Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Reiniging en inspectie riolering Geplaatst op: 12-2-2016 22:16

Rioolinspectie Maasgouw In de gemeente Maasgouw voert 'Van de Kreeke speciale technieken' de reiniging, inspectie, en reparatie uit aan het gemeentelijk hoofdriool. Periode: 15 t/m 26 februari. Om het afvoeren van rioolwater te kunnen waarborgen, wordt een gedeelte van het stelsel gereinigd en geïnspecteerd en op diverse locaties gerepareerd. De rioolinspectie gebeurt met een videocamera en veroorzaakt geen overlast. Voorafgaand aan de inspectie zal het riool worden schoongespoten. De voertuigen voor het uitvoeren van deze werkzaamheden staan hierbij korte tijd op dezelfde locatie. Om de werkzaamheden goed, snel en veilig uit te kunnen voeren, vraagt de gemeente geen voertuigen of andere obstakels op of in de nabijheid van de rioolputten te plaatsen.


'Het Fantastische Friet Feest' Geplaatst op: 12-2-2016 22:09

Wedstrijd: Beste klimaatstraat van Nederland.Maasgouw Ligt de beste klimaatstraat van Nederland dit jaar in Maasgouw? Straten die voor 1 maart 2016 met minimaal vijf deelnemers meedoen krijgen, zolang de voorraad strekt, een straatzak friet ter waarde van €20,-. Informatie en aanmelden kan via http://www.klimaatstraatfeest.nl De gemeente Maasgouw wil graag haar deelnemers aan het Klimaatstraatfeest extra in het zonnetje zetten en helpen met energie te besparen. Vandaar dat zij een aantal extra prijzen uitdeelt onder de deelnemers. De eerste tien straten die (met minstens twee huishoudens) deelnemen krijgen een roulerende energie bespaarbox cadeau. De eerste 25 straten (die met minstens twee huishoudens deelnemen) krijgen een taart cadeau. Tot slot krijgt de straat uit de gemeente Maasgouw die het hoogste in het top 100 klassement staat een 'energieborrel' cadeau.


Herpertz Heythuysen naar Nederweert Geplaatst op: 11-2-2016 16:20

De transportdivisie van Herpertz Heythuysen Het bedrijf Herpertz, Kraanverhuur, Transport & Berging uit Heythuysen vestigt zich dit jaar op Bedrijvenpark Pannenweg II in Nederweert. Op 29 december 2015 is het koopcontact voor de kavel aan de Platinastraat voor een kavel van circa 24.000 m² ondertekend. Herpertz is een bedrijf dat gespecialiseerd is in transport, zowel horizontaal als verticaal, en beschikt over een uiterst modern machinepark. Het bedrijf kiest heel bewust voor bedrijvenpark Pannenweg, vanwege de ligging naast de snelweg A2 en de provinciale weg N279. Het zware transport zit zo direct op de snelweg, zonder gebruik te hoeven maken van het lokale wegennetwerk. Daarbij komt dat bedrijvenpark Pannenweg als regionaal bedrijventerrein uitermate geschikt is voor de bedrijven met een grotere ruimtevraag, zoals Herpertz.


Beulen nieuwe landmachtcommandant Geplaatst op: 11-2-2016 15:16

Leo Beulen de nieuwe opperbevelhebber van de Nederlandse strijdkrachtenHorn Generaal-majoor Leo Beulen uit Horn wordt op 24 maart de nieuwe Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt luitenant-generaal Mart de Kruif op die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Vooruitlopend op zijn nieuwe functie krijgt hij op 14 maart de rang van luitenant-generaal. Beulen begon zijn loopbaan in 1978 op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.


Grootse viering 90 jaar KSV Horn Geplaatst op: 10-2-2016 19:53

Beppie Kraft zal op 4 juni optreden Horn Voetbalvereniging KSV Horn maakt zich op voor een grootse viering van haar 90-jarig bestaan. Dat gebeurt van donderdag 2 tot en met zondag 6 juni in het feestpaviljoen op het sportcomplex van Horn. ‘Voor en door Horn’ is het motto van dit sportieve jubileum waarbij KSV alle geledingen van de Horner samenleving wil betrekken. Zaterdag 4 juni is ’s avonds het muzikale spektakel ‘Fiëst in ’t dörp’. Medewerking verlenen Beppie Kraft, W-Dreej en La Bamba. De muzikale omlijsting is in handen van feestband Khick. Kaarten voor dit festijn kosten € 15,- in de voorverkoop, die binnenkort van start gaat. In de aanloop naar de viering van het 90-jarig bestaan, brengt KSV Horn een jubileumkrant uit die huis-aan-huis in Horn wordt aangeboden.


