Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Helft kapotte kerstverlichting in afvalbak 21-12-2014 19:09

175.000 km verlichting in Nederland Regionieuws De Nederlandse huishoudens hebben bij elkaar meer dan 175.000 kilometer aan kerstverlichting in huis. Dat is ruim vier keer de omtrek van de aarde. Bij afdanking verdwijnt echter de helft in de vuilnisbak en gaat verloren voor recycling. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle. 84 procent van de Nederlanders heeft kerstverlichting in bezit, bijvoorbeeld lampjes voor in de kerstboom of een lichtsnoer voor op de gevel. Een op de drie heeft elektrische kerstdecoraties in huis. De helft van de respondenten gooit kerstverlichting of elektrische decoraties weg als deze het niet meer doen. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Slechts 41 procent geeft aan de afgedankte kerstspullen in te leveren.


Madame Trudo

Inzameling bij omroep 3ML groot succes 20-12-2014 18:57

Carmen Nazarkski helpt bij het uitladen van het ingezamelde voedselRegionieuws De inzamelingsactie voor de Voedselbank en Kledingbank van Omroep 3Ml is een groot succes geworden. Vrijdagmiddag laat werden pakketten met de 'Omroep-auto' naar Maastricht gebracht. In de L1 studio werden de vertegenwoordigers van 3ML, Carmen Nazarski en Sjra Vermeulen, hartelijk door een L1 medewerker uit Leudal ontvangen. Omroep 3ML dankt alle milde gevers voor hun kleine en grote giften.


Samenwerking RTV Roermond en 3ML 20-12-2014 18:33

Voorzitter Sjra van Horne (3ML) en voorzitter Jan Mooren (RTV Roermond)Regionieuws De twee Midden-Limburgse lokale omroepen RTV Roermond en Omroep 3ML gaan een intensieve samen- werking aan. Daardoor zal een financieel en organisatorisch levensvatbare, gezonde derde publieke lokale omroeplaag gestimuleerd worden, die haar plek in het publieke bestel volwaardig invulling kan geven, die innovatief is en die zich snel en flexibel kan aanpassen indien de omstandigheden dat vragen. De samenwerking zal worden vormgegeven middels een op te richten Stichting welke dienstbaar is aan de deelnemende lokale omroepen. De intentieverklaring werd door beide partijen ondertekend op 17 december. De twee omroepen hebben een gezamenlijk verzorgingsgebied van 117.000 inwoners, verdeeld over de gemeenten Roermond, Leudal en Maasgouw.


Constant van Bommels winnende foto 18-12-2014 17:25

Reigersbroek van C. van Bommel Maasbracht Ruim 900 foto’s, aangeleverd door zo’n 150 verschillende fotografen waren het resultaat van de fotowedstrijd ‘VRIJ’ die Het Limburgs Landschap dit jaar organiseerde. Ruim 1.600 stemmers bepaalden samen met de vakjury de winnaar: Constant van Bommel uit Maasbracht. Hij won de hoofdprijs van € 500. Theo Peeters uit Horn behoorde met zijn foto Zuidplas tot de 12 genomineerden. Voor meer foto's: http://www.limburgs-landschap.nl


Inzamelpunten Voedselbank 17-12-2014 20:47

Regionieuws VeTraNed BHV opleidingen/Paraat brandbeveiliging Natronchemieweg 3 Herten. OMROEP 3ML, Stationsstraat 32a Heythuysen. HEFGRA opleidingen & brandpreventie BV, Amerikastraat 2 Ittervoort Cafe Herberg de Markt, Molenweg 30 Maasbracht. Stichting Kledingbank Limburg St. Joosterweg 7 Maasbracht Terras de Rooejbes Brumholt 15 Neer


Nipte nederlaag SV Leudal tegen Helmond 16-12-2014 19:29

Raoul Lemmen van SV Leudal Leudal SV Leudal heeft andermaal goed gepresteerd in de landelijke 3e klasse schaken van de KNSB. Tegen het erg sterke Helmond werd met 5-3 verloren. Helmond speelde vorig jaar nog in de 2e klasse. Ze zijn dan ook samen met Dubbelschaak de grote favoriet voor de titel. Maar toch wisten de Midden-Limburgse schakers enorm sterke weerstand te bieden. Hans Kivits wist in zijn partij veel stukken te ruilen. Hiermee verdween de druk op de stelling en kwam hij in een remise eindstelling. Daarmee kwam de stand op 3-1. Raoul Lemmen speelde een fantastische pot en won heel verdiend. Ruud van Meegen tenslotte speelde tegen Fide-Meester Ruben Venis. Ruud won zijn 4e partij op rij en is nu absolute topscoorder in de 3e klasse.


Provinciale sportprijzen 2014 16-12-2014 17:01

De verschillende winnaars van de sportprijzenRegionieuws In het Munttheater in Weert werd tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 15 december de Provinciale Sportprijs Limburg 2014 uitgereikt. Wielrenner Tom Dumoulin uit Maastricht is voor het tweede jaar op rij Limburgs sportman van het jaar geworden. Wielrenster Sabrina Stultiens werd sportvrouw van het jaar. De sportvrouw uit Meijel werd niet één, maar zelfs twee keer Europees kampioen. Sportploeg van het jaar werd de handbalploeg Bevo uit Panningen. Handbikester Laura de Vaan uit Baexem won de prijs voor de beste sporter met een beperking. Tijdens de wereldkampioenschappen dit jaar pakte ze maar liefst twee zilveren medailles, zowel in de wegrit als de tijdrit. Ook won ze twee keer goud tijdens de Worldcup in Italië en goud op de Nederlandse Kampioenschappen.


Website Limburgse Dialecten vernieuwd 16-12-2014 16:40

 Regionieuws Streektaal leeft in Limburg. Het Limburgs is vitaal en vervult, ondanks alle invloeden van het Nederlands, nog steeds een essentiële functie in het maatschappelijke en sociale leven. En niet alleen voor Limburgers op leeftijd. Hoe schrijf je bepaalde woorden en wat zijn de verschillen tussen de dialecten? Antwoorden op deze en andere ‘väöl gesjtelde vraoge euver ’t Limburgs’ vind je op de vernieuwde website http://www.limburgsedialecten.nl .


Heitser minse vertèlle…nog steeds te koop 15-12-2014 21:11

Herbouw pand melkhandel Boonen in 1954, verteld door een 'Heitser mins'Heythuysen Na het verschijnen van het tweede jubileumboek 'Heitser minse vertèlle...' hebben de samenstellers van het boek en het bestuur van de Heemkunde- vereniging Heitse heel veel positieve reacties mogen ontvangen. Er zijn ook heel wat mensen die het boek voor hun kinderen en bekenden gekocht hebben. Het is nog steeds verkrijgbaar bij Primera Plantinga en Verheggen Mode, beide in Heythuysen; totaal 324 bladzijden tekst en foto’s voor € 24,50.


Participatie Provincie Limburg in Kerngezond 15-12-2014 19:29

Regionieuws Oud-profvoetballer Maurice Graef van Roda JC en VVV-Venlo gaat met zijn bedrijf Sport-Company in Panningen kinderen van Limburgse basisscholen op inspirerende wijze bewust maken van gezond eten en bewegen. KERN- gezond krijgt € 150.000 steun van de Provincie Limburg en daarmee is de weg vrij voor een samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Maastricht en de Academische Werkplaats Nijmegen.


