Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Gratis bibliotheekpas klanten Voedselbank 24-5-2015 19:25

Bibliocenter Weert Regionieuws De klanten van de Voedselbank Weert ontvangen een gratis jaarabonnement van Bibliocenter. Hiermee kunnen ze niet alleen boeken lenen, maar ook gratis gebruik maken van internet, kranten en tijdschriften lezen en muziek beluisteren. Het bestuur van de Voedselbank Weert neemt donderdag 28 mei om 10.00 uur in de bibliotheek Weert symbolisch een bibliotheekpas in ontvangst van Liesbeth Vogelaar, de directeur van Bibliocenter.


Koninklijke onderscheiding Ton van Deijzen 24-5-2015 10:03

Lid in de Orde van Oranje Nassau  Heel Tijdens de jeugdleidersavond ter gelegenheid van het eerste VV HEBES Jeugdtoernooi op zaterdagavond heeft Ton van Deijzen (68) uit Heel uit handen van de loco-burgemeester Lalieu de onderscheiding van Lid in de orde van Oranje Nassau ontvangen. Van Deijzen is sinds 1979 als jeugdleider verbonden aan eerst RKSV Heel en later VV HEBES. Daarnaast is hij vanaf 1982 assistent- leider en verzorger Heren 1, vanaf 1984 bestuurslid, vanaf 1998 wedstrijdsecretaris van de senioren en vanaf 2009 voorzitter van de C.C.O. commissie. Hij is ook drager van de vrijwilligers- speld van de voormalige gemeente Heel.


25 jaar 'Wiekend Waeg Wiezer' 23-5-2015 14:59

Henk van Neerven, Marieke Klauwers, Theo Snijkers en Martin van LieropRegionieuws Het 3ML radioprogramma 'Wiekend Waeg Wiezer' vierde haar 25-jarig jubileum op zaterdag 23 mei. Het was tevens de 1200ste uitzending. De mannen van het eerste uur en de vaste programma medewerkers waren zaterdagmorgen in deze memorabele uitzending live aanwezig Elke zaterdagmorgen is van 10.00 tot 12.00 uur het programma te beluisteren via RTV Roermond en Omroep 3ml. Het WWW-team bestaat thans uit Marieke Klauwers, Martin van Lierop, Henk Neerven en Theo Snijkers. WWW is ook te beluisteren via http://www.3ml.nl en dan de button rechts boven: Live luisteren. Via de webcam kan men dan de uitzending live volgen.


Vier kampioenen in het jubileumjaar 22-5-2015 21:14

De vier kampioenteams Stevensweert Ter ere van de vier behaalde kampioenschappen van teams van VV Stevensweert vindt er op zaterdag 23 mei een receptie plaats. Om 19.00 uur wordt gestart met de huldiging van de jeugdteams E1 en E2. Aansluitend vanaf 20.00 uur kunnen de heren en dames van VV Stevensweert gefeliciteerd worden. De receptie zal plaatsvinden in de feesttent op de parkeerplaats van VV Stevensweert aan de Nieuwendijk 33. Voor VV Stevensweert zijn deze kampioenschappen dit jaar extra speciaal omdat de vereniging 75 jaar bestaat. Het jubileum zal groots gevierd gaan worden in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober. Het programma zal starten op vrijdagavond met een receptie en reünie.


N280: samenwerken met buurgemeentes 22-5-2015 19:45

Leudal Namens de fractie Samen Verder geeft Ria Teluij in een brief aan B&W van Leudal aan dat een goede door- stroming en optimaal veilige N280 wegverbinding op de as Weert–A2- Roermond van bijzonder belang is voor een gezonde verdere economische ontplooiing van de Midden-Limburgse gemeenten. Zij vraagt te bewerk- stelligen dat de gemeente Leudal met de gemeenten Maasgouw, Roermond en Weert daarom samen optrekken.


St. Jozef winnaar Kinderpostzegelwedstrijd 18-5-2015 19:19

voorheen Basisschool St. Jozef Thorn Ruim 600 basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 gingen op maandag 18 mei ‘keihard’ in Walibi Holland. Het zijn de winnaars van de Kinderpostzegel- wedstrijd. Deze kinderen zijn de beste verkopers van Nederland. Maandag werden ze bedankt voor hun inzet met een dagje naar Walibi. Groep 8 van bassischool St. Jozef uit Thorn, per 23 februari basisschool De Koningsspil, is een van de gelukkige scholen uit regio Limburg.


Boek 25 Jaar Eynderhoof gepresenteerd 17-5-2015 21:29

Uitreiking van het 1e exemplaar Foto: Dion HuibertsRegionieuws Zaterdag 16 mei heeft Harrie Koppen officieel zijn boek: 25 jaar Eynderhoof gelegen in Nederweert- Eind gepresenteerd. Het is een boek geworden waarin hij in 25 hoofdstukken vertelt over de gebouwen in het museum staan, de beroepen die er worden uitgeoefend en vooral wat voor werk vele honderden vrijwilligers de afgelopen 25 jaar hebben verricht om het museum te maken tot wat het nu is. De presentatie vond plaats in De Dielehoof, zijn pottenbakkerij. Twan Brouwers, oud voorzitter a.i., oud- bestuurslid en vrijwilliger van Eynderhoof nam het eerste exemplaar in ontvangst. Het boek is te koop bij de Bruna in Nederweert en Weert en kost € 27,50 per exemplaar.


D66: oplossing voor verenigingen Neer 17-5-2015 20:47

D'n Haammaeker in Neer Neer Nu het bestuur van gemeenschapshuis In D’n Haammaeker in Neer waarschuwt dat deze accommodatie hoogstwaarschijnlijk de zomer niet meer haalt en verenigingen op straat komen te staan, wil de D66-fractie in Leudal dat niet alleen op korte termijn een oplossing wordt gevonden. Volgens de fractie moet een toekomst- visie worden geformuleerd waarmee de Neerse gemeenschap uit de voeten kan. Fractievoorzitter Rens Raemakers: "Er is in dit dossier meer regie van het college nodig. In Neer is men nog steeds boos over de toezeggingen die gebroken zijn." Daarom wil D66 dat er in afwachting van het Multifunctioneel Park Leudal Oost, dat pas over vijf of zes jaar klaar is, de komende jaren in D'n Haammaeker passende huisvesting voor verenigingen uit Neer wordt gecreëerd.


Geslaagde Slotdag G-voetbal 17-5-2015 19:56

De prijswinnaars Heythuysen Op 16 mei heeft de afdeling G-voetbal van SV Heythuysen op traditionele wijze de competitie 2014-2015 afgesloten. Het evenement werd geopend door een strafschoppenreeks door de Dames van het kampioens- team MC1. Vervolgens was het traditionele familietoernooi. De finalewedstrijd werd afgetrapt door Jessie Smeets-Palmen, wethouder sport van de gemeente Maasgouw; de gemeente Leudal was verhinderd. De volgende prijzen zijn uitgereikt: Penaltybokaal jeugd: Jurgen Roberts. Troostfinale penalty: Stefan de Jong. Winnaar grote penaltybokaal: Tim Schroën. Ook werd er per team een prestatieprijs uitgereikt: G-jeugd Peter Draaier G3: Patrick de Lat G2: Jeffrey Meuter en G1: Frans Vossen. De Vester Stappers trofee ging dit jaar niet naar één persoon maar naar team de G3.


