Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Wil I - Jubileumprins De Foekepotters 28-1-2015 21:41

Prins Wil I Foto: Hans Sweegers HeelGrathem Op 24 januari was het zo ver. Voor de 6 x 11e keer riepen de Grathemse Foekepotters hun prins carnaval uit. Wil Daemen is de 66e prins van de Foekepotters geworden. Hij is in het dagelijks leven inkoper bij het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Prins Wil I heeft als adjudanten Rob Evers en Vincent Rommelaars. Zijn motto is: "6 kieër 11 sjleit de maot, vastelaovendj in Grathem, mèt jonk en aod!"


Project Pats, Boem, Paaf Foekepot Alaaf 28-1-2015 19:45

Grathem De jeugd van Grathem is belangrijk voor de Foekepotters, want dit zijn de carnavalsvierders van de toekomst. Er is daarom gekozen om in samen- werking met Basisschool De Klink een project voor de jeugd op te starten. Vanaf januari tot aan de viering van de schoolcarnaval op vrijdag 13 februari wordt er invulling aan het project gegeven. Alle groepen van de basisschool doen mee. Het resultaat komt tot uiting in bijvoorbeeld een knutselwerkstuk, muziekstuk of een toneelstuk. Op vrijdagmiddag voorafgaand aan carnaval 2015 worden de werkstukken gepresenteerd. Gedurende het project worden de leeftijdsgroepen van de basisschool bezocht door De Foekepotters en vrijwilligers van de Grathemse gemeenschap. Tevens wordt er een lesprogramma aangeboden aan de kinderen.


Latasteschool is excellent 28-1-2015 19:23

De Latasteschool aan de Bergerweg  Horn De Latasteschool uit Horn is op 26 januari onderscheiden met het predicaat Excellente School 2014. In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag werden aan 106 scholen de predicaten uitgereikt door premier Rutte en staatssecretaris Sander Dekker. Opmerkelijk is dat er maar een school voor speciaal onderwijs in Nederland met dit predicaat is en dat is de Latasteschool in Horn. De Latasteschool biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 14 jaar. Op de Lataste wordt in een veilige en uitdagende leeromgeving onderwijs zoveel mogelijk ‘op maat’, aangeboden zodat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen. Onder het motto “samen maken we het verschil” zetten de collega’s van de Lataste zich vanuit de kernwaarden passie, kracht en onvoorwaardelijkheid in, om het onderwijs een tandje hoger te tillen.


Opgenomen in Orde van de Rode Leeuw 27-1-2015 22:35

Tjeu Scheepers (l) en Ger Koopmans Foto: Fred VliegenRegionieuws Zondag 25 januari vond de investituur van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus plaats in de Heilige Petrus kerk in Baarlo. Voorheen gebeurde deze investituur jaarlijks in Stramproy Uit ons uitzendgebied zijn benoemd in de Orde van de Rode leeuw als Schutbroeder: Tjeu Scheepers uit Neer, Lau van Bilsen uit Buggenum, Jan van Dooren Thorn en Mathieu Timmermans uit Nederweert. De Grootmeester van deze Orde, Ger Koopmans, had het genoegen om 24 personen op te nemen in de Orde van de Rode Leeuw en er vonden twee bevorderingen plaats. Het Kapittel heeft besloten om voortaan elk jaar in een andere plaats deze investituur te gaan organiseren, zodat iedereen kennis kan maken met deze orde.


Madame Trudo

100.000 Limburgse Carnavalsposters 27-1-2015 22:15

De poster van Wijnand Thönissen Regionieuws De Vastelaovendposter 2015 is uit. Hij is gemaakt door kunstenaar Wijnand Thönissen uit Ool. Dinsdag 27 januari werd de inmiddels tiende op rij gepresenteerd door cultuur gedeputeerde Ger Koopmans. Hij deed dat samen met Wijnand Thönissen, Jo Gulikers van de Sjeng Kraft Kompenei en No Wolfs van de Media Groep Limburg. Woensdag start de verspreiding. Uitleg over de poster: www.limburg.nl/vastelaovendinlimburg.


'Van Rijt automatisering' 27-1-2015 21:36

Gevestigd in het oud-gemeentehuis Roggel Computer Centrum Heythuysen heeft op 18 december haar deuren aan de Stationsstraat in Heythuysen gesloten. Voor reparaties en nieuwe hardware kan men terecht bij 'Van Rijt automatisering' gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Roggel en Neer in Roggel. Johan Betting is per 19 januari 2015 in dienst bij Van Rijt automatisering. Van Rijt automatisering levert hard- en software aan zowel particulieren als zakelijk klanten. Naast het leveren, kunnen zij implementeren, installeren en onderhouden van de door hen aangeboden diensten zowel op het kantoor als op klantlocatie.


Wereldtitels Meijelse vogelhobbyisten 27-1-2015 21:20

Karel Wijnhoven en Coen Steegs Regionieuws De vorige week zijn in Rosmalen de wereldkampioenschappen voor vogels gehouden. De wereldshow voor Zang- en Siervogel vond plaats in het Autotron. Twee leden van vogelvereniging Meijels Pracht uit Meijel veroverden wereldtitels. Karel Wijnhoven behaalde de wereldtitel met zijn Yorkshire. Coen Steegs behaalde maar liefst drie wereldtitels met zijn Scotch Fancy’s en Japan Hoso’s. Ook behaalde Steegs nog vier zilveren en een bronzen medaille. Anton van Spronsen behaalde zes medailles: vijf maal een zilveren medaille en eenmaal brons. John Sloof won een zilveren medaille. Het was een ware prijzenregen voor de leden van de Meijelse vogelvereniging.


Voorleesontbijt op basisschool 24-1-2015 20:57

Wethouder Math Wilms leest voor. Foto: 3MLStevensweert Elk jaar vindt het voorleesontbijt plaats. Dit jaar las wethouder Math Wilms van de gemeente Maasgouw de kinderen van basisschool De Maasparel uit Stevensweert een mooi verhaal voor. Omroep 3ML was hierbij aanwezig en maakte een reportage.


Marleen Rutten in de finale van het LVK 24-1-2015 19:21

Marleen Rutten uit Hunsel Leudal De Stichting LVK maakte zaterdag de twintig finalisten bekend. Noord- en Zuid-Limburg zijn beide met tien liedjes vertegenwoordigd in de finale van de 39ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Debutant Marleen Rutten is de enige finalist uit Leudal met haar liedje: As ich mer danse kin. De LVK-finale is op vrijdag 30 januari in de Rodahal in Kerkrade en wordt georganiseerd door Alaaf Kirchroa 1936.