Fresh Label Studio’s succesvol in Uitgeest 15-12-2014 19:25

De trotse groep Future Fuse. Heythuysen Zondag 14 december waren er Nationale danswedstrijden in Uitgeest. Fresh Label Studio’s, de dansschool van Stephan Schmieder uit Heythuysen, nam veel dansers deel aan deze wedstrijden. Indy en ook het duo Nikki & Youssra behaalden een eerste prijs. Er waren 2e en 3e prijzen voor individueel en duo’s breakdancen en hip-hop dansen. Daarnaast waren er 2e en 3e prijzen voor dansgroepen. Zeer opvallend was het eerste echte optreden van de groep Future Fuse van danslerares Shirley. Deze groep tot 14 jaar vlamde op de bühne en zette een show van formaat neer. Van de 14 deelnemende groepen in hun categorie werden ze met stip de nummer 1. Op de foto de succesvolle groep Future Fuse die allemaal terecht zeer blij waren.


Gemeentebegrotingen voldoen aan wettelijke eisen 12-12-2014 21:48

Regionieuws Uit onderzoek van de Provincie Limburg naar de gemeentebegrotingen 2015-2018 van de Limburgse gemeenten blijkt dat ze alle 33 aan de wettelijke eisen voldoen. Sommige gemeenten hebben alle vier jaren financieel een structureel en reëel evenwicht. De meeste gemeenten hebben één of enkele jaren zo’n evenwicht. Daarmee staat geen enkele Limburgse gemeenten onder het zwaardere, preventieve toezicht. Ondanks het behoud van deze positieve uitkomst is de onderliggende financiële situatie bij de Limburgse gemeenten nu zwakker dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit de nog resterende tekorten, de grote bezuinigingen die nu gerealiseerd moeten gaan worden, waarbij niet zeker is dat dat voor de volle 100% gaat lukken.


Miljoen euro van Provincie voor projecten 12-12-2014 21:40

Regionieuws De Provincie Limburg draagt voor ruim een miljoen euro bij aan zes leisure projecten in Midden-Limburg. Daardoor kunnen voor meer dan drie miljoen euro aan investeringen worden gedaan ten behoeve van recreatie en toerisme in deze regio. Dit heeft Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken en Grondbedrijf bekend gemaakt tijdens de tweede Maasplassenconferentie in Maasbracht. Het gaat onder andere om de volgende projecten: De herontwikkeling en inrichting van het gebied rond het voormalige kasteel Walburg tussen Stevensweert en Ohé en Laak (€ 240.000,-). Vier toegangspoorten in het hart van het natuurgebied Leudal ( € 100.000,-). Versterking van Nationaal Park de Groote Peel in Nederweert door het leggen van verbindingen in en om het park (€ 95.500,-).


Succesvolle schrijfmarathon in Weert 11-12-2014 22:01

Eduard Narzaski met saxofoon spreekt tot de aanwezigenRegionieuws Donderdag 11 december werd de schrijfmarathon van Amnesty International beëindigd. Voor Limburg en Brabant gebeurde dat in het Franciscushuis in Weert. Er zijn twee keer zoveel brieven geschreven dan vorig jaar. Bij de afsluiting was Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland aanwezig. Omroep 3ML maakte opnamen van de schrijfmarathon.


Zorgkaart Nederland bezoekt SJG Weert 11-12-2014 21:12

Regionieuws Ervaringen van patiënten geven input om de zorgverlening verder te verbeteren, zo redeneert SJG Weert. Daarom brengt het wervingsteam van Zorgkaart Nederland op dinsdag 16 december een bezoek aan Weert. De hele middag is het team aanwezig in de centrale hal om patiënten en bezoekers naar hun ervaring te vragen. De reacties geven SJG Weert belangrijke informatie en staan op: http://www.zorgkaartnederland.nl.


Vernieuwde opzet TOP Leudal 2.0 10-12-2014 19:22

Bezoek aan een bedrijf Leudal Ook in 2015 zullen onder de naam Trefpunt Ondernemend & Politiek (TOP) Leudal ondernemers en politici elkaar treffen. Behalve een rondleiding door een bedrijf is er enerzijds gelegenheid voor een discussie over een actueel thema en anderzijds volop gelegenheid om te netwerken. Om deze doelstellingen nog beter te laten slagen wordt de opzet van TOP Leudal vernieuwd. Voortaan vinden er twee bijeen- komsten plaats: Voorjaarsbijeenkomst: zaterdagmorgen 7 maart 2015 en Najaarsbijeenkomst: vrijdagmiddag 4 september 2015. Heeft u een onderwerp dat u graag besproken ziet of wilt u een volgende keer politici en ondernemers in uw bedrijf ontvangen? Maak dit dan kenbaar bij Bas Schinck: b.schinck@leudal.nl of 0475- 85 97 10.


Aanbieding eindadvies Burenhulp 10-12-2014 14:41

Leudal Op maandag 22 december om 19.00 uur zal op het gemeentehuis van Leudal het eindadvies van de werkgroep gecoördineerde burenhulp Heythuysen worden aangeboden aan wethouder Van den Beuken van Leudal alsmede aan het bestuur van de Seniorenvereniging Heythuysen. Tevens zal het bestuur van een nieuwe organisatie Stichting Heitser Burenhulp worden voorgesteld.


Actie Voedselbank en Kledingbank gestart 9-12-2014 17:18

De eerste artikelen zijn binnen. Regionieuws Maandag 8 december is het startsein gegeven van de inzamelactie voor de Voedselbank en de Kledingbank. In de studio van Omroep 3ML aan de Stationsstraat 32a te Heythuysen is de eerste houdbare etenswaar ingeleverd. Tot en met vrijdag 19 december kan men er elke dag behalve zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur terecht voor het brengen van etenswaar en kleding.


Contactpersonen Seniorenvereniging 8-12-2014 20:45

 Roggel Tijdens het overleg met contact- personen van de Seniorenvereniging Roggel is afscheid genomen van mevr. Nellie Geuyen-Berden, mevr. Mia Salimans-Brunen en mevr. Johanna de Brouwer. Hun werk als contactpersoon voor yoga, gymnastiek en Nestor- bezorging is zeer belangrijk, maar gezien hun gezondheid, voor enkele helaas niet meer uitvoerbaar. De vertrekkende dames kregen een attentie aangeboden. Als nieuwe contactpersonen melden zich spontaan aan mevr. Lies Vullers- Berden en Mevr. Annie Hendriks- Schoonheim. Mevr. Vullers is contactpersoon voor de yoga en mevr. Hendriks contactpersoon voor de gymnastiek en Nestorbezorgster. Helaas ontbreekt een foto van mevr. De Brouwer die wegens gezondheid niet aanwezig kon zijn.


Samen Verder over 'De Postkoets' 7-12-2014 19:46

Horn De brief die de heer Wagemans van Ronduit Open stuurde naar B en W naar aanleiding van ontevredenheid over de Postkoets voegt in de ogen van de fractie Samen Verder niets toe. Een gemeenschapshuis laten renderen door de combinatie met commerciële activiteiten is niet eenvoudig. De woordvoerder van Samen Verder vervolgt: "De dialoog gaande houden tussen gemeente, stichting en beheerder is volgens ons van belang." "Dreigende brieven met insinuaties over het al dan niet verlengen van contracten voegen niets toe en creëren onnodige frictie. O.a. het bestuur wordt op basis van een ongefundeerde bewering in een verkeerd daglicht gezet. Uiteraard volgt ook Samen Verder de ontwikkelingen binnen de gemeenschapshuizen; zorgvuldigheid is daarbij echter het sleutelwoord", aldus de woordvoerder.


