Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Nederlands Kampioenschap Solisten in Heel Geplaatst op: 28-6-2015 21:49

Xylofoon Regionieuws Zaterdag 27 juni werden in Heel de Nederlandse kampioenschappen voor solisten gehouden. De Midden- Limburgse deelnemers behaalden mooie prijzen. Uitslagen: Jeugddivisie solisten kleine trom: 1e Jelle Cauven Drumband-Schutterij St Paulus Roggel; 4e Sem Demandt Schutterscompagnie St. Rochus Stevensweert; Vierde divisie solisten kleine trom: 2e Mike Simons Schutterij St. Petrus Roggel; Derde divisie solisten kleine trom 2e Evie Linssen Drumband Fanfare Eensgezindheid Maasbracht Beek; 3e Syb Geraets Fanfare Excelsior Buggenum; Tweede divisie solisten kleine trom 1e Reimer Daemen Drumband Eensgezindheid Maasbracht Beek; Eerste divisie solisten xylofoon- /marimba 2e Jurjen Daemen Drumband Fanfare Eensgezindheid Maasbracht Beek.


Basisschool de Kwir wint Ummeke Geplaatst op: 27-6-2015 21:29

Een van de deelnemende scholen Neer Op een stralende donderdag 25 juni heeft Basisschool de Kwir uit Neer het zeer geslaagde Kinjer-OLS in Maasniel gewonnen. In totaal deden 26 scholen aan dit festijn mee dat door het talrijke publiek werd bijgewoond. Basisschool de Kwir mag een jaar lang de hoofdprijs, ut Ummeke in zijn bezit houden.De glorieuze winnaars uit Neer kregen onder andere een eerste prijs voor het mooiste geheel, mooiste koningspaar en de beste yel.


Binnenbrand zorgt voor overlast Geplaatst op: 27-6-2015 12:15

Brandweer bij binnenbrand Maasbracht Foto: Marijke Peters (triPmediaMaasbracht Zaterdagmorgen 27 juni ontstond er een kleine binnenbrand in een woning aan de Beatrixlaan in Maasbracht. Door onbekende oorzaak vatte een strijkplank vlam. De bewoners konden de woning op de begane grond snel verlaten. Een van de bewoners wist het brandje met een brandblusser snel te blussen. De brandweer van Stevensweert kon de inzet beperken tot het controleren van de woning. Het personeel van de ambulancedienst onderzocht de bewoners op eventuele ademhalingsproblemen. Niemand raakte bij deze binnenbrand gewond.


Unieke duiker bij kasteel Walburg Geplaatst op: 26-6-2015 21:11

Maasgouw Vlakbij het voormalige kasteel Walburg tussen Stevensweert en Ohé en Laak, is een historische duiker uit het midden van de 18e eeuw blootgelegd. De duiker waarvan alleen de segmentboog zichtbaar was, lag verscholen onder struiken en planten. Hij kwam in volle omvang aan het daglicht bij herstelwerkzaamheden aan een veldweg in dit gebied. Een duiker is een waterdoorgang die onder een weg loopt. Deze duiker had een functie voor de waterhuishouding van het gebied tussen het inmiddels verdwenen kasteel Walburg en de Hompesche Molen (1721). Door zijn cultuur- historische betekenis wil het college van de gemeente Maasgouw de duiker laten restaureren. Ook gaat de gemeente onderzoeken of het bouwwerk een beschermde, monumentale status kan worden gegeven.


AZC Baexem gaat uitbreiden Geplaatst op: 26-6-2015 10:05

Het AZC in Baexem Leudal Naast de nieuwe asielaanvragen heeft het Centraal Orgaan opvang asiel- zoekers (COA) ook te maken met veel mensen in de opvang die wachten op een woning en komen er veel zogenaamde nareizigers naar Nederland. Het COA heeft de gemeente Leudal gevraagd medewerking te verlenen aan het ophogen van de opvangcapaciteit in azc Baexem van 425 naar 600 bewoners. Ook wordt verzocht de bestuurs- overeenkomst, die loopt tot 1 juli 2023, voor onbepaalde tijd te verlengen. Daarnaast wordt medewerking gevraagd om de gewenste aanpassingen in het complex en de plaatsing van een semi- permanente wooneenheid te realiseren. Het college van de gemeente Leudal ondersteunt het verzoek van het COA en start het benodigde proces om te komen tot de uitbreiding van het azc.


Autobrand: 'aanslag op konijn Rambo' Geplaatst op: 25-6-2015 21:58

De uitgebrande auto Foto: Roggelsnieuws.nlRoggel De website Roggelsnieuws.nl meldt dat de autobrand in Roggel die donderdagmorgen omstreeks 3 uur uitbrak, volgens eigenaar Cynthia Straeter "een aanslag op konijn Rambo zou zijn. Rambo is het grootste konijn van Nederland en dat kan de concurrentie niet verkroppen." "We zijn lamgeslagen en moeten het huis verlaten...", laat Cynthia weten.


Auto onder carport in brand Geplaatst op: 25-6-2015 21:27

De brandweer was met 2 wagens  uitgerukt.Roggel In de nacht van woensdag op donderdag is rond 3 uur brand uitgebroken in een auto aan de Dresenstraat in Roggel. De auto stond onder een carport geparkeerd en de brand dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning. De brandweer was daarom uitgerukt met twee blusvoertuigen. De twee bewoners hebben zichzelf in veiligheid weten te brengen. Ook de aanwezige huisdieren hebben de brand overleefd. Er werd toch een ambulance opgeroepen omdat een van de bewoners rook had ingeademd. De auto en de carport kunnen als verloren worden beschouwd. De aangrenzende garage heeft brandschade opgelopen aan het dak en de woning heeft rookschade. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.


Geslaagd Midsummer Tournament Geplaatst op: 24-6-2015 21:46

Huldiging van de finalisten Roggel Totaal hebben 128 tennissers deelgenomen aan het geslaagde Midsummer Tournament van Tennis- vereniging Wimbledonck in Roggel. De winnaars in de diverse categorieën: HD 4: Glenn Janssen en Youp Caris; GD 4: Jesse Muijsenberg en Glenn Janssen; DD 5: Annelies Heijkers en Dorettie Wetemans; DD 6: Miriam Bongaerts en Jacqueline Willems; HD 6: Marcel Heijmans en Antal Kremers; GD 6: Silvia Alexeew en Paul van der Sterren; HD 7: Hans Kooiman en Ron Meerts; GD 7: Mariette de Greef en Johan Hermanussen.


Start campagne Deel je moment Geplaatst op: 24-6-2015 20:44

Een actie van de gemeente Maasgouw Maasgouw Woensdag 24 juni is in de gemeente Maasgouw de campagne: Deel je moment gestart. In elke kern wonen mensen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van gezelschap, een boodschap of vervoer en begeleiding bij een ziekenhuis- bezoek. Met de campagne: Deel je moment is de gemeente op zoek naar inwoners die hierbij willen helpen. Mensen vragen vaak niet direct zelf om hulp, omdat ze iemand niet kennen of omdat ze het niet durven. Inwoners worden gevraagd om hun bood- schappenmoment, kaartmoment of wandelmoment te delen. Dit hoeft geen vast moment in de week te zijn, maar kan juist ook af en toe. Inwoners die hun moment willen delen kunnen dit laten weten via http://www.deeljemoment.nl . Hier vindt men ook meer informatie.