Woningen voor mensen met dementie Geplaatst op: 10-2-2016 19:16

De woningen gezien vanaf de Kruisweg Maasbracht Aan de Kruisweg in Maasbracht realiseert De Zorggroep vier kleinschalige woningen voor in totaal 32 mensen met dementie. Na een lange voorbereidingsperiode gaat de bouw binnenkort van start. In gebruik- name is gepland in januari 2017. In elke woning wonen straks acht bewoners, die met ondersteuning van de zorgmedewerkers een zo gewoon mogelijk huishouden vormen. Er is een gezamenlijke huiskamer met keuken, er is een was- en strijkruimte en elke bewoner heeft zijn eigen zit- slaapkamer en een gedeelde badkamer. Bijzonder aan dit project is dat het deel uitmaakt van een groter geheel aan de rand van Maasbracht. Op het terrein is inmiddels een Brede School gerealiseerd waar in totaal acht organisaties een plaats hebben gekregen. Wonen Zuid bouwt er een complex met 30 appartementen.


Aandacht verkeerssituatie Driessensstraat Geplaatst op: 9-2-2016 14:50

Een gedeelte van de Driessensstraat Foto: Google EarthLeudal De fractie Ronduit Open heeft in een brief aan het college van Leudal aandacht gevraagd voor de klachten over de verkeerssituatie in de Driessensstraat te Neeritter. Deze hebben in hoofdzaak betrekking op de hoge snelheden, fout parkeren en borden op het voetgangersgedeelte waardoor de doorgang wordt beperkt. Afspraken met de politie en inzet van BOA’s zijn de voor de hand liggende en noodzakelijke maatregelen. "Regels zonder dat er sprake is van handhaving, treffen geen doel en leiden tot gevoelens van ergernis bij burgers." Alvorens tot maatregelen over te gaan, pleit de fractie voor een eenvoudig onderzoek onder bewoners van de Driessensstraat. "Dit zal informatie opleveren, waaruit zal blijken hoe algemeen de klachten leven en waarbij eveneens aan bewoners suggesties kunnen worden gevraagd", aldus woordvoerder Thieu Wagemans.


Hart- en vaatziekten en COPD Geplaatst op: 8-2-2016 15:32

CIRO in Horn Horn “Hart- en vaatziekten komen veelvuldig voor bij patiënten met COPD, wat mede bijdraagt tot een verdere verslechtering van hun kwaliteit van leven.” Deze conclusie trekt Wilke naar aanleiding van haar onderzoek dat ze bij CIRO, expertisecentrum voor chronisch orgaanfalen in Horn heeft uitgevoerd. Ze is op 3 februari gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht. “De bevindingen van Sarah Wilke tonen aan dat een geïntegreerde aanpak van patiënten met COPD noodzakelijk is om de kwaliteit van leven te stabiliseren of zelfs te verbeteren”, aldus prof. dr. Emiel Wouters, hoogleraar Longziekten in het Maastricht UMC+ en voorzitter van de Raad van Bestuur van CIRO in Horn.


Tegenprestatie voor gebruik terrein Geplaatst op: 8-2-2016 13:30

Impressie van de Openlucht bioscoop Regionieuws De organisatie van Aircooled Drive In dat in juli 2015 in Thorn heeft plaatsgevonden met onder andere een Openlucht bioscoop voor alle luchtgekoelde VW's, gaat als tegenprestatie voor het gebruik van het terrein vrijwilligerswerk uitvoeren in de omgeving van Thorn. De organisatie heeft gekozen voor het opknappen van fietsjes in de speeltuin in Wessem. Deze worden binnenkort opgeknapt.