“Gebrekkige handhaving door gemeente” 17-5-2015 19:33

Gemeentehuis van Leudal Leudal Mathieu Wagemans van Ronduit Open heeft bij herhaling aandacht gevraagd voor de gebrekkige wijze waarop het handhavingsbeleid in Leudal wordt uitgevoerd. Hij geeft aan dat de Voorzieningenrechter op 13 mei naar aanleiding van klachten van omwonenden van een bedrijf aan Karreveld te Heythuysen/Heibloem, de gemeente in het ongelijk heeft gesteld, omdat klachten terzijde zijn geschoven zonder metingen te doen. Wagemans: "Op de zitting is door de handhavend ambtenaar verklaard dat hij geen metingen heeft gedaan omtrent geuroverlast maar “zelf heeft geroken”. Verder geeft Wagemans aan dat de ene ondernemer in geval van overtredingen kan rekenen op legalisatie terwijl andere burgers onmiddellijke worden gedreigd met dwangsommen: "evenwichtigheid is zoek." Wagemans vraagt B&W om een zichtbare bijstelling van het beleid.


OLS-vlag hangt aan stadhuis Roermond 16-5-2015 16:55

Wethouder Ferdinand Pleyte (r)  ontvangt de OLS-vlagRegionieuws Op 12 mei reikte de voorzitter van de Stichting OLS 2015, Marc Breugelmans, de eerste OLS-vlag uit aan het College van B&W van Roermond. OLS wethouder Ferdinand Pleyte nam de vlag namens het College in ontvangst. Hij bracht de onverminderde steun van het College aan het OLS meteen tot uitdrukking door de vlag onmiddellijk aan de gevel van het stadhuis aan de markt op te hangen.


Eén tennishal wordt gamecentrum 14-5-2015 19:07

Een spel voor meerdere personen Roggel E-Village, een gamecentrum in Nederweert is uit zijn jasje gegroeid en verhuist daarom naar Roggel. De tennishallen, gelegen bij recreatieoord de Leistert, worden per 1 september door E-Village geëxploiteerd. In één hal blijven twee tennisbanen het zoals het nu is. De andere hal wordt omgebouwd tot een elektronische 'stad' met veel activiteiten en met meer dan veertig games voor jong en oud.


1e H. Communie Basisschool De Kwir 14-5-2015 09:00

De Neerse communicantjes 2015 Neer Op donderdag 14 mei, Hemelvaarts- dag hebben tweeëntwintig leerlingen van groep 4 van Basisschool De Kwir in Neer hun Eerste Heilige Communie gedaan. Op 9.30 uur was in de H. Martinuskerk van Neer de plechtige Heilige Mis.


Voetbaldames van Veritas kampioen 13-5-2015 21:07

De kampioenen uit Neeritter Neeritter Zondag 10 mei is het damesteam van VV Veritas kampioen geworden. Na een doelpuntrijke kampioens- wedstrijd met als eindstand 12-1, hadden ze het kampioenschap 'in de tes.' De naar schatting 250 toeschouwers hebben genoten van het doelpunten- festijn met na afloop vuurwerk. Aansluitend werd de selectie op een 'platte ker' door Neeritter gereden. Tot in de late uurtjes is er nog gefeest.


Maatschappelijke stage Connect College 13-5-2015 17:25

Regionieuws Voor het 11de jaar op rij zijn Menswel en het Connect College aan de slag gegaan met de bemiddeling van de Maatschappelijke Stage leerlingen. 158 leerlingen van HAVO/VWO uit de gemeente Echt-Susteren en gemeente Maasgouw hebben in schooljaar 2014- 2015 via de Maatschappelijke Stage (Mas) kennis gemaakt met vrijwilligers- werk. Inmiddels zijn alle 158 leerlingen voorzien van een stageplaats binnen het vrijwilligerswerk. De stagiaires leveren samen bijna 5000 uur vrijwilligerswerk. Diverse organisaties en verenigingen bieden stagemogelijkheden voor de leerlingen aan. Dit zijn o.a. sportverenigingen, ouderencentra, zorginstellingen voor mensen met een beperking, buurtverenigingen, kledingbank, jeugdverenigingen en bibliotheken.


Prijzenregen voor Wijzenbeek Westa 12-5-2015 22:05

De trotse Wessemse tafeltennisers Wessem Zondag 10 mei was een meer dan uitstekende dag voor de tafeltennis- vereniging Wijzenbeek Westa uit Wessem. Deze dag werd het NJK (Nederlands Jeugd Kampioenschap) tafeltennis in Nijmegen gehouden. In totaal werden er verdeeld over de vier bestaande jeugdklasses totaal tien podiumplaatsen behaald, verdeeld over enkelspel en dubbelspel. Hiermee was Wijzenbeek Westa de meest succes- volle Nederlandse tafeltennis club.


Gewonde fietser overleden 12-5-2015 21:14

Heythuysen Maandagmiddag 11 mei is omstreeks 17.00 uur op de Stationsstraat in Heythuysen een fietser zo ongelukkig ten val gekomen dat hij nacht van maandag op dinsdag aan zijn verwondingen is overleden. Hij was door een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht De 79-jarige man uit Heythuysen reed tegen een autoportier dat door een automobilist die zojuist zijn auto geparkeerd had, werd geopend.


Teleurstellingen leiden tot nieuwe concepten 11-5-2015 21:00

Horecagedeelte De Bombardon failliet Heythuysen Op 8 mei sprak de rechtbank Limburg te Roermond op eigen verzoek het faillissement uit over besloten vennootschap (B.V.) Cultuurpodium de Bombardon te Heythuysen. Voor de exploitatie van het horecagedeelte werd de B.V. de Bombardon opgericht. Naast deze B.V. is er de Stichting Cultuurpodium de Bombardon. Sedert 2004 huurt de stichting Cultuurpodium De Bombardon het complex 'de Bombardon' van de gemeente Leudal. Het tot nu toe toegepaste model met een bedrijfsleider is niet meer van deze tijd, een nieuw concept dient zich aan, vandaar de titel van het persbericht: "Teleurstellingen kunnen leiden tot nieuwe concepten." Het bestuur van de stichting kiest voor de toekomst voor een commerciële exploitant, werkend voor eigen rekening en risico. Tussen- tijds wordt gestreefd naar een normale voortzetting van de Bombardon, zodat de huidige gebruikers zo weinig mogelijk last zullen ondervinden. "Helaas moet Cultuurpodium de Bombardon B.V. afscheid nemen van haar vaste personeelsleden en oproepkrachten. De uitbetaling van de salarissen van het personeel werd in goed overleg met de wethouder John van den Beuken van de gemeente Leudal gegarandeerd via sociale dienst en nadien via UWV", aldus Piet Jacobs voorzitter stichting Cultuurpodium de Bombardon.