Steunpunt Vrijwilligers dankt vrijwilligers 7-12-2014 19:35

De vrijwilligers voor het museum in MaasbrachtMaasgouw Zondag 7 december was weer de jaarlijkse Nationale vrijwilligersdag, waarbij vrijwilligers bedankt worden voor hun inzet. Op deze dag heeft het Steunpunt Vrijwilligers van de gemeente Maasgouw gevierd dat het gelukt is om afgelopen jaar vrijwilligers te koppelen aan onder anderen het Zorgcentrum St. Jozef te Wessem en het Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht. De vrijwilligers van Zorgcentrum St. Jozef zijn een zeer waardevolle aanvulling op het werk van de reguliere medewerk(st)ers. Het team van Maas Binnenvaart- museum Maasbracht bestaat zelfs helemaal uit vrijwilligers; alle 25 vrijwilligers dragen zorg voor alle activiteiten in en rond het museum. Zonder de inzet van deze vrijwilligers kunnen alle taken niet uitgevoerd worden. Info: www.klikmaasgouw.nl


Contactpersonen Seniorenvereniging 7-12-2014 15:35

Afscheid nemende contactpersoon Roggel Tijdens het overleg met contact- personen van de Seniorenvereniging Roggel is afscheid genomen van mevr. Nellie Geuyen-Berden, mevr. Mia Salimans-Brunen en mevr. Johanna de Brouwer. Hun werk als contactpersoon voor yoga, gymnastiek en Nestor- bezorging is zeer belangrijk, maar gezien hun gezondheid, voor enkele helaas niet meer uitvoerbaar. De vertrekkende dames kregen een attentie aangeboden. Als nieuwe contactpersonen melden zich spontaan aan mevr. Lies Vullers- Berden en Mevr. Annie Hendriks- Schoonheim. Mevr. Vullers is contactpersoon voor de yoga en mevr. Hendriks contactpersoon voor de gymnastiek en Nestorbezorgster. Helaas ontbreekt een foto van mevr. De Brouwer die wegens gezondheid niet aanwezig kon zijn.


Twee paarden dood door eten van esdoorn 6-12-2014 22:06

Bladeren van de veder-esdoorn Roggel In een weiland in Roggel dat aan een bos grenst, zijn kort na elkaar twee jonge paarden dood aangetroffen. In het aangrenzende bos hebben onlangs snoeiwerkzaamheden plaatsgevonden. Volgens een dierenarts is het eten van esdoorn zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak. Volgens de website www.hoefslag.nl is dit ziektebeeld onder paardenlief- hebbers beter bekend als atypische myopathie.


Expoitatie van de Postkoets in Horn 6-12-2014 21:06

De Postkoets in Horn Horn De Postkoets in Horn is gebouwd met gemeenschapsgeld om primair als gemeenschapsaccommodatie te dienen. Volgens woordvoeder Thieu Wagemans van de fractie Ronduit Open blijkt te zeer de nadruk te liggen op een economisch interessante exploitatie. Vele malen heeft de fractie klachten ontvangen van verenigingen dat hun voorgenomen activiteiten moesten wijken voor commercieel interessante aanvragen. Het gevolg daarvan is dat de functie van gemeenschapsaccommodatie voor de kern Horn daardoor onder druk staat. Omdat binnenkort de verlenging van de overeenkomst aan de orde is, vraagt Ronduit Open aan het College van B en W van Leudal om hardere en controleerbare afspraken te maken die zeker stellen dat aan behoeften vanuit Horn, zoals van verenigingen, beter wordt tegemoet gekomen dan in de afgelopen periode.


Nieuw veerpont tussen Kessel en Beesel 6-12-2014 20:40

Het nieuwe veer; vrijdagavond 5 december. Foto: Fotowiel.nlRegionieuws Zaterdag is het nieuwe veerpont tussen Kessel en Beesel in gebruik genomen. Het ruim 80 jaar oude veer werd vervangen door een groter en moderner exemplaar. In plaats van 12 kunnen er 18 auto's op en er zijn aparte rijstroken voor fietsers en voetgangers. Het veerpont wordt aangedreven met twee schroeven en heeft een zuiniger motor dan het oude en heeft ledverlichting. Het heeft ongeveer 1,1 miljoen euro gekost.


KERNgezond Roggel en Neer en water 5-12-2014 21:24

Een groep voor de WML-bus Leudal De leerlingen van groep 7 van de basisscholen De Zjwiek in Roggel en De Kwir in Neer brachten op 1, 3 en 4 december een bezoek aan Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) in Heel. Dit in het kader van het project KERNgezond. Een oude schoolbus in WML-kleuren bracht de kinderen veilig naar de start van de rondleiding die hun te wachten stond. De kinderen van De Kwir waren op woensdag 3 en donderdag 4 december aan de beurt. Na een korte introductie gingen de kinderen aan de slag met een quiz waarbij ze zelf antwoorden moesten gaan zoeken. Ze ontdekten hoe en waar het drinkwater in Limburg wordt gezuiverd. Ook mochten ze verschillende soorten water proeven. In de grote waterfabriek konden ze met eigen ogen een gedeelte van het zuiveringsproces zien. Het was een leerzame en interessante excursie.


Plan voor hospice in Panningen 5-12-2014 21:01

Regionieuws Na een uitgebreide verkenningsfase heeft de initiatiefgroep Hospice Peel en Maas en Leudal een concreet conceptplan voor een hospice in Panningen uitgewerkt. De beoogde locatie voor het hospice is de voormalige basisschool Panningen- Zuid aan de Raadhuisstraat te Panningen. Het geplande hospice is bedoeld voor alle burgers van de gemeente Peel en Maas en de gemeente Leudal. Ook burgers met een lichte verstandelijke beperking en/of psychische problematiek er gebruik van kunnen maken. Er wordt gestreefd naar het realiseren van een plattelands hospice, een hospice voor de groene driehoek tussen de steden Venlo, Roermond en Weert. De bedoeling is om acht ppartementen te realiseren waardoor er voor familie en vrienden ook de gelegenheid is om bij de gasten te verblijven.


Mondelinge overeenkomst met Westrom 5-12-2014 20:49

Leudal De gemeente Leudal en de Westrom zijn in gesprek gegaan over de invulling van het groenonderhoud. Er ligt nu een mondelinge overeen- komst voor het groenonderhoud door de Westrom voor twee jaar, met twee keer één jaar verlenging. De werk-gelegenheid voor de Westrom- medewerkers wordt hierdoor maximaal gewaarborgd. Tevens wordt grotendeels voldaan aan de bezuinigingsopgave op het gebied van openbaar groen. "Insteek blijft in de toekomst meer Westrom-medewerkers onder te brengen bij reguliere bedrijven", aldus de woordvoerder van de gemeente Leudal.


