Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Koninklijke onderscheiding voor Frans Voermans Geplaatst op: 25-9-2016 22:30

Lid in de Orde van Oranje Nassau Haelen Zondag 25 september werd aan Frans Voermans (67) uit Haelen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Arno Verhoeven van Leudal. Voermans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 50-jarig jubileumfestival van de districten Venray-Venlo/Weert van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Panningen. Frans Voermans is als vrijwilliger al 56 jaar zeer actief voor zowel Schutterij St. Paulus Roggel alsook de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en de KNMO. Zo is hij vanaf 1970 actief lid, bestuurslid en vanaf 1996 voorzitter van Schutterij St. Paulus in Roggel. Hij leidt/leidde jeugdleden op tot slagwerker (1970- 2007 en 2011-heden). Ook draagt hij zorg voor het instrumentarium. Hij heeft nog diverse andere bestuursfuncties. Hij is secretaris van het bestuur van district Weert van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Daarnaast is hij vanaf 2003 lid van de muziekcommissie van de LBT, sinds 2013 voorzitter van de muziekcommissie en als zodanig bondsbestuurslid van de LBT. Ook is hij sinds 2009 wedstrijdcoördinator.


Prijsuitreiking expositie Kunst & Cultuur Weekend Geplaatst op: 25-9-2016 21:51

Maria Casti krijgt van de kunstenaar het masker Leudal Op 3 september werd door burgemeester Arno Verhoeven in de tuinen van Kasteel Baexem de opening verricht van een tentoonstelling van werken van kunstenaars die in het AZC Baexem verblijven of verbleven. Ook op zondag 4 september kon de tentoonstelling bezichtigd worden. De tentoonstelling werd door meer dan 250 geïnteresseerden bezocht. Door de kunstenaars werden drie kunstwerken beschikbaar gesteld, die verloot werden onder de bezoekers. Inmiddels heeft de uitloting plaatsgevonden en zijn de prijzen uitgereikt. De winnares van de eerste prijs is Lourense Das uit Baexem. Ze houdt erg van beeldende kunst en koos onmiddellijk voor het werk ‘Twee veren’ van Feras Dahhan. De tweede prijs gaat naar Wil Rooswinkel uit Baexem. Hij koos het schilderijtje van Shorshvan Ibrahim. De derde prijs, een keramisch Afrikaans masker, werd door de kunstenaar zelf uitgereikt aan Maria Casti uit Ell. Zij en haar echtgenoot waren weg van het masker.


Nieuwe schoenen voor Geert van het G2-team Geplaatst op: 25-9-2016 21:27

Geert en zijn nieuwe aangepaste schoenen Heythuysen Geert van de Beuken die door zijn beperking in het dagelijkse leven aangepaste schoenen draagt, speelt al jaren in een van de G-teams van SV Heythuysen. Ook voor zijn favoriete sport is hij aangewezen op aangepast schoeisel. Na een groot aantal jaren met een paar te hebben gespeeld, waren deze toe aan vervanging, een peperdure zaak. Penders Voetzorg in Heythuysen ondersteunt het uitgangspunt van S.V. Heythuysen dat voetballen voor iedereen die dit wil, mogelijk moet zijn. Penders maakt het mogelijk dat Geert zijn voetbalhobby kan voortzetten door sponsoring van de noodzakelijke voetbalschoenen.


Nieuwe shirts Heythuysen G3 Geplaatst op: 23-9-2016 22:09

Het team met de nieuwe shirts Heythuysen De spelers van SV Heythuysen G3 kregen zaterdag 17 september uit handen van sponsor Verkeersschool Wilma spiksplinternieuwe shirts overhandigd. Hiermee staat de G3 er voor de komende seizoenen weer picobello op. De shirts werden uitgereikt door Jean Klokgieters. Voorzitter Frits Colbers overhandigde een mooi boeket bloemen. Namens het gehele G-voetbal werd door Wim Reijnen een Gouden Schoen uitgereikt aan Rijopleiding Wilma.


Handen ineen voor snel internet buitengebied Geplaatst op: 23-9-2016 21:35

Internet  Regionieuws Twaalf partijen slaan de handen ineen om in de buitengebieden van zes Limburgse gemeenten snel internet aan te leggen. Dat blijkt uit een overeenkomst die onlangs is ondertekend door de wethouders van de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Venlo en Weert evenals door Communication & Infrastructure Fund (CIF), de Provincie Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en MKB Limburg. Bijna 14.000 panden van burgers en (landbouw) bedrijven op het Limburgse platteland ontberen nu nog snel internet. Het provinciebestuur vindt dat snel internet noodzakelijk is voor de leefbaarheid, economische ontwikkeling en om aangehaakt te blijven bij technologische ontwikkelingen zoals zorg en onderwijs op afstand en ziet dit daarom als een groot probleem.