Kledingbank Limburg bestaat 10 jaar 8-5-2015 21:17

Het gebouw van de Kledingbank Regionieuws Bij de start in 2005 had niemand verwacht waartoe het burgerinitiatief voor een Kledingbank in Limburg zou uitgroeien. Gelukkig waren er belangstellende adviseurs die op het juiste moment verschenen zoals Raf Janssen, wethouder van Peel & Maas en armoededeskundige en niet te vergeten Tweede Kamerlid Jan de Wit uit Heerlen. Beiden hielpen mee de gedachtegang van de initiatief- nemers te kanaliseren. Gestart in een gratis beschikbaar gestelde voormalige bakkerij, beschikt Kledingbank Limburg inmiddels over een thuisbasis van ruim 2100 vierkante meter, van waaruit geheel Limburg bediend kan worden. De initiatiefnemers hebben inmiddels steun van een groep van om en nabij de 120 medewerkers. In 2014 waren 8.500 cliënten in bezit van een verwijzing van een erkende hulpverlener.


Eerste gebundelde collecte groot succes 8-5-2015 17:21

Ook mede dankzij Rabobank Peel, Maas  en Leudal en Jumbo Roel Heerschap Beegden Bijna 50 enthousiaste collectanten hebben de enveloppen van de eerste gebundelde collecte in Beegden rondgebracht en weer opgehaald. De resultaten: Longfonds € 652,31; Fonds Verstandelijk Gehandicapten € 523,11; Brandwondenstichting € 540,58; Nierstichting € 609,05; Reumafonds € 615,10; Nederlandse Hartstichting € 809,89 en KWF Kanker- bestrijding € 838,52. Ook in 2016 zal deze collecte weer worden gehouden.


Succesvolle Tilinstructie en hulpmiddelen 8-5-2015 17:07

Gevallen en dan...? Horn Hoe help ik iemand in de auto? Hoe help ik iemand na een val overeind? Hoe verplaats ik iemand van een bed naar een stoel, of andersom? Welke hulpmiddelen zijn er beschikbaar en hoe kan ik deze gebruiken? Deze vragen zijn onder andere op de themabijeenkomst voor mantelzorgers in Leudal ‘Tilinstructie en hulpmiddelen’ op 29 april in gezondheidscentrum Honné in Horn aan de orde geweest. Na uitleg door de therapeuten oefenden de aanwezigen zelf situaties. Na de pauze volgde een uitleg over valtraining. Het advies is: "Blijf rustig en neem de tijd." Er zijn situaties waarbij men niet zelf moet gaan tillen, maar eerst om hulp zou moeten vragen. Het was een zeer interactieve informatieve avond met ruimte voor persoonlijke vragen.


Ronduit Open wenst bespreking in raad 7-5-2015 19:23

 Leudal Stan Backus van Ronduit Open vindt het "schandelijk dat het voornemen om de Bombardon in Heythuysen, de exploitatie, failliet te laten gaan, heeft plaats gevonden met volledig mede- weten van in ieder geval wethouder Van den Beuken, maar naar nu ook blijkt van de burgemeester. Er heeft eind maart een gesprek plaats gevonden tussen de burgemeester en de voorzitter van het stichtingsbestuur over een mogelijk faillissement." Backus vervolgt: "Ons vertrouwen in een deel van uw college is in het dossier: Gemeenschapsaccommodaties in het algemeen en de Bombardon in het bijzonder tot een dieptepunt gedaald. Bij deze willen we dan ook het onderwerp in de eerstvolgende raadsvergadering vanuit die optiek bespreken."


Nieuwe koning(in) van de Alpenjagers 6-5-2015 19:52

Yvon Willigers met de kampioenssjerp Beegden Yvon Willigers is de afgelopen zaterdag koning(in) van handboogvereniging De Alpenjagers uit Beegden geworden. Zij veroverde de titel na een spannende strijd tijdens het jaarlijkse koningschieten.


Mantelzorgcompliment van de gemeente 6-5-2015 19:37

 Leudal Vanaf 1 januari 2015 hebben de gemeenten de taak om een waardering voor mantelzorgers te regelen. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze dit doen. Het mantelzorgcompliment is een blijk van waardering vanuit de gemeente aan al die mantelzorgers die elke dag klaar staan voor hun medemens. Rob Flinsenberg van Ronduit Open wil van wethouder Van den Beuken weten hoe de gemeente Leudal hieraan invulling gaat geven. Dit kan en mag volgens hem niet blijven liggen. Deze mantelzorgers hebben recht op een woord van dankbaarheid voor al hun betrokken- heid, energie en tijd die ze aan hun medemens besteden. Hij geeft aan dat in de gemeente Maasgouw een bedrag van €175,- is gereserveerd per mantelzorger van 21 jaar en ouder. Mantelzorgers tussen de 12 en 20 jaar oud ontvangen als attentie een bioscoopbon.


Oranje Fonds zoekt groene buurtprojecten 6-5-2015 15:58

Groen in de buurt Regionieuws In steeds meer buurten organiseren mensen samen van alles rondom het groen in hun eigen omgeving. Reden voor het Oranje Fonds om extra budget beschikbaar te stellen voor deze groene buurtinitiatieven. Voor nieuwe en bestaande initiatieven met een sociaal doel kan tot en met 1 juli 2015 een bijdrage worden aangevraagd van maximaal €2.500,- via www.oranjefonds.nl/groenverbindt .


Rob van Dipten genomineerd voor Award 6-5-2015 15:43

Rob aan het werk o.l.v. Kevin van  AnytimeThorn Na een val leek een dwarslaesie een eind aan het actieve leven Rob van Dipten uit Thorn te maken. Maar hij vocht terug. Dankzij de hulp van de fysiotherapeuten van Helwegen & Peters Groep en het trainen bij Anytime Fitness is hij fitter en vitaler dan ooit. Anytime Fitness nomineerde hem daarom als één van de drie Nederlandse kandidaten voor de ‘Lid van het Jaar-Award’. Op 28 mei is op een congres de uitreiking. Er werden zo’n dertig kandidaten voor de award aangedragen. Drie van hen zijn uiteindelijk genomineerd voor de eretitel ‘Lid van het Jaar’ waaronder Rob van Dipten. Zakelijk heeft Van Dipten een nieuwe start gemaakt door samen met zijn vrouw Nina Birds@Work te beginnen, een bedrijf met activiteiten op het gebied van de valkerij.


Lentenummer Rondom het Leudal is uit 5-5-2015 21:29

Nr 157 van Rondom het Leudal Leudal Het lentenummer 2015 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is verschenen. Ook nu weer heeft de redactie gezorgd voor een zeer gevarieerd nummer met tal van artikelen zoals de levendbarende hagedis en de hazelworm in het Leudal, een in memoriam Tof Thissen, oud vicevoorzitter Studiegroep, een gedicht over het Langven en het weer van o.a. herfst 2014. Verder onderzoek naar het wel of niet kunnen schrijven van mensen uit Leveroy aan het eind van de 18e eeuw en brieven van Neerse mensen aan een soldaat in Nederlands-Indië. Enkele korte artikelen over o.m. de restauratie van de St. Elisabethsmolen in Nunhem, de schenking van een wapen uit WO II door Jan Dorssers uit Neer en de uitgave van een boek over oorlogsslachtoffers in Horn.