Toon Hermans Huis Roermond tussenstop Geplaatst op: 24-6-2015 16:03

Regionieuws Zaterdag 20 juni verwelkomde het onlangs geopende Toon Hermans Huis Roermond een 70-tal fietsers en wandelaars met een lunch. Het Toon Hermans Huis Roermond was een tussenstop voor de ’11 van Venlo’ en Jan Caristocht 2015. De lunch werd aangeboden door het Laurentius Ziekenhuis en Kiwanis Roermond. Ook de buren van het Toon Hermans Huis ondersteunden het initiatief en stelden parkeerplaatsen ter beschikking.


Basisscholen naar Kinjer-OLS in Maasniel Geplaatst op: 22-6-2015 21:18

Impressie van Kinjer-OLS 2014 Regionieuws Donderdag 25 juni zal Basisschool de Zwjiek uit Roggel deelnemen aan het Kinjer OLS te Maasniel. Na een voorbereiding die verzorgd is door leden van schutterij Sint Paulus en schutterij Sint Petrus zullen zij proberen om prijzen in de wacht te slepen. Verder zullen uit Maasgouw en Leudal deelnemen: BS St. Martinus Beegden, BS de Triangel Linne, BS de Kwir Neer en BS Harlekijn Baexem. Dit jaar zullen 27 scholen gaan strijden om de bronzen wisseltrofee, het Ummeke. Om 10.00 uur is de opening van het Kinjer-OLS en om 10.30 uur vertrekt de optocht vanaf het opstelterrein Schouwberg. Om 12.45 uur beginnen de schiet- en de beoordelings- wedstrijden en omstreeks 15.30 uur is de prijsuitreiking.


Verkeersdag in Grathem Geplaatst op: 22-6-2015 14:53

Een landbouwvoertuig Grathem Donderdag 18 juni vond op het Nassauplein in Grathem een verkeersdag plaats. Deze werd van 10.00 tot 15.30 uur georganiseerd door de Seniorenvereniging Grathem en de gemeente Leudal in het kader van het verkeersjaar voor de senior. Ouderen praatten met kinderen van basisschool De Klink en de peuter- speelzaal hoe zij aankijken tegen de gevaren van het landbouwverkeer. Samen werd getekend en geknutseld. Op het plein waren grote landbouw- voertuigen opgesteld om inzicht te geven in de dode en blinde hoek van zo'n grote machine. Daarnaast was er een echt verkeersplein opgezet met verkeerslichten en een parcours van strobalen en kisten.


20-Jarig jubileumfeest Heel Vocaal Geplaatst op: 21-6-2015 21:24

Zanggroep Heel vocaal Heel Op zaterdag 10 oktober viert Zanggroep Heel Vocaal haar 20-jarig jubileum in CC Don Bosco te Heel. Het wordt een uitbundig en gevarieerd feest, dat voor elke muziekliefhebber toegankelijk is. Enkele aandachts- punten zijn: een feestelijk concert, de gezelligheid van tapzingen, de aanstekelijkheid van dans en percussie en de humor en weemoed van terug- en vooruit kijken. Noteer alvast de datum.


Sterren voor Sterrebosch en St. Jozef Geplaatst op: 20-6-2015 21:18

Beweegtuin van St. Jozef Wessem Regionieuws Zorgcentra Proteion Sterrebosch en Proteion St. Jozef hebben deelgenomen aan de verkiezing ‘Gastvrijheidszorg Awards 2015’. Ze zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Zorgcentrum Sterrebosch handhaafde de 4 sterren van 2011 en Zorgcentrum St. Jozef heeft met 4 sterren zelfs een ster erbij verdiend!


Boek Verborgen Spoor gepresenteerd Geplaatst op: 20-6-2015 20:52

Winnie van Oorschot met haar roman Regionieuws Onder grote belangstelling werd onlangs de eerste roman van Winnie van Oorschot ten doop gehouden. De schrijfster, afkomstig van Swartbroek publiceert als zestien jaar human-interestverhalen. Die verhalen inspireerden haar tot het schrijven van de spannende en mysterieuze roman Verborgen Spoor. De roman die zich deels afspeelt in Maasbracht, Heel en omgeving Weert, is te koop in de boekhandel of via boekscout.nl.


Onderscheiding voor Peter Stakenborg Geplaatst op: 20-6-2015 19:27

Grathem Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de waterscoutinggroep De Terwindtvaarders uit Pol is voorzitter Peter Stakenborg (59) uit Grathem benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is zaterdag 20 juni tijdens de viering van het jubileum, namens burgemeester Arno Verhoeven van Leudal uitgereikt door Stef Strous, burgemeester van de gemeente Maasgouw. Peter Stakenborg zet zich al 40 jaar in voor ‘De Terwindtvaarders’. Verder was hij in de voormalige gemeente Heythuysen commissielid Grondgebied- zaken en later Algemene en Bestuurlijke zaken. Ook was hij gemeenteraadslid in de voormalige gemeente Heythuysen en de gemeente Leudal. Sinds 2010 is hij bestuurslid van de fractie ‘Samen Verder’. Stakenborg is ook commissielid van de Thorner Zeilclub.


Brand in leegstaande loods Geplaatst op: 20-6-2015 19:17

Maasbracht Even voor twee uur is in de nacht van vrijdag op zaterdag de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Havenstraat in Maasbracht. Omdat het een uitslaande brand betrof in een leegstaande loods werd opgeschaald naar grote brand. Bij de brand is niemand gewond geraakt. In eerste instantie was er sprake van dat de brand in het gebouw van het Maas Binnenvaart-museum zou zijn, dit was echter niet het geval. Het eerste blusvoertuig was vrij snel na de melding bij de brandende loods, omdat deze net terugkeerde naar de kazerne van een ander incident. Er werden totaal vier bluseenheden en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Omstreeks half vier werd het sein brand meester gegeven en heeft de brandweer de loods gecontroleerd laten uitbranden. Het nablussen duurde nog enige uren.


Primeur op Open dag SJG weert Geplaatst op: 19-6-2015 22:43

'Vaatlijden in het SJG' Regionieuws Tijdens de open dag van SJG Weert is een primeur te beleven. Vaatchirurg Sondakh is een gedreven specialist en wil tijdens de open dag graag het hele traject van onderzoek, behandeling en nazorg bij vaatlijden laten zien. Het is hem gelukt de firma de firma COOK (Kopenhagen) zover te krijgen een simulator ter beschikking te stellen. Door deze simulator kunnen bezoekers een dotterprocedure ‘live’ volgen en mogen ze de simulator bedienen.


