eigenaar Hier vindt men het aanmeldingsformulier. Voor vragen John van den Berg via (0475) 85 25 00.
IJsmiddag in Zorgcentrum Sint Jozef

IJscoup Op vrijdag 25 augustus organiseert Zorgcentrum St. Jozef in Wessem een ijsmiddag voor de bewoners en de senioren van Wessem. Deze middag wordt muzikaal ondersteund met een optreden van zanger Francis. Francis begeleidt zichzelf op keyboard en de liedjes zult u zeker mee willen zingen. Deze middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en kost € 4,50 per persoon. U krijgt hiervoor tijdens deze middag één ijscoupe aangeboden. Opgeven kan bij het team Activiteitenbegeleiding Zorgcentrum St. Jozef t/m maandag 21 augustus.


Voor je computercursus naar de bieb

Werken met de laptop Vrijdag 8 september van 10.30 tot 12.30 uur is bij Bibliocenter in Weert, Wilhelminasingel 250 een informatiebijeenkomst over de computercursussen die je kunt volgen. Van een cursus Klik&Tik voor mensen die nauwelijks of geen ervaring hebben met de computer, tot Digisterker werken met de digitale overheid, tot Windows 10 of een fotoalbum maken. Heb je een computer, laptop of tablet en wil je daar beter mee leren omgaan? De docenten van Senior Web geven toelichting op het najaarsprogramma. De toegang is gratis en je kunt je meteen inschrijven. Meer info en aanmelden op: http://www.bibliocenter.nl . De cursussen starten in oktober en worden gegeven bij Bibliocenter Weert of in Stramproy.


Standhouders gezocht voor kerstmarkt Grathem

JongNL Grathem organiseert op zondag 10 december een kerstmarkt van 11.00 tot 16.00 uur in het Jeugdhoes van JongNL Grathem aan de Sportlaan 3a. Het huren van een stand kost € 17,50 per twee meter, € 35,00 per vier meter en € 52,50 per zes meter. De opbrengst van de markt is voor de standhouder zelf. Je kunt binnen staan maar sta je liever buiten dan is dit ook mogelijk. Eventueel is er ook stroom aanwezig. Voor reserveren en meer aanvullende informatie stuur je een e-mail naar: kerstmarktgrathem@gmail.com .


Jan Cober start als nieuwe chef-dirigent bij KHT

Jan Cober Op zondag 27 augustus begint Jan Cober aan zijn tweede termijn als dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Om stipt 10.00 uur zal hij de bok beklimmen en een nieuwe periode inslaan bij de Bokken. Wil jij bij deze eerste repetitie onder leiding van Jan Cober aanwezig zijn dan ben je van harte welkom. De repetities zijn elke zondag van 10.00 tot 13.00 uur in de Harmoniezaal van de KHT in de Bogenstraat. Voor meer informatie: http://www.kht.nl . Jan Cober keert terug op het oude nest. Hij begon op jeugdige leeftijd zijn muzikale loopbaan als klarinettist bij de Bokken. In de periode 1984 tot 2004 zwaaide hij ook al als dirigent de scepter bij de Bokken van Thorn en behaalde tal van opmerkelijke successen. De komende periode staan weer mooie uitdagingen voor het orkest te wachten.


Derde Ommelandfietstocht: De IJzeren Rijn

De overwoekerde IJzeren Rijn in Natuurpark Meinweg Foto: René FrenckenWoensdag 23 augustus vindt de derde Ommeland- fietstocht plaats. Vertrek om 14.00 uur vanaf parkeerplaats Kapel in ’t Zand, Parklaan 1 in Roermond. Einde ongeveer 16.30 uur. Deelname: € 2,00 op eigen risico. Info: www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl . De IJzeren Rijn staat centraal. Onderweg is één terraspauze voorzien. Iedereen, jong en oud, is welkom. De route is ongeveer 25 kilometer lang en loopt door het prachtige Midden-Limburgse landschap. Tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied ligt de IJzeren Rijn: een stuk spoor dat in de vorige eeuwen werd gebruikt voor goederenvervoer. Het deel van Roermond tot de Duitse grens bij Vlodrop is sinds 1991 niet meer in gebruik. De beslissing om de spoorverbinding weer in gebruik te nemen, laat nog steeds op zich wachten.