Waarschuwing beroving bij pinautomaten Geplaatst op: 8-2-2016 13:11

Geldautomaat Regionieuws Afgelopen periode hebben er steeds op dezelfde wijze berovingen plaats- gevonden bij pinautomaten in Kessel, Venlo en Baarlo. Hoe gebeurt het? Het slachtoffer komt de hal van de bank binnen, de dader is dan al aanwezig. Op het moment dat slachtoffer aan de pinactie begint (dus de pincode is reeds geactiveerd) gaat de dader naast of voor slachtoffer staan. Vervolgens ontneemt hij het zicht van slachtoffer op het scherm met een krant of tijdschrift. Hierna neemt hij het toetsenbord over en pint een door hem gekozen bedrag dat hij vervolgens wegneemt. Voor zover bekend heeft de dader daarbij (nog) geen geweld gebruikt. Signalement van de dader: licht getinte jongeman; spreekt een buitenlandse taal; leeftijd ongeveer 20 à 25 jaar en 1.65 a 1.70 meter lang.


Prijswinnaars vastelaovesoptocht in Neer Geplaatst op: 8-2-2016 12:50

 Winnaar Sjaak Boonen wisseltrofee  Foto: Tjeu ScheepersNeer Afgelopen zondag trok een mooi verzorgde optocht door de straten van Neer. Winnaar van de Sjaak Boonen wisseltrofee is Naobersplicht met Kumptj de vorst op derde Kersdaag, den zeen wae gans van slaag. Categorie Jeugd: 1e prijs: V.C. De Badjes met Gein gekrijs, wae höbbe oos eige speelparadijs, 2e prijs: V.C. Wae gaon loos en 3e prijs:De aoj Breinaoldje met Wae doon `t neet oetgebreidj. Categorie Einzelgängers: 1e prijs Doorgezaktj, 2e prijs Biebgate en 3e prijs Gratis borstóngerzeuk. Categorie Kleine groepen: 1e prijs: Misselikke menkes, 2e prijs: Lekker Sjille en 3e prijs: Gratis borstóngerzeuk. Categorie grote groepen: 1e prijs: Naerse Vastelaovendj... V.C. Neet kepot te kriege! 2e prijs: Gein geaojhoor, Sjotte oppe kademoor !! 3e prijs: 3 Daag lang vläögels gespreidj, nachrave rake neet oetgekrej Categorie Wagens: 1e prijs: V.C. De Amateurs met Wilde Weste. 2e prijs: V.C. Alles Kumptj Good met Monopoly en 3e prijs: V.C. Wètj Nemus met Pretpark.


Optocht in Heythuysen gaat door Geplaatst op: 8-2-2016 11:47

Vastelaovesvereniging de Kwakkert Heythuysen Vastelaovesvereniging De Kwakkert heeft bekend gemaakt dat de optocht in Heythuysen maandagmiddag om 14.00 uur doorgaat. Het vertrek is vanaf de Tienderweg. Echter vanwege de veiligheid mogen geen grote wagens meetrekken. De deelnemers wordt gevraagd om attributen die mogelijk gevaar op kunnen leveren aan te passen of thuis te laten.


‘Vastelaoves’optocht Roermond afgelast Geplaatst op: 7-2-2016 17:49

Regionieuws De Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj heeft besloten om de optocht, zoals deze maandag 8 februari gepland was in de binnenstad, af te gelasten. Deze beslissing is genomen op basis van de weersvoorspellingen en het feit dat men op verantwoorde en veilige wijze het feest wil vieren. Meer informatie: http://www.optoch-remunj.nl Zie ook: http://www.roermond.nl, twitteraccount en Facebookpagina. Het ‘Alternatieve Optochbal’ vindt maandag 8 februari plaats vanaf 13.00 uur in Theaterhotel De Oranjerie. Burgemeester Donders-de Leest: “De stichting heeft in deze moeilijke keuze een afweging gemaakt tussen de teleurstelling enerzijds en de veiligheid anderzijds van publiek en deelnemers. Ik heb begrip voor dit besluit en vind dit een moedige beslissing van de stichting.”