Opening De Hoeksteen 4-12-2014 19:25

De opening van de school. Maasbracht Op vrijdag 21 november is de Brede School Maasbracht feestelijk geopend met de onthulling van de nieuwe naam voor het gebouw en een druk bezochte open dag. Uit alle inzendingen van de leerlingen is de naam De Hoeksteen, die bedacht is door Ravi van Dijk, gekozen.


Feiten over ondervoeding bij ouderen 4-12-2014 15:41

Horn Is gewichtsverlies een kwaaltje dat bij ouderdom hoort? Kunnen mensen met overgewicht ondervoed zijn? En wat is een gemiddelde maaltijdportie? Ter gelegenheid van de landelijke Dag van de ondervoeding op 10 december vragen de diëtisten van het Proteion Behandelcentrum in Horn aandacht voor de signalen die wijzen op ondervoeding bij ouderen. De diëtisten starten altijd met een intake waarbij ze een gezondheidscheck doen. Daarna wordt een vragenlijst doorgenomen met de cliënt en maken ze samen een persoonlijk behandelplan. Naast behandeling en advisering geeft de diëtist begeleiding bij het bereiden van de maaltijden. De diëtisten van het Proteion Behandelcentrum komen ook bij mensen thuis. Daarvoor is geen verwijzing van de huisarts nodig. Kijk voor meer informatie op www.proteion.nl of 0475) 587 538.


Bs Mussenberg: Samen voor Voedselbank 3-12-2014 21:49

 Horn De kinderen van groep 8 van basisschool De Mussenberg in Horn zetten zich tijdens de provinciale actieperiode in om voedselpakketten in te zamelen voor de Voedselbank. De lerarenkamer van B.S. De Mussenberg, Voogdenstraat 2 in Horn is vanaf maandag 9 december het inzamelpunt. Op donderdag 18 december worden alle verzamelde etenswaren naar de L1-studio in Maastricht gebracht. Alle houdbare etenswaren in karton, glas of blik zijn welkom. Op het werk krijgen sommige mensen een kerstpakket. Daar zitten vaak lang houdbare dingen in. Kortom, alles wat een houdbaarheids- datum heeft tot 2015 of 2016 is welkom.


Bs Mussenberg: Samen voor Voedselbank 3-12-2014 21:48

 Horn De kinderen van groep 8 van basisschool De Mussenberg in Horn zetten zich tijdens de provinciale actieperiode in om voedselpakketten in te zamelen voor de Voedselbank. De lerarenkamer van B.S. De Mussenberg, Voogdenstraat 2 in Horn is vanaf maandag 9 december het inzamelpunt. Op donderdag 18 december worden alle verzamelde etenswaren naar de L1-studio in Maastricht gebracht. Alle houdbare etenswaren in karton, glas of blik zijn welkom. Op het werk krijgen sommige mensen een kerstpakket. Daar zitten vaak lang houdbare dingen in. Kortom, alles wat een houdbaarheids- datum heeft tot 2015 of 2016 is welkom.


Gouverneur Stout nieuwste bier van Lindeboom 3-12-2014 21:03

Nieuw Gouverneur Stout bier Neer Gouverneur Stout is een nieuw bovengistend bier van de Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. Het is het nieuwste bier in de reeks van Gouverneur bieren. Dit Nederlandse stoutbier heeft een volmoutig karakter. Lagering op eikenhout geeft Gouverneur Stout een subtiel hout- aroma en een weldadige afdronk. De hopsoorten Magnum en Spalter zijn de harmonieuze basis voor de bijzondere smaakervaring van dit bier.


Maandag actie medewerkers Westrom 1-12-2014 19:13

Eerdere actie bij het gemeentehuis Leudal Zeventig medewerkers van Westrom (sociale werkvoorziening) dreigen hun baan in de groenvoorziening kwijt te raken. Westrom voert nog tot 1 januari 2015 dit werk uit voor de gemeente Leudal. Onlangs heeft de gemeente echter laten weten dat zij volgend jaar de groenvoorziening aan een ander bedrijf willen gunnen. De medewerkers die hun baan verliezen, zullen vanwege hun arbeidsbeperking moeilijk ander werk kunnen vinden. Maandag 1 december om 19.00 uur voerden de medewerkers actie tijdens de vergadering van de commissie Sociale Zaken. Zij riepen de wethouder op volgend jaar door te gaan met Westrom. "Het gaat de gemeente alleen maar om geld. Bij de aanbesteding moeten ze veel meer rekening houden met de sociale gevolgen voor de betrokken medewerkers," aldus Joost Kaper van Abvakabo FNV.


25 jaar samenwerking Kempen~Broek 1-12-2014 19:02

 Regionieuws In het grenspark Kempen~Broek wordt al vijfentwintig jaar samengewerkt aan de versterking van natuur en recreatie. Om dit te vieren vinden er deze maand allerlei activiteiten plaats. Op 14 november jongstleden onthulde gedeputeerde Twan Beurskens twee toeristische borden langs de A2 en werd het boek ‘Het Kempen~Broek; op de grens van mens, natuur en landschap’ gepresenteerd. Ook stond deze dag in het teken van de voltooiing van de inrichting van de Loozerheide. Op 26 november vond het symposium ‘Het Kempen~Broek: alle kansen benut?’ plaats. En meer informatie over het Kempen~Broek kan men vinden op http://www.kempenbroek.eu en http://www.ark.eu/kempenbroek.


Jeugdhulp voorlopig geregeld 1-12-2014 18:48

Regionieuws De gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert hebben afspraken gemaakt met jeugdhulpaanbieder Mutsaersstichting, in ieder geval voor het eerste kwartaal van 2015. Dit betekent dat de huidige zorgverlening tot 1 april doorloopt. Een overeen- komst voor heel 2015 zal worden voorbereid, zodat de partijen voor de rest van het jaar de specialistische jeugdhulp kunnen veiligstellen.


Overtollig vet niet door de gootsteen of wc 1-12-2014 18:44

Regionieuws Limburgse waterschappen en gemeenten roepen inwoners op om overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar weg te brengen naar een inzamelpunt zoals plastic, glas en oud papier. Ook kleine olie- en vetrestjes die na het bakken of braden in de pan achterblijven, kunnen serieuze problemen in het riool opleveren. Limburg heeft 120 inzamelpunten voor gebruikt (frituur)vet. Bij steeds meer supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten staat een gele container voor gebruikt vet. Op http://www.vetrecyclehet.nl kunnen mensen hun postcode intikken en vinden zo snel het dichtstbijzijnde inzamelpunt.


25 jaar Tafeltje-dek-je in getallen... 1-12-2014 17:27

Herman Rijs, een van de 90 vrijwilligers met een maaltijdset.Heythuysen Sinds de start van Tafeltje-dekje op 1 december 1989 zijn er 1.354.683 warme maaltijden bereid en bezorgd. Daarvan komen er 713.822 uit de keuken van Beek & Bos in Heythuysen. Hier worden nu zo’n 1.100 maaltijden per week voor Tafeltje-dek-je bereid. Proteion Welzijn coördineert de inzet van 90 vaste vrijwilligers die deze maaltijden rondbrengen in Leudal en Maasgouw-West. Op 27 februari 2007 werd de miljoenste maaltijd uitgereikt.


