Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.De Waterbol of Roggelse köls gesprek van de dag Geplaatst op: 29-4-2016 16:58

De Waterbol met de toegevoegde tekst Roggel Het gesprek van de dag in Roggel gaat veelal over het nieuwe kunstwerk De Waterbol of de Roggelse köls (knikker) op de Markt en zorgt voor veel commotie in het dorp. Een lid van de Dorpsraad heeft een foto van de Waterbol ontvangen met de toegevoegde tekst "Roggel leef aardig durpke", verwijzend naar het bekende Roggelse volkslied: Roggel Leef Klein Aardig Dörpke, geschreven en gezongen door de Roggelse liedjesschrijver en zanger Piet Alofs en gezongen door duizenden Roggelnaren tijdens feesten en met vastelaovendj. Vele inwoners bevreemdt het dat voor de tekst is gekozen van Frits Criens uit Haelen, de gewaardeerde stadsdichter van Leudal. Vaak hoort men in het dorp: "Waar gaat dit nou over? Kurk en anker en ga zo maar door, heeft niets met Roggel te maken..." "Roggel komt alleen terug in de laatste regel, maar daar kun je ook net zo goed Horn of Neer en zelf Heitse invullen." Het Roggels volkslied: https://www.youtube.com/watch?v=4tk-9IJkcF4


C1G team van FC Maasgouw kampioen Geplaatst op: 29-4-2016 16:15

De kampioenen en hun begeleiders Maasgouw Donderdag 28 april is het C1G team van FC Maasgouw met overmacht kampioen geworden in de Hoofdklasse J. In de uitwedstrijd tegen RKHSV C1 uit Heughem hadden de blauw/witten genoeg aan een gelijkspel om zich kampioen te mogen noemen. Uiteindelijk won het team met 0-11. Ruststand was 0-5. Op 14 mei staat de volgende belangrijke wedstrijd voor de C1G op het programma: de halve finale van KNVB-beker. In Thorn zal de strijd tegen VV.Bekkerveld C1 uit Heerlen worden aangegaan voor een plek in de bekerfinale.


MeiMeewerkMaand op 2 mei van start Geplaatst op: 29-4-2016 16:13

Zorgcentrum Beek & Bos Regionieuws Op maandag 2 mei start de MeiMeewerkMaand. Het is een initiatief waarin medewerkers van Rabobank Peel, Maas en Leudal hun bureau verruilen voor een werkdag bij een van de klanten in het werkgebied van de Rabobank. Dit jaar is het thema zorg, dus de klanten waar zij gaan meehelpen, zijn allemaal zorg gerelateerd. Van een pension voor honden en katten, naar een zorgboerderij of de voedselbank. In totaal gaan er in mei ruim 75 collega’s hun handen uit de mouwen steken. Het gaat om achttien bedrijven in het werkgebied van Rabobank Peel, Maas en Leudal. In de gemeente Leudal zijn dit: Reumkens Voet & Zorg, Zorgboerderij Casquettehof, Kinderboerderij Park Piahoeve, De Loods bv, De Roggelse Heide Zorgverlening, Rondmeer, Tante Pollewop, Sjanulke en Zorgcentrum Beek & Bos. De overige locaties zijn in gemeente Peel en Maas.


Elektronische patiëntendossier SJG in gebruik Geplaatst op: 29-4-2016 15:40

Het team is enthousiast over de moderne versie van het patiëntendossierRegionieuws Medicatiegegevens, allergieën, vochtinname, hartslag, bloedwaarden, allemaal informatie die van belang kan zijn voor de behandeling van een patiënt. Het patiëntendossier is, nog meer dan voorheen, een essentieel onderdeel binnen de zorg geworden. Daarom is Sint Jansgasthuis in Weert vrijdag overgestapt naar een van de meest moderne versies van het elektronisch patiënten- dossier: het HiX van Chipsoft. Niet alleen heeft het dossier nu nog meer mogelijkheden, het is voor de zorgverleners makkelijker in gebruik en het sluit aan bij de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied.


Derde Keyport 2020 symposium bij Linssen Yachts Geplaatst op: 29-4-2016 14:39

Impressie van het symposium Regionieuws "Keyport 2020 zet in op innovatie, ondernemer- schap en arbeidsmarkt optimalisatie." Deze termen stonden op 21 april centraal tijdens het derde Keyport 2020 symposium. Het vond plaats in de indrukwekkende showroom van Linssen Yachts in Maasbracht. Tijdens het symposium werden de aanwezigen bijgepraat over de gevolgen van de ontwikkelingen in de smart industry, de circulaire economie en de arbeidsmarkt voor de Keyport 2020 regio. Hieruit werd direct duidelijk waarom Keyport vanaf nu inzet op deze thema’s. Voor de geïnteresseerden begon het symposium met een rondleiding bij Linssen Yachts. Een familiebedrijf dat al sinds 1949 actief is in de stalen jachtbouw en de lokaal gemaakte jachten over de hele wereld exporteert. Na het welkomstwoord door Keyport 2020 voorzitter Jos Heijmans ontving Yvonne Linssen, directrice van Linssen Yachts, als eerste bedrijf ooit de Made in Keyport Award. Dit als blijk van waardering voor de manier waarop zij regionaal samenwerken en de Keyport 2020 regio wereldwijd op de kaart zetten.