Duchenne Heroes in september in Leudal Geplaatst op: 19-6-2015 21:47

V.l.n.r: Marc Jacobs, Michael Teeuwen, Wessel Teeuwen en Emiel aan den BoomLeudal Het goede doelen evenement Duchenne Heroes wordt in september verreden in 7 loodzware mountainbike- etappes door 4 landen. Op donderdag 17 september zal de 5e dag-etappe finishen bij recreatiepark de Leistert te Roggel. Het plaatselijke team, het Team Leudal 4 Cyrill heeft dit bij de organisatie voor elkaar gebokst en hoopt dat op deze dag dat er veel publiek de mountainbikers zal 'binnenjuichen'. Op dinsdag 16 juni werden de jubileumshirts (10-jarige editie) van Duchenne Heroes uitgereikt in Roggel. (zie foto). Het team bestaat verder uit twee vrijwilligers Laurens Baats en Dré Helwegen. Alle inspanningen van de bikers worden gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne.


Herdenkingsdienst overleden wapenbroeders Geplaatst op: 19-6-2015 21:31

Impressie van de herdenking Roggel Op zaterdagmiddag 13 juni werd in gemeenschapshuis La Rochelle in Roggel de herdenkingsdienst van het 'Sterre der Zee' Bataljon 3-14 R.I. ook wel de 7 December Divisie genoemd, gehouden. In deze herdenkingsdienst werden de wapenbroeders herdacht die door gevechtshandelingen, ongevallen en ziektes in Indonesië zijn achter- gebleven en rusten op het Ereveld Menteng Pulo te Jakarta. Op het dodenappèl werden hun namen genoemd met kaarsontsteking. Ook werden alle ruim 6000 militairen herdacht, die om het leven kwamen in Nederlands Indië en Nederlands Nieuw- Guinea. Na de dienst was er een gezellig samenzijn.


Renovatie Buitencentrum De Spar afgerond Geplaatst op: 18-6-2015 21:40

Een van de accommodaties Haelen In de bossen van het Leudal in Haelen ligt vanaf 1947 het Buitencentrum De Spar. Het is een unieke bivak- accommodatie die speciaal bedoeld is als verblijf accommodatie voor jeugdigen onder begeleiding. Deze laagdrempelige accommodatie, zonder subsidies gerund door vrijwilligers, was om diverse redenen dringend aan renovatie en aan een opknapbeurt toe. Deze zijn afgerond. Eind augustus is Open Dag en de officiële heropening. Door de toegekende subsidies van de gemeente en de provincie van resp. € 40.000 en € 60.000, een eigen inbreng van het Stichtingsbestuur van ruim € 40.000 en de inzet van meer dan 2000 vrijwilligersuren heeft het complex een metamorfose ondergaan. De bijna zeventig jaar oude accommodatie is weer toekomst- bestendig. Vele groepen jeugdigen worden weer gastvrij op De Spar ontvangen.


Aandacht gevraagd voor 'bijenmengsel' Geplaatst op: 18-6-2015 21:07

Bijenbank en plantsoen met bijen- mengsel bij Leudals gemeentehuisLeudal Raadslid Thieu Bongers (CDA) van de gemeente Leudal heeft aandacht gevraagd van het college van B&W, voor de problematiek van de bijenstand in Limburg. Die staat volgens hem sterk onder druk en doen de gemeenten daar op dit moment nog onvoldoende aan. Het CDA stelt voor om een aantal plantsoenen niet om te vormen tot gazon maar tot bloemenplantsoenen gevuld met een bijenmengsel.


Bellen met 112 niet optimaal in Leudal Geplaatst op: 18-6-2015 19:53

 Leudal Het CDA wil betere bereikbaarheid van noodnummer 112 in gemeente Leudal. CDA-Leudal roept daarom het college van B&W op om contact op te nemen met Minister Kamp van Economische Zaken of het Agentschap Telecom om de mobiele bereikbaarheid van 112 in de gemeente Leudal te verbeteren. Aanleiding is een onderzoek van Agentschap Telecom waaruit blijkt dat het mobiel bereik naar noodnummer 112 in Leudal nog niet optimaal is.


Gratis bootvlag van gemeente Maasgouw Geplaatst op: 18-6-2015 19:33

Maasbracht een van de kernen van MaasgouwMaasgouw Bij de start van de eerste editie van het evenement Maasplassen Nautique op vrijdag 19 juli deelt wethouder Lalieu bootvlaggen van Maasgouw uit aan verblijfsgasten in de passantenhaven in Maasbracht. Tijdens Maasplassen Nautique vinden er verschillende activiteiten op en rond het water plaats. Het evenement wordt gehouden van 19 tot en met 21 juni en 26 tot en met 28 juni. Info: http://www.maasplassennautique.nl . Wethouder Lalieu: "Met het aanbieden van de gratis bootvlag wil de gemeente de bekendheid van Maasgouw als waterrecreatie- en vaardestinatie vergroten. De vlaggen worden uitgedeeld aan exploitanten van jacht- en passantenhavens. Ook de Maasgouwse watersportverenigingen ontvangen bootvlaggen. Individuele bootbezitters kunnen de vlag afhalen bij de gemeente en de VVV-vestigingen in Thorn en Stevensweert.


D66 wil extra geld voor bibliotheken Geplaatst op: 18-6-2015 17:31

Biblotheek met o.a. kinderboeken Leudal D66 dient op 30 juni in de vergadering van de gemeenteraad van Leudal een voorstel in om extra geld aan bibliotheken uit te geven. Er zijn door een beter controlesysteem meer belastinginkomsten beschikbaar. Het College van B&W wil dit geld uitgeven aan strategische gebiedsontwikkeling. De fractie D66 vindt het echter gepaster om het geld, minimaal € 100.000 aan bibliotheken te besteden. Volgens de fractie kunnen er daarmee meer bibliotheekpunten op scholen behouden blijven. Raadslid Kaj Beurskens licht toe: "Het College heeft reeds eerder geantwoord dat het niet zeker is of van het huidige bedrag een volwaardige dienstverlening mogelijk is. Met €100.000 extra kan dat waarschijnlijk wel." D66 roept het College op met Bibliocenter te gaan praten, alvorens het bibliotheekwerk aan een andere aanbieder te gunnen.


'Burger begrijpt niets van groenonderhoud' Geplaatst op: 18-6-2015 14:10

Rotonde bij gemeentehuis van Leudal Leudal Op een vraag van Ronduit Open naar aanleiding van de vele klachten en vragen van burgers over het beleid en de uitvoering van het onderhoud en herstructurering van het openbaar groen heeft wethouder Verlinden in de commissievergadering verklaard dat hij slechts een raadsbesluit uitvoerde. Raadslid Wagemans van Ronduit Open stelt: "Weliswaar hebben CDA, Samen Verder en D66 ingestemd met deze bezuinigingen." "Echter de wijze waarop het college inhoud geeft aan dit meerderheids- besluit kan in onze ogen onmogelijk de instemming hebben van de raad. We worden overstelpt met klachten van burgers." De fractie verzoekt B&W het groenonderhoud in de raads- vergadering van 30 juni te agenderen. Tevens vraagt ze tot die vergadering geen nieuwe activiteiten op dit terrein te ondernemen en de omstreden werkzaamheden te stoppen.