Gevaren intensieve veehouderijen 5-5-2015 13:22

Krantenartikel Leudal Naar aanleiding van een krantenartikel roept Joost van der Stappen van de fractie Progressief Leudal het college van de gemeente Leudal op nu eindelijk de extreem vervuilende en stinkende plannen van Jori BV en Livar, Beekkant Baexem naast zich neer te leggen. Van der Stappen: "Wij hebben al vele malen dit college opgeroepen tot scherpere geur- en gezondheids- regels bij plannen voor intensieve veehouderijen." "Uw college en de coalitiepartijen in de raad namen dit niet over, ondanks aangetoond wetenschappelijk bewijs dat de regels niet deugen. De regering stelt dit nu ook vast." Van der Verstappen vervolgt: "De GGD raadt de gemeenten aan om bij het verlenen van vergunningen nu al rekening te houden met de resultaten van het onderzoek. Aan u de keuze."


4 Mei herdenking in Roggel 4-5-2015 21:45

Het monument Op de Bos Foto: Wiel PeetersRoggel Ook in Roggel was maandagavond 4 mei een herdenkingsbijeenkomst. De samenkomst was bij het oude gemeentehuis voor een tocht naar het monument voor Jan Muis en Jan Mennen aan Op de Bos. Harmonie Amicitia en de beide Roggelse schutterijen, Sint Paulus en Sint Petrus, verzorgden de muzikale omlijsting van de plechtigheid. De herdenkingstoespraak werd uitgesproken door Rick Veugen.


Ludiek actie bij 'Abraham zien' 4-5-2015 19:42

Hugo Leeters met het 'bierdopjesbord' Ittervoort Zaterdag 25 april werd Hugo Leeters 50 jaar. De familie was al vroeg in de weer om de tuin te versieren voor de Abraham. De afgelopen 2,5 jaar hebben de familie, vrienden en cafés in de omgeving bierdopjes gespaard. Hugo spaart al jaren bierflesjes als hobby. Het leek hen een goed idee om deze hobby te gebruiken voor de versiering in de tuin. Naar schatting zijn er 250.000 bierdopjes verzameld. Het duurde ongeveer 3 tot 4 uur voordat alles klaar was. Naast de twee grote bierflessen gevuld met bierdopjes en het bord met 50 erop, was de oprit en een paadje in de tuin bezaaid met bierdopjes.


Politiesurveillances in Leudal 3-5-2015 19:01

Voldoende 'blauw' op straat heeft alle aandacht bij politiechef mevr. FaberLeudal Omdat Ria Teluij (Samen Verder) als raadslid een keer met een avond- patrouille van de politie in Leudal op stap is geweest, was zij geschrokken van signalen over herschikking van o.a. surveillance in Weert/Nederweert/ Leudal bij de reorganisatie van de politie. Deze zouden ten koste van Leudal gaan. Een gesprek dat zij aanvullend op het B&W-antwoord had met de nieuwe politiechef mevrouw. Ria Faber bracht meer duidelijkheid. De ergste zorg over inzetbaarheid en zichtbaarheid van de politie in Leudal, is bij Ria Teluij weggenomen. Permanent is er in Leudal een surveillancewagen op de weg vanuit basiseenheid Weert. Sinds het aantreden van de nieuwe chef basiseenheid kunnen bovendien wijkagenten 80% van hun inzetbare tijd flexibel en naar eigen inzicht voor politionele taken op straat in de eigen wijk inroosteren.


D66 kritisch over de Bombardon 2-5-2015 21:56

Leudal D66 heeft kennisgenomen van het voornemen tot faillissement van gemeenschapshuis de Bombardon in Heythuysen. Fractievoorzitter Rens Raemakers betreurt deze gang van zaken zeer: "Er zijn al geruime tijd problemen met de exploitatie van de Bombardon. De bovenlokale doelstel- lingen van het gemeenschapshuis op het gebied van theater en cultuur lijken te hoog gegrepen. Ook is er meerdere keren extra geld ingestoken." "Naar de mening van D66 had de gemeente in het kader van een nieuw integraal accommodatiebeleid veel eerder actief moeten ingrijpen, zodat de problemen in een eerder stadium waren opgelost. De inwoners en gemeenschapshuizen van Leudal wachten al erg lang op dit beleid."


Faillissementsaanvraag de Bombardon 2-5-2015 21:46

Er wordt gewerkt aan een doorstart Leudal Wethouder Van den Beuken van Leudal heeft op 1 mei de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken bij de Bombardon in Heythuysen. Bij de realisatie van de Bombardon is gekozen voor een beheer- en exploitatieconstructie. De Exploitatie B.V. heeft besloten proactief een faillissementsaanvraag in te dienen, omdat in de nabije toekomst niet langer in de exploitatiekosten voorzien kan worden. De gerechtelijke zitting zal waarschijn- lijk op dinsdag 12 mei plaatsvinden. Donderdag 30 april werd het personeel van de BV door het bestuur van de exploitatie BV op de hoogte gesteld van de ontstane situatie. De salarissen over de maand april 2015 worden door het UWV overgenomen. Behoudens de niet betaalde salarissen zijn er geen betalingsachterstanden of schulden van de BV. Het stichtingsbestuur is op dit moment druk doende om een doorstart van de exploitatie van De Bombardon met een andere onderhuurder te realiseren. Waarschijnlijk in de vorm van een commercieel exploitant. Het stichtingsbestuur heeft wederom bevestigd te kunnen en willen garanderen dat de continuering van de dienstverlening aan huurders en gebruikers van de Bombardon wordt gehandhaafd.


Loeren bij de Boeren groot succes 2-5-2015 20:36

Foto: Rico Vleeshouwers Regionieuws Het publieksevenement Loeren bij de Boeren op zondag 26 april is uitstekend verlopen. Maar liefst 8.500 mensen kwamen af op dit event. Ondanks het slechte weer was de sfeer uitstekend. Deze vijfde editie stond in het teken van faunaschade en de beheersing daarvan. Een fietstocht van 25 kilometer bracht mensen langs diverse boerenbedrijven. Loeren bij de Boeren werd georganiseerd door LLTB afdeling De Winning Limburg. Acht bedrijven deden mee aan deze editie. Melkveehouderij en jeugdhulp organisatie Hoeve de Kaolder, Pluimveebedrijf mts Orbon, Paardenhouderij Stal Le Winne, Werktuigen Coöperatie Leudal e.o., Verstappen Asperges, Aardappelteeltbedrijf mts Geraats, Melkveebedrijf en Zorgboerderij Casquettenhof en Melkveehouderij Van Oers – De Jong.


Oplevering 33 gerenoveerde woningen 30-4-2015 22:45

Wethouder Walraven en Harold Lardinois Heythuysen Dinsdag 28 april zijn de 33 gerenoveerde woningen aan de Floreshof in Heythuysen feestelijk opgeleverd. In december 2014 waren de werkzaamheden reeds afgerond. Wethouder Walraven van Leudal en Harold Lardinois van Wonen Zuid verrichtten samen de officiële openingshandeling. Er was voor de bewoners een ballonnenwedstrijd en onder de deelnemers aan een enquête werd een staatslot verloot. Zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de uitvoering van de renovatie is veel overleg gevoerd met de bewoners en huurdersbelangen- vereniging Op het Zuiden. De woningen zijn binnen bepaalde technische, esthetische en financiële kaders verbeterd naar de wensen van de individuele bewoners. Daarnaast is er in alle woningen vloerisolatie aangebracht en zijn houten kozijnen door kunststof kozijnen vervangen.