Samenwerking Provincie / Roermond N280 Geplaatst op: 5-2-2016 22:19

De huidige N280 bij het Outlet center Regionieuws Zowel de Provincie Limburg als de gemeente Roermond zijn akkoord gegaan met het leveren van een extra financiële bijdrage voor wegvak Roermond van de N280. Hierdoor is er een robuuste en toekomstvaste verkeersoplossing voor de N280. Provinciale Staten hebben op 5 februari, unaniem de definitieve projectscope vastgesteld. De gemeenteraad van Roermond heeft op 4 februari haar steun gegeven. De gemeente Roermond betaalt ca. 13,3 miljoen euro en de Provincie Limburg neemt ca. 43,5 miljoen euro voor haar rekening. Wethouder Angely Waajen is tevreden met het gekozen ontwerp: ”Door te kiezen voor een ongelijkvloerse kruising wordt, ter plaatse van de Schipperswal, het verkeer naar het bedrijventerrein en de Designer Outlet Roermond gescheiden. Daardoor ontstaat een betere verkeersdoorstroming."


60-jarig huwelijk echtp. Koldenhof-Majoleé Geplaatst op: 4-2-2016 21:38

Thorn Op dinsdag 26 januari bezocht burgemeester Strous van Maasgouw de heer en mevrouw Koldenhof-Majoleé die op deze dag hun 60-jarig huwelijksdag vierden. In Zorgcentrum Sterrebosch in Thorn vierde het diamanten echtpaar in kleine kring met familie en vrienden deze bijzondere mijlpaal.


Voorstel: Terugdraaien korting subsidies Geplaatst op: 4-2-2016 15:30

Gemeentehuis van Leudal Leudal De oppositiefracties Ronduit Open, D66 en de VVD gaan op 16 februari in de raadsvergadering van Leudal voorstellen om de korting op subsidies voor alle verenigingen in Leudal terug te draaien. Hiervoor is een amendement opgesteld. Achtergrond: Op 19 januari j.l. heeft het college besloten om zonder de raad te raadplegen de muziekverenigingen meer subsidie te verstrekken dan waar ze recht op hadden. Een meerderheid van de raad onder aanvoering van Samen Verder en het CDA had immers eerder besloten alle verenigingen 50% minder subsidie te geven. De oppositiepartijen zijn daar altijd fel tegen geweest. Nu is gebleken dat het college een uitzondering heeft gemaakt voor alleen de muziek- verenigingen. De 3 fracties vinden dat er sprake van ongelijke behandeling is: "Gelijke monniken gelijke kappen”.


Burgemeester Strous beëdigd voor 6 jaar Geplaatst op: 3-2-2016 23:20

Burgemeester Strous na zijn beëdiging. Bron: Twitter Stef StrousMaasgouw Burgemeester Strous is woensdag door Gouverneur Bovens beëdigd als burgemeester van gemeente Maasgouw voor een periode van 6 jaar. De beëdiging omschrijft burgemeester Strous op Twitter als: 'Een warm samenzijn bij de bekrachtiging van mijn burgemeesterschap.' In oktober werd de 58-jarige burgervader van Maasgouw door de gemeenteraad al herbenoemd. In een eerder interview met Omroep 3ML gaf hij aan dat hij de verantwoordelijkheid graag aangaat.


Winnende foto prijsvraag Maasgouw Geplaatst op: 3-2-2016 22:19

Tevens achtergrond van de website.  Foto: Marc van Ingen, BeegdenMaasgouw In december 2015 heeft de gemeente Maasgouw een fotowedstrijd uitgeschreven, waarmee inwoners foto’s konden inzenden voor de achtergrond van de nieuwe website. De winnende foto is ingezonden door Marc van Ingen uit Beegden. Ze is gemaakt op de Beegderheide bij het ven net ten noorden van de Napoleons- weg en ten westen van de Defensie- weg. Ze staat ook op het Twitter- en Facebook-account van Maasgouw.


Nieuwe website van de gemeente online Geplaatst op: 3-2-2016 22:12

De homepagina van de website van MaasgouwMaasgouw De website van Maasgouw is onlangs vernieuwd. Op de nieuwe website is informatie sneller en makkelijker vindbaar. De meest gezochte onderwerpen hebben een plaats op de homepagina. Het is op de nieuwe website mogelijk om online zaken te regelen zoals het aanvragen van een uittreksel uit de burgerlijke stand, het doorgeven van een verhuizing of het maken van een afspraak. Zie: http://www.gemeentemaasgouw.nl


Wethouder Van den Beuken afgetreden Geplaatst op: 3-2-2016 09:05

Het gemeentehuis van Leudal Leudal Wethouder John van den Beuken (CDA) van Leudal heeft dinsdagavond door de motie van wantrouwen van de vier oppositiepartijen die door de coalitiepartner Samen Verder werd gesteund, moeten aftreden. De aanleiding was het besluit van B&W om muziekverenigingen uit te zonderen van een subsidiekorting. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zullen zijn voor de samenwerking tussen het CDA en Samen Verder.