Nieuwe expositie in Pop Up Galerie Nederweert

Werk van Floor Kurstjens Pop Up Galerie Nederweert opent op donderdag 24 augustus om 19.30 uur een nieuwe expositie met werk van zeven exposanten. Iedereen is van harte welkom om de opening van de expositie bij te wonen, onder het genot van het gebruikelijke, gecombineerd met live muziek verzorgd door ‘Beej de Roeje’. De expositie is te bezoeken van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 14 oktober 2017. Adres: Kerkstraat 53 Nederweert. Voor openingstijden en meer info zie: http://www.popup-galerie.nl .


Kermis Heel en Heelder Draak

Impressie Draak van Heel 2015 Kermiszondag 3 september hoopt de organisatie op mooi weer als in Heel de kermis start met een processie met de Heelder Draak. Om 10.00 uur is een Plechtige Eucharistieviering in de Sint Stephanuskerk te Heel. Om 11.00 uur start van de processie en om 12.00 uur het Drakenspel Oppe Linj. Het zandtapijt voor het ‘Kepelke Oppe Linj’ staat in het teken van 150 jaar Limburg. Opening van de Heelder kermis om 12.30 uur met een optreden van het Jeugdorkest van Basisschool De Sleye Heel. U bent van harte uitgenodigd.


Preuvenement Kelpen-Oler: Horen, Zien & Proeven

Zondag 3 september Het Preuvenement Kelpen-Oler wordt dit jaar alweer voor de zesde keer georganiseerd. Dit cultureel streekevenement vindt plaats op zondag 3 september van 11.00 tot 17.00 uur aan de Grathemerweg in Kelpen-Oler. Entree is € 1,00. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor een sfeerimpressie en meer op: http://www.preuvenementkelpenoler.nl . De deelnemende verenigingen, hobbyisten en ondernemers laten hun talenten en specialismen Horen, Zien & Proeven. Tijdens het Preuvenement is de mogelijkheid tot het proeven van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij om internationale-, streek-, seizoens- en alledaagse producten. Van heerlijke gerechten tot zoete lekkernijen. De dienstenveiling is zaterdag 2 september om 20.30 uur bij Grandcafé Bie de Tied. Van de opbrengst gaat een gedeelte naar CV de Kujeldreiers Kelpen-Oler. Jan Geraedts en Maikel Sonnemans verzorgen twee buutten. De entree is vrij. Iedereen kan meegenieten en meebieden op zijn favoriete diensten of producten.


KinderVakantieWerk Beegden spetterende slotavond

Egyp’tes' Vrijdag 25 augustus organiseert het KinderVakantie Werk Beegden uit naam van Faraokoningin Kl’Uhtpatra de feestelijke slotavond vanuit Egyp’tes'. Deze slotavond is voor iedereen toegankelijk. Je bent van 19.00 tot 23.00 uur van harte welkom op ‘De Tes’ in Beegden. Zie ook: www.kvwbeegden.nl . Onder presentatie van de archeologen Ben Suef en El Fajoem treden alle 80 kinderen in tien acts voor het voetlicht. Het wordt een fantastische reis door het oude Egyp’tes' boordevol toneel, farao’s, mummies, kamelen, magie, dans en natuurlijk muziek. Ook worden de laatste prijzen uitgereikt en de allerbeste groep krijgt de supergrote weekwinnaartrofee. Tussendoor en na afloop draait Drive-Inn Paradise de coolste hits en de vrijwilligers van het KVW zorgen dat het je op deze avond aan niets ontbreekt. Tot 23.00 uur zijn de frisdrankkraan en de tap geopend.