Geslaagde kick-off van SWAP 30-4-2015 21:37

Door het succes, komt er een vervolg! Foto: Theo PeetersLeudal Op vrijdagmiddag 24 april vond de Kick-Off van de eerste Leudalse maatschappelijke beursvloer, SWAP (Samen Werken Aan Partnerschap) plaats in De Bombardon in Heythuysen. De middag werd om 16.15 uur geopend door wethouder John van de Beuken met een slag op de gong. Er werd gehandeld in vier hoeken, PR & Media, Vrijwilligers & Handjes, Faciliteiten & Materialen en Advies & Financiën. In elke hoek hielpen hoekmannen en -vrouwen met het vinden van de geschikte partijen en zorgden ervoor dat partijen elkaar konden vinden. Aan het einde van de middag bleek dat er 30 matches gesloten waren tussen verenigingen, stichtingen, maatschap- pelijke organisaties en bedrijven. Al deze matches werden officieel bekrachtigd door de aanwezige notaris. Het succes gaf de bevestiging: "Er is behoefte aan een ruilmarkt.”


Voorzitter Toine Gresel dient ontslag in 28-4-2015 22:13

Regionieuws Voorzitter Toine Gresel van waterschap Peel en Maasvallei heeft bij de Minister van Infrastructuur en Milieu een verzoek tot ontslag ingediend. In zijn verzoek tot ontslag geeft de heer Gresel aan: “Al enkele jaren heb ik een personal-coach-relatie met een eigenaar van een bedrijf. De activiteiten die ik in dat kader verricht worden gehonoreerd. Dat bedrijf heeft ook werkzaamheden verricht voor het Waterschapsbedrijf. Hiervan ben ik momenteel vice- voorzitter van het bestuur ben. Op geen enkele wijze ben ik betrokken geweest bij toekennen van de opdrachten voor deze werkzaamheden, dat doet de organisatie, niet het bestuur. Desalniettemin blijf ik, als bestuurder, formeel verantwoordelijk. Ik heb besloten mijn conclusies te trekken en mijn verantwoordelijkheid in dezen te nemen.”


Saame sjterk naar Alpe d'HuZes 28-4-2015 22:06

Het team Saame stjerk Leudal Na een jaar van afwezigheid neemt het team Saame sjterk op 4 juni voor de vierde keer deel aan de Alpe d'HuZes. Na een ingrijpende confrontatie met kanker en tijdens zijn herstelperiode van deze ziekte heeft Ruud Vissers uit Horn in 2011 samen met Sander Derikx (Horn) voor het eerst deelgenomen. Dit jaar zullen zij samen met Jordi Vissers, Sianne Vissers (Horn) en Jolle Thommassen uit Neer als team Saame sjterk meedoen. Ook dit jaar worden ze weer gesteund door hun trouwe supporters Marjan, Carolien en Corina. Via diverse acties proberen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel. Hun volgende actie houden zij tijdens het jubileumfeest van voetbalvereniging RKSVN in Neer op zaterdag 23 mei. Kijk voor meer informatie en sponsoring op: http://www.opgevenisgeenoptie.nl . Voor vragen: 06 15952937.


Reactie Ronduit Open 'Jaarrekening 2014' 28-4-2015 21:34

Leudal De fractie Ronduit Open vindt het persbericht van de gemeente Leudal onvolledig en geeft een tiental punten aan waarom er een voordelig saldo is zoals: "Op het onderhoud van wegen en openbaar groen wordt zeer ingrijpend bezuinigd. Tal van werk- zaamheden vinden niet meer plaats. Thieu Wagemans van Ronduit Open vraagt zich af: "Hoe het College het in dergelijke omstandigheden toch aandurft zichzelf op de borst te slaan. Bij herhaling hebben we erop gewezen dat binnen de gemeente veel kan worden bezuinigd. Dat gebeurt onvoldoende en nu moeten de burgers daarvoor de rekening betalen. Vervolgens verwacht het College van diezelfde burgers tevredenheid terwijl zij meer lasten moeten betalen en tal van diensten niet meer door de gemeente worden uitgevoerd. Dat valt niet te begrijpen."


Jaarrekening Leudal 2014: positief saldo 28-4-2015 21:33

Leudal De gemeente Leudal sluit het financiële jaar 2014 af met een voordelig saldo van 1,3 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarrekening die op dinsdag 27 mei gepresenteerd is aan de gemeenteraad. De lage rente, het niet automatisch inzetten van de prijscompensatie en een scherpere toegangsbeoordeling bij de Wet maatschappelijke ondersteuning hebben onder andere bijgedragen aan dit resultaat. De concept jaarrekening staat op de website van de gemeente: http://www.leudal.nl en is tevens in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Heythuysen. De behandeling van de jaarrekening is in de raadsvergadering van dinsdag 26 mei.


Zanggroep Eige Wies zingt in Gent 27-4-2015 17:18

De zangroep in actie in de kathedraal Roggel Traditiegetrouw maakt zanggroep Eige Wies uit Roggel eenmaal in de twee jaar een buitenlandse reis. Dit jaar was de keuze gevallen op Gent in België. In de beroemde St. Baafskathedraal, waar geregeld gerenommeerde koren concerten geven, was het nu de beurt aan Eige Wies. De zanggroep heeft onder leiding van dirigente Lysanne Willard-Erren, ondersteund door de gast-pianist Tjeu Geelen, kunnen laten horen wat zij muzikaal in huis heeft.


Leudal degradeert uit 3e Klasse KNSB 27-4-2015 13:37

Hans Kivits achter het schaakbord Leudal Met maar liefst 7-1 werd de schakers van Leudal in de wedstrijd tegen De Drie Torens uit Tilburg duidelijk gemaakt dat de 3e Klasse KNSB op dit moment nog een maatje te groot is. SV Leudal was goed gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen. Bij een overwinning was er de mogelijkheid zich nog veilig te spelen. Alleen Hans Kivits bereikte een gelijkspel. Leudal degradeert naar de promotieklasse van de Limburgse Schaakbond.


Ambitie Stichting Park Leudal Oost 26-4-2015 21:28

Leudal Diverse sport- en cultuurverenigingen uit Leudal Oost hebben zich verenigd Stichting Park Leudal Oost. De stichting heeft de ambitie om samen met verenigingen uit de sport en cultuursector én partners uit de zorg en onderwijs Park Leudal Oost te realiseren. De basisgedachte van dit initiatief is: het herontwikkelen van sportpark ’t Ligteveld in de dorpskern Neer. Het moet een toekomstbestendig park voor alle inwoners uit Leudal Oost worden. Meer informatie over Park Leudal Oost of interesse om deel te nemen: http://www.parkleudaloost.nl


Op zoek naar locaties voor windmolens 26-4-2015 21:18

Windturbine Regionieuws De colleges van burgemeester en wethouders van Leudal, Weert en Nederweert willen samen op zoek gaan naar mogelijke locaties voor de ontwikkeling van nieuwe windparken in de regio. Hierbij wordt uitgegaan van een profijtplan waardoor de winst die voortkomt uit de opgewekte windenergie ten goede komt aan de lokale gemeenschap. In Limburg staan nu zeven turbines, waarvan vier in windpark Neer; de vijfde is in aanbouw.