Nieuwe app voor waterstanden in Limburg Geplaatst op: 1-2-2016 21:48

Vzr Ger Driessen (r) en melkveehouder  Jakob Pustjens bij de Rosveldlossing Regionieuws Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei lanceerden op 1 februari een nieuwe unieke app WaterstandLimburg. Via deze app is 24 uur per dag, 7 dagen in de week de actuele waterstand en –afvoer te raadplegen van alle belangrijke Limburgse beken én de Maas. Hiermee is Limburg de eerste provincie in Nederland waar dergelijke informatie op deze manier wordt aangeboden. Met de app komen de waterschappen tegemoet aan een wens van inwoners en agrariërs om op elk gewenst moment gemakkelijk waterstanden en –afvoeren te kunnen raadplegen. De app is gratis te downloaden via de Appstore en Google Play en is geschikt voor smartphones en tablets.


Voorbereidingen reanimatie-estafette Geplaatst op: 1-2-2016 21:31

Slogan is: Samen redden we levens Leudal Op 30 september 2016 vindt in Leudal de reanimatie-estafette plaats op Scholengemeenschap St. Ursula te Heythuysen. Gedurende die hele dag zullen leerlingen van de school elkaar in estafettevorm afwisselen bij het leren reanimeren. Daarnaast zullen op de school en in de gemeente nog andere activiteiten rondom dit thema georganiseerd worden. De Reanimatie-estafette benadrukt het belang van het kunnen reanimeren als partner of familielid, maar ook als jeugdige in een gezin, gedurende de tijd dat professionele hulp onderweg is. Een stuurgroep van de Reanimatie- estafette 2016 is al druk aan het werk met alle voorbereidingen. Voor meer informatie zie: http://www.reanimatie-estafette.nl


6e Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn Geplaatst op: 5-2-2016 08:00

Impressie uit 2015 met 2000 bezoekers Leudal Op vastelaoveszaterdag 6 februari staat vanaf 13.00 uur het centrum van Heythuysen in het teken van de 6e editie van het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn. Het plein bij het voormalige gemeentehuis wordt dan omgetoverd voor een uniek carnavals- feest waarbij lokale artiesten uit Leudal, Maasgouw en Peel en Maas hun carnavalssjlager op de bühne brengen. Ook enkele regionale artiesten zullen optreden. Het Pleinfestijn is vastelaovendj met een eigen kleur, intiem en in een gemoedelijke sfeer, zonder pols- bandjes, zonder entree en met een familiair karakter. De oorsprong van het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn ligt in 2011 toen omroep 3ML en v.v. de Kwakkert de handen ineen sloegen om dit evenement op te zetten. Het Pleinfestijn wordt door omroep 3ML live uitgezonden op 3ML TV en 3ML.nl. Meer info: http://www.pleinfestijn.nl .


6e Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn Geplaatst op: 1-2-2016 21:25

Impressie uit 2015 met 2000 bezoekers Leudal Op vastelaoveszaterdag 6 februari staat vanaf 13.00 uur het centrum van Heythuysen in het teken van de 6e editie van het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn. Het plein bij het voormalige gemeentehuis wordt dan omgetoverd voor een uniek carnavals- feest waarbij lokale artiesten uit Leudal, Maasgouw en Peel en Maas hun carnavalssjlager op de bühne brengen. Ook enkele regionale artiesten zullen optreden. Het Pleinfestijn is vastelaovendj met een eigen kleur, intiem en in een gemoedelijke sfeer, zonder pols- bandjes, zonder entree en met een familiair karakter. De oorsprong van het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn ligt in 2011 toen omroep 3ML en v.v. de Kwakkert de handen ineen sloegen om dit evenement op te zetten. Het Pleinfestijn wordt door omroep 3ML live uitgezonden op 3ML TV en 3ML.nl. Meer info: http://www.pleinfestijn.nl .