25 jaar Tafeltje-dek-je! 1-12-2014 17:21

Feestmaaltijd voor dhr. Reumkens en dochter. Midden: chefkok Mat Thiesen.Heythuysen Tafeltje-dek-je in Leudal en Maasgouw- West bestaat deze week 25 jaar. Mat Thiesen, Chef kok van Beek & Bos, bereidde speciaal vanwege dit jubileum een maaltijd thuis bij een van de eerste deelnemers van Tafeltje-dek-je, de heer Reumkens uit Haelen. Hij maakt al 17 jaar gebruik van Tafeltje- dek-je. Ook de oudste deelneemster, de 100-jarige mevrouw Smeets- Hermans uit Beegden werd verrast met een bos bloemen bij haar maaltijd. Nelly Janssen en Chel Vossen werden eveneens in het zonnetje gezet. Deze twee vrijwilligers en vele anderen, bezorgen vanuit Proteion Welzijn al jaren de maaltijden. Alle vrijwilligers kregen van Beek & Bos een dinerbon voor twee personen aangeboden te besteden in het restaurant van het Zorgcentrum in Heythuysen. Proteion Welzijn verraste de vrijwilligers bovendien met een feestelijke bijeenkomst op De Kreppel.


De museale collectie digitaal beschikbaar 30-11-2014 19:46

Regionieuws De collectie van de gemeente Roermond bestaat uit ca. 8.000 voorwerpen en omvat de collecties van het Cuypershuis, het Historiehuis en de collectie Beeldende kunst. Ook de voorwerpen die niet in de museum- presentaties te zien zijn en in het depot worden bewaard, zijn op deze manier toegankelijk voor het publiek. De directe link is: http://museumcollecties.roermond.nl/a dlib


Lions Club Leudal helpt G-voetbal op weg! 30-11-2014 19:37

Marco Kriek, voorzitter Wim Reijnen en Peter van EeHeythuysen Vijf jaar lang hoeft SV Heythuysen zich geen zorgen te maken over het vervoer van de G-voetbal teams. Dankzij een cheque van € 7.500,- van Lions Leudal is het vervoer van de voetballers met een beperking de komende vijf jaren gegarandeerd. Afgelopen zaterdag reikten Marco Kriek en Peter van Ee van Lions Leudal de cheque op Sportpark Molenhoek uit aan de enthousiaste G-voetballers en het bestuur van de voetbalclub. Voetballers met een beperking zijn al bijna 25 jaar welkom bij SV Heythuysen. Er zijn inmiddels 3 senioren G-teams en één jeugdteam. De tegenstanders van de G-voetballers komen uit een groot gebied dat heel Limburg en Oost-Brabant bestrijkt. Voor het vervoer worden speciale busjes ingezet. Met de cheque en de sponsoring van Taxi en Autovervoer Geelen in Horn is het vervoer nu voor vijf jaar gegarandeerd.


Tassenactie voor Kledingbank Limburg 30-11-2014 19:27

V.l.n.r.:Dymphie Boeyen, Theo Bongers en Yvonne LinssenMaasbracht Zondag 30 november namen Dymphie Boeyen en Theo Bongers van de Kledingbank Limburg tweehonderd tassen in ontvangst van de ‘With Love' Actie, georganiseerd door de Thuishaven in Maasbracht. De inhoud van elke tas: een handdoek en toiletartikelen, bedoeld om uitgedeeld te worden door de Kledingbank aan mensen voor wie het financieel moeilijk is om deze basisbenodigdheden zelf te kopen. De Thuishaven wil hiermee mensen helpen die in Midden-Limburg in armoede leven. De activiteiten van de Kledingbank worden door de Thuishaven dan ook van harte ondersteund.


Stan Backus gekozen tot fractievoorzitter 30-11-2014 19:19

De nieuwe fractievoorzitter Leudal Stan Backus is unaniem door de fractie Ronduit Open gekozen tot fractie- voorzitter van de fractie in de gemeenteraad van Leudal. Stan volgt daarmee Joerie Minses op. Zoals eerder gemeld is Minses onlangs benoemd tot burgemeester van Alphen-Chaam. Met de benoeming van Backus is de fractie weer op volle sterkte.


Ontwerp BMV Ell 29-11-2014 21:36

Het ontwerp van de Eller Brede Maatschappelijke VoorzieningEll Het huidige gemeenschapshuis Ellenhof te Ell wordt vervangen door een nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV). Op http://www.dorpsraadell.nl staan de zogeheten ‘drie dimensionale tekeningen’ die een inzicht en beeld geven van het toekomstige gebouw. Ga naar de home pagina en vervolgens naar de tekst “Klik hier voor het ontwerp BMV Ell”. Maar liefst 12 tekeningen laten een goed beeld zien.


Zeer geslaagd OLS 2014 29-11-2014 19:09

Regionieuws De Stichting OLS 2014 en Schutterij Eendracht kijken terug op een geslaagd evenement. Met het OLS 2014 is Papenhoven-Grevenbicht en daarmee ook de gemeente Sittard- Geleen op de kaart gezet. Bezoekers waren vol lof over het OLS 2014, mede door de fijne en ruime locatie.vVan de 2265 vrijwilligers die meegewerkt hebben aan het OLS, kwam de helft uit Grevenbicht, Papenhoven/Schipperskerk en Obbicht. In totaal is door alle vrijwilligers maar liefst ruim 54.000 uur gewerkt tijdens de evenementen en de voorbereiding daarvan. Ondanks minder gunstige weersomstandigheden heeft de Stichting een positief resultaat van circa € 140.000,-behaald. Er kan aan alle deelnemende vrijwilligers een bedrag van €3,- per gewerkt uur uitbetaald worden. Schutterij St. Urbanus in Maasniel organiseert het OLS 2015.


Stations Leudal op lijst van Ministerie 28-11-2014 22:06

Leudal Op 19 november heeft de minister van Infrastructuur en Milieu een lijst gepubliceerd met daarop de stations die mogelijk nog voor 2028 worden aangelegd. De werkgroep Stations Leudal is verheugd dat de minister de stations in Baexem en Haelen ook op die lijst heeft gezet. De stations die op de lijst staan, komen in aanmerking voor een subsidie van maximale € 6,5 mln. Daarvoor moet aan voorwaarden worden voldaan. Een voorwaarde is dat het technische mogelijk is om een station aan te leggen. Ook moet het mogelijk zijn om het station in de dienstregeling in te passen. Er moet ook een vervoerbedrijf zijn dat bereid is om een trein op dat traject te laten rijden. De nieuwe stations moeten ook goed bereikbaar zijn en passen in de omgeving. Dit is allemaal in Haelen en Baexem het geval.


Glazen Huis op terras Café Stoba 27-11-2014 21:51

Data: 19, 20 en 21 december 2014 Foto: © Yara VerstappenRegionieuws Glazen Huis Echt-Susteren staat dit jaar op het terras van Café Stoba waar met kermis, kerst en carnaval het inmiddels bekende 'hutje staat. Een gedeelte van dit terras wordt het Glazen Huis. Het andere gedeelte wordt ingericht als Glazen Huis café. De organisatie heeft voor deze locatie gekozen omdat de Stoba nog centraler ligt in Echt dan de Plats waar de afgelopen jaren het Glazen Huis stond. Daarnaast is deze locatie voor het uitgaanspubliek beter bereikbaar. Ook nieuw dit jaar is dat het Glazen Huis de zaal van de Stoba mag gebruiken voor de kindermiddag op zaterdag. Tijdens die middag zal hier Echt-Susteren Got Talent gehouden worden. Ook het artiestenprogramma op zondag is in deze zaal. Het goede doel is: Meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer worden van seksueel geweld.