Informatie over vliegveld Eindhoven 23-1-2015 21:45

Informatieborden op het station Regionieuws Reizigers naar Eindhoven Airport krijgen vanaf deze week de informatie over hun vlucht al op het station. Om de service aan de reiziger zo compleet mogelijk te maken, hangen, naast de schermen met vertrektijden van de bus naar de luchthaven, nu ook schermen met vluchtinformatie bij de vertrekhalte van de Airport Shuttle. Hierop staat de bestemming, vluchtnummer, vertrektijd en het nummer van de incheckbalie. Sinds de zomer van 2013 kunnen reizigers vanaf station Eindhoven met een rechtstreekse airport shuttle naar de luchthaven. Deze rechtstreekse bus is een samenwerking tussen Eindhoven Airport, Hermes (SRE), de gemeente Eindhoven en NS.


Toekomstvisie LLTB leidt tot ontslag 23-1-2015 21:31

Limburgse land- en tuinbouwbond Regionieuws De LLTB gaat haar dienstverlening aan de leden doelgerichter organiseren. Een veranderende vraag naar ondersteuning vanuit de agrarische sector noopt tot een meer project- matige en integrale wijze van werken. Daarnaast heeft de Limburgse land- en tuinbouw te maken met een geleidelijke daling van de leden- aantallen. Sinds de jaren zeventig stopt elke tien jaar ongeveer 30% van de Nederlandse boeren en tuinders. Daartoe zal een aantal directie-, management- en beleidsfuncties vervallen en een aantal nieuwe functies worden gecreëerd. Hoofdbestuur en algemeen directeur van de LLTB hebben gezamenlijk tevens besloten de organisatie met minimaal 12 personen terug te brengen. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang als zij op nieuwe functies solliciteren.


Provinciale Staten beslissen over stations 23-1-2015 21:17

Impressie station Baexem Leudal Op donderdag 22 januari heeft gedeputeerde Van der Broeck een gesprek gehad met de werkgroep Stations Leudal over de stand van zaken. Hij heeft duidelijk gemaakt dat het verdere vervolg nu in handen ligt van Provinciale Staten. De werkgroep Stations Leudal zal daarom de provinciale politieke partijen gaan benaderen. De NS heeft aangegeven dat zij de provincie vraagt om een bijdrage in de kosten. De vraag nu is of Provinciale Staten bereid zijn een financiële bijdrage te leveren. Als provinciale Staten daartoe bereid zijn dan zal opdracht worden gegeven aan Prorail om verder onderzoek te doen. Zij onderzoekt of en welke technische aanpassingen nodig zijn. Na het overleg op het gemeentehuis heeft de gedeputeerde samen met ambtenaren en leden van de werkgroep de locaties in Haelen en Baexem bezocht.


Stichting Heitser Burenhulp een feit 22-1-2015 21:46

Voorzitter Har Boonen van 'Burenhulp' Heythuysen Op donderdag 22 januari is bij de notaris de oprichtingsakte getekend van de Stichting Heitser Burenhulp. "Ván dorpsgenoten vóór dorpsgenoten" is het motto van de nieuwe stichting. Ze wil een brug slaan tussen dorps- genoten die tijdelijk of van tijd tot tijd behoefte hebben aan hulp en tussen dorpsgenoten die in staat zijn deze hulp aan te bieden. Deze hulp ziet de Stichting als een dienst en kan van alles zijn zoals: een klusje in huis, het begeleiden van iemand naar de dokter of een helpende hand bij het doen van boodschappen. Ook samen koken, een eindje wandelen of iets anders ondernemen, zijn diensten waar de Stichting graag over wil beschikken. Misschien kan de stichting Heitser Burenhulp de dienst bieden die u zoekt? Misschien bent u een van die vrijwilligers naar wie zij op zoek zijn? Voor meer informatie: 492929; Brouwerslaan 12 Heythuysen.


Burgemeester op pyjamavoorleesparty 22-1-2015 18:42

Burgemeester Arno Verhoeven op de 'voorleesbank'Kelpen Oler Afgelopen dinsdag is op basisschool St. Liduina in Kelpen-Oler een pyjamavoorleesparty gehouden. Alle kinderen en leerkrachten waren in hun pyjama gekomen. Burgemeester Arno Verhoeven was eveneens in ochtendjas en heeft om half negen een verhaal voorgelezen. Daarna hebben de kinderen van groep 4 t/m 8 aan de burgemeester vragen gesteld die hij met veel enthousiasme beantwoordde.


Tom Vullers, prins van CV De Buizers 19-1-2015 19:44

Prins Tom en zijn adjudanten Rob en Tim Frenken. Foto: Leon van LierHeibloem In het Buizersnest Route74 is zaterdag 17 januari Tom (I) Vullers uitgeroepen als 36ste Buizersprins. In een volle zaal werd de nieuwe hoogheid voorgesteld aan zijn onderdanen. Prins Tom (I) wordt tijdens de carnaval bijgestaan door zijn adjudanten, Rob en Tim Vrenken. In het dagelijks leven is prins Tom (I) werkzaam bij Varkenshouderij Korten. Hij woont samen met Maureen Goorts. Prins Tom (I) zal het komende carnavalsseizoen regeren onder het motto: “Normaal laup ich achter de verkes aan, noe gaon ich veurop!" De receptie van de Buizersprins is op zondag 1 februari vanaf 15.11 uur in het Buizersnest Route74. Voor meer informatie zie: http://www.debuizers.nl


Michael (I) Simons jeugdprins 19-1-2015 19:36

Vorstin Simone en prins Michael Foto: Leon van Lier RoggelHeibloem Vrijdag 16 januari werd in het Buizerdsnest Route74, Michael (I) Simons uitgeroepen tot prins van de Jeugdbuizerds in Heibloem. Michael is 14 jaar oud en tweedejaars atheneumscholier aan het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. Michael is de zoon van Marc en Veronique Simons en broer van Sharon Simons. Michael is actief als handboogschieter bij handboog- vereniging Heideroosje. Tijdens de carnaval in het Buizerdsrijk wordt prins Michael bijgestaan door vorstin Simone Bessems en zal hij regeren onder het motto: “De boag aan de kantj, en pielsjnel door ’t vasteloavendslandj…" Prins Michael (I) en vorstin Simone houden receptie op zondag 1 februari vanaf 15.11 uur in het Buizerdsnest Route74.


De Nederweert-app, download ‘m nu gratis 19-1-2015 19:28

De app van de gemeente Nederweert Regionieuws Met de Nederweert-app komt de gemeente Nederweert tegemoet aan gebruikers van smartphone en tablet die snel toegang willen tot nieuws, informatie en de dienstverlening van de gemeente. Via de app kan iedereen een afspraak maken met de gemeente én direct gemeentelijke producten afnemen. De app is voorzien van de toegang tot het meldpunt waarmee snel en efficiënt een melding openbare ruimte kan worden doorgeven. Dit kan zijn een vervuild wegdek of een losse trottoirtegel. Handig is dat melders een foto kunnen maken en deze aan de melding kunnen toevoegen. De Nederweert-app is beschikbaar voor Apple en Android en gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Via de zoekwoorden ‘Gemeente Nederweert’ is de app snel vinden.