Uitreiking Maasgouw Sculptuur Geplaatst op: 1-2-2016 21:05

Huub Peeters en zijn echtgenote Maasgouw Ter gelegenheid van zijn afscheid als brandweercommandant van de post Stevensweert heeft burgemeester Stef Strous van Maasgouw op zaterdag 30 januari de Maasgouw Sculptuur uitgereikt aan Huub Peeters uit Stevensweert. Aanleiding voor het uitreiken van de Sculptuur is dat Peeters 40 jaar lid is geweest van de vrijwillige brandweer in Stevensweert en sinds 2005 postcommandant. Daarnaast vanwege zijn grote inzet voor voorlichting over ‘Brandveilig leven’ en zijn functie als jurylid bij landelijke brandweerwedstrijden. De Maasgouw Sculptuur (of ‘druppel’) staat voor het water; het water van de Maas als verbindende factor binnen onze gemeente en water als belangrijke bron om te kunnen leven. De verbondenheid van Stevensweert en van de brandweer met het water leggen een relatie met deze ‘druppel’.


Extra raadsvergadering op dinsdag 2 februari Geplaatst op: 1-2-2016 20:47

De raadszaal van de gemeente Leudal Leudal Dinsdag 2 februari is in het gemeentehuis van Leudal om 19.30 uur een extra raadsvergadering. Geagendeerd is het verzoek van het provinciebestuur om instemmen met financiële bijdrage van € 10 miljoen i.v.m. opwaardering N280 West, wegvak Leudal-Weert. Verder de motie over collegebesluit van 19 januari j.l inzake het eenmalig niet uitvoeren van het raadsbesluit over de 50%-korting voor muziekverenigingen in 2016. De vier oppositiepartijen hebben aangekondigd dat ze een motie van wantrouwen tegen CDA-wethouder John van den Beuken zullen dienen. Verder hebben de gezamenlijke oppositiepartijen 14 interpellatievragen ingediend over het terugdraaien van de korting op de verenigingssubsidie (muziek).


Theepottenmuseum reikt prijs uit Geplaatst op: 31-1-2016 14:06

De prijswinnares en haar schilderij Regionieuws De wisselexpositie die vanaf 1 april 2015 in het theepottenmuseum in Swartbroek werd gehouden, bestond uit kunstwerken die iets met thee te maken hadden. De bezoekers van het theepottenmuseum konden tot 31 december 2015 hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Mevrouw Gerritsen uit Bergen met haar geborduurde schilderij van een theepot werd eerste en kreeg van Saskia en Frits Lavell een dinerbon. De kunstwerken blijven nog tot 1 april in het theepottenmuseum te zien. Het museum is geopend vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Of op afspraak voor groepen. Het museum is ook te zien in het tv- programma Landinwaarts op vrijdag 5 februari om 19.20 op NPO 2


Terug naar Roermond Geplaatst op: 31-1-2016 13:53

De Roermondse architect Joseph CuypersRegionieuws Toeval of niet, op 20 januari 2016, precies 67 jaar na zijn dood, is het archief van Joseph Cuypers dat nog bij de familie berustte, in bewaring gegeven aan het gemeentearchief van Roermond. Het gaat om een klein hoogwaardig archief, waarin onder meer de persoonlijke schetsboeken van de architect zitten. Joseph Cuypers (1861-1949) heeft lang in de schaduw moeten staan van zijn beroemde vader, Pierre J.H. Cuypers. In de loop van dit jaar verschijnt een monografie over een van de hoogtepunten in zijn oeuvre, de nieuwe Bavo te Haarlem door Bernadette van Hellenberg Hubar. Verder wordt het eerste proefschrift over de architect voorbereid. Het publiek zal met Joseph Cuypers kennis kunnen maken door middel van een tentoonstelling en een kleine biografie over de architect.


Karin Straus leest voor in Ratjetoe Geplaatst op: 31-1-2016 13:21

Karin Straus Horn Het Roermonds Tweede Kamerlid Karin Straus zal maandag 1 februari tussen 9.00 en 10.00 uur de peuters van kinderdagverblijf Ratjetoe in Horn voorlezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Hiermee wil zij laten zien hoe belangrijk voorlezen is voor de ontwikkeling van kinderen.