Vrachtauto tegen huis in Baexem Geplaatst op: 17-6-2015 14:35

De Belgische vrachtauto.  Foto's: Marijke Peters (triPmedia)Baexem Op woensdag 17 juni kwamen omstreeks 09.30 uur twee vrachtauto's en een personenauto op de N280 in Baexem met elkaar in botsing. Hierbij kwam een Belgische vrachtauto tegen een huis terecht. De bestuurder kwam bekneld te zitten. Hij kon door de hulpdiensten bevrijd worden. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het team van de opgeroepen traumahelikopter hoefde niet in actie te komen. De bestuurders van de personenauto en de Nederlandse vrachtauto kwamen met de schrik vrij. Vermoedelijk is een van de vrachtwagens die uit de richting Weert kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft gekomen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding. De N280 was gedurende enkele uren afgesloten.


App voor o.a. raads- en commisiestukken Geplaatst op: 14-6-2015 14:11

Leudal Al enkele jaren worden de bij raads- en commissievergaderingen gebruikte documenten op de website van de gemeente Leudal geplaatst. Sinds kort beschikt de gemeente over een app waarmee iedereen de stukken ook via een tablet kan bekijken. Dit programma iBabs Pro is via de Appstore gratis te downloaden. Inloggen: Site: Leudal E-mailadres: burger Wachtwoord: burger Hierna heeft u ook toegang tot de stukken waarover de raadsleden beschikken (behalve de stukken waarop geheimhouding rust). Dit maakt het volgen van een raads- of commissievergadering en de gemeentelijke politiek wat gemakkelijker. De videobeelden van de raadsvergadering zijn vooralsnog alleen nog toegankelijk via de website van de gemeente en via uitzending gemist op de website van 3ML.


Aanpak kadernota baart P.L. zorgen Geplaatst op: 14-6-2015 13:59

Leudal Ieder jaar in juni vindt in alle gemeenten van Nederland de bespreking van de kadernota plaats, opgesteld door het college. Dit gebeurt volgens Progressief Leudal in 2015 niet in de gemeente Leudal. Het college heeft wel een kaderbrief geschreven in plaats van de kadernota. Deze brief bestaat uit een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot de aangenomen bezuinigingsvoorstellen. Joost van der Stappen van Progressief Leudal vindt het een veredelde voortgangsrapportage en geen kadernota. Hij is van mening dat de inwoners van Leudal in deze onzekere tijd recht hebben op duidelijke uitspraken van de raad, gebaseerd op goede collegevoorstellen en binnen vertrouwde procedures.


Uw mening over de N280 naar de Provincie Geplaatst op: 14-6-2015 13:47

Regionieuws Het laatste woord over de N280 is nog niet gezegd. Ria Teluij van de fractie Samen Verder nodigt inwoners van Baexem of andere kernen uit hun mening aan de Provincie Limburg te laten horen over hun eventuele voorkeur N280 variant 3c door de kern Baexem of dat men liever de verdere randweg variant 5e wil. Mail of schrijf: staten@prvlimburg.nl en gedeputeerde e.geurts@prvlimburg.nl. Postadres: Postbus 5700 6202 MA Maastricht.


"Spanning tussen woorden en daden" Geplaatst op: 13-6-2015 22:45

Natuurschoon in de gemeente Leudal bij BeijlshofLeudal B&W van Leudal heeft onlangs het besluit genomen om ten behoeve van een betere ontsluiting voor toeristen parkeervoorzieningen aan te leggen met informatieborden. Daardoor worden de mogelijkheden om te genieten van de kwaliteiten van Leudal vergroot. De fractie Ronduit Open begrijpt echter niet dat B&W tegelijkertijd besluiten neemt die juist afbreuk doen aan de aantrekkelijkheid van de gemeente: "aanwezige kwaliteiten worden namelijk beschadigd." Zo heeft B&W besloten het onderhoud van openbaar groen in de gemeente zodanig wordt teruggebracht dat de kwaliteit achteruit holt en Leudal aan aantrekkelijkheid verliest. Recent heeft B&W besloten een omgevings- vergunning te verlenen aan een intensief veebedrijf aan de Beekkant 2 te Baexem waarbij men instemt met een verhoging van de geuremissie van 5.550 naar 42.779 eenheden. Dat wil zeggen een verhoging met maar liefst 750%. Deze voorbeelden geven volgens Thieu Wagemans van de fractie Ronduit Open aan dat "er een toenemende spanning bestaat tussen de woorden en de daden van de gemeente: burgers verliezen op deze wijze hun vertrouwen in de gemeente."


Einde contract Hoera Kindercentra Geplaatst op: 13-6-2015 22:31

Leudal Onlangs heeft het College van B&W van Leudal besloten om het contract met de aanbieder van peuterspeelzaal- werk in Leudal, de organisatie Hoera Kindercentra, per 1 januari 2016 op te gaan zeggen. In plaats daarvan worden subsidies voor aparte organisaties verleend. D66 is geschrokken van deze maatregel. Als dit besluit wordt doorgezet, komt het peuterwerk in de kleine kernen volgens de fractie onder druk te staan. Fractievoorzitter Rens Raemakers: "Het College zegt de scholen in kleine kernen open te willen houden, maar als je de bibliotheekpunten en peuterspeelzalen overal sluit, kan dat helemaal niet. Het College heeft helaas geen visie op het onderwijs in Leudal." D66 gaat in de komende raadsvergadering een motie indienen om het besluit terug te draaien.


Jos Poell Weert: Hofleverancier Geplaatst op: 12-6-2015 21:36

Regionieuws Zijne Majesteit Koning Willem- Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' te verlenen aan Jos Poell Verkoopmaatschappij B.V. in Weert bij gelegenheid van de viering van het 175-jarig bestaan van dit bedrijf. Gouverneur Theo Bovens overhandigde vrijdag de oorkonde die bij dit predicaat hoort aan de directie van deze onderneming. Jan Josef Arnold Poell was in 1840 de grondlegger van de onderneming. Hij vestigt zich in dat jaar in Weert en begint een fabriek onder de naam ‘Weerter Beschuitfabriek Jos Poell’. Door de jaren heen hebben telgen van vijf generaties Poell het bedrijf geleid. Sinds 2007 is de leiding van de onderneming niet meer in handen van de familie Poell.