Erepenning voor Ria Oomen 19-1-2015 19:09

Ria Oomen Maasbracht Gouverneur Theo Bovens overhandigde op maandag 19 januari de Provinciale Erepenning aan mevrouw Ria Oomen tijdens een ontvangst in het Gouvernement te Maastricht. Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze erepenning aan Ria Oomen toe te kennen uit waardering voor haar langdurige en veelzijdige verdiensten voor de provincie Limburg. Tijdens de uitreiking waren onder meer aanwezig: de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, Jeroen Lenaers (lid van het Europees Parlement), René van der Linden (voormalig voorzitter van de Assemblée van de Raad van Europa en voormalig Eerste en Tweede Kamerlid), de oud-Gouverneurs Léon Frissen en Berend-Jan baron van Voorst tot Voorst en diverse leden van het college van Gedeputeerde Staten.


Van der Broeck bezoekt mogelijke stations 19-1-2015 18:58

Leudal Op donderdag 22 januari brengt gedeputeerde Van der Broeck op verzoek van de werkgroep Stations Leudal een werkbezoek aan de gemeente Leudal. Tijdens dit werkbezoek zal de gedeputeerde de werkgroep informeren over de stand van zaken van het overleg met de NS. Daarna zal de heer Van der Broeck de locaties bezoeken waar de stations gepland zijn. De werkgroep gaat er van uit dat de gedeputeerde tijdens zijn werkbezoek duidelijkheid kan geven of er een mogelijkheid is dat de provincie een financiële bijdrage levert aan de aanleg van de stations in Baexem en in Haelen. De NS heeft na een eerste oriënterend onderzoek aangegeven dat zij mogelijkheden ziet voor een stoptreinverbinding Roermond-Weert met beide stations.


Kledingbank Limburg maakt balans op 18-1-2015 21:19

Een hal met een groot assortiment Maasbracht Kledingbank Limburg maakt de balans op voor het jaar 2014. Dit jaar viert het Limburgse initiatief en tevens éérste kledingbank van Nederland, haar 10-jarig bestaan. In de maand mei zal middels een Symposium en Open Dag teruggekeken worden op 10 jaar kledingbank in Limburg, gebaseerd op enthousiasme, respect, participatie en vooral gericht op de toekomst van de doelgroep. Ook voor 2015 geldt, zonder hulp van bedrijfsleven en particulieren kan Kledingbank Limburg haar werk niet verrichten. Als ANBI gecertificeerde organisatie is de kledingbank dan ook voortdurend op zoek naar gebruikte kleding, restpartijen, verzorgings- producten, speelgoed, beddengoed, huishoudtextiel en aanverwante producten. Voor meer informatie http://www.kledingbank-limburg.nl


Stimuleringsprijs voor Eetpunt Grathem 16-1-2015 22:25

Bestuurder Ger Peeters Wonen Limburg en burgemeester Arno Verhoeven (r)Grathem Elke 2e woensdag van de maand kunnen 55-plussers uit Grathem samen aan tafel voor een warme maaltijd in de Brede Maatschappelijke Voorziening de Nassaurie. Dit eetpunt Samen Tafelen bestaat precies één jaar. Alle reden voor een feestje op woensdag 14 januari. Voor de leefbaarheid zijn voorbeelden als een eetpunt in wijken en dorpen van groot belang. Om ook voor de toekomst dit initiatief te continueren, reikte Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, tijdens de feestmaaltijd de stimuleringsprijs leefbaarheid 2014 van € 250,- uit. Peeters: "Voor mensen met ideeën voor een buurtvoorziening als dit eetpunt, of bijvoorbeeld een zorgcoöperatie, staat onze deur altijd open. We denken graag met hen mee." Voor mee informatie en ideeën: http://wonenlimburg.nl


Thijs Koolen Beste Echte Bakker 2015 16-1-2015 21:11

Thijs en Francien Koolen en hun trofee Ell Thijs Koolen uit Ell heeft zijn opmars doorgezet. Na een vierde plaats in 2013 en een tweede in 2014 neemt hij nu het goud mee naar huis. Naast deze prijs prolongeert hij ook de titel Beste Echte Bakker in de categorie Beste Kwaliteit. Een prestatie van formaat. Op woensdag 14 januari werden de Gouden Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in Wageningen. Een jubileum voor Thijs Koolen want hij mocht voor de vijfde keer deze titel in ontvangst nemen. Voordat het Gilde ook de winkelscore mee liet tellen voor deze titel haalde Thijs al vier keer eerder de top. Hij maakt het verschil nog steeds in de productkwaliteit maar heeft daarnaast nu ook de winkel prima verzorgd.Thijs: “Ik ga ervoor om kampioen te worden. Dat betekent dat iedereen hier in het bedrijf iedere dag, iedere minuut bezig is met kwaliteit."


Huub van Bogget verlaat gemeenteraad 16-1-2015 21:04

Leudal Samen Verder gemeenteraadslid Huub van Bogget heeft besloten met ingang van 14 januari zijn raadslidmaatschap van de gemeente Leudal te beëindigen. De reden hiervoor is dat zijn gezondheid het niet verder toelaat. “Deze beslissing heb ik met pijn in mijn hart moeten nemen op dringend advies van mijn huisarts“, aldus Van Bogget. Vanaf mei 1988 is hij actief geweest als raadslid in de gemeente Roggel en in de gemeente Roggel en Neer. Na enkele jaren wethouder geweest te zijn in de nieuwe gemeente Leudal, is hij sinds 2010 weer actief als raadslid. Ellie van Tilburg uit Heythuysen zal de plaats van Huub van Bogget innemen als nieuw raadslid.


Meer dan 14 woonboten uitgebrand 15-1-2015 16:20

Burgemeester Strous van Maasgouw tijdens het interview met 3MLWessem Donderdagmorgen omstreeks 05.00 uur woedde een grote brand in de jachthaven Comfortparc in Wessem. Ongeveer 14 woonboten en diverse jachten zijn verloren gegaan en er is tonnen schade. Een aantal is gezonken, andere zijn volledig uitgebrand. Het hoofdgebouw van de jachthaven bleef behouden. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. Even voor 07.00 uur was de brand onder controle. Getuigen met informatie en tips worden dringend verzocht om zich bij de politie te melden. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand in de jachthaven van Wessem wordt gedaan door het rechercheteam dat ook belast is met het onderzoek naar de brand in de Steelhaven in Roermond op 16 december 2014. Inwoners kunnen voor informatie bellen 0475 - 852500.


Ongeval op Napoleonsweg in Neer 14-1-2015 23:32

De politiemotor. Foto: Rick Berben, www.NeersnieuwsNeer Op de Napoleonsweg in Neer heeft woensdagavond een ongeluk plaatsgevonden tussen een motoragent en een personenauto. Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.30 uur. De ambulance van de ambulancepost in Roggel verleende eerste hulp. De motoragent raakte gewond en de bestuurder van de personenauto maakt het goed. Het ongeluk veroorzaakte een file op de Napoleonsweg. Dit meldde www.Neersnieuws. nl.