Start Buurt-WhatsAppgroep Haelen Geplaatst op: 29-4-2016 14:28

Smartphone Haelen De werkgroep Woon- en Leefomgeving van de Dorpsraad wil een Buurt-WhatsAppgroep in Haelen opstarten. Het doel van een Buurt-WhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Door een Buurt-WhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in een Buurt-WhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan. Voor deelname aan de Buurt-whatsapp dient u in het bezit te zijn van een smartphone met de applicatie WhatsApp en moet u minimaal 18 jaar oud zijn. De WhatsApp- applicatie is gratis te downloaden. Wanneer u bereid bent om deel te nemen aan dit initiatief en voldoet aan de voorwaarden dan kunt u zich aanmelden via whatsapp.haelen@gmail.com . Deelnemers ontvangen zo spoedig mogelijk na aanmelding een e-mail met werkwijze en verdere instructies van de Buurt-WhatsAppcoördinator.


Schouderklopje voor Dorpsraad Wessem Geplaatst op: 28-4-2016 22:08

Een vlinder idylle Wessem Stichting Dorpsraad Wessem heeft op 23 april een schouderklopje gekregen van gedeputeerde Marleen van Rijnbergen, Ben van Essen voorzitter van VKKL en Herman Vrehen, directeur van het IKL. Dit gebeurde in Gasterie de Knip te Wessem na afloop van de Rabobank Clubcampagne actie vanwege de manier van aanpak bij de realisering van een park op de voormalige voetbalvelden van Wessem. De Werkgroep groen van de Dorpsraad heeft bij de realisering van het plan veel partijen betrokken. Contacten met betrokken verenigingen is in alle fasen van het proces essentieel geweest. Tijdens het proces vroegen jongeren om een fietscrossbaan; deze is er inmiddels aangelegd door een aantal ouders. Ook is de vlinderstichting erbij gehaald voor het realiseren van een idylle. Er zijn 25 hoogstam fruitbomen geplant. De basisschool heeft een bijdrage geleverd door een speciale appelboom te planten. Verder zal er een bijenhal geplaatst worden. In combinatie met de vlinders zal hier een educatief project gemaakt worden.


Veel mooie deals bij SWAP Leudal Geplaatst op: 28-4-2016 18:59

 Wonen Zuid ruil met:  buurthuis De Klokkestoel in Heibloem.    Foto: Sabrina VerbuntLeudal SWAP-Leudal is een maatschappelijke beursvloer. SWAP betekent Samen Werken Aan Partnerschap. Het is een beurs waar goederen, diensten, kennis, ervaring en inzet geruild worden zonder dat je je portemonnee hoeft te trekken. De tweede editie van SWAP werd op 21 april gehouden in het gemeentehuis van de gemeente Leudal in Heythuysen. Het was een bruisende bijeenkomst waar mooie deals gesloten werden. Ruim 50 deelnemers hebben in totaal 21 deals met elkaar gesloten met een maatschappelijke waarde van € 10.168,--. Na het succes van SWAP Leudal 2015 vond er op 21 april een tweede editie plaats van deze maatschappelijke beursvloer. SWAP Leudal is de maatschappelijke beursvloer voor de bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties, clubs en verenigingen in Leudal. Vaak weten deze partijen niet hoeveel ze voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens SWAP ontdekten ze hoeveel ze de lokale samenleving te bieden hebben en hoe je dit op de beursvloer kunt ruilen.


Koningschieten 2016 van HBV Wilhelmina Horn Geplaatst op: 27-4-2016 20:52

Keizer Maurice Giebels en Jeugdkeizer Robin  GiebelsHorn Zaterdag 23 april werd het jaarlijks koningschieten van Handboogvereniging Wilhelmina Horn gehouden in de Postkoets te Horn. Het was een gezellige maar vooral spannende avond. Bij de jeugd werd Robin Giebels jeugdkoning met 266 punten. Robin werd voor de derde keer op rij jeugdkoning en werd daarmee tot jeugdkeizer gekroond. De tweede plaats was voor Sven Vercoulen en de derde plaats voor Lars Vercoulen. Het koningschieten bij de volwassenen werd pas beslist op de laatste pijl. Maurice Giebels behaalde 256 punten en wist net als Robin voor de derde jaar op rij het koningschap te behalen. Hij werd daarmee keizer van HBV Wilhelmina. Tweede werd Jos Lemmen met 255 punten en Harrie Thijssen werd derde met 253 punten.