Kinderen op pad met Kinderpostzegels Geplaatst op: 25-9-2016 09:00

Enthousiaste kinderen gaan beginnen Foto: Schoolfoto.nlRegionieuws De Kinderpostzegelactie komt eraan! Op woensdagmiddag 28 september gaan Nederlandse basisschoolkinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen over de hele wereld. Ook in Limburg: 6.988 kinderen hebben zich aangemeld. Dat zijn er nog meer dan vorig jaar. Met de opbrengst van de actie worden kwetsbare kinderen geholpen in ontwikkelingslanden en Nederland, ook in Limburg.


De Zjwiek gaat wederom voor KERNgezond Geplaatst op: 22-9-2016 16:43

De aftrap door wethouder Arno Walraven van LeudalRoggel Op donderdagmorgen 22 september stond de start van een derde jaar KERNgezond bij basisschool De Zjwiek in Roggel op de agenda. De groepen 5-6 gaan het gehele schooljaar weer van start met leuke activiteiten die als doel hebben bewustzijn creëren bij de kinderen en hun directe omgeving betreffende gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. De aftrap van dit jaar werd verzorgd door wethouder Arno Walraven van Leudal en topsporter Jeroen van den Beucken, handballer van Targos Bevo Hc uit Helden. Na het openingswoord was het tijd om de ochtend actief te beginnen met een warming-up. Alle kinderen van De Zjwiek namen hieraan deel, van de peuters tot en met groep 8. Daarna stond voor de groepen 5-6 een heerlijk en gezond ontbijt klaar dat beschikbaar was gesteld door Bakkerij Heerschap. De kinderen genoten duidelijk van het lekkere eten. Jeroen van den Beucken was in de klassen aanwezig om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt en uiteraard mochten de kinderen hem alles vragen en kregen ze allen een handtekening.


Dames Schutterij St. Agatha kavelen op LDS Geplaatst op: 22-9-2016 14:54

De dames met in hun midden buksmeester Henk die zaterdag om de hoogste eer, de UT, strijdenHaelen Afgelopen zondag zijn twaalf dames van Schutterij Sint Agatha Haelen naar Stokkem (B) geweest om deel te nemen aan het Limburgs Dames Schuttersfeest (LDS) en te strijden om de UT, het zusje van de UM. En met groot succes. Zaterdag 24 september is kavelen en er zijn nog vier drietallen in de strijd. Als Haelen wint, komt de UT na 25 jaar terug naar Haelen. Het LDS is destijds in Haelen ontstaan bij Schutterij St. Agatha en is bedacht door Piet Bergmans en Jan Hendrix.


Succesvol weekend voor HBV Ons Genoegen Geplaatst op: 21-9-2016 21:46

Het trotse derde zestal van Ons Genoegen Roggel Op 11 september is het eerste zestal van handboogvereniging Ons Genoegen te Roggel, bestaande uit Steve Wijler, Rik van den Beuken, Kevin Slaats, Frank Hoogmans, Leo Pijls en Dave Proosten, met een record aantal punten van 2240, korpskampioen geworden van handboogbond Gezellig Samenzijn in de superieure klasse. Op 10 september is het tweede zestal van Ons Genoegen, bestaande uit Harold Janshen, Marc Schaareman, Henk Smolenaars, Lau Geraets, René Ververs en Willem-Jan Timmermans, in de A-klasse tweede geworden bij deze korpskampioenschappen. Tevens is het derde zestal van Ons Genoegen, bestaande uit Koos Heijnen, Rob Schaareman, Jasper Stokmans, Ben Geraets, Caroline Heijnen en Danielle Heijnen, op dezelfde dag derde geworden in de B-klasse. Deze korpskampioenschappen werden georganiseerd door de Zwarte Roos te Slek-Echt


1e predicaat ‘Samen dementievriendelijk’ Geplaatst op: 21-9-2016 21:37

 Regionieuws Op woensdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, reikte wethouder Marianne Smitsmans van Roermond, het predicaat 'Samen dementie- vriendelijk uit' aan Cox & Co. Dit predicaat geldt voor de horecabedrijven Schnitzelparadies en het Tuincafé Praxis Tuincentrum Roermond. Hiermee is Cox & Co de eerste onderneming in Roermond die de sticker met dit predicaat op de deur mag plakken. Cox & Co is ook een van de eerste ondernemers die vanaf het begin actief meedoet aan Dementievriendelijk Roermond. Dit gebeurt onder andere door medewerkers te laten voorlichten over omgaan met dementie. Deze voorlichting is een van de belangrijkste criteria voor het verkrijgen van het predicaat. Wethouder Marianne Smitsmans: “Ik vind het geweldig dat Cox & Co dit predicaat krijgt en ik hoop er nog veel meer ondernemingen en organisaties dit voorbeeld zullen volgen.”