Open brief aan Arriva door Stations Leudal Geplaatst op: 12-6-2015 14:16

 Leudal Actiegroep Stations Leudal heeft een open brief gestuurd naar Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland. In deze brief feliciteert zij hem met het binnenhalen van de concessie voor het Limburgs openbaar vervoer voor de komende vijftien jaar. Na de persconferentie op 8 juni gaf Hettinga aan dat stoptrein- verbinding Roermond Weert een van de tien projecten is die in aanmerking komen voor mogelijke realisatie. Tijdens de persconferentie van afgelopen maandag hebben zowel de Werkgroep Stations Leudal als het ANP gevraagd naar de realisatie van de stations in Leudal. Hierop kwam geen duidelijk antwoord. Vandaar dat de werkgroep aan Hettinga deze vraag nog eens opnieuw stelt in de open brief: "Wat gaat Arriva concreet doen om de stoptreinverbinding Roermond- Weert op korte termijn te realiseren?"


5de Hamerslagdag in Roggel Geplaatst op: 11-6-2015 21:26

Het ijzer smeden als het heet is Foto: Fred WaegemansRoggel Op zondag 7 juni vond bij de Roggelse Sint Petrusmolen op het Nijken voor de vijfde keer de Hamerslagdag plaats. Smeden uit Nederland en het buitenland lieten hun kunnen zien. De talrijke bezoekers konden kennis maken met dit oude ambacht.


Uitvaart en herdenking Frans Kurstjens Geplaatst op: 10-6-2015 22:22

Regionieuws Zondag 7 juni is Frans Kurstjens uit Leveroy na een kort ziekbed op 66- jarige leeftijd overleden. De uitvaart zal zaterdag plaatsvinden om 11.00 uur in de kerk van de H. Barbara te Leveroy. De avondwake is vrijdag om 19.00 uur in dezelfde parochiekerk. Op maandag 15 juni vindt in de raadzaal van het gemeentehuis van Nederweert een bijzondere raadsvergadering plaats ter herdenking van Frans Kurstjens.


Midde Limburgs Leedjes Festival Geplaatst op: 10-6-2015 20:50

Kelpen Oler Op vrijdag 8 januari 2016 vindt de finale van het Midde Limburgs Leedjes Festival plaats. 22 Midde Limburgse Vastelaovesleedjes strijden dan voor de titel het beste Midde Limburgse Leedje 2016. De locatie van deze finale is Kelpen- Oler. CV de Kujeldreiers verzorgt de organisatie ondersteund door het comité Midde Limburgs Leedjes Festival.


Clubkampioenschappen TV Wimbledonck Geplaatst op: 10-6-2015 20:09

Ron & Carla en Resi & Hen, kampioen MixRoggel De vorige week zijn de clubkampioen- schappen van TV Wimbledonck in Roggel gehouden. Er werden spannende wedstrijden gespeeld. Op 6 juni zijn de finales gespeeld. De uitslagen: Heren Enkel: Hen van Roij won van van Ruud Coelen met 6–7 / 6–1 / 6–0. Mix: Resi Kooiman en Hen van Roij wonnen van Carla en Ron Meerts met 6–0 / 6–2.


Anytime Fitness Westa maakt nieuwe start Geplaatst op: 10-6-2015 16:58

 Wessem Het afgelopen seizoen bestond het vlaggenteam van Anytime Fitness Westa in de dames eredivisie nog uit Lynn van der Elsen, Melissa Bours, Lynn Zetsen en Amber van de Velde. Het nieuwe eredivisie damesteam zal naast Amber bestaan uit Kelly van Zon, Karlijn van Lierop en Emma van der Zanden. De coaching zal in handen komen van Rick Pouwels. De doelstelling van komend seizoen is handhaving in de Eredivisie. De nieuwe opzet van het damesteam past uitstekend bij de doelstellingen en de historie van Westa. Zoals vaker in het verleden biedt de Wessemse club ambitieuze en jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen op het hoogste niveau en ondersteunt dat met een goede opleiding en coaching.


Proef, Doe- en Beleefdagen bij Daelzicht Geplaatst op: 10-6-2015 16:17

Een drukker aan het werk Heel Op 6 en 7 juni organiseerde Daelzicht, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, de Proef, Doe- & Beleefdagen in Heel. Het tweedaags evenement nam de bezoekers even mee terug in de tijd. Naar de tijd waarin "het boerenleven en de ambachtslieden de spil van onze samenleving waren en we na een dag noeste arbeid met z’n allen rond de tafel balkenbrij aten…" Het was een eigentijdse manier van ‘onthaasten.


Huizenprijs in Leudal 3% gedaald Geplaatst op: 10-6-2015 15:16

Regionieuws In de studie Herstel op de regionale woningmarkt van economen van de Rabobank blijkt dat vrijwel alle Nederlandse regio’s aanhaken bij het landelijke herstel op de woningmarkt. In elke regio nam in 2014 het aantal woningverkopen toe en in 37 van de veertig regio’s steeg de gemiddelde verkoopprijs. In Leudal is de gemiddelde verkoopprijs van koopwoningen echter in het eerste kwartaal van 2015 met 3% gedaald. Het aantal woningtransacties in Leudal is in het eerste kwartaal van 2015 met 29% gestegen. De toename van het aantal transacties was het sterkst in Midden-Limburg, terwijl de stijging van de gemiddelde verkoopprijs daar juist het kleinst was in 2014. Voor wat betreft het herstel van de gemiddelde verkoopprijzen lopen de steden over het algemeen voorop.


Raadslid Frans Kurstjens overleden Geplaatst op: 8-6-2015 22:09

Frans Kurstjens uit Leveroy Regionieuws Op zondag 7 juni is raadslid Frans Kurstjens uit Leveroy na een kort ziekbed op 66-jarige leeftijd overleden. Kurstjens maakte sinds 11 maart 2010 namens het CDA deel uit van de gemeenteraad van Nederweert. In het dagelijkse leven was Frans Kurstjens werkzaam als agrariër. Hij maakte zich met name sterk voor onderwerpen die te maken hadden met ouderen en zorg en de gemeenschap van Leveroy. Sinds 2003 was hij lid van de Gemeenschapsraad Leveroy waar hij tevens voorzitter van was. Ook was hij sinds enkele jaren vicevoorzitter van het kerkbestuur. Daarnaast was hij gedurende 28 jaar vorst van carnavalsvereniging de Kakers van Maxet en sinds 2013 voorzitter van de seniorenvereniging. De uitvaart van de heer Kurstjens is aanstaande zaterdag.


Samen aan de slag in Ôs Dörp Geplaatst op: 8-6-2015 20:59

Leudal Vanaf september wil de gemeente Leudal alle dorpen langsgaan om met de inwoners, bedrijven, organisaties en andere geïnteresseerden het gesprek aan te gaan. Iedereen die dat wil is uitgenodigd. Het gesprek in de dorpen kan gaan over wonen, voorzieningen, de leefomgeving, etc. Op basis van de gesprekken zal de gemeente Leudal de ondersteuning en het beleid voor accommodaties, subsidies, sport en openbare ruimte opnieuw vormgeven.