Brommer- en Motorzegening in Roggel Geplaatst op: 27-4-2016 15:58

Rechts pastoor Swillens en links boven een onheilspellende luchtRoggel Koningsdag, woensdag 27 april werd in Roggel op het vernieuwde marktplein bij de parochiekerk de inmiddels traditionele Brommer- en Motorzegening, gehouden. De deelnemers en hun voertuigen kregen dit jaar niet alleen de zegen van pastoor Schwillens, maar zij werden ook getrakteerd op een plaatselijke regenbui.


Opening voorjaarsexpositie Geplaatst op: 27-4-2016 15:39

Welkomswoord door burgemeester Arno Verhoeven Leudal Zondag 24 april was de opening en vernissage van de voorjaarsexpositie van de Stichting Kunst & Cultuur Leudal in het gemeentehuis van Leudal. Monique Humblet toont schilderijen in acryl en Frien Derks exposeert beelden. Na een woord van welkom door burgemeester Arno Verhoeven aan het talrijk aanwezige publiek, gaf Jan C M Peeters een boeiende voordracht waarbij hij het werk van beide kunstenaars analyseerde en parallellen aangaf met beeldhouwers zoals Brancusi en Jean Arp en schilders zoals Degas en van Gogh. De expositie duurt nog tot en met zondag 8 mei in het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen Ze is te bezichtigen op de zondagen van 14.00 tot 17.00 uur en op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Onderzoek FNV bij Daelzicht Geplaatst op: 27-4-2016 14:16

 Heel Uit een onderzoek van FNV Zorg & Welzijn bij Daelzicht, een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, zijn misstanden naar voren zijn gekomen. Dit onderzoek is samen met de vakbondsgroep FNV gehouden onder al het personeel van deze zorginstelling. De Ondernemingsraad en een aantal medewerkers hadden hun vertrouwen in het bestuur al eerder opgezegd. Het managementteam kwam later ook tot deze conclusie. Karim Skalli van FNV Zorg & Welzijn zegt hierover: "De Ondernemingsraad, medewerkers en het managementteam zagen de Raad van Bestuur de mistanden niet oplossen. We starten nu een grootschalig onderzoek met als doel de vele problemen voor de werknemers en cliënten op te lossen, zodat er ook eindelijk een sociaal beleid binnen Daelzicht gaat komen."


De Raad van Bestuur Daelzicht treedt terug Geplaatst op: 26-4-2016 20:54

 Heel De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Daelzicht zijn op 25 april in goed overleg overeengekomen dat de Raad van Bestuur per 1 juni 2016 terugtreedt. Zij zijn gezamenlijk tot dit besluit gekomen in het belang van de bestuurbaarheid van de organisatie, de continuïteit van de onderneming en het waarborgen van de kwaliteit van zorg voor cliënten en medewerkers. Op 29 februari heeft de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt om te stoppen met het plan voor een Belevenispark in Heel. Met dit besluit heeft de Raad van Bestuur de rust in de organisatie willen laten terug keren. Dat is tot op heden niet gebeurd. Daarom hebben de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur gemeend dit besluit te moeten nemen. De Raad van Toezicht zal op zo kort mogelijke termijn een interim bestuurder benoemen aan wie de Raad van Bestuur zijn taken zal overdragen.


Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Geplaatst op: 26-4-2016 19:36

De zes gedecoreerden en burgemeester Arno Verhoeven.    Foto: Carla KampenLeudal Dinsdagmorgen 26 april heeft burgemeester Arno Verhoeven in de raadszaal van het gemeentehuis van Leudal aan zeven inwoners van Leudal een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zes personen zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en een persoons benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd drs. Phlip Bossenbroek (68) uit Haelen. Tot lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd John van den Beuken (51) uit Neeritter, Judith Peters-Geelen (69) uit Roggel, Frank Heijkers (52) uit Haelen, Annie Arts-Willems (68) uit Horn, Huub Sentjens (55) uit Ell en Marie-José Doensen-Driessens (58) uit Baexem.


Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Geplaatst op: 26-4-2016 13:08

Lid in de Orde van Oranje Nassau Maasgouw Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op dinsdag 26 april. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag zeven mensen uit handen van burgemeester Stef Strous een onderscheiding mogen ontvangen. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: Gerda Heuts-Bremmers (65) uit Beegden, Margriet Kwanten-Mares (71) uit Linne, Paul Daamen (64) uit Linne, Huub Houben (69) uit Heel, Frits van de Port (65) uit Beegden, Hans Reijners (68) uit Beegden en Jos Schreurs (74) uit Wessem.


Succesvolle energie-pilot: wind- en watermolen Geplaatst op: 25-4-2016 22:12

Groep 7-8a Basisschool De Harlekijn uit Baexem Foto: Janne OpmeerLeudal Op donderdag 21 april was de laatste excursie- ochtend van het pilotproject ‘Educatie Duurzame Energie’ in het primair onderwijs van Leudal. Dit project werdt uitgevoerd voor vijf groepen basisschool leerlingen, totaal 120 leerlingen. Het project bestond uit een introductie-les op school en een excursieochtend naar de watermolen St. Elisabeth in Haelen en windmolen Coöperwiek van Coöperatie Zuidenwind in Windpark Neer. Initiatiefnemers zijn Groen Hart Leudal in samenwerking met Stichting St. Elisabethmolen en Coöperatie Zuidenwind.