Steve Wijler prolongeert handboogtitel Geplaatst op: 21-9-2016 20:50

Nederlands kampioen handboog Outdoor  Junioren 2016Leudal Steve Wijler uit Horn en lid van Handboog- vereniging Ons Genoegen te Roggel, heeft onlangs zijn titel van Nederlands Kampioen Outdoor Junioren geprolongeerd. Onder wisselende weersomstandigheden, werd deze 70-meter wedstrijd geschoten. De wedstrijd ging over twee rondes van 36 pijlen, waarna de finalerondes begonnen. De halve finale moest Steve het opnemen tegen Piet van de Berg. Steve won deze met 6-0. Daarna volgde de finale tegen Mitchel Broeren. Deze finale won Steve ook met 6-0 en mocht hij zich Nederlands kampioen noemen.


Zilver voor Stevensweert in Nationale Groencompetitie Geplaatst op: 21-9-2016 17:13

Foto: Facebookpagina Stevensweert, het groenste  dorp?Stevensweert Stevensweert heeft woensdagmiddag 21 september zilver behaald met de verkiezing 'Groenste dorp' van de stichting Entente Florale. Daarnaast is het vestingstadje beloond met het certificaat 'Groen en economie'. Het dorp viert deze beloning woensdagavond om 19 uur. Omroep 3ML maakt opnames van deze feestelijke gelegenheid.


Zanger Mike Kanders wint Sena Demo Award Geplaatst op: 20-9-2016 18:26

Winnaar Mike Kanders met de prijs. Foto:  Annemieke Leisch-VrenkenHaelen Zanger Mike Kanders uit Haelen is dinsdagmiddag 20 september tijdens de Buma NL Awards de winnaar geworden van het demopanel 2016. Hij is beloond met de Sena Demo Award en de Muziekproductiefonds prijs van 3.000 euro waarmee de 24-jarige levensliedzanger in een professionele studio het liedje 'Doe mij maar een dansje' in de best denkbare kwaliteit op kan nemen. Buma NL is een jaarlijkse conferentie en festival voor Nederlandstalige muziek met panels, discussies, showcases en de awardshow.


PrePress Kelpen: beste Pre press bedrijf Nederland Geplaatst op: 20-9-2016 11:42

De nationale ondernemersprijs 2016 Kelpen Oler PrePress Kelpen, evenals het bedrijf 'Tonnaer, meer dan drukkers' onderdeel van D+D Media uit Kelpen-Oler, is uitgeroepen door het Nationale Business Succes Award Instituut tot het beste Pre Press en Pre Media bedrijf van Nederland. De Nationale Business Succes Award is een van de belangrijkste ondernemersprijzen van Nederland. Aanstaande zondag 25 september en zaterdag 1 oktober om 12.55 uur is het bedrijf te zien in het tv-programma De Succesfactor op RTL7.


'Gouden' kermisexploitant gehuldigd Geplaatst op: 18-9-2016 17:16

De jubilerende  mevrouw Kitty Lutgens Leudal Zaterdag 17 september ontving mevrouw Kitty Lutgens een boeket rozen van burgemeester Arno Verhoeven van Leudal vanwege haar gouden jubileum als kermisexploitant. De huldiging en uitreiking van het boeket vond plaats tijdens de feestelijk heropening van de Stationstraat in Baexem en de opening van de jaarlijkse kermis.


Uitreiking Itterke in Neeritter Geplaatst op: 16-9-2016 22:09

Het Itterke Neeritter Na een prachtig en drukbezocht concert van het zangkoor De Grenszangers en een 12-tal regionale top-muzikanten, waaronder de bastrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest Raymond Munnecom, reikte Paul Driessens op zondagmiddag 11 september in de St. Lambertuskerk, de lokale onderscheiding van Neeritter, het 'Itterke' uit. Het concert vond plaats in het kader van de zeer geslaagde Open Monumentendagen Neeritter. Dit jaar werd het Itterke toegekend aan het voltallige bestuur van Dorpsoverleg Itter Laeftj. Voorzitter Hans van den Heuvel kreeg het kunstwerkje omgehangen en alle negen bestuursleden ontvingen een op naam gesteld hand-gekalligrafeerd certificaat. Bij de uitreiking werden vooral het hechte teamwork en enthousiasme geprezen. Over de resultaten van hun werk bestaat al jaren weinig twijfel: het dorp Neeritter bruist van de activiteiten.