Opening Stilteruimte SJG Weert 27-11-2014 15:23

De Stilteruimte in het Souterain Regionieuws Op donderdag 4 december wordt de nieuwe stilteruimte van SJG Weert officieel geopend. De Stilteruimte in het Souterrain is de afgelopen maanden opnieuw ingericht. Het resultaat is een ruimte die een welkom biedt aan iedereen: patiënten, bezoekers en medewerkers. De ruimte is zodanig ingericht dat mensen van alle geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen zich er thuis kunnen voelen. In de Stilteruimte vindt u een schrijftafel met een gedachtenboek. Hierin kunt u enkele woorden, overdenkingen, gebeden, een gedachte of een wens opschrijven. Ook bestaat de mogelijkheid om een kaarsje te branden bij Maria met een bijzondere intentie. De Stilteruimte biedt de mogelijkheid voor moslims om een gebed uit te spreken. Hiervoor zijn gebedskleden aanwezig.


Bejaarde vrouw omgekomen bij brand 27-11-2014 10:02

Wessem Woensdagavond omstreeks acht uur is bij een brand in een aanleunwoning aan de Kloosterlaan in Wessem een bejaarde vrouw om het leven gekomen. Voorbijgangers die het brandalarm hoorden, hebben de hulpdiensten gewaarschuwd. De kleine binnenbrand was snel onder controle. Voor de vrouw kwam de hulp echter te laat. Vermoedelijk heeft een kaars de brand veroorzaakt. De politie is direct een onderzoek begonnen.


Mevrouw Link-van Loon 100 jaar 25-11-2014 21:58

De eeuwelinge krijgt van burgemeester Verhoeven de oorkondeHorn Maandag 24 november vierde mevrouw Cornelia Link-van Loon uit Horn haar 100e verjaardag. Mevrouw Link werd geboren te Haaren als tiende kind in een molenaarsgezin. Zij werkte als verpleegster in Rotterdam en maakte het bombardement mee waarbij ze enkele goede vriendinnen heeft verloren. Na de oorlog is ze als wijkverpleegster werkzaam geweest. In 1947 is ze getrouwd. Ze heeft een zoon, een schoondochter en 2 kleindochters. Nadat ze in 1964 in Horn kwam wonen, is ze in 1967 naar haar huidige woning verhuisd. Hier woont ze nog steeds zelfstandig, onder toeziend oog en met hulp van de Thuiszorg. Mevrouw Link is nog altijd zeer goed bij de tijd en volgt de actualiteit op de voet. Ook maakt ze dagelijks nog de cryptogrammen in de krant.


Diana Noppers nieuwe gemeentesecretaris 25-11-2014 21:42

Gemeentesecretaris/directeur van LeudalLeudal Per 1 februari 2015 wordt mevrouw Diana Noppers door het College van B & W aangesteld als de nieuwe gemeentesecretaris/directeur van de gemeente Leudal. Mevrouw Noppers heeft eerder bij gemeente Leudal gewerkt van 2008 tot 2010 in de functie van Directeur Bedrijfsvoering. Sinds 1 september 2010 is zij gemeentesecretaris in de gemeente Nederweert waar ze nu nog steeds werkzaam is. Mevrouw Noppers heeft een ruime ervaring als gemeentesecretaris, is bekend met ontwikkelingen in de regio. Verder heeft zij ervaring met medezeggenschap en is aantoonbaar succesvol met het ontwikkelen, implementeren en borgen van veranderprocessen in het openbaar bestuur.


Onthulling van de Anne Frank boom 24-11-2014 18:21

Peter Velter ontvangt de zaailing van mevrouw Fassbender in AmsterdamLeudal Onlangs heeft de Rotary Club de eerste prijs heeft toegekend aan het initiatief om bij de basisschool in Haelen een Anne Frank boom te gaan planten. Die boom gaat geadopteerd worden door de schoolkinderen van Haelen, maar ook door de kinderen van de overige basisscholen van Spolt in Leudal. Het idee voor dit initiatief is afkomstig van Peter Velter die in december na 12 jaren als lid van de raad van bestuur afscheid neemt van Spolt. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden kon hij de hand leggen op één van de weinige nog beschikbare zaailingen van de originele Anne Frank boom uit Amsterdam. De officiële onthulling van het monument en het planten van de zaailing van de Anne Frank boom zal plaatsvinden op woensdag 3 december om 10.00 uur. Op de speelplaats van basisschool de Leerlingst wordt een Davidster gecreëerd. De punten van de ster worden aangeplant met rode en gele viooltjes door de leerlingen. Binnen in de ster komt een beschermend hekwerk en in het midden wordt de Anne Frank boom geplant. De boom is nog heel klein, maar krijgt hier de ruimte en de verzorging om te groeien. De aanleg wordt uitgevoerd door hovenier Hans Neelen.


Onthulling van de Anne Frank boom 24-11-2014 18:21

Peter Velter ontvangt de zaailing van mevrouw Fassbender in AmsterdamLeudal Onlangs heeft de Rotary Club de eerste prijs heeft toegekend aan het initiatief om bij de basisschool in Haelen een Anne Frank boom te gaan planten. Die boom gaat geadopteerd worden door de schoolkinderen van Haelen, maar ook door de kinderen van de overige basisscholen van Spolt in Leudal. Het idee voor dit initiatief is afkomstig van Peter Velter die in december na 12 jaren als lid van de raad van bestuur afscheid neemt van Spolt. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden kon hij de hand leggen op één van de weinige nog beschikbare zaailingen van de originele Anne Frank boom uit Amsterdam. De officiële onthulling van het monument en het planten van de zaailing van de Anne Frank boom zal plaatsvinden op woensdag 3 december om 10.00 uur. Op de speelplaats van basisschool de Leerlingst wordt een Davidster gecreëerd. De punten van de ster worden aangeplant met rode en gele viooltjes door de leerlingen. Binnen in de ster komt een beschermend hekwerk en in het midden wordt de Anne Frank boom geplant. De boom is nog heel klein, maar krijgt hier de ruimte en de verzorging om te groeien. De aanleg wordt uitgevoerd door hovenier Hans Neelen.


Huldiging jubilarissen SV Haelen 24-11-2014 17:02

Haelen Tijdens de jaarvergadering van SV Haelen die op 20 november werd gehouden, werden vanwege hun 25- jarig lidmaatschap Ab Meeuwissen, Erwin Steeghs en Thijs Verstappen gehuldigd. Wegens het 40-jarig lidmaatschap werden Peter Meusen, Hans Vrenken, John Dirkx en Frank Heijkers in de bloemetjes gezet. Frank Heijkers ontving tevens de gouden verenigingsspeld.


Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 24-11-2014 16:22

Regionieuws Ook dit jaar worden de beste sporters van 2014 door de Provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. In de categorie Sporter met een beperking 2014 is Laura de Vaan uit Baexem bij het handbiken genomineerd. Op maandag 15 december worden de prijzen uitgereikt tijdens de Go for Gold Sportprijs Limburg 2014 dat gehouden wordt in het Munttheater in Weert.