Campagne ‘Heb jij smaak?’ van start Geplaatst op: 24-4-2016 19:26

Leudal, heb jij smaak? Regionieuws De toeristische platforms en Leisure Port roepen inwoners van de gemeentes op om te vertellen wat in Noord-Limburg en Leudal de moeite waard is om te ontdekken. Door het insturen van een foto met bijbehorende uitleg dingen inzenders mee naar prijzen zoals diners en kaartjes voor een dagje uit. De campagne heeft de titel ‘Heb jij smaak’ meegekregen. Via de website http://www.liefdevoorlimburg.nl kunnen smaken ingestuurd worden. Dit kunnen plekken, ervaringen of gerechten zijn. "Inwoners van een gebied kunnen het beste vertellen welke plekken of ervaringen niet gemist mogen worden in hun eigen regio", stelt Fritz van Hattem, voorzitter van Promotie Platform Leudal. "Met iedere inzending hopen wij dat inwoners een klein beetje extra trots wordt op de eigen regio." Meedoen aan de actie kan tot eind juni maar vroege inzenders maken langer kans om prijzen te winnen. Op www.liefdevoorlimburg.nl/hebjijsmaak worden alle smaken verzameld en iedere week wordt een winnaar gekozen uit alle inzendingen.


Nieuws van EHBO Heel Geplaatst op: 24-4-2016 16:37

Een van de opdrachten. Heel Onlangs zijn acht leden van de EHBO-vereniging Heel geslaagd voor het EHBO-examen. In opdracht van het Oranje Kruis volgden twee examinatoren de verrichtingen van de kandidaten. Na het afleggen van verschillende proeven en ondervragingen slaagden de dames Truus Bergs- Geurts, Yanniek Dros, Nicole Out, Manon Verdonschot, Wendy van der Wijst-Bremmers, Jeannette Damen-van Enckevoort en de heren Wim Bergs en Yorick de Win. Bij voldoende deelname start in het najaar een nieuwe cursus. Voor info: http://www.ehboheel.nl


Wisselbeker voor mooist verklede leerling Geplaatst op: 24-4-2016 13:58

Sean ontvangt van 'koning-directeur' Scheepers de wisselbeker. Foto: Wiel aan den BoomNeer Tijdens de gezamenlijke Koningsspelen van de kinderen van Basisschool De Kwir uit Neer en Basisschool Antonius uit Buggenum werden onder andere wisselbekers uitgereikt voor het mooist verklede kind. De wisselbeker van Neer ging naar Sean Warmerdam als mini-koning.


Koningsspelen met 2 scholen in Neer Geplaatst op: 24-4-2016 13:44

 Saar Mouthaam  uit Buggenum krijgt de beker Foto: Wiel aan den BoomNeer De leerlingen van basisschool Antonius van Buggenum namen afgelopen vrijdag samen met de leerlingen van basisschool De Kwir uit Neer, deel aan de Koningsspelen. Ze vonden in Neer plaats. Directeur Scheepers van beide scholen reikte de wisselbekers uit aan het mooist verklede kind. De wisselbeker van Buggenum ging naar Saar Mouthaam en de wisselbeker van Neer ging naar Sean Warmerdam.


Tafeltennis: "Westa best of the rest" Geplaatst op: 24-4-2016 11:24

Het jeugdige Westa-team Wessem Zaterdagmiddag werd in Wessem de laatste wedstrijd gespeeld in de Play-Down. In de thuiswedstrijd tegen TTV Drivers uit Hardinxveld- Giessendam werd het eindresultaat 5-5. Daarmee werd het eerste jongensteam van HelwegenPeters Westa eerste in de Play-Down of wel vijfde in eindrangschikking van de kampioenspoule om het kampioenschap van Nederland. De voorsprong van de Westa jongens bedroeg voor de wedstrijd zeven punten op tegenstander Drivers, de nummer twee van de ranglijst. Twee punten waren derhalve voldoende voor de titel “best of the rest“.