Dode en drie gewonden bij aanrijding Geplaatst op: 6-6-2015 19:43

Roggel Bij een aanrijding op de Hoek - N279 in Roggel is zaterdagmiddag rond 14.30 uur een 90-jarige vrouw uit Asten dodelijk verongelukt en drie vrouwen zijn gewond geraakt. Twee auto's botsten frontaal op elkaar toen een van de auto's af wilde slaan. De een kwam uit de richting Meijel en de andere uit de richting Roggel. In de ene auto zaten 2 vrouwen van 78 en 90 jaar uit Asten, in de andere auto 2 vrouwen van 71 en 39 jaar uit Leudal. De traumahelikopter werd ingezet om de hulpverleners te ondersteunen. De gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.


Zeer grote brand in Roggel Geplaatst op: 4-6-2015 19:34

Brandweer Roggel krijgt hulp van korpsen uit de omgevingRoggel Donderdagmiddag is omstreeks 17.30 uur brand uitgebroken in een loods bij een frambozenkwekerij op Strubben 3 in Roggel. De rookwolken waren in de verre omtrek te zien. Vanwege landbouwplastic die in de loods was opgeslagen, kwamen er dikke rook- wolken uit de brandende schuur. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving hebben voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning die naast de schuur ligt. Om 19.30 uur werd het sein brand meester gegeven en werd begonnen met het nablussen. De brandweer heeft een meetploeg opgeroepen om te onderzoeken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Buurtbewoners worden daarom geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Afsluiting KERNgezond Roggel Geplaatst op: 3-6-2015 21:32

Enthousiaste kinderen bij de laatste activiteit van dit jaarRoggel Op donderdag 28 mei vond de afsluitende activiteit van KERNgezond Roggel plaats. Op recreatiepark De Leistert vermaakten de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Zjwiek in Roggel zich de gehele morgen met aquazumba en een heuse bootcamp. Kim van groep 6 won een mooie trofee. De fietstocht naar school was de laatste sportieve actie van de Roggelse kinderen.


Uitbreiding Buitenhof de Leistert Geplaatst op: 1-6-2015 22:13

De huidge markt in Roggel Roggel Sinds enkele jaren is Recreatiepark de Leistert in Roggel uitgebreid met het vakantiebungalowpark Buitenhof de Leistert. Op de Buitenhof zijn inmiddels 225 vakantiebungalows gerealiseerd. Ook zijn alle voorzieningen bij de Leistert up to date gemaakt. Het tropisch binnenzwembad en het plazagebouw zijn vernieuwd. Er is een nieuw restaurant en een bowlingbaan en de recreatievijver is vergroot en uitgebreid met een dagstrand. Op de plek van de manege komen honderd vakantiebungalows. Qua bouwstijl verschillen deze bungalows van de huidige woningen, die in boerderijstijl zijn gebouwd. De nieuwe woningen krijgen een moderner uiterlijk. In het najaar wordt de Leistertweg afgesloten voor auto’s om de verkeersveiligheid te garanderen. Verder worden fiets- en wandel- verbindingen naar Roggel verbeterd en wordt de Markt aantrekkelijker.


Voorjaar competitie – 2 teams kampioen Geplaatst op: 1-6-2015 20:54

Het Zondag mixteam t/m 14 jaar Roggel Het vrijdagavond herendubbel 35+ team van TC Wimbledonck uit Roggel is met ruime voorsprong winnaar in hun 4e klasse geworden. De heren worden vrijdag 19 juni tijdens het Midsummer Toernament in de bloemetjes gezet. Het zondag mixteam t/m 14 jaar is in de 3e klasse kampioen geworden. De spelers Jorn, Luca, Ivo, Demi, Anouk en Denise zijn inmiddels gehuldigd.


Rens Raemakers bestuurslid D66 Limburg Geplaatst op: 31-5-2015 17:04

Fractie, gedeputeerde en (oud)bestuur D66. Wilma van Dommelen ontbreekt. Leudal Rens Raemakers, fractievoorzitter van D66 Leudal, is zaterdag gekozen tot algemeen bestuurslid bij D66 Limburg. Tijdens de ledenvergadering in Roermond benoemden de leden twee nieuwe bestuursleden: Ettienne Mulders en Rens Raemakers. De leden kozen ook een nieuwe voorzitter: Guido Mertens, raadslid uit Maastricht. Hij versloeg zijn twee opponenten ruim. Raemakers blijft naast het werk voor D66 Limburg raadslid in Leudal. D66 Limburg verdubbelde de afgelopen Provinciale Verkiezing van 2 naar 4 zetels. De grootste winst werd in de gemeente Leudal gehaald, waar met een stijging van 9,2% sprake was van een verdriedubbeling. Het nieuwe bestuur van D66 Limburg zal inzetten op een verdere groei van het aantal leden in Limburg.


Geslaagden EHBO afdeling Heel Geplaatst op: 31-5-2015 11:47

Bij voldoende deelname start nieuwe cursus o.a. AEDHeel Afgelopen dinsdag zijn acht kandidaten geslaagd voor het EHBO-examen. Twee examinatoren beoordeelden namens het Oranje Kruis de verrichtingen van de kandidaten. Na verschillende proeven en onder- vragingen slaagden de dames Annelies Evers, Nelly Foppen, Kiki Jessen en Judith Meeuwissen en de heren Peter Franssen, Bart Leijendeckers, Daan Evers en Dirk Peskens. In het najaar start waarschijnlijk een nieuwe cursus.


Rob van Dipten ‘Lid van het Jaar-Award’ Geplaatst op: 31-5-2015 11:29

De winnaar met de award (r) en Martijn Birk, manager van Anytime FitnessThorn Na een val leek een dwarslaesie een eind aan het actieve leven Rob van Dipten uit Thorn te maken. Maar Rob vocht terug. Dankzij de hulp van de fysiotherapeuten van Helwegen & Peters Groep en het trainen bij Anytime Fitness in Maasbracht is hij fitter en vitaler dan ooit. Zijn doorzettingsvermogen leverde hem de eerste in Nederland uitgereikte ‘Lid van het Jaar-Award’ van Anytime Fitness op. Op 28 mei reikt Anytime Fitness tijdens een internationaal congres in Apeldoorn de ‘Lid van het Jaar-Award’ uit. Uit de ruim 25.000 leden die Anytime Fitness in Nederland heeft, werden zo’n dertig kandidaten voor de award aangedragen. Drie van hen zijn genomineerd voor de eretitel ‘Lid van het Jaar’. Rob van Dipten uit Thorn was één van deze drie genomineerden én de uiteindelijke winnaar.


Bijzondere schilderijen onthuld SJG Weert Geplaatst op: 30-5-2015 21:12

Toast op de onthulling van de  schilderijenRegionieuws Dinsdag 26 mei zijn zes bijzondere schilderijen onthuld in SJG Weert. De schilderijen hangen in de centrale hal en zijn gemaakt door Ingrid Wertz. “Sinds de verbouwing in 2014 heeft het ons ziekenhuis een mooie en moderne hal”, aldus Eric Rikkert, algemeen directeur. “Wat de hal echter nog miste, was iets eigens. Een kunst- werk dat laat zien waar SJG Weert voor staat: zorg en betrokkenheid. Daar heeft Ingrid Wertz voor gezorgd.”