Promotie Maurice Heemels Geplaatst op: 16-9-2016 21:23

Dr. Maurice Heemels op de Aje kirkhaof Heythuysen Vrijdag 16 september is Maurice Heemels (1971) uit Heythuysen aan de Universiteit Maastricht gepromoveerd tot doctor in de Geschiedenis. Zijn proefschrift is getiteld ‘Op den akker des doods, waar allen gelijk worden... Begraafcultuur in Roermond 1870-1940’. De studie werd verricht voor de Faculteit Cultuur- en Maatschappij- wetenschappen van de Universiteit Maastricht. Voor zijn promotieonderzoek heeft hij de bewering in de internationale literatuur getoetst dat in de periode eind 19e en begin 20e eeuw begraaf- plaatsen een ‘spiegel’ van de samenleving zijn. Dr. Maurice Heemels deed dit aan de hand van de Roermondse begraafplaats ‘Nabij Kapel in ’t Zand’. Uit het onderzoek blijkt dat de begraafplaats inderdaad als een spiegel van de sociale verhoudingen in de stad Roermond tussen 1870 en 1940 is. De sociale verschillen in de stad komen scherp tot uiting in de klassenindeling op de begraafplaats, de begrafenisrituelen en de monumentale grafcultuur.


Vaat- en spataderkeurmerk voor SJG Weert Geplaatst op: 15-9-2016 16:47

Het vaatkeurmerk Regionieuws De vaatzorg binnen het Sint Jans Gasthuis in Weert is net als eerdere jaren erkend met zowel het vaatkeurmerk als het spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep. Deze keurmerken laten zien welke ziekenhuizen en behandelcentra in Nederland goede vaat- en spataderzorg bieden. Net als de andere ziekenhuizen en behandelcentra op de lijst voldoet SJG Weert aan alle kwaliteitscriteria van de Hart&Vaatgroep op dit gebied. Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gemaakt binnen de vaatzorg van SJG Weert. Het Weerter ziekenhuis kiest voor een multidisciplinaire aanpak. Niet alleen de vaatspecialist en vaatverpleegkundige zijn bij de diagnose en behandeling betrokken; zij werken samen met de internisten, cardiologen, neurologen en radiologen van SJG Weert en de vaatgespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio. Ook is er een nauwe samenwerking met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven (CZE) bij meer complexe operaties.


Bouw zorghotel Roermond bereikt hoogste punt Geplaatst op: 15-9-2016 16:13

Het toekomstige Zorghotel Regionieuws De Zorggroep bouwt op het terrein van het Laurentius-ziekenhuis in Roermond een nieuw zorghotel. Deze week is het bereiken van het hoogste punt door het bouwteam gevierd. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2017. Op het terrein verrijst een gebouw met acht verdiepingen waar mensen kunnen revalideren na bijvoorbeeld een operatie of een herseninfarct. In totaal komen er 60 kamers, waarvan 40 kamers bestemd zijn voor revaliderende cliënten van De Zorggroep en 10 voor herstellende patiënten van Laurentius.


Stichting Leergeld Leudal/Maasgouw Geplaatst op: 10-9-2016 21:07

Zwemmen voor kinderen Regionieuws Via http://www.leergeld.nl/leudalmaasgouw kan iedereen die bij de doelgroep hoort een aanvraag doen voor ondersteuning. De doelgroep zijn gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar die rond moeten komen van een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Stichting Leergeld kan deze gezinnen helpen met een fiets voor de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, of met een laptop die die kinderen in het VO zeker nodig hebben. Speciaal voor de kinderen die de stap van basisschool naar VO maken ligt er ook een rugzak met een heleboel schoolspullen klaar. Leergeld geeft geen geld aan die gezinnen of kinderen, maar faciliteert de aankopen en voldoet de rekening na aanschaf. Hoe gaat de aanvraag in zijn werk? Behoort een gezin uit de doelgroep en zijn er kinderen in de leeftijd tussen 4 en 17 jaar? Ga dan via www.leergeld.nl/leudalmaasgouw naar de aanmelding.