City Run: parcoursrecords verbroken! 26-4-2015 19:36

Regionieuws Maar liefst 3700 lopers namen op 26 april deel aan de vijfde editie van de Rabobank Roermond City Run. Daarmee was deze lustrumeditie, met duizend deelnemers meer dan vorig jaar, uitverkocht. De Rabobank Ten Miles werd bij de mannen gewonnen door Aleme Zewdu Mekonnen in 46.23 een nieuw parcoursrecord. Bij de dames won Susan Tanui in 55.19; eveneens een nieuw parcoursrecord. De beste school in de scholen- competitie was scholengemeenschap Sint Ursula Horn, gevolgd door Lyceum Schöndeln en BC Broekhin. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde lustrumeditie. De uitslagen staan op: http://www.roermondcityrun.nl .


Schipper van 'Mangate' in moeilijkheden 26-4-2015 14:54

De Stevensweerter brandweer in actie Maasbracht De schipper van de 'Mangate' raakte zaterdag boven de sluis van Maasbracht in de problemen. In de afvaart raakte deze tot recreatie omgebouwde sleepboot de stenen. In de Maasbrachter sluis bleek dat er water in de boot stond. De gewaarschuwde brandweer en de water makende Mangate kwamen tegelijk aan bij de Cruiseterminal Maasbracht. Hier gingen de brandweermannen met diverse motor en elektrische pompen aan boord. Daarna is de Mangate naar Scheepswerf Peter Tinnemans gevaren waar hij onmiddellijk met de kraan op het droge is gezet.


RKVB 2 pakt kampioenschap 26-4-2015 14:51

Speciaal voor het kampioenschap werden T-shirts bedrukt. Foto: Facebook RKVBBaexem RKVB 2 is zondagmiddag op eigen veld kampioen geworden in de vierde klasse. De Baexemse thuisploeg speelde gelijk (3-3) tegen RKSVO. Deze eindstand was genoeg om Ell als nummer 2 op afstand te houden. De ploeg uit Baexem heeft volgende week zondag nog de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Maasgouw op het programma staan.


Vader en zoon 'handboogkoning' 25-4-2015 21:58

De twee koningen van Horn Horn Op 18 april werd het jaarlijkse konings- schieten van handboogschutterij Wilhelmina gehouden bij De Postkoets in Horn. Net zoals vorig jaar wisten Maurice en Robin Giebels, vader en zoon, de concurrentie achter zich te laten. Maurice werd koning bij de volwassenen met 266 punten. Op de tweede plaats Davy Lemmen en de derde plaats was voor Jos Lemmen. Robin werd jeugdkoning met 265 punten. Slechts 1 punt minder dan de koning bij de volwassenen. De tweede plaats bij de jeugd was voor Sven Vercoulen en de derde plaats voor Lars Vercoulen. Voor meer informatie: http://www.hbvwilhelmina.nl


Ursula-leerlingen winnen animatiewedstrijd 25-4-2015 21:47

De drie winnaars van de prijs Horn Drie leerlingen van SG Sint Ursula in Horn hebben tijdens de jubileum- festiviteiten van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren een prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. Olaf van der Aart Heythuysen, Tom Meeuwissen Nunhem en Roy Vogels Nunhem, leerlingen van 6-vwo, veroverden in de categorie bovenbouw voortgezet onderwijs met hun animatie Moduloween, de Animath-wedstrijd die de vereniging had uitgeschreven.


Koninklijke Onderscheidingen Maasgouw 24-4-2015 22:39

 Maasgouw Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op vrijdag 24 april. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag veertien mensen uit handen van burgemeester S.H.M. Strous een onderscheiding mogen ontvangen. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: J.J.A. (Jan) Derckx (71) uit Beegden; H.M.V.J. (Har) Knoops (62) uit Beegden;J.P.M. (Jeanne) Peeters-Peters (71) uit Beegden. S.G.H. (Stefan) Segers (45) uit Heel; J.M.B. (Joke) Wilms-Segers (54) uit Heel; T.J.M. (Theo) Maassen (72) uit Linne; J.W.G.M. (Joep) Mooren (64) uit Linne; H.J.M (Erik) Vrinzen (55) uit Linne; J.L.R.J. (Sjaak) Opgenoorth (71) uit Maasbracht;J.G.M. (Hans) Maessen (57) uit Maasbracht-Beek en H.P.M. (Hub) Welters (66) uit Maasbracht-Beek. Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: G.J. (Grieta) Gootjes-Hoekstra (62) uit Wessem; Mgr. R.H.M. (René) Maessen (69) pastoor-deken van Thorn en J.G.J. (Jan) Vaessen (76) uit Heel.


Koninklijke Onderscheidingen Leudal 24-4-2015 22:36

Burgemeester Verhoeven en de tien gedecoreerden.Leudal Vrijdag 24 april reikte burgemeester Verhoeven van Leudal namens zijne Majesteit de Koning in het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen, tien versierselen uit die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. Er werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau: de heer P.J.A. van Roij (71) Ell; mevrouw A.M.G. Rooswinkel-Vossen (67) Horn; de heer P.M.W. Terstappen (62) Haelen; de heer A.P.J. Gubbels (62) Heythuysen; de heer J.W.C. Rutten (65) Heythuysen; de heer T. Wijen (79) Ittervoort; mevrouw M.M.G. Triepels-Peeters (69) en de heer M.M. Triepels (71) beiden Neer en de heer R.H.M. Wolter (71) Neeritter. Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau is benoemd mevrouw A.L.P. Versteeg-Peters (49) uit Heythuysen.


De Bombardon in ernstige problemen 24-4-2015 22:30

De Bombardon in Heythuysen Heythuysen Volgens Stan Backus van de fractie Ronduit Open is de gemeenteraad van Leudal in uiterst algemene termen geïnformeerd over problemen bij Cultureel Centrum de Bombardon in Heythuysen. De problemen zouden zo ernstig zijn dat er sprake zou kunnen zijn van een aanstaand faillissement. Ronduit Open heeft inmiddels bevestigd gekregen dat wethouder Van de Beuken meer weet dan hij de raad heeft verteld. Daarom verzoekt de fractie burgemeester Verhoeven met klem bij wethouder Van de Beuken er op aan te dringen de informatie waarover hij blijkbaar beschikt per direct met de raad te delen. Indien in grote lijnen de door de fractie ontvangen informatie klopt, zou dit betekenen dat mogelijk leveranciers / crediteuren gaan opdraaien voor de problemen bij de Bombardon. De fractie meldt tot slot dat de thans bestaande problemen naar hun oordeel niet zijn veroorzaakt door het huidige bestuur dat de ondankbare taak heeft orde op zaken te stellen. De fractie heeft waardering voor hun bereidheid daartoe.