Bakkerij Heerschap 50 jaar! Geplaatst op: 22-4-2016 21:01

Medewerkers met uitnodiging voor het ontbijt Roggel Dit jaar viert Bakkerij Heerschap in Roggel haar 50-jarig jubileum. Deze mijlpaal zal niet ongemerkt voorbij gaan, want er zijn verschillende feestelijke activiteiten voor jong en oud gepland. Zo zijn alle inwoners in Roggel, het dorp waar het vijftig jaar geleden allemaal begonnen is, uitgenodigd voor een gezond ontbijt op zondag 29 mei. Ook de omliggende dorpen waar bakkerij Heerschap in de zes eigen Jumbo winkels het brood en banket verzorgt, zullen ervaren dat het feest is bij Bakkerij Heerschap. Sinds 1966 is de naam Heerschap al een begrip in Limburg. In dat jaar openden John en Toos Heerschap hun eerste bakkerij. Inmiddels is het bakkerijtje in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een groot en dynamisch bedrijf. Met zoon Stan aan het roer levert Bakkerij Heerschap met liefde voor het ambacht zeven dagen per week aan de winkel in Roggel en aan de eigen zes Jumbo supermarkten. Meer informatie? Kijk op de vernieuwde website http://www.bakkerijheerschap.nl


Brand in machinekamer van binnenvaartschip Geplaatst op: 21-4-2016 16:59

 Maasbracht Donderdagmorgen omstreeks 11.15 uur brak er brand uit in de machinekamer van een binnenvaartschip. Het schip lag ter reparatie in een dok aan de Industrieweg in Maasbracht. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Vermoedelijk zijn door snijwerkzaamheden aan de buitenkant van het schip vonken in de machinekamer terecht gekomen waardoor hier brand is ontstaan. De brandweer heeft met twee blusvoertuigen en een blusboot de brand bestreden. Ook heeft de brandweer twee stralen schuim ingezet om uitbreiding te voorkomen. Om 12.00 uur werd het sein brandmeester gegeven en is de brandweer nog een half uur bezig geweest met nablussen.


Limburgse voorleeskampioen Jort Sonntag Geplaatst op: 19-4-2016 19:37

Jort Sonntag uit Heel Foto: Jill BillekensHeel De Limburgse finale van de voorleeskampioenen van de Nationale Voorleeswedstrijd werd maandag 18 april gehouden in de Oranjerie in Roermond. De twaalf beste voorlezers, jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 uit heel Limburg, streden om het Limburgse kampioenschap. De winnaar is Jort Sonntag van Basisschool De Sleye uit Heel. Jort las voor uit Oorlogswinter van Jan Terlouw. De wedstrijd werd voor de 23e keer georganiseerd door de Stichting Lezen. Maar liefst 3300 basisscholen meldden hun schoolkampioen aan voor de Nationale voorleeswedstrijd. Om zover te komen heeft Jort al het hele circuit van voorleeswedstrijden van Bibliocenter met succes doorstaan, van schoolfinale en kwartfinale tot regiofinale. De laatste hobbel voor Jort als Voorleeskampioen van Nederland op 25 mei in Amstelveen.


Provincie investeert 3,3 miljoen in Waterrecreatie Geplaatst op: 19-4-2016 19:28

De Maas Regionieuws Met de Maas als snoer en de Maasplassen als parels heeft de Provincie Limburg een juweel van een waterrecreatiegebied in huis. Om dit natuurlijk juweel te laten schitteren, wil de Provincie de ontwikkelkansen die het gebied kent volop de ruimte bieden. Daarom wordt 3,3 miljoen gereserveerd voor de uitvoering van het Actieplan Waterrecreatie. Dit budget komt uit het Investeringsprogramma Toerisme en Recreatie 2016-2019 dat Provinciale Staten op 18 maart hebben vastgesteld.


75ste sterfdag Dubois afgesloten met symposium Geplaatst op: 17-4-2016 19:52

Drs. Midas Dekkers Leudal De herdenkingsactiviteiten rond de herdenking 75ste sterfdag van professor Eugène Dubois begonnen op 17 december 2015 met een kranslegging op zijn graf in Venlo. Vervolgens vond begin januari 2016 de opening plaats van een goed bezochte tentoonstelling in het Leudalmuseum te Haelen, met daaraan gekoppeld een aantal wandelingen, tussentijdse lezingen en kinderactiviteiten. Tot slot vond op vrijdag 15 april een, door meer dan honderd deelnemers bezocht, symposium plaats in De Bombardon te Heythuysen. Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal opende het symposium. Dagvoorzitter dr.ir. Wiel Schins hield een lezing over de geboortestreek van Eugène Dubois en hoe deze van invloed is geweest op zijn latere loopbaan. Met een dispuut met een 'herrezen' Eugène Dubois (acteur Ron Roumen). Drs. Midas Dekkers wist op zijn bekende wijze het publiek te boeien met zijn visie op de evolutieleer en de missing link. Adelin Remy bracht vervolgens het lied Pithecanthropus erectus ten gehore. Na de pauze was het de beurt aan Dr. Anne schulp, paleontoloog en dinosaurusexpert. Hij wist zijn publiek van begin tot het eind te boeien met zijn uiteenzetting over stambomen, verwantschappen, mosasaurussen en dinosaurussen. Afsluitend was er een forumdiscussie o.l.v. Hugo Verweij, bedrijfsleider van Speelpark Klein Zwitserland. Op zaterdagmorgen vond er nog een wandeling voor een 25-tal belangstellenden plaats op het landgoed De Bedelaar o.l.v. Sjra van Horne.