Portefeuilleverdeling college van B&W Nederweert Geplaatst op: 9-9-2016 22:35

 Regionieuws Naar aanleiding van het aantreden van wethouder, de heer Theo Coumans, heeft er een aantal wijzingen plaatsgevonden in de portefeuille- verdeling van het college van B&W van Nederweert. Wethouder Coumans neemt de portefeuille van zijn voorganger, de heer Hans Houtman grotendeels over. Het onderdeel plattelandsvernieuwing gaat over naar wethouder Mackus. Wethouder Coumans neemt het onderdeel openbare ruimte en vervoer en verkeer over van wethouder Mackus. De portefeuille van wethouder Geraats wordt uitgebreid met het onderdeel accommodatiebeleid. Verder geldt dat alle portefeuillehouders ook projectportefeuillehouder zijn. De volledige portefeuilleverdeling vindt men op http://www.nederweert.nl


Zwembad Neer heropent wegens tropisch weer Geplaatst op: 9-9-2016 20:37

 Neer Traditiegetrouw sluiten de deuren van Zwembad 't Ligteveld na de Neerse kermis. Door de tropische temperaturen die verwacht worden gaat het zwembad in Neer weer open. Zondag 11 september van 13.00 tot 18.00 uur; maandag 12 september van 15.00 tot 18.00 uur; dinsdag 13 september van 15.00 tot 18.00 uur; woensdag 14 september van 13.00 tot 18.00 uur; donderdag 15 september van 15.00 tot 18.00 uur en vrijdag 16 september van 15.00 tot 18.00 uur. Kijk voor actuele informatie op de FBpagina van het zwembad of de website van Neers Nieuws.


Onderzoek bevindingen herinrichting Kern Roggel Geplaatst op: 8-9-2016 22:55

De waterbol op de Markt in Roggel Leudal Naast waarderende opmerkingen ontvangt de fractie Ronduit Open ook klachten en kritische reacties over de herinrichting van de Kern Roggel. Die hebben in het bijzonder betrekking op de doorgang vanaf de Kerkstraat naar de Markt. Men ervaart die als te smal, zeker gezien de scherpe bocht ter plaatse. Verder wordt er geklaagd over gebrek aan handhaving met betrekking tot verkeersregels. Raadslid Mathieu Wagemans vraagt B en W van Leudal een oproep te doen waarbij inwoners van Roggel binnen een bepaalde termijn hun bevindingen naar voren kunnen brengen.


Jeep/ambulance voor ziekenhuis in Tanzania Geplaatst op: 8-9-2016 21:36

De nieuwe jeep samen met zr. Bernarda, zr. Scholastica en zr. HildegardRegionieuws Stichting Peramiho uit Weert heeft voor het Sint Anna’s Health Centre in Uwemba, Zuid-Tanzania, een nieuwe jeep/ambulance mogelijk gemaakt. De oude jeep begaf het in oktober 2015 na 26 jaar trouwe dienst en was niet meer te repareren. En dat was voor het lokale ziekenhuis een heel groot probleem. Het voertuig speelde namelijk een grote rol in levensreddende situaties ambulance in noodsituaties. Daarnaast werd de jeep ingezet als mobiele kliniek (consultatiebureau). Door de nieuwe jeep zijn beide activiteiten weer mogelijk en kunnen meer levens worden gered.


Herhaald verzoek om openbare raadsvergadering Geplaatst op: 8-9-2016 21:02

Het gemeentehuis van Leudal Leudal De fractie Ronduit Open verzoekt burgemeester Arno Verhoeven van Leudal voor de tweede keer en met nog meer nadruk, op de meest korte termijn een openbare raadsvergadering te beleggen rond integriteit waarin ook standpunt- bepaling aan de orde komt over de positie van de directeur van OML. Raadslid Mathieu Wagemans heeft daar twee aanvullende redenen voor. "Allereerst het besluit van de gemeente Roermond dat donderdag bekend is geworden met betrekking tot de positie van de directeur van OML. De besluitvorming hierover is nog niet afgerond en over een zo principiële zaak die het integriteits- beleid van onze gemeente raakt, dient de gemeenteraad zich te beraden." Wagemans vervolgt: "De tweede reden voor raadsbespreking betreft een punt dat ik persoonlijk nog minstens zo belangrijk en zorgelijk vind. Dat is namelijk de ingezette lijn om integriteit binnen Leudal steeds meer aan de openbaarheid te onttrekken. Juist integriteit vraagt om volstrekte openheid, omdat dit de vertrouwens- relatie tussen politiek en burgers raakt."