The Local Market in Beegden

 Beegden staat op zaterdag 26 augustus vanaf 14.00 uur in het teken van ‘The Local Market’. In deze geheel nieuwe opzet van de traditionele zomermarkt staan tal van kleine ondernemers die handmade, vintage, mode, lifestyle en wellness verkopen. De urban-casual setting in dit marktgedeelte wordt benadrukt door een line-up van foodtrucks en akoestische optredens van onder andere Presto Pronto. In het centraal gelegen park is de ‘KIDS Area’. Hier bieden kinderen hun eigen producten aan. Er vinden workshops plaats en er is continu live entertainment in de vorm van (akoestische) optredens. Om 19.30 uur start in het park het culturele programma De UITmarkt waarbij acts en optredens uit de gemeente Maasgouw het podium vullen. Aansluitend wordt in stijl afgesloten met een open air optreden van coverband From USA. Zie ook: www.facebook.com/thelocalmarketbeegden .


LeudalBosloop 403 te Heythuysen

Zondag 27 augustus Zondag 27 augustus vindt in de bossen bij Restaurant de Busjop, Busschopsweg 9 in Heythuysen de 403de door Atletiek Leudal georganiseerde trimloop plaats. Om 09.45 uur: start Bishop Shorttrack (1 km jeugd- loop); om 10.00 uur: start Leudalbosloop (3, 6, 9, 12 of 15 km). Inschrijfgeld: Bishop Shorttrack € 1,00; Leudalbosloop € 2,00; leden van Atletiek Leudal gratis. Meer info: Annemiek Gielen: 0475-493 857 of http://www.atletiekleudal.nl .


Theatermakers op diverse plekken te bewonderen

 Met de rondreizende interactieve familievoorstelling ‘In het Zuiden ligt alles anders’ trekken talentvolle jonge theatermakers van Het Laagland en VIA ZUID met een theatertruck naar zes Limburgse zomer- festivals van noord tot zuid. ‘In het Zuiden ligt alles anders’ is informatief maar vooral leuk theater, verrassend en verrijkend. De voorstelling is gratis toegankelijk. De theatermakers - allen met Limburgse roots - betrekken iedereen vanaf de tienerleeftijd bij de interactieve performance. Voor programma en meer info: http://www.viazuid.com en www.hetlaagland.nl .


LikeU2 in Haelen

 Zaterdag 2 september bij Trefcentrum Aldenghoor, Kasteellaan 7A in Haelen: LikeU2; a tribute to U2 (de bekende U2 coverband van Bospop). Aanvang 21.00 uur; de zaal is open vanaf 20.00 uur. Entree € 7,50; Voorverkoop bij Ymotion cadeaushop in Haelen, Christine Nijssen de echte bakker Haelen en Neer. Zie ook: http://www.trefcentrumaldenghoor.nl en Facebook; like en deel het bericht en maak kans op twee kaarten voor LikeU2.


Jubileum OPCI Contactdag in Heythuysen

De organisatoren Tiny en Geert Hanssen Op zaterdag 2 september vindt vanaf 12.00 uur voor de tiende keer de OPCI Contactdag plaats in De Bombardon in Heythuysen. OPCI staat voor Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie en is het samenwerkingsverband van de belangen- organisaties voor doven en slechthorenden in Nederland. Geert en Tiny Hanssen uit Heythuysen zaten 10 jaar geleden met heel veel vragen toen Geert in aanmerking kwam voor een cochleair implantaat (CI). Ook door anderen werden ze met zulke vragen benaderd en daarom begonnen ze met het organiseren van de OPCI contactdag. Deze dag is bedoeld voor mensen met een CI en voor hen die een CI overwegen. Ook de ouders van kinderen met een CI en die kinderen zelf zijn van harte welkom. Het wordt een feestelijke bijeenkomst met veel muziek. De kosten van deze dag zijn € 18,50 per persoon. Voor een kind betaalt men € 8,00. Dit is inclusief koffie en gebak, twee consumpties en een buffet. Men kan zich per e-mail aanmelden tot 27 augustus 2017 via peter.helmhout@opciweb.nl