Geslaagde zwerfvuil-opruim-actie 24-4-2015 21:54

Een gedeelte van het ingezamelde zwerfvuilLeudal Onlangs is er door de vrijwilligers van GroenHartLeudal in het natuurgebied Leudal zwerfvuil opgeruimd. Een 20-tal enthousiastelingen zijn die dag actief geweest om vooral langs de doorgaande wegen en paden al het zwerfvuil (flessen, plastic, glas, blikjes, zakken enz.) op te rapen en te verzamelen. Grotere hoeveelheden illegale vuilstort werden bij de gemeente gemeld om afgevoerd te kunnen worden. Het goede werk van de gemotiveerde vrijwilligers leverde in totaal 25 grote volle vuilniszakken op, die vervolgens zijn ingezameld en afgevoerd. Samen met de bewoners van woonwerkgemeenschap Elivagar uit Roggel was er voor de vrijwilligers in de middagpauze een lunch.


Informatieavond Heitser Burenhulp 24-4-2015 21:29

 Heythuysen Op 9 april organiseerde de Stichting Heitser Burenhulp (SHB) een informatieavond voor vrijwilligers en overige belangstellenden. Door voorzitter Har Boonen werd het doel van de Heitser Burenhulp uiteen gezet: het organiseren van hulp voor mensen die door omstandigheden voor een korte periode hulp nodig hebben. Heitser Burenhulp kan aan de slag met het inzetten van de 55 vrijwilligers die diensten aan aanvragers aanbieden. De Stichting heeft een contactpersoon aangesteld die de coördinatie van de aanvragers voor hulp verzorgt. Tot nu toe heeft die negen hulpvragen afgehandeld. De Stichting Heitser Burenhulp is gestart en positief in de gemeenschap ontvangen. Contact met de stichting? Dit kan via: info@heitserburenhulp.nl of 06 396 144 7878. Informatie ook via http://www.heitserburenhulp.nl


OLS Maasniel presenteert programma 24-4-2015 21:11

27 juni: sponsor-OLS met o.a. de Exclusive StringsRegionieuws De stichting OLS Maasniel 2015 heeft het feestprogramma van Limburgs grootste culturele happening bekend gemaakt. De organisatie heeft voor de feestavond op vrijdag 3 juli Rowwen Heze weten vast te leggen. Het OLS in Maasniel start op donderdag 25 juni met het Kinjer OLS. Op zaterdag 4 juli vindt er om 19.00 uur een pontificale hoogmis plaats; bisschop mgr. Frans Wiertz gaat in de H.Mis voor. De strijdt om d’n UM barst zondag 5 juli los. Honderdtweeenvijftig schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg hebben zich aangemeld. De optocht, die vanaf 13.30 uur door Maasniel trekt, zal ruim achtduizend deelnemers tellen. In de loop van de middag starten op het terrein van SC Leeuwen de exercitie en showwedstrijden. Het is de verwachting dat ongeveer dertig schutterijen op zaterdag 11 juli vanaf 10.00 uur de strijd om de hoogste schutters eer voortzetten.


Birds@Work uit Thorn beste teamuitje 22-4-2015 21:35

Een van de roofvogels  Thorn De spannende actie met de valkenier en zijn roofvogels én de ruime keuze aan locaties, nevenactiviteiten en catering maken de uitjes van Birds@Work tot de beste van het land. Dat is de mening van de klanten van Birds@Work. In een wedstrijd die het vakblad Meetings organiseerde, verkozen zij Birds@Work tot het leukste teamuitje van Nederland in 2014. Valkenier Rob van Dipten de eigenaar van Birds@Work vertelt: "Tijdens workshops geven we op een boeiende manier informatie over de valkerij; we leren de deelnemers hoe ze een loer moeten draaien en hoe ze een valkeniersknoop kunnen maken, de deelnemers gaan met de vogels vliegen en iedereen draagt verschillende roofvogels op de hand." Birds@Work is de grootste valkerijgroep in de Benelux. Er werken twintig valkeniers met 370 verschillende roofvogels en uilen.


Verpleegkundigen verenigd in stafbestuur 21-4-2015 21:41

Regionieuws SJG Weert heeft de inbreng van de verpleegkundige beroepsgroep verankerd in de oprichting van het Verpleegkundig Stafbestuur (VSB). Het is daarin een van de eerste ziekenhuizen van Nederland. Directeur zorg, Max Visser vindt het een logische ontwikkeling: “Specialisten zijn verenigd in een medisch stafbestuur en denken van daaruit mee over beleid en de koers van het ziekenhuis." Visser vervolgt; "Verpleegkundigen moeten dezelfde inbreng kunnen hebben en dat hebben we op deze manier formeel vastgelegd.”


Fietser ernstig gewond bij aanrijding 21-4-2015 18:21

Auto schept fietser in Maasbracht Foto: Marijke Peters - triPmediaMaasbracht Maandagnacht raakte omstreeks 00.20 uur op de Kloosterstraat in Maasbracht een fietser ernstig gewond. Een 26-jarige inwoner van Linne werd hierbij aan de achterzijde aangereden door een auto bestuurd door een 21- jarige man uit Linne. De fietser raakte hierbij zo ernstig gewond dat een medisch team met de traumahelikopter werd ingeschakeld. Het slachtoffer werd vervolgens in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht vervoerd. Een tweede fietser kwam met de schrik vrij. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.


Startschot voor herstel atletiekbaan 20-4-2015 19:43

Wethouder Verlinden rolt de kunststof toplaag opHeythuysen Op maandagmorgen 20 april is door wethouder Piet Verlinden van de gemeente Leudal het startschot gegeven voor het herstel van de atletiekbaan van de Atletiek Leudal. De baan op sportpark Molenhoek in Heythuysen, wordt hersteld om van de 'bobbels' af te komen. Ze ontstaan bij hogere buitentemperaturen waardoor de kunststof toplaag opbolt. Om die reden heeft de KNAU de baan afgekeurd. De gemeente Leudal heeft opdracht gegeven om de baan te herstellen. Door de aannemer wordt nu een nieuwe zeer open asfaltlaag aangebracht die ervoor zorgt dat het water naar de zijkant kan worden afgevoerd. Op de asfaltlaag komt een nieuwe kunststof toplaag. Tevens wordt de verspringvoorziening voorzien van nieuwe asfalt en een nieuwe toplaag. De werkzaamheden duren tot medio juni.


Reddingsbrigade in de prijzen op NK (2) 19-4-2015 16:10

Een rijke oogst aan medailles  Heythuysen Op zondag 12 april was de beurt aan de Junioren (15 tot 18 jaar), Senioren (15 jaar en ouder) en de Masters (30 jaar en ouder) op het NK zwemmend redden in Gouda. Eerst werden Saskia, Nils, Peter en Ruud in het zonnetje gezet. Zij namen afscheid van de nationale ploeg, na jarenlang zeer succesvol te zijn geweest bij nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen. Daarna gingen de wedstrijden verder met veel succes. De jongens Junioren: Joeri, Sven, Rick en Lars werden tweede. Met zes Nederlandse records werden de meisjes Junioren: Beau, Amy, Wendy en Melissa Nederlands kampioen. De heren Senioren: Stefan, Stijn, Ruud, Nils en Peter en de dames Senioren: Saskia, Ilvy, Anneloes, Kitty en Evelien werden beiden Nederlands kampioen. De dames Masters: Dia, Marian, Deborah, Miriam en Marjolein werden tweede.
Artrose in heup of knie?