Kunstwerk wachtruimte Laurentius ziekenhuis Geplaatst op: 7-9-2016 21:39

Het onthulde kunstwerk. V.l.n.r.: Geert Huisman,  Jos Claessen (Rabobank) en Math de PontiRegionieuws Een gulle gift van de Rabobank Roermond-Echt aan de stichting Vrienden van Laurentius maakte het mogelijk om een kunstwerk te laten realiseren voor de wachtruimte van de nieuwe Electieve Opname Afdeling in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Dit is de afdeling waar patiënten worden voorbereid op een geplande operatie. De patiënten zijn doorgaans erg gespannen terwijl ze wachten tot ze aan de beurt zijn. Een prettige omgeving met mooie kunst aan de muur kan voor positieve afleiding zorgen. Het werk is van dichter Hans van Bergen en fotograaf Peter Kessels.


Verbetering fietspaden in Maasgouw Geplaatst op: 6-9-2016 20:52

Start in het najaar Maasgouw De gemeente Maasgouw gaat enkele recreatieve fietspaden die deel uitmaken van een bestaand fietsroutenetwerk verbeteren. Bij de uitvoering van deze werkzaamheden worden maatregelen voor de veiligheid en het comfort voor de gebruikers van het fietspad meegenomen. De fietspaden die men dit jaar willen opwaarderen zijn de 1e en 2e Diepstraat in Thorn; de Haegenbroekerweg tussen Thorn en Wessem en de Hompesche Molen vanaf de St. Annadijk tot en met aansluiting Molendijk. De werkzaamheden aan de fietspaden beginnen dit najaar en duren tot eind 2016.


Groot gezondheidsonderzoek in september Geplaatst op: 6-9-2016 20:37

 Regionieuws Inwoners in Midden- en Noord-Limburg kunnen vanaf eind september 2016 een uitnodiging voor de Gezondheidsmonitor ontvangen van GGD Limburg- Noord. Niet iedereen ontvangt deze vragenlijst; een computer selecteert steekproefsgewijs wie een vragenlijst ontvangt. Personen die niet geselecteerd zijn kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen. Men is niet verplicht mee te doen aan de Gezondheidsmonitor als men een uitnodiging krijgt. GGD Limburg-Noord stelt uw deelname wel op prijs. Met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente haar gezondheidsbeleid en activiteiten beter aanpassen op de behoefte en vragen van de inwoners. Deelname aan de Gezondheidsmonitor is anoniem. De antwoorden van de vragenlijst zijn niet gekoppeld aan een naam en/of adres. Alle GGD’en doen mee aan de Gezondheidsmonitor die eens in de vier jaar plaats vindt.


Kermis in Ittervoort Geplaatst op: 7-9-2016 11:00

Kermis Ittervoort 10 tot en met 13 september Leudal Zaterdag 10 september tot en met dinsdag 13 september is het kermis in Ittervoort. Kermisattracties: Draaimolen, calypso, fotoschietsalon, lijntrek, grijpkraantjes, rolbalspel, suikerspin, snoep, vishandel. In verband met de kermis is het plein gelegen tussen de Dahliastraat en de Leliestraat afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers van woensdag 7 tot en met woensdag 14 september. Tevens is er op de Dahliastraat en op de Leliestraat een éénzijdig parkeerverbod ingesteld.


Kermis in Heythuysen Geplaatst op: 7-9-2016 11:00

Zaterdag 10 tot en met woensdag 14 september Leudal Zaterdag 10 september tot en met woensdag 14 september is het kermis in Heythuysen. Kermisattracties: Autoscooter/boksbal, lambada, draaimolen, rups, mini-cars, eendjes, pusher, fotoschietsalon, lijntrekspel, grijpkraantjes, rolbalspel, kanalenspel, suikerspin, oliebollen/gebak, snoep, notenbar en vishandel. Tijdens de kermis zijn alleen toegankelijk voor voetgangers: de Dorpstraat vanaf de St. Antonius- straat/Biesstraat tot aan de Magdalenastraat en het plein voor het voormalige gemeentehuis. De Dorpstraat is afgesloten. Het plein voor het voormalige gemeentehuis zal vanaf woensdag 7 september tot en met donderdag 15 september 12.00 uur afgesloten worden. Vanwege de verplaatsing van de weekmarkt naar de Dorpstraat zal de Dorpstraat vanaf de Schoolstraat tot aan de Stationsstraat worden afgesloten op vrijdag 9 september vanaf 11.00 tot 19.00 uur voor alle verkeer, behalve voetgangers.
Informatieavond ‘griep en chronische ziekte’

Maandag 26 september start de eerste bijeenkomst van de CIRO Patiënten Academy in Horn. De avond start om 18.45 uur (locatie Hornerheide 1, Horn) en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelnemers hoeven niet verbonden te zijn aan CIRO en kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar: cirobestuurssecretariaat@ciro-horn.nl Voor het volledige programma zie: http://www.ciro-horn.nl De bijeenkomst is gratis en er is ruimte tot het stellen van vragen. Voor iedereen die te maken heeft met een longziekte bijvoorbeeld astma en COPD. Longartsen dr. L. Vanfleteren en dr. F. Franssen vertellen over het verschil tussen griep, verkoudheid en een longontsteking. Ook wordt meer informatie gegeven over de veelbesproken griepprik. Want wat is nu een feit en fabel? Wel of geen griepprik?