MakeTech Platform en SPARK Tech Lab 14-1-2015 19:45

Regionieuws Woensdagmiddag is in het SPARK Tech Lab aan de Molenveldstraat te Weert een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het MakeTech Platform en het SPARK Tech Lab Weert. Namens MakeTech heeft voorzitter Leon Wolters getekend en voor SPARK heeft Hans Gubbels, directeur van het Continium, zijn handtekening geplaatst. Het Continium is de initiatiefnemer van het SPARK Tech Lab te Weert. Met de ondertekening van het convenant spreken de beide partijen het voornemen uit samen te werken om kinderen uit de regio Midden- Limburg van jongs af aan in aanraking te brengen met technologie, zowel op school, als in buitenschoolse leeromgevingen als SPARK. Zie ook: http://www.sparktechlab.nl


Oud- en Nieuwjaarswedstrijden in Weert 13-1-2015 19:56

Wedstrijdonderdeel Popvervoeren Regionieuws Rond iedere jaarwisseling organiseert Reddingsbrigade Weert traditioneel haar Oud- en Nieuwjaarswedstrijden. Afgelopen zaterdag vond de Nieuw- jaarswedstrijd plaats. Deze had een internationaal karakter door de aanwezigheid van Duitse en Belgische ploegen. In het Totaalklassement Masters werd Heythuysen derde en in het Totaalklassement Oud- en Nieuw- jaarswedstrijd werd Heythuysen tweede, Echt derde en Alpen(D) eerste.


Jeugdprinsenpaar 2015 van Horn 13-1-2015 19:44

Prins Dani en prinses Ruth Foto: Hans Sweegers HeelHorn Afgelopen zondag is in Café Wat en Halfwat in Horn het jeugdprinsenpaar van de jeugdvastelaovesvereniging de Lemkes uitgeroepen. Het zijn prins Dani I en prinses Ruth I. Zij zullen met carnaval over de Horner jeugd regeren met hun lijfspreuk: “ ‘t Geit lekker, mer kan nog gekker “


Nieuwe prins van CV de Bosuule Nunhem 13-1-2015 19:34

Prins Roger van Nunhem Foto: Hans Sweegers HeelNunhem Zaterdag 10 januari is onder grote belangstelling na de Bonte Avond in het Gemeenschapshuis te Nunhem, Rogier Helwegen uitgeroepen tot 58e prins van Nunhemse carnavals- vereniging De Bosuule. Prins Rogier I is de nieuwe heerser over het Bosuulerijk. Zijn adjudanten Luuk en Martijn staan hem bij gedurende de dagen voor en met Vastelaovendj. Roger is getrouwd met Vera en ze hebben drie kinderen Isa, Jens en Eva. Hij werkt als elektricien bij Kalle en Bakker in Roermond. Prins Rogier I zal de Bosuule voorgaan met zijn spreuk: “De kop oet ’t zandj, 3 daag fieëst in ’t Bosuulelandj!”


Grote brand in bedrijfspand in Panheel 12-1-2015 21:20

De brand aan de Heelderweg Panheel Maandagavond is even na 20.00 uur brand uitgebroken in een garagebedrijf aan de Heelderweg in Panheel. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig en de brandweer spreekt over een zeer grote brand. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving waren uitgerukt. Metingen hebben uitgewezen dat er geen asbest is vrijgekomen. Het is onbekend wat de oorzaak van de brand is.


Hub Stassen Limburgs buuttekampioen 11-1-2015 22:20

De Buuttekampioen 2015 Regionieuws Vrijdagavond won Hub Stassen uit Voerendaal de Groot Limburgse Buuttekampioen-schappen 2015 in een uitverkochte Oranjerie in Roermond Hij behaalde met zijn creatie D'r Tiroler van de zeven finalisten de meeste punten. Frank Vroomen uit Puth werd tweede en Henrie van Geneijgen uit Swartbroek derde. Vanaf dinsdag zendt omroep 3ML een reportage uit.


Provincie vordert €90.000 terug 10-1-2015 21:05

Cultureel centrum De Bombardon Leudal De gemeente Leudal heeft verzuimd door de provincie Limburg gevraagde aanvullende informatie over de verbouwing van de Bombardon tijdig in te sturen. Daarom vordert de Provincie het uitgekeerde bedrag, groot € 90.000,- terug. Om de Bombardon hiervan niet de dupe te laten worden, keert de gemeente zelf het bedrag uit aan het cultureel centrum. Rens Ramaekers van D66 is verbaasd dat deze fout heeft kunnen gebeuren. Hij vervolgt: "In een bestuurlijke organisatie als de gemeente Leudal is het College eindverantwoordelijk en dient het College politiek verantwoording af te leggen aan de Raad. D66 roept het College op dit te doen.Tenslotte heeft de provincie de mogelijkheid om uitzonderingen te maken. D66 vraagt zich af of het College daar een beroep op heeft gedaan (of wil doen) gezien de precaire financiële situatie van Leudal."


Hernieuwde start Bezoekerscentrum 8-1-2015 19:18

Het Bezoekerscentrum (BCL) in Haelen Leudal Het afgelopen jaar is er met alle gebruikers gewerkt aan een nieuwe toekomst voor het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen. Ook is er een nieuwe vrijwilligersstichting opgericht en zijn de banden met het naastgelegen restaurant Sint Elisabeth’s Hof verder aangehaald. Nu de vrijwilligers een eigen organisatie vormen, doet de gemeente een stapje terug. Ze blijft er voor zorgen dat het mooie gebouw voor de toekomst behouden blijft. Het Bezoekerscentrum bruist weer zoals vanouds van de activiteiten. In het centrum zijn verschillende gebruikersgroepen en vrijwilligers actief op het gebied van natuur, toeristische informatievoorziening, cultuurhistorie, 2e Wereldoorlog, ecologisch tuinieren, bijen, educatie. Op woensdag 14 januari om 18.45 uur is de nieuwe start in het BCL, Roggelseweg 58 in Haelen.


Reacties van gemeentes op aanslag in Parijs 8-1-2015 17:33

Regionieuws Onderstaand de reactie van burgemeester Stef Strous van Maasgouw op de aanslag op 7 januari in Parijs. "De aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo heeft mij als burgemeester enorm geraakt. Het is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting en daarmee op de democratie. Journalisten en cartoonisten moeten hun werk in alle vrijheid kunnen doen. Bij de aanslag zijn ook politieagenten omgekomen. Zij die er zijn om onze vrijheid te bewaken. Dit alles is onacceptabel. Je suis Charlie." Burgemeester Arno Verhoeven van gemeente Leudal heeft een oproep gedaan om donderdagmorgen om 11.00 uur een minuut stilte gehouden, om zo uiting te geven aan de verbijstering over de gebeurtenissen in Frankrijk.