Heren 1 van Swift 2000 verlaat eerste divisie Geplaatst op: 16-4-2016 21:38

Swift 2000 Heren 1 Regionieuws Na een veelbelovend seizoen in de eerste divisie moet Heren 1 van Swift 2000 in Roermond noodgedwongen de handdoek in de ring gooien wegens gebrek aan spelers. Pogingen om het team te redden in samen- werking met andere handbalclubs uit Midden- Limburg waren tot nu toe niet succesvol. Samenwerking tussen verenigingen is echter onvermijdelijk. Het wordt steeds moeilijker, een landelijke trend overigens, om jeugdteams te vullen.


Veranderingen in het bestuur van Ronduit Open Geplaatst op: 15-4-2016 22:07

Ronduit Open Leudal Op 14 maart hebben de leden van de politieke vereniging Ronduit Open tijdens de algemene ledenvergadering René Strijbosch (54) als nieuwe voorzitter gekozen. René Strijbosch, woonachtig in Heythuysen, was als secretaris lid van het bestuur van Ronduit Open. Hij volgt Tiemen Brouwer op die ruim 5 jaar de voorzittershamer hanteerde. Brouwer bezet namelijk een raadszetel als gevolg van de nieuwe coalitie. Door het toetreden van Richard Verheul als wethouder tot het college van B&W is een tweede vacature in het bestuur ontstaan. De beide vacatures zijn ingevuld door de nieuwe bestuursleden Patrick Orbon (Baexem) en Chretien Wetemans (Grathem). Samen met René Clerkx (Kelpen), Sjaak Beeren (Ell), Marianne Bultman (Heythuysen) en Pieter van Daal (Buggenum) is het bestuur op volle sterkte en representeren de bestuursleden zo goed als alle gewesten van de gemeente Leudal.


Overhandiging schaalmodellen kunstwerken Geplaatst op: 14-4-2016 18:46

Eén van de drie kunstwerken Maasbracht Op donderdag 14 april overhandigde wethouder Jessie Smeets-Palmen van de gemeente Maas- gouw aan de heer Fransbergen, voorzitter Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht, drie schaalmodellen van de bronzen kunstwerken die in de Maasbrachter haven staan. De beelden, geïnspireerd op meisjes uit Maasbracht, staan symbool voor de eeuwig- durende verbodenheid met het water en de scheepvaart. De beelden zijn onthuld tijdens de opening van de haven in oktober 2014. Het Maas Binnenvaart- museum krijgt de schaalmodellen in bruikleen. Aansluitend aan het in ontvangst nemen van de schaalmodellen benoemde de heer Fransbergen de heer en mevrouw Dabekausen tot ereleden van het Maas Binnenvaartmuseum.


Geslaagde koorreis Mannenkoor naar Luik Geplaatst op: 11-4-2016 22:02

Het Mannenkoor op de trappen van het station Regionieuws Afgelopen zondag 10 april ging het Koninklijk Roermonds Mannenkoor met hun dames op concertreis naar de 12-eeuwse Abbaye Saint Jacques in Luik om de jaarlijkse St. Jacobus mis op te luisteren. Na afloop was er een stads- rondleiding en nog een verrassingsoptreden op het hypermoderne architectonisch beroemde Luikse treinstation Guillemins. Onder de grote glazen overkapping bracht het koor enige meertalige liederen ten gehore voor een verwonderd internationaal reizigers publiek, dat de Roermondse ‘flash mob’ zeer waardeerde.
Ann Hermans exposeert bij Galerie Bont & Blauw

De Paalvissers van Ann Hermans Galerie Bont & Blauw in Heythuysen opende op eerste paasdag de eerste expositie van 2016. In de galerie én in de recent uitgebreide beeldentuin zijn tot en met 1 mei werken te zien van beeldend kunstenaar Ann Hermans uit Maasbree. De 3,5 hectare grote beeldentuin én intieme galerie bieden Ann Hermans alle ruimte om haar beelden, schilderijen, op handgeschept papier gedrukte lino’s en meer te tonen. In de uitgestrekte beeldentuin staan beelden uit brons, aluminiumcement, cement en polyesterhars. Ann Hermans exposeert tot en met 1 mei. De galerie en beeldentuin aan de Vlasstraat 30 in Heythuysen zijn in deze periode elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Een bezoek op afspraak is mogelijk.


Feestavond Maas-Binnenvaartmuseum

Op zaterdag 30 april organiseert het Maas- Binnenvaartmuseum in Maasbracht een feestavond. Deze avond wordt muzikaal ondersteund door het orkest de POAL en Frans Theunisz uit Maastricht. De feestavond vindt plaats in De Spil in Maasbracht. Het aanvangs- tijdstip is 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. De presentatie van de avond ligt in handen van Roelof Fransbergen, voorzitter van het Maas- Binnenvaartmuseum. Hij treedt tijdens deze avond tevens terug als voorzitter.