Vragen CDA over afgelasting bijeenkomst Geplaatst op: 31-1-2016 12:07

Park voor mensen met een beperking Foto: Daelzicht.nlMaasgouw Naar aanleiding van de afgelasting van de bijeenkomst over het belevenispark in Heel heeft de CDA fractie vragen gesteld aan het college van B&W van Maasgouw. Fractielid Bas Busschops: "Met verbazing namen wij kennis van de afgelasting van de voorlichtings- bijeenkomst over het Belevenispark. Het artikel in De Limburger van afgelopen vrijdag geeft aanleiding tot de vragen. Het belevenispark is een beladen dossier. Wij hebben echter geen enkele aanwijzing dat de discussie op een dusdanige manier wordt gevoerd zoals het artikel doet vermoeden. De uitlatingen van de burgemeester bevreemden ons en behoeven verdere uitleg." Tot slot vraagt de fractie of de burgemeester bereid is om met Daelzicht op zoek te gaan naar een mogelijkheid om de bijeenkomst op korte termijn alsnog te houden.
Nu of Nooit 2016 van start

 Vanaf heden start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd van Limburg: Nu of Nooit. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich vanaf vandaag gratis inschrijven voor de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs: het felbegeerde optreden tijdens het Pinkpop festival. De zes voorrondes vinden vanaf oktoberplaats in de diverse Limburgse poppodia. De finale zal dit jaar plaatsvinden op 10 december in Poppodium Grenswerk te Venlo. Inschrijven kan via de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl. Demo’s kunnen worden opgestuurd naar SPL, Postbus 203, 6040 AE Roermond. Maar het is ook mogelijk om MP3 bestanden via wetransfer naar sstijnen@hklimburg.nl te sturen. Voor beide opties geldt: minimaal 2 eigen tracks.


Filmhuis Leudal in Roggel

Film: Trois souvenirs de ma jeunesse Het Filmhuis Leudal (Businesscentrum Leudal, Markt 6 in Roggel) vertoont op maandag 15 februari vanaf 20.00 uur de Franse film Trois souvenirs de ma jeunesse. Een filmisch drieluik van regisseur Arnaud Desplechin uit 2015 die door middel van flash-backs en een collage-achtige manier van monteren de belangrijke momenten uit de biografie van zijn hoofdpersoon vastlegt. Zie ook: http://www.filmhuisleudal.nl De geschiedenis waarover Trois souvenirs vertelt omvat een drietal herinneringen van de protagonist Paul Dédalus: een flard uit de jaren met zijn psychotische moeder, een schoolreis naar de Sovjet-Unie en vooral, zijn liefde voor de beeldschone Esther. Herinneringen die met een aangename onrust worden gebracht, in een film die vaak plotsklaps van karakter verandert en vol zwier doet waar hij zin in heeft.


Dansen voor 55-plussers

Zondag 14 februari is van 14.00 tot 17.30 uur dansen voor 55-plussers in Zaal ‘De Mert’ in Swalmen (naast de kerk). Men kan dan dansen op een vertrouwd nostalgisch repertoire zoals foxtrot, Engelse wals, tango, losse polka, line-dance, chachacha enzovoort. Chris van Goch draait plaatjes met praatjes. Ook op zondag 28 februari, zaterdag(!) 12 maart 19.30 uur, zondag 20 maart en zondag 3 april.


Workshop bij Computerclub ‘t Bitje

Zondag 14 februari is van 10.30 tot 14.00 uur in Café ’t Heukske, Rijksweg 34 in St. Joost een workshop ‘Adblock- ghostery-your online choices’. Voor een internet zonder vervelende reclames! De entree is gratis. Het surfgedrag wordt gevolgd en afgestemd; daarop worden advertenties 'bezorgd' waar je niet op zit te wachten. Er zijn hulpprogramma’s die de meeste van deze ongewenste reclame blokkeren. Meer info: http://www.cchetbitje.nl


Workshop Natuurframe maken

Een Natuurframe Zondag 21 februari van 13.00 tot 15.00 uur kan jong en oud in Natuur- en Milieu- Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert deelnemen aan een workshop Natuurframe maken. De bijdrage is € 2,50 per persoon. Als je in de natuur aan het wandelen bent, vind je geregeld iets dat je kunt oprapen en meenemen. Je maakt een korte wandeling rond het NMC, raapt natuurmaterialen op en gaat daarvan een natuurframe maken. Je kunt zelf bepalen of het een staand, liggend of een hangend object wordt. Het speuren naar losse materialen laat je anders kijken naar de natuur. Het verwerken van die materialen laat je creatieve kant naar boven komen. Alles gebeurt onder leiding van Famke Weerts die er voor zorgt dat iedereen met een mooi aandenken naar huis gaat.


Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Donker is niet donker meer!  Foto: Nando HarmsenMaandag 22 februari kun je dwalen over de door de maan verlichte Peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. De activiteit start om 19.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 per kind. Reserveren via: http:// www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan De vollemaanwandeling is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig. Een Peelgids zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Feit is dat de maan in haar volle glorie iets geheimzinnigs heeft en tot de verbeelding spreekt. Haar zilverwitte licht geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje.


Zondagmiddagconcert in Buggenum

Zanggroep All2gether  Liefhebbers van vlotte, internationale koormuziek mogen het zondagmiddag- concert van zanggroep All2gether beslist niet missen. Dit concert vindt plaats op zondag 28 februari om 14.00 uur in gemeenschapshuis de Roffert te Buggenum. Het gemengd gezelschap in de leeftijd van 20 tot 80 jaar, met als thuisbasis de Roffert in Buggenum, bestaat uit 31 leden afkomstig uit heel Midden Limburg, begeleid door twee gitaristen en een toetsenist. Het koor houdt hier haar wekelijkse repetitie op donderdagavond. Er is één overeenkomst tussen alle leden van het kleurrijke gezelschap: een groot enthousiasme voor zingen onder leiding van een enthousiaste dirigente. Het optreden wordt afgewisseld met liederen van Smartlappenkoor Huûr Ôs uit Grubbenvorst. De toegang is geheel gratis.


Koninklijke Harmonie Thorn naar ECWO

Koninklijke Harmonie van Thorn  "Negen harmonieorkesten uit de superklasse van de blaasmuziek, afkomstig uit negen Europese landen." Wanneer kun je op één dag zo’n topdeelnemersveld aan het werk zien? Het gaat gebeuren op zaterdag 21 mei tijdens de European Championship for Wind Orchestras (ECWO) in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De Koninklijke Harmonie van Thorn is uitgekozen om Nederland in het ECWO te vertegenwoordigen. De strijd om de punten en prijzen tussen harmonieorkesten uit de concertdivisie vormt de kapstok voor een breed programma. Voor de winnaar ligt er behalve de eeuwige roem, een trofee, een cheque van € 5000,- plus een instrument te wachten. Nummer twee ontvangt € 3000,- en een instrument. De derde plaats is goed voor € 1000,- en een instrument. Het evenement vindt vanaf 2016 om de twee jaar plaats.


Cursus: Omgaan met Borderline

Begin maart start MET ggz Roermond met de cursus Omgaan met borderline voor naasten. De cursus is bedoeld voor mensen die een gezinslid, familielid of vriend(in) hebben met borderline. In de cursus, die bestaat uit acht bijeenkomsten, komen thema’s aan de orde als: algemene informatie over borderline, zicht krijgen op ‘borderlinegedrag’ en inzicht krijgen in eigen gedrag, communicatie, grenzen stellen, enzovoorts. De cursus wordt gegeven bij MET ggz, Minister Beversstraat 3 in Roermond. De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met het groepensecretariaat van MET ggz via 088-1149494 of secretariaatgroepen@metggz.nl. Neem ook een kijkje op http://www.metggz.nl


Voor de 8e maal sledehondenspektakel

Sledehondenrennen in Helden Zaterdag 20 en zondag 21 februari is op de terreinen van minicamping Bovensbos, Bovensbos 1 in de Heldense bossen, voor de 8e maal een sledehondenspektakel zien. Er wordt dan de 8ste Peel en Maas Challenge gehouden. In deze 2 dagen proberen de sledehondenspannen het parcours in hun categorie het snelst af te leggen. De aanvang is 10.00 uur en de laatste trails zijn om 15.00 uur. Gratis entree. Zie: http://www.musher.nl