John Bouten nieuwe Vorst Kwiebus 6-1-2015 21:10

Foto: Elkes Fotografie Neer Neer Afgelopen weekend is in een volle In d'n Haammaeker in Neer Vorst Kwiebus LXIV (64ste) uitgeroepen. John Bouten zal in 2015 regeren over het Neerse Kwiebusserijk met de spreuk: "Sjpanning of brandj ... Kwiebusse handj in handj" Zijn adjudanten zijn John Geurts en John Triepels.


Informatiepunt Ouderenzorg Limburg 4-1-2015 21:02

Regionieuws Op maandag 5 januari gaat het Informatiepunt Ouderenzorg Limburg (iOL) van start. Hier kunnen bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in Limburg, hun kinderen en naasten, maar ook medewerkers in de zorg hun (negatieve) ervaringen en andere informatie over de kwaliteit van de zorg melden, zoals zaken die niet deugen of situaties waarin het misgaat. Provinciale Staten zijn van mening dat oudere inwoners van deze provincie de zorg moeten krijgen, die zij nodig hebben. Het iOL is ondergebracht bij het Huis voor de Zorg in Sittard. Het iOL is telefonisch en via e-mail bereikbaar. Bel (046) 420 80 20 of mail naar iol@huisvoordezorg.nl


Heel wint Midde Limburgs Leedjes Festival 3-1-2015 19:16

Eine Pot Zaat uit Heel Foto: www.neersnieuws.nlHeel Op vrijdag 2 januari vond in CC Don Bosco te Heel het Midde Limburgs Leedjes Festival plaats. In totaal waren 22 nummers door de jury uitgekozen om deel te nemen aan de finale. De uitslag is: 1. Eine Pot Zaat (Heel) 2. Sjingboem (Kelpen–Oler) 3. Hoondervel (Haelen) 4. Zugabe (Susteren) 5. ‘t Graotekoeër (Neer) In 2016 is het MLLF in Kelpen–Oler.


Huisartswisseling in Maasbracht 2-1-2015 21:02

Huisarts Katja Hogewoning  Maasbracht Na 15 jaar heeft huisarts Johannes Troost wegens verhuizing naar Overijssel zijn vakantiewaarneming in Huisartspraktijk Ficken in Maasbracht moeten beëindigen. Vanaf 1 januari 2015 zal zijn waarneemfunctie in de huisartspraktijk worden overgenomen door de 30-jarige vrouwelijke huisarts mevrouw drs. Katja Hogewoning uit Maastricht.


Oudjaars grabbelen in Thorn 2-1-2015 19:49

Kinderen vangen snoepgoed op Thorn Ook in 2014 gingen kinderen in Thorn op Oudjaarsdag grabbelen. Stichting Torna verzorgt al jaren dit traditionele grabbelen. Kinderen gaan langs de deuren en zingen uit volle borst aloude liedjes. Omroep 3ML maakte opnames die binnenkort worden uitgezonden


Nieuwjaarsduik in Grathem 2-1-2015 19:35

Foto: 3ML Grathem Ook dit jaar vond er op nieuwjaarsdag de traditionele nieuwjaarsduik in Grathem plaats. Veel enthousiaste mannen en vrouwen namen een duik in het ijskoude water van de Grathemer beek. Omroep 3ML was er bij en maakte een reportage.


Intentieverklaring samenwerking Mediacentrum 31-12-2014 14:46

ondertekend door tien partijen Regionieuws Dinsdag 30 december hebben tien organisaties zich akkoord verklaard met een Intentieverklaring om samen te werken ten behoeve van het op te richten Mediacentrum Midden-Limburg. De intentie is bezorgd bij de provincie Limburg die de samenwerking bevordert en ook middelen ter beschikking stelt. Het bijzondere aan de samenwerking is dat er zowel publieke als private partijen bij betrokken zijn. Begin 2015 zal het plan verder uitgewerkt worden hoe de krachten gebundeld kunnen worden om de inwoners van Midden-Limburg goed en adequaat van informatie te voorzien. De organisaties zijn: ANC Deutschland, Persbureau Haenen, Omroep LOES, Omroep OR6, Omroep 3ML, RTV Roermond, TP Media, Track 88, TVEllef en Zuyd Hogeschool Maastricht Academie Media Design and Technology.


Onroerendgoedbelasting in Limburg in 2015 30-12-2014 21:58

 Regionieuws De onroerendgoedbelasting in Limburg bedraagt in 2015 gemiddeld € 302,- voor een huis met een waarde van € 200.000,-. De top 5 met de laagste OZB is Peel en Maas: €202,-; Maasgouw €219,- ; Leudal €226,- ; Beesel 227,- Weert € 227,- . Venlo heeft de hoogste OZB van Limburg en wel €407,-bij een huis met een waarde van €200.000,- http://www.cijfernieuws.nl/ozb- tarieven/limburg/ozb-2015/


Samen genieten van een kerstdiner 29-12-2014 19:57

Kerstdiner op De Kreppel Heythuysen Kerstmis vieren met familie en vrienden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Proteion Welzijn/de Zorgondersteuner jaarlijks een feestelijk kerstdiner op Eerste Kerstdag voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om met anderen Kerstmis te vieren. Dit jaar was men te gast bij Zorg- centrum Proteion De Kreppel in Heythuysen. Het kerstdiner werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Jan Linders in Ittervoort en Rabobank Peel, Maas en Leudal. Tevens heeft Jan Linders nog twee kerstpakketten onder de gasten verloot. De gasten die niet op eigen gelegenheid naar De Kreppel konden komen, werden opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers en door de Wensbus, een vrijwilligersinitiatief bestemd voor inwoners van Leudal.


Personenauto rijdt huis binnen 24-12-2014 19:09

Ittervoort Woensdag 24 december omstreeks 14.30 uur reed een automobilist een woning aan De Bongerd in Ittervoort binnen. De hulpverleners waren snel ter plaatse en hebben de beknelde bestuurder bevrijd. De brandweer heeft het voertuig uit de woning getrokken. Er is veel schade aan woning. Over de toedracht van het ongeval is niets bekend.