Opening groene golf Ringbaan Noord uitgesteld 24-11-2014 16:16

Regionieuws Na een periode van werkzaamheden, zou vrijdag 28 november de groene golf in Weert in gebruik genomen. Vanwege een dodelijk ongeval is dit uitgesteld. Op de Ringbaan Noord tussen de Eindhovenseweg en de A2 zijn maatregelen getroffen om de doorstroming en de veiligheid te verbeteren. Vier kruisingen zijn anders ingericht. Dit zijn de kruising met de Wiekendreef, de Laarderweg, de Ringbaan Oost en de Marconilaan. De kruisingen kregen allemaal (nieuwe) verkeerslichten die elektronisch aan elkaar zijn gekoppeld. Hierdoor ontstaat in de spitsperioden een 'groene golf'. De kruisingen Marconilaan en Ringbaan Oost zijn uitgebreid met een vierde aansluiting. Dit worden de toegangswegen voor het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek Noord. Verder is er een verlengde linksafstrook voor verkeer vanuit Weert naar de A2 richting Eindhoven.


SV Leudal stijgt boven zichzelf uit 23-11-2014 19:10

Hans Kivits in opperste concentratie. Leudal In de thuiswedstrijd tegen schaakclub De Combinatie uit Asten heeft SV Leudal opnieuw voor een verrassing gezorgd. Het werd het tweede gelijke spel op rij in de 3e klasse KNSB. Daarmee blijft de Midden-Limburgse schaakclub voorlopig boven de degradatiestreep. Het werd een knap gelijkspel, 4-4, waarbij de uitslag ook nog voordeliger had kunnen uitpakken voor SV Leudal.


Nieuwe trainingsmaterialen voor G-jeugd 23-11-2014 18:52

De G-voetbaljeugd met de aanwinst Heythuysen Op donderdag 20 november is de jeugdafdeling van het G-voetbal van SV Heythuysen verrast door de Old Grand Dad Club. Deze club, bestaande uit veteranen uit de golfwereld, heeft zich naast hun eigen golfactiviteiten tot doel gesteld, sportbeoefening door jongeren met een beperking te ondersteunen. De G-jeugd is door de heren Kleinkorte en Groeneveld van de golfclub verrast met nieuwe trainingsmaterialen.


Nieuwe voorzitter CV de Kujeldreiers 23-11-2014 18:43

Stephan krijgt de voorzittershamer van Ruud Wullems.Kelpen Oler Op de jaarvergadering die afgelopen vrijdag gehouden werd, hebben de leden van CV de Kujeldreiers, Stephan Stals als nieuwe voorzitter gekozen. Hij is al jaren lid van de Kelpen-Olerse carnavalsvereniging en is actief in de Raad van Elf en de commissie Jeugd en Senioren. Hij neemt de voorzitters- hamer over van Ruud Wullems die twee jaar interim-voorzitter is geweest; hij zal weer plaats nemen in het bestuur.


Harm Sengers wint halve Marathon van Ell 23-11-2014 18:32

De winnaar van de halve Marathon Ell De halve marathon van Ell is zondag gewonnen door Harm Sengers. Het startschot werd gelost door wethouder Vogels van Leudal die tevens deelnam aan de 7,5 km loop. Veronica Jong uit Ell nam deel om sponsorgelden te werven voor haar Stichting Op Herme, die aan de Balderstraat een pony- en paarden- rusthuis runt. Samen met Ruud Merx trachtte zij een bedrag van € 5000,- bij elkaar te krijgen.
De El Paso Line Dancers dansen in lijn

Elke dinsdag is van 11.00 tot 13.00 uur line dancing voor 55-plussers. Het wordt georganiseerd door de El Paso Line Dancers. Het vindt plaats in zaal Van Nieuwenhoven (voorheen zaal Smolenaers) tegenover de kerk, Pastoor Maesplein 1 in Nederweert- Eind. Liefhebbers en beginners zijn van harte welkom. El Paso geeft gratis demo’s voor ouderen. Voor meer informatie: Greet via 06-51455780 of e-mailen: elpasocd@hotmail.com.


Kerstmeditaties Vocaal kwartet Quarz

Het vocaal kwartet Quartz Traditiegetrouw verzorgt Vocaal kwartet Quartz in december zijn inmiddels alom bekende Kerst- meditaties, een afwisseling van a capella kerstmuziek en poëzie. Men kan genieten van deze warme musische kerstsferen op dinsdag 23 december om 19.30 uur in de Ursula- kapel, Voogdijstraat 24 te Roermond. Tevens op zaterdag 27 december om 15.00 uur in het Arnoldusklooster te Uden, Volkelseweg 30. Dit jaar staan op het programma werken van Darke, Garau, Howells, Pettman, Rutter, Willcocks, e.a. Speciale vermelding verdienen twee werken: 'Yonder Star', een compositie van Jens Klimek speciaal geschreven voor en opgedragen aan Quartz en 'O Jesu Parvule', een werk van Heythuysenaar Luc Jakobs uit 2012.


Kerstworkshops in Spark Tech Lab Weert

Komende kerstvakantie organiseert het Spark Tech Lab aan de Molenveldstraat 153 te Weert vijf ochtenden een kerstworkshop. Kinderen van 8 tot 12 jaar maken in de workshop onder begeleiding zelf een technische kerstgadget, waarbij ze kiezen uit een LED-bal, een theelicht of een kandelaar. Het gemaakte product mag natuurlijk mee naar huis! De work- shops zijn op 22, 23, 29, 30 of 31 december van 10.30 tot 12.30 uur. Deelname aan een workshop kost € 6,- per persoon. Op maandag 22 of 29 december gaan we aan de slag met de LED-bal, op dinsdag 23 of 30 december met de kandelaar en op woensdag 31 december met het theelicht Aanmelden voor één van de workshops kan via www.sparktechlab.nl/aanmelden of 045 567 60 50.


Winterstadswandeling Thorn

Het witte stadje Thorn Op dinsdag 23 december is er een 1 uur durende winterwandeling door het historische centrum van Thorn met VVV gids. Deze start om 13.00 uur vanaf VVV Thorn, Wijngaard 8 en kost € 5,00 p.p. Op vertoon van de Limburg Card €1,00 korting en kinderen zijn gratis. Aansluitend is het mogelijk een boottocht over de Maasplassen te maken. Meer info via 0475-561085 of thorn@vvvmiddenlimburg.nl


Spetterend Sylvesterconcert in Baexem

De drie Baexemse muziekverenigingen organiseren ook dit jaar weer het jaarlijkse Sylvesterconcert. Zaterdag 27 december sluiten Drumband Schutterij St. Jan, Gemengd koor Con Amore en Fanfare Aurora gezamenlijk het jaar af. Vanaf 20.00 uur zal Baexheimerhof worden omgetoverd tot een muziektheater. Evenals de voorgaande jaren belooft het weer een muziekuitvoering op hoog niveau te worden. De entree is gratis.