KMR herhaalt succesvolle koorscholing

Koorscholing: Ontdek je stem In mei 2016 gaat het Koninklijk Roermonds Mannenkoor verder met het project ‘Ontdek je stem’. Dat is een koorschool voor mannen die willen onderzoeken of zingen voor hen een mooie hobby is. Sinds 2008 heeft het KRM op die manier 30 nieuwe zangers erbij gekregen. De instructie wordt gegeven door professioneel tenor Ben Heijnen uit Roermond en KRM dirigent John Gerits. Hoe verloopt zo’n gratis koorschool? Meer weten over het KRM en koorscholing? Kijk op http://www.roermonds-mannenkoor.nl .


Swinging Sixties Live in Baexheimerhof

Steady State Baexheimerhof in Baexem is zaterdag 30 april het decor voor de 9e editie van Swinging Sixties Live, een avondvullend programma met live muziek uit de zestiger jaren door twee topbands: Steady State en Eght Ball Boppers. De muziekavond wordt wederom gepresenteerd door Huub Custers uit Swalmen. Om 20.00 uur gaan de deuren open en de optredens beginnen om 21.00 uur. Kaartjes aan de kassa € 10,-; voorverkoop bij SPAR Synco of Baexheimerhof in Baexem € 7,50. Reserveren kan door een e-mail naar info@baexheimerhof.nl


Activiteitendag en 2e handsmarkt visspullen

Zaterdag 30 april organiseert hengelsport- vereniging St. Petrus uit Weert een grote activiteitendag en 2e handsmarkt van 10.00 tot 16.00 uur in het clublokaal Het botenhuis gelegen aan de Kazernelaan 113 in Weert (naast de waterskibaan en de IJzerenman in Weert). De diverse commissies: de roofviscommissie, karpercommissie, commissie zeevissen en de wedstrijdorganisatie zullen demonstraties geven over hun disciplines. Uiteraard kunnen ook alle vragen worden gesteld over technieken, materialen en 'geheime' tips. Naast de activiteiten zal een grote 2e handsmarkt van visspullen worden georganiseerd door de leden van de hengelsportvereniging. Hier zal voor ieder wat wils te vinden zijn: hengels, foedralen, viskisten, molens, dobbers enzovoorts.


Sint Servaasprocessie in Nunhem

Op zondag 1 mei viert de parochie Nunhem haar patroonheilige: Sint Servatius, bisschop en belijder, in de vorm van een processie. Deze viering is een eeuwenoude traditie. Op de dag voorafgaand aan de processie wordt een kleurrijk bloementapijt gelegd op de 40 m. lange zandweg. Om 9.30 uur trekt de processie vanaf de parochiekerk via de Kerkstraat en Servaasweg naar de Servaaskapel. Na aankomst bij de Servaaskapel wordt de H. Mis in de open lucht opgedragen, waarna de processie teruggaat naar de kerk. De route gaat dan via de nieuwe Servaasbrug. Er wordt stilgehouden bij het Sint Jobkapelletje. Met het zingen van het Te Deum laudamus wordt de processie in de Servatiuskerk besloten met de zegen met het Allerheiligste en een aubade door muziekvereniging Nunhem vóór de kerk.


Muzikaal weekend in De Groote Peel

Bigband Xpero Foto: Jan HendriksOp zaterdag 30 april opent het Peelpodiumseizoen bij Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 in Ospeldijk met een optreden van de 21Boeket Blues Band. Het optreden begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Op zondag 1 mei speelt Xpero, een Bigband uit het Leudal. Er zijn twee optredens: om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Reserveren is niet nodig maar vol is vol. Entree is een vrijwillige bijdrage. Deze komt ten goede aan de muzikanten en de organisatie van het Peelpodium. Voor een compleet programma: http://www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium Het bezoekerscentrum van De Groote Peel heeft een klein overdekt Amfitheater waar regelmatig muziek- voorstellingen worden gespeeld. Op deze prachtige plek, midden in de natuur, kunnen muzikanten uit de omgeving zich presenteren voor eigen publiek. Doel van het Peelpodium is mens en natuur met elkaar verbinden.


Vogelbeurs in Meijel

Vogelvereniging Meijels Pracht organiseert op zondag 1 mei van 09.00 tot 11.30 uur een vogelbeurs in gemeenschapshuis d’n Binger Alexan­derplein 2 in Meijel. Er wordt een ruime sortering vogels aangebo­den zoals: kleur- en postuur­ka­naries, zebravin­ken, Europese cultuurvogels, tropische vogels, grasparkieten, agaporniden en grote parkieten. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om zijn vogels te koop of te ruil aan te bieden. Bent u nog op zoek naar vogels voor de kweek of voor de gezelschapsvolière, dan is de vogelbeurs iets voor u.