Waar-is-mijn-worst nieuwjaarsduik in Ool? 24-12-2014 15:51

Nieuwjaarsduik Regionieuws De Waar-is-mijn-worst nieuwjaarsduik in Ool is de enige nieuwjaarsduik die Roermond rijk is. Dit evenement wordt al acht jaar gehouden aan het dagstrand in Ool. De grondlegger van dit evenement heeft het stokje al eens overgedragen aan de vriendengroep (VG Vonksneet) van de waterscouting. Nu zoeken zij een nieuwe enthousiaste opvolging om dit evenement in 2015 over te nemen. Info en aanmelden: www.nieuwjaarsduik-roermond.nl


Bijeenkomst Oprichting Dorpsoverleg Horn? 24-12-2014 15:12

Een karakteristieke boerderij Horn Op maandag 24 november is in de Postkoets te Horn de eerste bijeenkomst geweest, die de werk- groep Oprichting Dorpsoverleg Horn organiseerde voor alle belangstellenden uit Horn. Ongeveer 45 personen waren aanwezig. De eerste bijeenkomst bestond uit informatie vanuit de gemeente verzorgd door wethouder Van den Beuken en dhr. V. Pennings ambtenaar van bureau Dorpsraden. Vervolgens werd door Ben van Essen, voorzitter van de VVKL (de Vereniging voor kleine kernen) een presentatie gegeven: “De toekomst van Horn...die maken we zelf!” Na de pauze is in kleine groepen gebrainstormd. Er waren 3 hoofdthema's: leegstand en de terugloop van het aantal winkels; tekort aan woningen voor senioren, maar ook startende jongeren en voorzieningen zoals bibliotheek, gemeenschapshuis en zorg.


Subsidie voor oplaadpaal elektrische fietsen 24-12-2014 13:41

Oplaadpunt voor electrische fietsen Maasgouw De gemeente Maasgouw wil duurzaam- heid voor inwoners, recreanten en ondernemers stimuleren. Daarom wil ze het elektrisch fietsen op zonne- energie bevorderen en is er een stimuleringsregeling. De bijdrage wordt toegekend aan ondernemers die een openbaar toegankelijke oplaadpaal op zonne-energie voor elektrische fietsen aanschaffen. Men ontvangt een bijdrage van 25%, met een maximum van € 750,-.


Heidevelden onder hoogspanningsleidingen 24-12-2014 13:30

Hoogspanningsleiding Foto: Ben DoensenBeegden Om te voorkomen dat stroom kan overslaan, mogen struiken en bomen niet te dicht bij de hoogspannings- leidingen komen. Oók niet midden in de zomer, als de leidingen door de hogere temperaturen langer. Daarom heeft de gemeente besloten om het komende jaar grote delen van de tracés van de hoogspanningsleidingen op de Beegderheide om te gaan vormen naar heide en heischraal grasland. De Groenploeg van Genegenterhof uit Grathem komt elke maandag werken op de Beegderheide. Ze zijn begonnen met het snoeien van de bomen onder de hoogspanningsleidingen. Ook snoeien ze enkele paden in het gebied vrij. Een initiatief waar de gemeente Maasgouw heel blij mee is. Als kleine blijk van waardering heeft wethouder Johan Lalieu ze onlangs bezocht en een vlaai voor ze meegenomen.


Eindadvies Gecoördineerde Burenhulp aangeboden 23-12-2014 22:03

Peter van den Borne (l), projectleider en wethouder Van den BeukenHeythuysen Maandagavond is het eindadvies tot oprichting van de Stichting Heitser Burenhulp aan wethouder John van den Beuken van Leudal en aan de voorzitter van de Seniorenvereniging Joos Jenniskens aangeboden. Gelijktijdig werd het bestuur van deze organisatie al aan de aanwezigen voorgesteld. Wethouder Van den Beuken sprak zijn waardering uit voor de voortvarende wijze waarop dit project ter hand werd genomen. Ook had hij lovende woorden voor de brede samenstelling van de werkgroep waardoor de conclusie gerechtvaardigd is, dat de stichting door een breed maatschappelijk draagvlak wordt ondersteund. Kijkend naar de uitgebreide zorgregelingen waarmee het gemeentebestuur vanaf 1 januari 2015 wordt belast, kan deze stichting zich als een belangrijke partner binnen de burgerparticipatie ontwikkelen.


Er zit muziek in Nunhemse samenwerking 24-12-2014 11:00

 Nunhem Muziekvereniging Nunhem en de Stichting Jeugdactiviteiten Nunhem (SJAN) slaan de handen in elkaar. De ingezette samenwerking wordt uitgebreid in 2015. Diverse actuele ontwikkelingen, onder andere. de gevolgen van krimp in de bevolkingsgroei en de aankondiging omtrent het afbouwen van de gemeentelijke subsidies, deden Muziekvereniging Nunhem en SJAN de handen in elkaar slaan. De jeugdleden van Muziekvereniging Nunhem zijn vanaf 2015 welkom bij alle activiteiten die SJAN organiseert. Niet alleen de jeugdleden woonachtig in Nunhem, maar ook diegene die elders wonen en in Nunhem musiceren. Ook broertjes en zusjes van de jeugdleden zijn welkom bij de activiteiten van SJAN. Daarentegen luistert Muziekvereniging Nunhem al jaren de Sint Maartensviering en de intocht van Sinterklaas op.


Trainerswisseling 22-12-2014 20:53

Leudal Het bestuur van SV Roggel heeft deze week bekend gemaakt dat Hans van den Boom, met ingang van het nieuwe seizoen is benoemd tot nieuwe hoofdtrainer van de vijfde klasser. Patrick Houtappels wordt volgend seizoen de opvolger van Hans van den Boom bij vierde klasser SV Heythuysen. Momenteel is de hoofdtrainer actief bij vijfde klasser SVVH uit Heibloem.


Vlag Maasgouw wappert bij Sterrebosch 22-12-2014 20:08

Raoul Bakkes,  burgemeester Strous,  Wiel Ploegman en Bart Rutten Maasgouw In ‘het jaar van de vlag 2014’ zijn afgelopen jaar op tal van mooie plaatsen in Maasgouw vlaggen geplant en gehesen door burgemeester Strous. Een van de laatste vlaggen werd op 18 december gehesen bij zorgcentrum Proteion Sterrebosch in Thorn. Met de veranderingen in de zorg per 2015 in het vooruitzicht, is de samenwerking tussen de gemeente en de zorgorganisatie nog intensiever geworden. Beide organisaties zijn volop bezig met voorbereidingen om de overgang naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zo soepel mogelijk te laten verlopen en inwoners van Maasgouw hiervan zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden. Als symbool van die samenwerking wappert de gemeentevlag nu bij de ingang van Proteion Sterrebosch.


Proef met VVV-informatiezuil bij de Pelen 22-12-2014 19:51

De VVV-zuil Regionieuws Op 17 december heeft VVV Deurne in samenwerking met VVV Midden- Limburg een digitale VVV-informatie- zuil geplaatst bij Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Groote Peel. Zowel vanuit het Buitencentrum als de VVV’s bestaat al langer de wens om de 155.000 bezoekers die De Pelen jaarlijks trekt, beter te kunnen informeren over de mogelijkheden die de Peelregio te bieden heeft.


Waterbeheerplan ter inzage 22-12-2014 19:43

Regionieuws Het ontwerp waterbeheerplan van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ligt vanaf 22 december ter inzage. Iedereen kan daarop van 5 januari tot en met 28 februari 2015 een zienswijze indienen. Het waterbeheerplan is een gezamenlijk plan van de beide Limburgse waterschappen. In dit plan staat hoe de waterschappen zorgen voor veilige dijken, droge voeten en voldoende en schoon water. Het plan heeft een doorlooptijd van 2016 tot en met 2021. Het ontwerp is fysiek (op papier) in te zien bij de kantoren van de Limburgse waterschappen in respectievelijk Venlo (Drie Decembersingel 46), Sittard (Parklaan 10) en het provinciehuis in Maastricht (Limburglaan 10). Het plan en de bijlagen zijn te downloaden via http://www.wpm.nl/waterbeheerplan


Rechtbankuitspraken over Edelchemie 22-12-2014 19:27

Panheel Op 22 december heeft de rechtbank Limburg uitspraak gedaan in een aantal zaken over het voormalige afvalverwerkingsbedrijf Edelchemie en haar zusterbedrijf Phoenica B.V. in Panheel. De omvangrijkste zaak ging over het afvoeren van op het terrein aanwezige (gevaarlijke) afvalstoffen en chemicaliën, en gevaarlijk afvalwater (in totaal 12.500 ton). De rechtbank besliste dat de kosten verhaald kunnen worden op de bedrijven Edelchemie en Phoenica en hun bestuurders, alsook gedeeltelijk op de zonen en Edelchemie Benelux BVBA. Het gaat hierbij om een bedrag van € 991.185. Het is nog voor alle partijen mogelijk om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.


Helft kapotte kerstverlichting in afvalbak 21-12-2014 19:09

175.000 km verlichting in Nederland Regionieuws De Nederlandse huishoudens hebben bij elkaar meer dan 175.000 kilometer aan kerstverlichting in huis. Dat is ruim vier keer de omtrek van de aarde. Bij afdanking verdwijnt echter de helft in de vuilnisbak en gaat verloren voor recycling. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle. 84 procent van de Nederlanders heeft kerstverlichting in bezit, bijvoorbeeld lampjes voor in de kerstboom of een lichtsnoer voor op de gevel. Een op de drie heeft elektrische kerstdecoraties in huis. De helft van de respondenten gooit kerstverlichting of elektrische decoraties weg als deze het niet meer doen. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Slechts 41 procent geeft aan de afgedankte kerstspullen in te leveren.


Inzameling bij omroep 3ML groot succes 20-12-2014 18:57

Carmen Nazarkski helpt bij het  uitladen van het ingezamelde voedselRegionieuws De inzamelingsactie voor de Voedselbank en Kledingbank van Omroep 3Ml is een groot succes geworden. Vrijdagmiddag laat werden pakketten met de 'Omroep-auto' naar Maastricht gebracht. In de L1 studio werden de vertegenwoordigers van 3ML, Carmen Nazarski en Sjra Vermeulen, hartelijk door een L1 medewerker uit Leudal ontvangen. Omroep 3ML dankt alle milde gevers voor hun kleine en grote giften.


Samenwerking RTV Roermond en 3ML 20-12-2014 18:33

Voorzitter Sjra van Horne (3ML) en  voorzitter Jan Mooren (RTV Roermond)Regionieuws De twee Midden-Limburgse lokale omroepen RTV Roermond en Omroep 3ML gaan een intensieve samen- werking aan. Daardoor zal een financieel en organisatorisch levensvatbare, gezonde derde publieke lokale omroeplaag gestimuleerd worden, die haar plek in het publieke bestel volwaardig invulling kan geven, die innovatief is en die zich snel en flexibel kan aanpassen indien de omstandigheden dat vragen. De samenwerking zal worden vormgegeven middels een op te richten Stichting welke dienstbaar is aan de deelnemende lokale omroepen. De intentieverklaring werd door beide partijen ondertekend op 17 december. De twee omroepen hebben een gezamenlijk verzorgingsgebied van 117.000 inwoners, verdeeld over de gemeenten Roermond, Leudal en Maasgouw.


Constant van Bommels winnende foto 18-12-2014 17:25

Reigersbroek van C. van Bommel Maasbracht Ruim 900 foto’s, aangeleverd door zo’n 150 verschillende fotografen waren het resultaat van de fotowedstrijd ‘VRIJ’ die Het Limburgs Landschap dit jaar organiseerde. Ruim 1.600 stemmers bepaalden samen met de vakjury de winnaar: Constant van Bommel uit Maasbracht. Hij won de hoofdprijs van € 500. Theo Peeters uit Horn behoorde met zijn foto Zuidplas tot de 12 genomineerden. Voor meer foto's: http://www.limburgs-landschap.nl


Inzamelpunten Voedselbank 17-12-2014 20:47

Regionieuws VeTraNed BHV opleidingen/Paraat brandbeveiliging Natronchemieweg 3 Herten. OMROEP 3ML, Stationsstraat 32a Heythuysen. HEFGRA opleidingen & brandpreventie BV, Amerikastraat 2 Ittervoort Cafe Herberg de Markt, Molenweg 30 Maasbracht. Stichting Kledingbank Limburg St. Joosterweg 7 Maasbracht Terras de Rooejbes Brumholt 15 Neer
Nieuwe installatie van Werner Klompen

Foto: Kees van der Heijde Tot en met 22 februari is in de Missiekapel in Heythuysen de installatie 'Vlinder van Omnia en Niemandal' van Werner Klompen uit Heythuysen te zien. Vrij vertaald is dat: Kapel van overal en nergens. De tentoonstelling gaat bewegen als een kleurrijke vlinder. In drie maanden tijd zal artgenerator Klompen een veranderende expo neer zetten die zal variëren van black-light schilderijen tot totaal installatie.


Taalavond met Wim Daniels

Vrijdag 30 januari om 19.30 uur geeft de taaldeskundige en schrijver Wim Daniëls een taalavond in de bibliotheek Weert. Hij zal vertellen over zijn boeken en eruit voorlezen, zowel gedichten als korte prozafragmenten. Reserveren kan op www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. De toegang is € 10,00 voor bibliotheek- leden en € 15,00 voor niet-leden. Gereduceerde scholierenprijs € 7,50. Adres: Wilhelminasingel 250 in Weert.


Wandeling Servicegilde

Op vrijdag 30 januari organiseert het Service Gilde een wandeling van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Er wordt gewandeld in de buurt van Roerdal /Hambeek in Roermond-zuid. De start van de wandeling is vanaf de parkeerplaats bij het kasteeltje Hattem Maastrichterweg 25 in Roermond. Men kan gebruik maken van de parkeerplaats bij het kasteeltje. Informatie: Jan van de Venne 0475- 581781 of Paul Hilgers 0650924957.


Multifunctioneel Park Leudal Oost

Het toekomstplan voor een Multi- functioneel Park Leudal Oost krijgt vervolg. Dit plan werd begin 2014 door diverse verenigingen uit Neer en omgeving gepresenteerd. De samenwerkende partijen hebben onlangs overeenstemming bereikt over de start van het haalbaarheids- onderzoek. Verenigingen zijn namelijk van mening zijn dat Sportpark ’t Ligteveld in Neer op zichzelf geen toekomst heeft. Leudal Oost is toe aan een bovenlokale voorziening waarbij diverse functies geclusterd worden. Dit houdt in dat er een combinatie ontstaat van sport, bewegen, ontmoeten, zorg en cultuur. Op donderdag 29 januari om 19.30 uur is een informatiebijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over de stand van zaken en het vervolg van het initiatief van de verenigingen. Iedereen is welkom in gemeenschapshuis In d’n Haammaeker in Neer.


Filmhuis Leudal: La Réligieuse

Pauline Etienne als Suzanne Simonin Op maandag 2 februari om 20.00 uur speelt in Filmhuis Leudal de film La Réligieuse uit 2013 van regisseur Guillaume Nicloux. La religieuse is een nieuwe bewerking van Denis Diderot’s gelijknamige briefroman uit 1796, met Jacques Rivette’s La religieuse (1966) als beroemdste voorganger. Filmhuis Leudal is in De Bombardon te Heythuysen. Meer info via: http://www.filmhuisleudal.nl


6x11 Jubileumfeest met Janse Bagge Bend

Tijdens het 6x11 jubileumweekend van CV De Foekepotters in Grathem treedt op zaterdag 31 januari de Janse Bagge Bend op in Zaal Geraats in Grathem. Om 21.00 uur start in het voorprogramma de band Green Easer. Kaarten à € 7,50 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Café- Zaal Geraats, Grathem Paul Beek Horen & Zien, Heel en Pearle Opticiens in Heythuysen. Meer informatie: http://www.foekepotters.nl


KRM houdt clinic in ECI-cultuurfabriek

Dirigent Hennie Ramaekers Op zaterdag 31 januari houdt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) een clinic voor mannen die overwegen koorzanger te worden. De clinic staat onder leiding van Hennie Ramaekers, dirigent van het KRM. Deze is in de Popzaal van de ECI- cultuurfabriek in Roermond van 10.30 tot 13.00 uur. Deelname is gratis De clinic is bedoeld als inleiding tot de workshop ‘Ontdek je stem’. Die begint op dinsdag 3 maart. Het is een koorschool voor starters, mannen die géén ervaring hebben met zingen en graag willen ontdekken of zingen een mooie hobby voor hen zou kunnen zijn. Die kans biedt het KRM gratis aan mannen uit de hele regio. Aanmelden kan per e-mail via ontdekken@Roermonds-Mannenkoor.nl Meer informatie: www.roermonds-mannenkoor.nl


2e Vastelaovesconcert van Leudalzangers

 Op zondag 8 februari is om 15.00 uur de Bombardon in Heythuysen het decor van de tweede editie van het vastelaovesconcert Symfonie in roeëd, gael en greun. Na het daverende succes van de eerste editie in 2014 wordt het ook nu weer een middag vol combinaties van klassieke muziek en onvervalste Vastelaovesschlagers uit Limburg. De Leudalzangers worden ondersteund door het Symfonieorkest Orchestra Rosgialverde. Beide staan die middag onder leiding van dirigent Jan Mertens. De Belgische sopraan Martine Reyners, de duo’s Ronald & Carien, Huug & Ties en diverse lokale artiesten dragen bij aan dit kostelijk Vastelaovesconcert. De presentatie is in handen van Jacqueline Coolen. Entree € 15,00 per persoon voor gereserveerde plaatsen. Kaarten verkrijgbaar via http://www.leudalzangers.nl


Boerenbruiloft in Heibloem

Het bruidspaar Foto: Leon van Lier RoggelOp zaterdag 14 februari om 19.30 uur trouwen Fonse Thé van den ouwe Thé en Anneke van Heesch van hoeve den Haagakker oppe Onrooi en Truus van Ruth en Truida van Dijk neven Susanter & Alma van Ramos Aferdita van Rossi uit Tirana. In de kerk van St. Isidorus in Heibloem worden ze in de onecht verbonden. Daarna is receptie in Route 74 gevolgd door het Borebal.


Diabetische voet, preventie en behandeling

De Diabetesvereniging Nederland organiseert samen met het Laurentius Ziekenhuis te Roermond een thema- avond over de diabetische voet, preventie en behandeling. Dr. E. de Haan, vaatchirurg Laurentius ziekenhuis, vertelt deze avond over de behandelingsmogelijkheden. Aansluitend informeren mevrouw Theeuwen en mevrouw De Zwart over preventie van een diabetische voet. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met een diabetes, partners en overige geïnteresseerden. De avond vindt plaats op maandag 9 februari in Munsterzaal 1 van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Aanvang om 19.30 uur. De toegang is gratis, wel graag aanmelden vóór donderdag 5 februari via www.lzr.nl of mailen pat.com@lzr.nl, of 0475- 38 22 36.


‘Migraine en andere hoofdpijn’

Het Laurentius Ziekenhuis organiseert een thema-middag over ‘Migraine en andere hoofdpijn’. Mevrouw Bruijnen, ervaringsdeskundige, vertelt uit eigen ervaring wat het is om ernstig hoofdpijn te hebben. Mevrouw Van de Laar, hoofdpijnverpleegkundige in Laurentius, informeert over de behandeling van migraine, waarna neuroloog mevrouw Eekers zal spreken over chronisch dagelijkse hoofdpijn. De heer Schonwille, adviespunt werk van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten, bespreekt het onderwerp migraine en arbeid. De middag vindt plaats op dinsdag 10 februari in Munsterzaal 1 van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Aanvang om 14.00 uur. De toegang is gratis, wel graag aanmelden uiterlijk donderdag 5 februari via www.lzr.nl, mailen pat.com@lzr.nl of tel. (0475) 38 22 36.


Boerebroeloft in Buggenum

Het bruidspaar van de Halve Gare Op zaterdag 14 februari zal in de St. Aldegunduskerk in Buggenum de ambtenaar van de burgerlijke stand Barbara Knops en Louis Kentjens in het onrecht verbinden. De trouwerij begint om 19.00 uur en aansluitend vindt in Café-zaal Het Veerhuis in Buggenum de receptie plaats en het bruiloftsfeest. Iedereen is welkom bij dit unieke gebeuren in het Halve Gare riek.


Foto expositie in St. Charles

Een van de geëxposeerde foto's De Nederweerter fotoclub (NFC) houdt een foto-expositie in Woonzorgcentrum St. Charles in Heythuysen. Het thema is Kleurrijk 2014. De fotoclub is opgericht in 2011 voor en door fotoliefhebbers. Belangstellenden kunnen dagelijks tussen 9.00 en 17.00 de expositie bezoeken in Woon- zorgcentrum St. Charles, Op de Bos 2 in Heythuysen. De expositie is tot en met zondag 5 april 2015.