Thorn: Abdijkerk in kerstsfeer

Speciale kerstsfeer in Thorn Toertje Thorn neemt u zondag 28 december mee naar de Abdijkerk in kerstsfeer. Aansluitend is er een korte wandeling in de historisch kern o.l.v. een stadsgids. Tijd en aanmelding om 14.00 uur bij de ingang van de Abdijkerk van Thorn en de wandeling duurt circa 1,5 uur. De kosten bedragen €5,50 p.p. (incl. glaasje Glühwein) en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer info: 06-20838458 of http://www.toertjethorn.nl


Leudalbosloop te Heythuysen

Elke vierde zondag van de maand en deze maand op zondag 28 december organiseert Atletiek Leudal de Leudalbosloop. Deze recreatieve trimloop op onverhard parcours is geschikt voor alle niveaus. Om 9.45 uur start de Bishop Shorttrack (1 km jeugdloop; € 1,00) en om 10.00 uur de Leudalbosloop (3, 6, 9, 12 of 15 km; € 2,00). Locatie: Restaurant De Busjop te Heythuysen. Meer info: http://www.atletiekleudal.nl


Tentoonstelling: Horn 70 jaar bevrijd

Dorpsstraat Horn tijdens de bevrijding Zaterdag 27 en zondag 28 december organiseert Heemkundevereniging Horn een tentoonstelling die in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Horn op 16 november 1944. Tevens wordt het boek ‘Oorlogsslachtoffers Horn’ gepresenteerd. De tentoonstelling begint om 11.00 uur en is tot 17.00 uur te bezoeken in basisschool De Mussenberg, Gravin Annastraat te Horn. De entree is gratis.


Dennenmarken bereidt voor op City Run

Houd je van hardlopen en wil je beter worden of overweeg je om ermee te beginnen? Kom op donderdag 8 januari 2015 naar de informatieavond van de Dennenmarken Running Academy die je voorbereidt op de Rabobank Roermond City Run op 26 april 2015. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bij Swift Atletiek op Sportpark De Wijher, Jagerstraat 1 in Roermond.


Dansen voor 50-plus en alleenstaanden

Zondag 28 december is van 14.00 tot 17.30 uur een Oliebollenbal voor 50- plussers en alleenstaanden in Zaal De Mert (naast de kerk) in Swalmen. Men kan dan dansen op een vertrouwd nostalgisch repertoire zoals foxtrot, Engelse wals, tango, losse polka, line- dance, chachacha, etcetera. Chris van Goch draait plaatjes met praatjes


Een swingende Kerst in Nederweert

Mrs. R&B and his Soulshakers Tweede Kerstdag staat Mr. R&B and his Soulshakers Nederlands beste swingband uit de jaren negentig weer op het podium, samen met Howlin’ Stone in zaal Centraal in Nederweert. Anno 2014 heeft Mr. een gedaante- wisseling ondergaan en wel voor Mrs. in de persoon van zangeres Nancy van Deursen. Howlin’ Stone, ook uit het Limburgse, spelen traditionele en moderne blues. De deuren zwaaien om 20.30 uur open, de entree is € 8,- .


Vogelbeurs in Ittervoort

Zondag 28 december organiseert VV De Grensvogels haar vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Openingstijden van 9.00 tot 11.30 uur. Iedereen kan vogels meebrengen, mits in tentoonstellingskooien en die te ruil en/of te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig, o.a. postuurkanaries, tropenkanaries en alle soorten parkieten. Geen kwartels. Voor meer informatie: 0475-565987.


Uw afvalkalender in een nieuw jasje

In 2015 stappen de gemeenten Maasgouw en Leudal over naar een nieuwe manier om uw afvalkalender te maken. U krijgt een papieren afvalkalender die speciaal voor uw adres is gemaakt. U leest dus alleen nog de afvalinzameldata die voor uw adres zijn bestemd. Daarnaast kunt u vanaf 1 januari 2015 uw afvalinformatie ook via uw computer of via uw smartphone en tablet opvragen


Concert Theaterhoeve Horckerhof

La Manouche Vrijdag 26 december, 2e Kerstdag, is om 15.00 uur in Theaterhoeve Horckerhof in Baexem het laatste concert van 2015. De entree is € 10.- Men kan die middag genieten van La Manouche-zigeunermuziek in kerstsfeer met Ay Chavale. Het concert van La Manouche is genaamd ‘Ay Chavale!’ ; vrij vertaald betekent dat ‘kom vrienden!’ Het repertoire is een verzameling van traditionals uit de Roma en Sinti cultuur.


Wandeling op en nabij de Beegderheide

Kerstwandeling Op vrijdag 26 december, 2de Kerstdag is de Beegderheide het decor van de traditionele kerstwandeling van IVN Roermond. De aanvang is 13.00 uur en het startpunt is Dorpsplein te Beegden Tijdens de wandeling praten wij u bij over de bijzondere natuurwaarden van dit gebied. De wandeling zal ca. 2,5 uur duren. Gidsen zijn René Horsten, Hermien Hendrikx en Michiel Stemkens. Van niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.


Mini-kerstmusical 2014

Het kerstverhaal anno 2014; een oud verhaal in een nieuw modern jasje. Waarin Engelen druk bezig zijn alles goed te regelen rondom de geboorte van Gods zoon. Met moderne liedjes en natuurlijk een samenzang met het publiek. De mini-kerstmusical zal worden opgevoerd op woensdagavond 24 december om 20.00 uur bij de Protestantse Gemeente Roermond, Minderbroederssingel 15f, Roermond. (t.o. de Brandweerkazerne).


Kerstactie van website Häör.nl

Kasteel Horn De website http://www.häör.nl heeft een gratis kerstactie. Onder de noemer 'Ich en mien kribke' is het de bedoeling dat mensen uit de regio een foto maken van zichzelf samen met de hun kerststal die ze hebben. Er zijn mooie prijzen te winnen. De website is een dorpswebsite met nieuws uit Horn met o.a. dagelijks een foto van Horn, iedere dag een spreuk, wekelijks een column Arno Walraven of Michel Graef en nog veel meer.


Start jubileumfeesten VV Stevensweert

 Om het 75-jarig jubileum van V.V. Stevensweert goed te beginnen, wordt er een jubileumgala georganiseerd. Dit galabal zal plaatsvinden op vrijdag 9 januari vanaf 20.00 uur Int Brookx. Deze avond is voor alle (oud) leden met aanhang, Maar ook voor alle inwoners van Stevensweert en de mensen die de club een warm hart toedragen. Via het inschrijfformulier op http://www.vvstevensweert.nl/gala kunt u zich aanmelden.


Wandel het jaar uit met Staatsbosbeheer!

Wolken boven de Peel Foto: © Marijke Vaes-SchroënWie zich in alle rust wil voorbereiden op oudejaarsavond kan op woensdag 31 december om 11.00 uur meedoen met een Oudejaarswandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De lengte 12 kilometer en is onder begeleiding van een Peelgids. Deelname kost € 10,- per persoon inclusief een peelneutje onderweg en een kop soep met broodje knakworst na afloop. Opgave: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl


Wijziging weekmarkten i.v.m. Kerstmis

De weekmarkt in Heythuysen wordt in de week van kerstmis verplaatst naar de dinsdag. Dit betekent dat men op dinsdag 23 december vanaf 13.30 uur terecht kan voor de marktaankopen. De donderdagmarkt in Haelen wordt deze week een dag eerder gehouden, op woensdag 24 december vanaf 9.00 uur. Op woensdagmorgen 24 december kan men terecht bij de marktbakker en de groenteman in Roggel.