Bewoners Beek & Bos op vakantie Geplaatst op: 28-5-2015 21:08

Bewoners Zorgcentrum bezoeken  het BakkerijmuseumHeythuysen Onlangs zijn een groep bewoners van Zorgcentrum Beek & Bos in Heythuysen samen met zeven medewerkers en twee vrijwilligers vijf dagen op vakantie geweest. De reis ging naar Landgoed De Biestheuvel in het Brabantse Hoogeloon. Er werden excursies naar de Beekse Bergen en het Bakkerijmuseum gemaakt. Tijdens een van de gezellige avonden van de zeer geslaagde midweek trad accordeonist Ad Cardinaal op.


Huishoudelijke hulp tegen gunstige prijs Geplaatst op: 27-5-2015 21:50

Regionieuws Goed nieuws voor alle 70-plussers die wonen in Leudal, Nederweert of Weert. Vanaf 1 juni kunnen deze inwoners gebruik maken van (extra) huishoudelijke hulp voor een gereduceerde prijs. Deze regeling geldt ook voor mensen die al hulp en ondersteuning uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) ontvangen en extra hulp willen inkopen. Iedereen die ouder is dan 70 jaar en woont in de gemeente Leudal, Nederweert of Weert kan gebruik maken van de huishoudelijke hulp- regeling. Mensen die in aanmerking komen voor de regeling kunnen extra huishoudelijke hulp inkopen voor een laag tarief. Namelijk € 10,00 per uur in 2015, voor maximaal 100 uur per jaar. Er zijn vier aanbieders die huishoudelijke hulp vormgegeven. Zorgcentrum Beek en Bos Heythuysen, 0475-391700. De Zorggroep/ Alphatrots, 0475- 746020 en email info@alphatrots.nl. Stichting Land van Horne, 0900 333 55 55 (op kantoordagen van 8.00 tot 18.00 uur). Proteion Schoon, 088-8503142


Voorbereidingen voor bouw kassen van start Geplaatst op: 27-5-2015 21:24

 Nunhem Nadat vorig jaar de gemeente Leudal heeft ingestemd met het bestemmings- plan voor het kassenuitbreidingsplan, kan Bayer starten met de voorbereidende grondwerkzaamheden nu de grond voldoende droog is. Het uitbreidingsplan betreft in totaal 45 hectaren, aan de oostzijde van de Napoleonsweg te Nunhem. Circa 20 ha worden uiteindelijk met kassen bebouwd. Het volledige terrein is inmiddels vrij verklaard. Een deel van het gebied wordt overstromingsgebied voor de Maas en zal worden uitgegraven. De geplande zichtdijk van 2 meter rondom het plangebied zal alle werkzaamheden uit het zicht houden. “Met de daad- werkelijke bouw van de eerste fase van de kassen beginnen we medio 2016,“ aldus Ko Remijnse directeur Nunhems Netherlands BV en ik verwacht dat we medio 2017 de eerste planten in de nieuwe kassen kunnen uitplanten." Er is een informatiepagina op http://www.bit.ly/BayerGreenex . Belangstellenden kunnen daar de voorbereidingen en de totstandkoming van het project op de voet volgen.


Gratis bibliotheekpas klanten Voedselbank Geplaatst op: 24-5-2015 19:25

Bibliocenter Weert Regionieuws De klanten van de Voedselbank Weert ontvangen een gratis jaarabonnement van Bibliocenter. Hiermee kunnen ze niet alleen boeken lenen, maar ook gratis gebruik maken van internet, kranten en tijdschriften lezen en muziek beluisteren. Het bestuur van de Voedselbank Weert neemt donderdag 28 mei om 10.00 uur in de bibliotheek Weert symbolisch een bibliotheekpas in ontvangst van Liesbeth Vogelaar, de directeur van Bibliocenter.


Koninklijke onderscheiding Ton van Deijzen Geplaatst op: 24-5-2015 10:03

Lid in de Orde van Oranje Nassau  Heel Tijdens de jeugdleidersavond ter gelegenheid van het eerste VV HEBES Jeugdtoernooi op zaterdagavond heeft Ton van Deijzen (68) uit Heel uit handen van de loco-burgemeester Lalieu de onderscheiding van Lid in de orde van Oranje Nassau ontvangen. Van Deijzen is sinds 1979 als jeugdleider verbonden aan eerst RKSV Heel en later VV HEBES. Daarnaast is hij vanaf 1982 assistent- leider en verzorger Heren 1, vanaf 1984 bestuurslid, vanaf 1998 wedstrijdsecretaris van de senioren en vanaf 2009 voorzitter van de C.C.O. commissie. Hij is ook drager van de vrijwilligers- speld van de voormalige gemeente Heel.


25 jaar 'Wiekend Waeg Wiezer' Geplaatst op: 23-5-2015 14:59

Henk van Neerven, Marieke Klauwers, Theo Snijkers en Martin van LieropRegionieuws Het 3ML radioprogramma 'Wiekend Waeg Wiezer' vierde haar 25-jarig jubileum op zaterdag 23 mei. Het was tevens de 1200ste uitzending. De mannen van het eerste uur en de vaste programma medewerkers waren zaterdagmorgen in deze memorabele uitzending live aanwezig Elke zaterdagmorgen is van 10.00 tot 12.00 uur het programma te beluisteren via RTV Roermond en Omroep 3ml. Het WWW-team bestaat thans uit Marieke Klauwers, Martin van Lierop, Henk Neerven en Theo Snijkers. WWW is ook te beluisteren via http://www.3ml.nl en dan de button rechts boven: Live luisteren. Via de webcam kan men dan de uitzending live volgen.


Vier kampioenen in het jubileumjaar Geplaatst op: 22-5-2015 21:14

De vier kampioenteams Stevensweert Ter ere van de vier behaalde kampioenschappen van teams van VV Stevensweert vindt er op zaterdag 23 mei een receptie plaats. Om 19.00 uur wordt gestart met de huldiging van de jeugdteams E1 en E2. Aansluitend vanaf 20.00 uur kunnen de heren en dames van VV Stevensweert gefeliciteerd worden. De receptie zal plaatsvinden in de feesttent op de parkeerplaats van VV Stevensweert aan de Nieuwendijk 33. Voor VV Stevensweert zijn deze kampioenschappen dit jaar extra speciaal omdat de vereniging 75 jaar bestaat. Het jubileum zal groots gevierd gaan worden in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober. Het programma zal starten op vrijdagavond met een receptie en reünie.