Lezing : ‘Human Design System’

Drs. Roos Litjens  Op zaterdag 30 april verzorgt de in Haarlem woonachtige ‘Human Design System’ -expert Drs. Roos Litjens in ’t Wit Kirkske in Stevensweert een lezing van 15.00 tot 17.00 uur De lezing gaat over het ‘Human Design System’; een unieke combinatie van Astrologie, De Kabbala, De I-Tjing en het Chakra systeem. Entree: € 20,- incl. koffie en thee in de pauze. Aanmelden voor de lezing via: heide.fischer@lifelining.eu


Computer workshop 'Print screen'

Op zondag 1 mei organiseert computerclub 't Bitje een workshop: schermopname maken met een print screenprogramma.Tevens kan men met enkele Print screenprogramma's zelfs een video opname maken. De workshop start om 10.30 uur en eindigt om ca. 14.00 uur. Tussen 12.00 uur en 12.45 uur is er een korte pauze. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kan men zich eventueel opgeven voor een van onze cursussen. Locatie: Café ’t Heukske Rijksweg Nrd 34 St. Joost.


Stem Fermate in de L1 Limbo top100

Fer Koolen en zijn band Fermate Foto: Miranda StultjensIn 2005 kwam het liedje 'Edere Daag' van Fermate, de band rondom de Eller zanger/componist Fer Koolen, binnen in de L1 limbo top 100. In de afgelopen 11 jaar reikte het zelfs een keer tot de 12e plek in de lijst. Vind jij ook dat dit nummer een plek in de Limbo top 100 verdient, stem dan op Edere Daag. Dit kan via http://www.L1.nl/top100


Programma kermis Nunhem 2016

 Kermisprogramma in Nunhem. Vrijdag 29 april in Café Lot, muziek met Feest-dj. zaterdag 30 april Maken van het Bloementapijt bij de Servaaskapel en in Café Lot muziek van Chewy en de Locals. Zondag 1 mei: 09.30 uur processie en H. Mis; vanaf 12.45 uur in Café Houben Kermisbrunch met muziek van het Grenslandduo en vanaf 18.00 uur in Café Lot muziek van Marshall art. Maandag 2 mei vanaf 14.00 uur ouderwetse kermismatinee in Café Feyenoord. Woensdag 4 mei in Café Lot vanaf 21.00 uur muziek van Fandango en René Innemee. Restaurant Sint Servaas en wandel- en fietsterras Neyenghoor: normale openingstijden.


Kampioen Hoofdklasse Libre in Nunhem

Het Kampioensteam 2016 Op dinsdag 5 april werd het eerste team van BC Nunhem kampioen in de Hoofdklasse Libre van de Midden-Limburgse Biljartbond. Een fantastische prestatie van Jack Vullers, Wiel Welles en Ruud Engelen. Er wordt een receptie gehouden op zaterdag 7 mei van 19.30 tot 20.30 uur in het clublokaal Café Houben, Kerkstraat 19 in Nunhem.


Moederdag met natuur en muziek bij De Pelen

Samen de natuur ontdekken Foto: Marijke Vaes-SchroënOp zondag 8 mei is een Moederdagwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Deze wordt begeleid door een Peelgids en start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. De route is twee kilometer lang en de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en € 3,50 per kind. Opgeven is gewenst via: 0495-641 497 of: depelen@staatsbosbeheer.nl De Moederexcursie is een actieve gezinstocht waarbij je de natuur ontdekt door zelf aan de slag te gaan. De deelnemende kinderen gaan een mooi natuurschilderijtje maken. De excursie gaat over het familiepad (verhard) en is dus geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Na afloop van de wandeling kun je genieten van muziek in het overdekte Amfitheater. Om 13.30 en 15.00 uur is er op het Peelpodium een optreden van De Lustno Muzikanten. Ze spelen hoofdzakelijk Sloveense muziek.


Computercursus Windows 10 in najaar 2016

Bij voldoende belangstelling wordt vanaf eind september door de Seniorenvereniging Heythuysen de cursus Windows 10 verzorgd. Ze bestaat uit zeven lessen die gegeven worden op dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aantal deelnemers: maximaal 8 personen. Bij meer aanmeldingen is een tweede cursus op de dinsdag van 13.30 uur tot 15.30 uur. De cursusdata zijn: 27 september, 4, 11, 18, 25 oktober, 1 en 8 november. De kosten bedragen € 75,-- inclusief een cursusboek van € 24,95. Voor meer informatie en aanmelding: Gerd Lohse, 0475-49 3018.


Heibloem kermis, de eerste van Leudal

De draaimolen Zaterdag 30 april is de eerste dag van de jaarlijkse kermis in Heibloem. Ze duurt tot en met dinsdag 3 mei. Het is de eerste kermis in de gemeente Leudal. De attracties staan opgesteld bij de kerk. Het zijn de rups, draaimolen, grijpkraantjes, rollo, lijntjetrek, de schiettent en een snoep/suikerspin- wagen.