Informatiemiddag over DigiD

Op dinsdag 27 september om 13.30 uur organiseert Seniorenvereniging Roggel in BMV La Rochelle in Roggel een informatiebijeenkomst over DigiD. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Een DigiD is een legitimatie via de computer. Elke inwoner van Nederland heeft hiermee te maken. Denk maar aan het doen van belastingaangifte, wijzigen van woonadres of aanvragen van een paspoort. Maar ook de informatie over de AOW, uitkering, toeslag of pensioen inzien.


Korenmiddag in Nationaal Park De Groote Peel

Young Forever uit Nederweert- Eind Op zondag 2 oktober is er een Korenmiddag bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Er zingen twee koren, elk met een eigen karakter en repertoire. De optredens vinden plaats in De Peelboerderij. Het programma start om 13.30 uur met een optreden van Young Forever uit Nederweert- Eind. Om 15.00 uur staat Vocal Group Hidden Voices uit Roermond op het Peelpodium. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium


Ontdek de natuur samen met je kleinkind

Lekker buiten bezig zijn Foto: Marijke Vaes-SchroënOp zaterdag 1 oktober houdt Staatsbosbeheer een Grootouder-Kleinkindmiddag. De start is om 13.30 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 per kind, inclusief koffie/ thee/ranja met iets lekkers en na afloop (16.30 uur) broodjes en marshmallows roosteren bij de vuurkorf. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelennaarbuiten De activiteit begint met een korte kennismaking. Na verdeling in groepen gaat iedereen, onder begeleiding van Peelgidsen, naar buiten voor een korte wandeling in De Peel.


Kermis in Ell

Draaimolen Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 oktober is de jaarlijkse kermis in Ell. De verschillende attracties staan opgesteld op het Scheijmansplein. Het zijn autoscooter, boksbal, rups, fotoschietsalon, grijpkranen, draaimolen, rolbalspel, kraam met suikerwerk en suikerspin. In verband met de kermis is het Scheijmansplein en het gedeelte van de Sebastiaanstraat tussen de Niesstraat en de Luytenstraat afgesloten voor alle verkeer vanaf woensdagmorgen 27 september.


Alzheimer Café Leudal

Dinsdag 27 september start het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Leudal. Onderwerp: Hulp bij dementie voor alle betrokkenen. Gastspreker is mevrouw E. op ’t Roodt, casemanager Hulp bij Dementie. Belangstellenden zijn van harte welkom in Zorgcentrum Beek en Bos, L ’Unionlaan 1 te Heythuysen. Toegang is gratis. Zaal is geopend vanaf 19.00 uur; het programma zal starten om 19.30 en eindigt om 21.30 uur.


Start to Run oktober 2016

Lopen met oefeningen in de vrije natuur Foto: Jos SmeetsAls je de stok achter de deur wilt hebben én iets wilt krijgen, schrijf je dan zo snel als maar kan in voor het Start to Run programma dat vanaf zaterdag 1 oktober weer gegeven wordt in Weert. Enkele goede trainers staan voor je klaar om met raad en daad je te helpen om na 7 weken 25 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen. Dit keer zijn het zelf 8 weken. Die 8e week krijg je gratis. Locatie: NMC aan de Geurtsvenweg 4 in Weert (nabij zwembad IJzeren Man in Weert en wel vanaf zaterdag 1 oktober om 09.30 uur. Aanmelden kan via: https://www.yakultstarttorun.nl/verenigingen/loopg roep-de-grenslaupers. Het aantal deelnemers kent geen beperking. Naast de zaterdagtrainingen krijg je opdracht om 1 of 2 extra trainingen per week te doen. Ook die hoef je niet alleen te doen, als je niet wilt. Meer daarover weten? Informatie en coördinatie: Jos Smeets, jwasmeets@gmail.com (06-21573196).


Aan de koffie met mantelzorgers in Leudal

Mantelzorgtaken komen op je pad en worden vanzelfsprekend gevonden. De persoonlijke relatie staat voorop, maar door ziekte en zorgtaken kan dit ook je rol in de relatie veranderen. Accepteren doe je zo… … Of toch niet? Het thema Mantelzorg en veranderende relaties zal centraal staan tijdens een 'koffiemoment' in kleine groepen op woensdag 28 september om 19.30 uur in Baexheimerhof, Kerkstraat 1a in Baexem. Deelnemen aan dit koffiemoment kan uitsluitend na aanmelding via info@synthese.nl of via 0475-745138.


Cursus Psychische problemen in de familie

Dit najaar start MET ggz met de cursus Psychische problemen in de familie. Locatie: MET ggz, Minister Beversstraat 3 in Roermond. De kosten bedragen € 25,00. Vooraf is er met iedere belangstellende een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelding: MET ggz: 0475-387 474 of secretariaten@metggz.nl. Zie ook: www.metggz.nl De cursus is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de zorg voor een persoon met chronische psychische problemen. Er zijn 6 bijeenkomsten.


Politiek Café Neeritter van Samen Verder

Wil je op een andere manier met raadsleden en wethouders van Samen Verder in gesprek? Heb je vragen over wat er in Leudal gebeurt of niet gebeurt of zijn er zaken die je aan de orde wil stellen? Kom dan op maandag 10 oktober om 20.00 uur naar het Politiek Café van Samen Verder in Café- zaal Scheepers-Hansen, Bosstraat 10, Neeritter. Op de agenda staat onder andere: de toekomst van basisonderwijs, gemeenschapsaccommodatie, huisvesting, woningbouw, verkeersaangelegen- heden en vragenrondje wethouders.


Najaarsexpositie in gemeentehuis van Leudal

De eerstkomende tentoonstelling, georganiseerd door de Werkgroep Exposities van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal is de Najaarsexpositie 2016. Deze vindt plaats in het gemeentehuis van Leudal. De expositie wordt op zondag 30 oktober om 14.00 uur geopend door burgemeester Arno Verhoeven en is te bezichtigen tot en met zondag 13 november. Daarnaast worden door de stichting vele culturele activiteiten georganiseerd. Meer info op de site van de stichting: http://www.kunstencultuurleudal.nl


Inspiratiebijeenkomst: Ondernemen is topsport

Donderdag 29 september van 19.30 tot 23.00 uur organiseert het Economisch Actieprogramma Agri- business een inspiratiebijeenkomst. Locatie: Baexheimerhof, Kerkstraat 1A te Baexem. Entree: gratis. Inschrijven: www.keyport2020.nl/eaa Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV, deelt zijn ervaringen in de topsport en legt de verbanden met het ondernemerschap. Waarom is het bepalen van focus en het maken van keuzes noodzakelijk? Als ondernemer kies je zelf je toekomst. Persoonlijke ambities en capaciteiten, kansen in de markt en uitdagingen binnen het bedrijf spelen hierbij een cruciale rol. Soms is keuzes maken lastig, maar niet kiezen is geen optie. Het is de verwachting dat de Keyport 2020 regio in 2035 nog maar circa 600 agrarisch ondernemers telt ten opzichte van bijna 1600 op dit moment. De toegevoegde waarde per agrarisch productiebedrijf moet dus bijna verdrievoudigen wil men als regio deze positie behouden. Dit gegeven vraagt om keuzes.


Onthulling naam City Life Church in Maasbracht

Op zondag 2 oktober zal burgemeester Stef Strous van Maasgouw de nieuwe naam aan de gevel onthullen van City Life Church Midden-Limburg in Maasbracht. Wat vroeger een discotheek was, is nu een kerk. Het gebouw ligt aan de boulevard in Maasbracht en mensen van alle leeftijden komen hier naar toe. Op 2 oktober sluit deze bloeiende gemeenschap zich aan bij City Life Church. Momenteel zijn er zeven City Life Church kerken in Nederland. De grootste is in Den Haag. Allemaal zijn het eigentijdse kerken met hedendaagse muziek en een actuele boodschap. Met de inzet van veel vrijwilligers en giften, heeft de kerk in Maasbracht haar gebouw recentelijk gerenoveerd. De dag begint met een dienst om 10.30 uur. Burgemeester Stef Strous zal daar een korte toespraak geven. Ook zijn de leiders van de City Life Church kerken erbij. Rond 12.00 uur onthult burgemeester Strous samen met pastor Erald van de Ridder uit Den Haag de nieuwe naam. Aansluitend volgt een feest met eten, springkussens voor de kinderen en een boottocht. De Havenstraat zal zijn afgesloten voor het verkeer.