Woensdag 27 mei organiseert SJG Weert een informatiebijeenkomst over artrose van de knie of heup en gewricht vervangende protheses. De informatieavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. De toegang is gratis. Aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.


Alzheimer Café Leudal

Dinsdag 26 mei zijn de deuren van het Alzheimer Café Leudal weer geopend. Alle belangstellenden zijn welkom in Zorgcentrum Beek en Bos, L ’Unionlaan 1 te Heythuysen. Toegang is gratis. Zaal is geopend vanaf 19.00 uur alwaar het programma zal starten om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Onderwerp is Rouwverwerking bij dementie. Spreker is Björn Maessen. Vrijwilligers gezocht voor o.a. koffie schenken, gasten ontvangen enz.


Pottenbakkersdag in Eynderhoof

Pottenbakkers aan het werk Maandag 25 mei, 2e Pinksterdag is het Pottenbakkersdag in Eynderhoof De pottenbakkers laten zien hoe potten worden gemaakt. Het pottenbakkers- gilde gaat aan de slag met hompen klei en laat zien hoe uit een stuk klei een kan, vaas of pot ontstaat en het bakproces. Ook wordt gedemonstreerd hoe kaas en bier worden gemaakt. De muzikale omlijsting is in handen van de mondharmonica- vereniging uit Venray.


Dorpsschieten en St.Jansfeest in Baexem

Schieten op het Kerkplein in Baexem Op zondag 31 mei wordt vanaf 13.30 uur op het Kerkplein in Baexem naast het Dorpsschieten van Schutterij Drumband St. Jan, het St. Jansfeest georganiseerd. Dit laatste evenement is opgezet om geld in te zamelen voor de renovatie van de kerktoren die eind 2013 zware stormschade opliep. Zo zijn er rondritten met sportauto’s, legervoertuigen, openstelling van de kerktoren met een prachtig zicht op Baexem. Er zijn diverse stands van Baexemse verenigingen, wedstrijd doeltrappen en bas blazen. Verder wordt geschoten om de titel Dorpssschutters koning. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals windbuksschieten, een springkussen, schminken en een grote zandbak. Voor een natje en droogje wordt gezorgd en de Baxheimer Muzikanten en gemengd koor Con Amore zullen tijdens deze middag een optreden verzorgen.


Filmhuis Leudal op nieuwe locatie Roggel

Scène uit de film Mr. Turner Filmhuis Leudal vertoont op dinsdag 1 juni, aanvang 20.00 uur, een film- biografie over misschien wel de meest bekende Engelse schilder Turner. De Britse regisseur Mike Leigh maakte zijn filmportret uit 2014 onder de titel: Mr.Turner. Filmhuis Leudal maakt met deze film een nieuwe start in het nieuwe onderkomen, het Business- centrum Leudal, het voormalige gemeentehuis van Roggel en Neer, adres Markt 6 in Roggel. Filmhuis Leudal gaat gedurende een proefperiode vanaf 1 juni tot aan het zomerreces elke maandag daar haar programma vertonen, steeds weer vanaf 20.00 uur. Men is nog in gesprek over de mogelijkheden van een consumptievoorziening. De huidige en wellicht nieuwe bezoekers zijn in Roggel hartelijk welkom. Voor meer informatie zie: http://www.filmhuisleudal.nl


Solar Weekend festival 2015

The Bloody Beetroots, Adam Beyer, Typhoon, Jett Rebel, Vitalic, Carl Craig, Don Diablo en Nouveau Riche All Stars zijn enkele grote namen die prijken op het affiche van Solar Weekend dit jaar. Solar Weekend vindt plaats op 30, 31 juli en 1, 2 augustus aan de Maasplassen in Roermond Buiten het programma tijdens de festivaldagen, is er voor het derde opeenvolgende jaar een programma voor de camping. Vanaf de donderdag voor het festival biedt Solar Weekend campinggasten al de kans om flink te feesten. Zo is er onder meer een 72-uurs tent en brengt FeestDJRuud met zijn Knaltival de gasten vrijdagavond al in extase. FeestDJRuud geeft met zijn speciale XXL-show ook nog een setje weg op zondag, maar dan op de Main Stage. Het festival blijft de komende weken namen en creatieve acts aan het programma toevoegen.


‘For the love of music...’

Arno Adams 'For the love of music...’ is een muzikale reis van 15.00 tot 22.00 uur. Ze vindt plaats op zondag 31 mei in theaterboerderij Boeket Nederweert, Rosselsweg 3 in Nederweert. Entree € 17,50. Er treden op Arno Adams, Hillbilly Hayride een ‘prettig gestoorde’ bluegrass band en Moonshine Whiskey, een band bestaande uit een 9-tal muzikanten. Reserveren: http://www.theaterboerderijboeket.nl


Het mandenvlechtersgilde van Eynderhoof

Het witschillen van takken Zondag 31 mei gaat het manden- vlechtersgilde in Eynderhoof in Nederweert-Eind aan de slag. In het museum zijn 45 mensen die zich bezig houden met mandenvlechten. Zij laten zien hoe een wasmand gemaakt wordt, het vlechten van dierenfiguren, het werken met pitriet en het fijnscheen- werk. In de stroopmakerij wordt stroop en kaas gemaakt. De groepen De Roermaas Muzikanten en Haw ut Zuver zorgen voor de muziek.


Kinderbakdag op Eynderhoof

Op woensdag 3 juni is Kinderbakdag op Eynderhoof in Nederweert-Eind Ieder kind wordt verkleed als kleine bakker met de bakkersmuts op en een schortje om. Ze gaan aan de slag met de deegrol. Ze maken dan zelf verzonnen gebakjes onder de leiding van de bakkersvrouwen van Eynder- hoof. Daarnaast is er voldoende tijd over om te spelen in het speelbos van Eynderhoof. Voor meer info: http://www.eynderhoof.nl .


Het Midsummer Tournament in Roggel

 Het Midsummer Tournament wordt gehouden op het tennispark van Tennisvereniging Wimbledonck in Roggel van maandag 15 t/m zondag 21 juni. Men kan inschrijven in diverse categorieën. Uiterlijke inschrijfdatum is dinsdag 9 juni. Voor het reglement en meer info: zie http://www.wimbledonck.nl .


Accretos Volleybaltoernooi in Neer

Volleybal op echt zand in Neer Volleybalvereniging Accretos organiseert in het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 mei haar jaarlijkse buitenvolleybaltoernooi op het evenemententerrein in Neer. Meedoen kan in de volgende categorieën: Zaterdag 30 mei: Jeugd en zondag 31 mei: Recreatief (6x6) en Beach (3x3) op echt zand! Bezoek voor meer informatie en/ of inschrijven: http://www.accretos.nl/toernooi


Workshop Powerpoint van CC 't Bitje

Zondag 31 mei organiseert Computerclub 't Bitje de workshop Powerpoint 3D. Wil je weten hoe je een piramide of hoe je de Olympische ringen kunt maken in 3D? Wil je weten hoe je in PowerPoint een 3D ball maakt? Er wordt gestart om 10.30 en men eindigt om 14.00 uur. De workshop wordt gehouden in het clublokaal Café ’t Heukske, Rijksweg Nrd 34 in St. Joost. De entree is zoals altijd bij CC ’t Bitje: gratis.