N280: samenwerken met buurgemeentes Geplaatst op: 22-5-2015 19:45

Leudal Namens de fractie Samen Verder geeft Ria Teluij in een brief aan B&W van Leudal aan dat een goede door- stroming en optimaal veilige N280 wegverbinding op de as Weert–A2- Roermond van bijzonder belang is voor een gezonde verdere economische ontplooiing van de Midden-Limburgse gemeenten. Zij vraagt te bewerk- stelligen dat de gemeente Leudal met de gemeenten Maasgouw, Roermond en Weert daarom samen optrekken.
Speeltoestellen Dagcamping de Houtsberg

Nieuwe speeltoestellen om te ravotten Foto: Jos BerendsStichting het Limburgs Landschap is vooral bekend als een Limburgse natuurorganisatie. ‘Meer dan natuur alleen’ is een slogan die Het Limburgs Landschap hoog in het vaandel heeft staan om aan te geven dat er in natuurgebieden meer te beleven valt dan enkel natuur. Een voorbeeld hiervan is de realisatie van een aantal nieuwe speeltoestellen op de Dagcamping de Houtsberg bij Nederweert-Eind.


Informatieavond over de bevalling

Op dinsdag 14 juli organiseren de verloskundigen en gynaecologen uit de regio Weert een informatieavond over de bevalling. Deze is bestemd voor zwangere vrouwen en hun partner als voorbereiding op de bevalling. Deze vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.


Artrose in heup of knie

Woensdag 15 juli organiseert SJG Weert een informatiebijeenkomst over artrose van de knie of heup en gewricht vervangende protheses. De informatieavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. De toegang is gratis. Aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05. De orthopedisch chirurg, fysio- therapeut en een verpleegkundige geven uitleg over de 'versleten' knie en heup, behandelingsmogelijkheden, soorten protheses, het plaatsen van een prothese en de revalidatieperiode. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.


Solliciteren met social media

De sociale media Hoe zet je Facebook, LinkedIn en Twitter in bij je zoektocht naar betaald werk? Kom op donderdag 2 juli van 13.30 tot 15.30 uur naar de lezing bij Bibliocenter Weert door Els Meeuwissen, mediacoach bij Bibliocenter. Deelname kost € 12,50. Bibliotheekleden krijgen € 5,00 korting en betalen € 7,50. Aanmelden via www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert.


Kinderbakdag op Eynderhoof

De 'bakdames' van Eynderhoof helpen met bakkenWoensdag 1 juli is Kinderbakdag op Eynderhoof in Nederweert-Eind. Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Ieder kind wordt verkleed als kleine bakker met de bakkersmuts op en een schortje om. Daarnaast is er voldoende tijd over om te spelen in het speelbos van Eynderhoof. Op de wasplaats kunnen de kinderen zelf de was doen, zoals die werd gedaan door oma of de bedovergrootoma. Voor meer info: http://www.eynderhoof.nl .


Heb je ooit aan KVW Roggel meegedaan?

KVW in 1977 Van 1974 tot en met 1984 zijn er uitgebreide filmreportages gemaakt van het Kindervakantiewerk in Roggel. In totaal is over deze periode meer dan vijf uur gemonteerde film beschikbaar op rollen Super-8 formaat in kleur en met geluid. Wil jij meehelpen dit rijke filmarchief digitaal te ontsluiten? Met slechts een kleine bijdrage van jou kunnen we dit hele archief binnenkort digitaal beschikbaar stellen Ga naar: http://www.kvwroggel.nl/archief


Libellenexcursie in het KempenBroek

Lantaarntje Foto: Bob Luijks - NatuurportretOp zaterdag 4 juli organiseert ARK een libellenexcursie op de Loozerheide. In het KempenBroek leeft het grootste aantal verschillende soorten libellen van Vlaanderen en van Nederland. Ga mee en ontdek de bijzondere libellen die hier in grote aantallen leven. De excursie wordt begeleid door twee libellendeskundigen en zij vertellen over het gebied en de libellen die er leven. De gratis excursie start om 14.00 uur aan het begin van het zandpad Boshoverheideweg in Weert bij hectometerpaaltje 3,7 aan de Kempenweg. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen aan te trekken. Er kunnen maximaal 25 personen mee. Aanmelden voor de libellenexcursie: http://www.ark.eu/agenda Meer informatie op: http://www.ark.eu/kempenbroek


Zomerseizoen van start bij De Pelen

Het zomerseizoen is begonnen en bij Buitencentrum De Pelen betekent dat extra veel activiteiten in de prachtige natuur van het Nationaal Park De Groote Peel. In de maanden juli en augustus zijn er bijvoorbeeld elke woensdag Zin in Zomertochten voor het hele gezin. Op woensdag 1 juli is de eerste. Een dag later, op donderdag 2 juli is er een Vollemaanwandeling. Overdag en ’s avonds, Staatsbos- beheer maakt de natuur beleefbaar. De Zin in Zomertocht start op woensdag 1 juli om 14.00 uur bij De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. De Vollemaanwandeling op donderdag 2 juli start om 21.00 uur eveneens bij de ingang van De Pelen. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind. Aanmelden: 0495 – 641 497.


Jacques Vriens op het Peelpodium

Foto:  ©Jacques Vriens Op zaterdag 11 juli geeft schrijver Jacques Vriens een vertelvoorstelling op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Samen met muzikant Jan Gouw vertelt en speelt hij ‘sprookjes voor volwassenen’ van Godfried Bomans. De voorstelling start om 20.00 uur in het overdekte Amfitheater in Ospeldijk. Kaartjes kosten € 10,- per persoon, inclusief een drankje, en zijn te reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen


Niederrheinische RadWanderTag in Leudal

Fietsen in Nederland en Duitsland Op zondag 5 juli vanaf 10.00 uur vindt de Niederrheinische RadWanderTag plaats. Op deze fietsdag heeft men de keuze uit diverse mooie trips in het grensgebied met Limburg en Duitsland. Deelname is gratis. Tevens zijn er leuke prijzen te winnen. Een van de startplaatsen is het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen. Als men drie stempels heeft verzameld op de startkaart, dingt men mee naar leuke prijzen.


Zomertocht in de Groote Peel

Tijdens een speelse gezinstocht worden allemaal leuke opdrachten gedaan in de natuur: actief, gevarieerd, uitdagend en boordevol natuurbeleving. (Groot)ouders en kinderen kunnen samen aan de slag gaan. Samen waterdieren scheppen en determineren, een boommobile maken van materialen die gezocht worden op het Scharrelpad. Een bijzonder moment van stilte genieten om naar de vogels te luisteren. De Zin in Zomertocht start op woensdag 1 juli om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of 0495 – 641497.


Jacques Vriens op het Peelpodium

Foto:  ©Jacques Vriens Op zaterdag 11 juli geeft schrijver Jacques Vriens een vertelvoorstelling op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Samen met muzikant Jan Gouw vertelt en speelt hij ‘sprookjes voor volwassenen’ van Godfried Bomans. De voorstelling start om 20.00 uur in het overdekte Amfitheater in Ospeldijk. Kaartjes kosten € 10,- per persoon, inclusief een drankje, en zijn te reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen