Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Reddingsbrigade Aoreven succesvol op NK Geplaatst op: 27-3-2017 21:37

Twee van de acht succesvolle teams Heythuysen Op 25 en 26 maart werd in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams georganiseerd. Reddingsbrigade Aoreven uit Heythuysen was met acht teams heel goed vertegenwoordigd. Op zaterdag 25 maart gingen de Aspiranten D en Aspiranten C de strijd aan met teams uit heel Nederland. Na een middag zwemmen, mocht het gemengd team D zich Nederlands Kampioen noemen. Bij de categorie C werd het meisjesteam 2de. Op zondag 26 maart was het de beurt aan de junioren, senioren en masters. Hierbij werden de teams junioren dames en heren Nederlands Kampioen. Op het onderdeel Line-Throw werden Marjolein Peulen en Annie van Grimbergen Nederlands Kampioen. De overige teams behaalden mooie plaatsen in het eindklassement.


Plofkraak geldautomaat in Ell Geplaatst op: 27-3-2017 21:04

Het Eller gemeenschapshuis Foto: Omroep 3MLEll In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 03.15 uur in Ell de geldautomaat in de Brede Maatschappelijke Voorziening opgeblazen. Bij de plofkraak is schade ontstaan aan de gevel van het gemeenschapshuis. Getuigen hebben twee personen zien wegrijden. Het is niet bekend of er iets buitgemaakt is. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt mensen die meer weten zich te melden. Omroep 3ML maakte een journaal-item: http://www.3ml.nl/gemist.php?id=5658


Donatie Gilde-BT en nieuwe website Geplaatst op: 25-3-2017 21:27

Aanbieding van de cheque Regionieuws Stichting leergeld Leudal/Maasgouw begint steeds bekender te worden. Heel veel kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar kunnen een beroep op de stichting doen om een bijdrage te krijgen voor het kunnen deelnemen aan sport-, cultuur- en scholing. Stichting leergeld Leudal Maasgouw ontvangt een groot deel van haar budget via de gemeenten Leudal en Maasgouw. Daarnaast zijn er regelmatig donaties van bedrijven en ondernemers in de regio. Onlangs ontving het bestuur van Leergeld Leudal/Maasgouw uit handen van Charles Simons van Gilde-BT (opleidingen – software – outsourcing) een cheque van € 1000,- . Met dit bedrag komen er meer mogelijkheden vrij om kinderen en gezinnen die moeten rondkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm 'op maat' iets aan te kunnen bieden om even uit de dagelijkse sleur te komen. Om directer contact te krijgen met de inwoners van Leudal en Maasgouw is de website opgezet: http://www.leergeldleudalmaasgouw.nl .


Gedenkteken ramp MH17 komt uit Maasbracht Geplaatst op: 24-3-2017 21:04

Een gedeelte van het MH17-monument Foto : Raymond van OlphenMaasbracht Het gedenkteken voor alle 298 slachtoffers in het Nationaal Monument MH17 bij Schiphol is een Limburgs product. Antonius in Maasbracht vormt op dit moment in een enorme pers de gebogen achterwand van de sculptuur. Het gedenkteken staat in een speciaal herinneringsbos en wordt op 17 juli in gebruik genomen in het bijzijn van koning Willem-Alexander. Het basismateriaal - een staalplaat van 16 bij 4 meter - is begin maart uit Duitsland over de Maas in Maasbracht afgeleverd. De tien ton zware wand gaat in april op transport over de weg naar Vijfhuizen. Antonius Maasbracht bestaat dit jaar 80 jaar en maakt grote stalen vormen en constructies voor onder meer de petrochemische industrie, de offshore, de voedingsmiddelenindustrie, maar ook voor kunstwerken. Er werken 55 mensen. In Limburg is hun werk bekend van de sterren bij het provinciehuis en de vele proces-, en drukvaten op het terrein van DSM. Het gedenkteken voor de MH17 ramp is een bijzondere opdracht, vertelt Rob Derix van Antonius. Als alles gereed is, staat de bezoeker van het Nationaal Monument voor een oog, met de enorme wand als ooglid. In het oog zit een hoogglans gepolijste lens met de namen van alle slachtoffers, die het licht weerkaatst op de wand. De wand staat voor het verdriet en heeft een roestbruin oppervlak van weerbestendig koolstofstaal dat niet verder doorroest. Ronald A. Westerhuis is de ontwerper van het gedenkteken.


Robin Engels uit Heythuysen in finale Miss Grand Netherlands Geplaatst op: 23-3-2017 22:35

De boodschap 'Stop the war and violence' van Miss Grand Netherlands spreekt haar aan. Heythuysen Robin Engels uit Heythuysen staat zondag in de finale van Miss Grand Netherlands. "Ik vind het een hele eer dat ik momenteel in de finale sta van Miss Grand Netherlands", vertelt ze. "Het is spannend, omdat het niet alleen om het uiterlijke plaatje gaat, maar juist ook om het innerlijk. Dat maakt het juist zo mooi. Het is hierin heel belangrijk hoe je je weet te presenteren." De 21-jarige Engels doet al sinds haar twaalfde modellenwerk. "Mijn ultieme droom is om Miss Grand Netherlands te winnen en Nederland te mogen vertegenwoordigen in Vietnam, en daarbij proberen de wereld te verbeteren."


Inwoners Buggenum ongerust over asbest Geplaatst op: 23-3-2017 21:58

Buggenum Foto: Jan GeenenLeudal Er bestaat bij inwoners in Buggenum ongerustheid over asbestrisico’s. Aanleiding vormt de vervallen staat waarin bedrijfsgebouwen van de voormalige Kleiwarenfabriek zich bevinden die mede veroorzaakt is door een brand op het terrein. Raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open wil van het college van B en W van Leudal weten of er recent onderzoek heeft plaatsgevonden naar asbestrisico’s en of daaruit is gebleken dat er geen sprake is van enig risico. Wagemans vervolgt: "Mocht er wel sprake zijn van enig risico dan roep ik u op de eigenaar formeel te verplichten op de meest korte termijn zodanige maatregelen te treffen dat risico’s worden weggenomen en dat bij het treffen van maatregelen de regels in acht worden genomen die gelden met betrekking tot asbest."


Leudal doet aangifte vernieling Vredesmonument Geplaatst op: 23-3-2017 21:32

Het Vredesmonument met de drie lege plekken Foto: Omroep 3MLLeudal Eerder deze week werd door oplettende voorbijgangers gemeld dat drie van de vijf bronzen gedenkplaten van het Vredesmonument aan de Stationsstraat in Heythuysen zijn ontvreemd. De gemeente Leudal betreurt deze vernieling zeer en zal aangifte doen van de vernieling van het monument en ontvreemding van de bronzen plaquettes. Burgemeester Arno Verhoeven: "Het Vredesmonument is een markante plek in de kern Heythuysen. Het is dé plek waar we tijdens Dodenherdenking met z’n allen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit onze gemeenschap." Burgemeester Verhoeven laat verder weten dat de gemeente Leudal tijdelijke voorzieningen treft die ervoor zorgen dat het monument er tijdens de Dodenherdenking op 4 mei er netjes bij ligt. “Vanzelfsprekend zullen we ervoor zorgen dat het monument daarna volledig in ere wordt hersteld”, aldus de burgemeester. Momenteel onderzoekt de gemeente Leudal de mogelijkheid voor het gebruik van een andere materiaalsoort dan brons, om vernieling en ontvreemding in de toekomst zo mogelijk te voorkomen.


Vertrekkend Tweede Kamerlid Straus geridderd Geplaatst op: 23-3-2017 21:19

De geridderde Tweede Kamerleden Foto: ANPRegionieuws Woensdag 22 maart is voormalig Limburgs Tweede Kamerlid Karin Straus, woordvoerder onderwijs voor de VVD, geridderd in de Orde van Oranje- Nassau vanwege haar bijzondere verdiensten voor de samenleving. Om zich een goed beeld te kunnen vormen van wat er in de regio speelde bij scholen, bedrijven en instellingen legde Straus jaarlijks tientallen werkbezoeken in Limburg af. Zij besloot afgelopen jaar om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Vandaag zwaaide ze, samen met 71 andere collega’s, af als Tweede Kamerlid. In totaal was zij 6,5 jaar Kamerlid.


Boomfeestdag in Haelen Geplaatst op: 22-3-2017 22:18

Leerlingen met boom geďnterviewd door  Omroep 3MLLeudal In het kader van de Nationale Boomfeestdag plantten 90 leerlingen van de basisscholen De Mussenberg uit Horn en De Leerlingst uit Haelen dinsdagmiddag 21 maart een bosplantsoen aan. Dit vond plaats op de tennisaccommodatie aan de Windmolenbosweg te Haelen. Wethouder Richard Verheul van de gemeente Leudal was hierbij aanwezig. Het is een initiatief van het IKL en het landelijke thema dit jaar is: bomen verbinden.


Bakkerij ’t Mikpuntj wint Groeibriljant Geplaatst op: 22-3-2017 21:26

V.l.n.r.: Jeroen Kessels en Jacqueline Kusters &  Ilse Janssen  en Pien Derikx  van SalonShopLeudal Woensdag 15 maart vond de Jonge Bedrijven Dag plaats bij BusinessCentrum Leudal in Roggel. Naast een bezoek aan enkele succesvolle ondernemers in de gemeente Leudal, stond de dag in het teken van de Groeibriljant. De ondernemers van JobConcept, Leudal Energie, Bakkerij ‘t Mikpuntj, SalonShop en GJ Heftruck- Service vertelden tijdens hun pitch vol passie over hun bedrijf. Na een spannende strijd, werden Jeroen Kessels en Jacqueline Kusters van Bakkerij ‘t Mikpuntj door de jury uitgeroepen tot de Groeibriljant 2017. Ilse Janssen (29) en Pien Derikx (29), de dames van de SalonShop in Neer, gingen er met de publieksprijs vandoor. Met hun prijs zijn Bakkerij ’t Mikpuntj en de SalonShop ook genomineerd voor de Publieksprijs van de Ondernemersprijs Leudal die op woensdag 29 maart in de Bombardon in Heythuysen wordt uitgereikt. Met drie andere gevestigde ondernemers mogen ze zich aan een groot publiek presenteren.


Scheidende brandweermannen onderscheiden Geplaatst op: 22-3-2017 21:09

Burgemeester Arno Verhoeven en de  gedecoreerden met hun echtgenotenRoggel Bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer post Roggel werd op vrijdag 17 maart aan Dré Peeters en aan Theo Peeters uit Roggel een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal in de Roggelse brandweerkazerne.


Technische storing in raadsvergadering Leudal Geplaatst op: 22-3-2017 19:08

Opening van de raadsvergadering door burgemeester Arno VerhoevenRegionieuws In de raadsvergadering van de gemeente Leudal op dinsdag 21 maart waren zowel op de tv als op internet door een technische storing, het beeld en geluid niet synchroon en waren er beeldonderbrekingen. Wij bieden hiervoor onze verontschuldigen aan. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Deze zijn we aan het onderzoeken. Het is wel mogelijk de raads- vergadering terug te kijken via de link: https://channel.royalcast.com/leudal/#!/upcoming Het afscheid van Rens Raemakers via: http://www.3ml.nl/gemist.php?id=5646


Vrijwilligers schonen oevers van Maas op Geplaatst op: 21-3-2017 21:08

Vrijwilligers aan het werk aan de Maasover Regionieuws In maart en april ligt er, na een hoogwater- periode, veel zwerfafval langs de oevers van de Maas. In het kader van het project ‘Schone Maas’ worden dit jaar ongeveer 155 gebieden langs de Maas schoongemaakt door ruim 2286 vrijwilligers. De eerste groepen gingen op zaterdag 18 maart al aan de slag, maar er wordt tot aan mei in alle Limburgse gemeenten opgeruimd. Gebeurt dit niet, dan belandt het afval door de wind of het regenwater in de Maas. Uiteindelijk stroomt het afval naar zee en de oceanen. Meer info: http://www.schonemaas.nl/limburg  


Zilveren KBO-speld voor Toos Bloemers-Moonen Geplaatst op: 21-3-2017 20:03

Toos Bloemers ontvangt de zilveren KBO-speld Roggel De vorige week dinsdag werd mevrouw Toos Bloemers-Moonen, bestuurslid van KBO Afdeling Roggel, verrast met een zilveren KBO-speld en oorkonde. Plaatsvervangend-voorzitter KBO Limburg de heer J. Broens reikte haar de speld uit vanwege haar bijzondere verdiensten voor de samenleving. Mevrouw Bloemers is 16 jaar bestuurslid en contactpersoon van KBO Roggel en daarnaast bezoekt ze de zieke leden, thuis of in het ziekenhuis of hospice. Zij is de grote stille kracht van deze bezoekdienst. Bij bijzondere verjaardagen zorgt ze voor een attentie. Ook is ze een klankbord voor alleenstaande leden. Menig familielid mag op haar mantelzorg rekenen. Naast al dit werk is ze zeer betrokken bij de activiteiten van de KBO waaraan ze actief deelneemt.


Brandweer bevrijdt twee koeien uit mestkelder Geplaatst op: 21-3-2017 18:54

Het rundveebedrijf aan de Hollander in Heythuysen Foto: GoogleHeythuysen Maandagavond omstreeks 18.30 uur heeft de brandweer van Heythuysen samen met de eigenaar twee koeien uit een gierkelder bevrijd. Bij een rundveebedrijf aan de Hollander in Heythuysen was een koe door een rooster van de stal gezakt. Daardoor kwam ze terecht in een mestkelder waar ongeveer 1,5 meter mest in stond. De boer heeft eerst zelf geprobeerd om het dier te bevrijden.Toen dit niet lukte, heeft hij de brandweer gewaarschuwd, die tijdens het redden van de koe, nog een tweede koe in de mestkelder ontdekte, die ook werd bevrijd.


Bronzen plaquettes gestolen bij Vredesmonument Geplaatst op: 21-3-2017 17:02

Vredesmonument tijdens de Dodenherdenking Foto: Ben DoensenHeythuysen Maandagmiddag hebben voorbijgangers ontdekt dat drie van de vijf bronzen gedenkplaten bij het Vredesmonument aan de Stationsstraat in Heythuysen, zijn ontvreemd. Op de plaquettes staan de namen van de 46 slachtoffers van oorlogsgeweld uit de fusiegemeente Heythuysen, bestaande uit de kerkdorpen Baexem, Grathem, Heythuysen en Kelpen-Oler. Het monument is door Schutterij St. Nicolaas uit Heythuysen op 27 juni 1981 geschonken bij gelegenheid van haar eeuwfeest (1881-1981.


Opnieuw aandacht: parkeren Daalakkerstraat Geplaatst op: 19-3-2017 20:37

Verbodsbord Leudal B en W van Leudal heeft herhaaldelijk bekend gemaakt dat de parkeerplaats aan de Daalakker- straat in Horn bij het appartementencomplex een openbare parkeerplaats is. Deze kan daarom niet door bewoners van het complex eenzijdig worden opgeëist en gebruikt. Voor Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open is de maat vol, omdat het college om puur formele redenen weigert de bewoners van het appartementencomplex te verplichten het bord waarop staat dat het parkeerterrein enkel voor bewoners van het appartementencomplex is, te doen verwijderen. Wagemans verzoekt B en W met klem er een bord te plaatsen van openbaar parkeerterrein en borden die hiermee in strijd zijn te doen verwijderen. Her raadslid schrijft in zijn brief aan het college: "Het stoort mij mateloos dat oplossing van de meest eenvoudige problemen in onze gemeente uit de weg wordt gegaan en telkens weer stuit op een eng-juridische en ambtelijke benadering. Ik reken graag op spoedig en adequaat optreden. Deze gang van zaken kost tijd en geld en vergroot slechts de ergernis van burgers."


Gemeentesecretaris van Leudal op non-actief Geplaatst op: 17-3-2017 22:16

Het gemeentehuis van Leudal Leudal De gemeentesecretaris van de gemeente Leudal is vrijdag met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Dit meldt 1Limburg. Zij en haar man zullen nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis blijven. Beiden werden 15 maart aangehouden in verband met een onderzoek naar witwaspraktijken. Haar man zou als oud-ambtenaar geld van de gemeente Helmond hebben verduisterd en zij zou hebben meegewerkt aan het witwassen van dat geld door het uit te geven.


Westa in Wessem stapt over op ‘DrinkWater’ Geplaatst op: 17-3-2017 21:46

Drink water! Maasgouw Tafeltennisvereniging Westa vindt het belangrijk dat kinderen in de gemeente gezond opgroeien. Daarmee sluiten ze zich aan bij JOGG Maasgouw. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Westa stimuleert het drinken van water en wordt vanaf heden één van de JOGG- partners in de gemeente Maasgouw. Binnenkort krijgen alle jeugdleden van Westa een eigen JOGG DrinkWater bidon. Westa stimuleert het drinken van water tijdens trainingen en wedstrijden. Dit betekent niet dat het drinken van overige dranken wordt afgeschaft. Hierin heeft iedereen uiteraard een eigen keus. JOGG Maasgouw en Tafeltennisvereniging Westa willen samen werken aan een gezond Maasgouw. Naast het stimuleren van water drinken heeft Tafeltennisvereniging Westa ook ambities om stapsgewijs over te stappen naar een gezonde sportkantine.


Opening Onderwijsbehandelgroep Latasteschool Geplaatst op: 17-3-2017 21:29

Rechts Richard Verheul tijdens de opening Leudal Op 15 maart is door wethouder Richard Verheul van de gemeente Leudal de Onderwijsbehandel- groep in Horn officieel geopend. Onder toeziend oog van medewerkers, directies maatschappelijke organisaties, verwijzers en overige professionals werd de ruimte feestelijk geopend. Het logo van de Onderwijsbehandelgroep is door een leerling van de Latasteschool ontworpen. De leerlingen konden middels een prijsvraag hun ontwerp indienen. Sinds 1 oktober 2016 kan de Latasteschool in Horn in samenwerking met Zorgverlening PGZ ook behandelingen onder schooltijd in een speciale behandelgroep aanbieden aan leerlingen met grote ondersteuningsbehoeften. De behandelgroep bevindt zich in een aparte ruimte op het terrein van de Latasteschool. In de behandelgroep werken dagelijks twee behandelaars van Zorgverlening PGZ met ondersteuning van een orthopedagoog. De leerlingen krijgen onderwijs én behandeling waarbij gewerkt wordt vanuit de gedachte: één kind, één plan.


Koninklijke onderscheiding voor Theo Peeters Geplaatst op: 17-3-2017 21:09

Lid in de Orde van Oranje Nassau Roggel Bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer post Roggel werd vrijdag 17 maart aan Theo Peeters uit Roggel een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal in de Roggelse brandweerkazerne. De heer Peeters (58) is sinds 1985 lid van de vrijwillige brandweer post Roggel. Binnen de brandweerwereld heeft hij vele taken vervult van aspirant-brandwacht tot hoofdbrand- wacht. In 1989 is hij bevorderd tot hoofdbrandwacht. Naast zijn functie als hoofdbrandwacht is hij vanaf 2007 aangesteld als oefenleider voor het uitzetten en begeleiden van oefeningen binnen de post Roggel.


Koninklijke onderscheiding voor Dré Peeters Geplaatst op: 17-3-2017 21:03

Lid in de Orde van Oranje Nassau Roggel Op vrijdag 17 maart is aan Dré Peeters uit Roggel een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal tijdens de jaarlijkse postavond van de brandweer in de Roggelse brandweerkazerne. Tevens was het zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer post Roggel. De heer Peeters ((62) is sinds 1985 lid van de vrijwillige brandweer post Roggel. In 1989 is hij bevorderd tot hoofdbrandwacht. Daarnaast was hij chauffeur/pompbediende binnen de post Roggel. Vanaf 2008 heeft hij zich ingezet als oefenleider voor de wedstrijdploeg van de post. Buiten de actieve brandweerdienst is hij vanaf de oprichting lid van brandweervereniging ’t Vlemke (1994) en is hij vanaf 2004 tot heden secretaris van deze vereniging. Daarnaast was hij van 1978-1992 penningmeester van de EHBO-vereniging Roggel en van 1981-2016 penningmeester van de Handboogvereniging Buitenlust.


2448 Leudalse stemmen voor Rens Raemakers Geplaatst op: 17-3-2017 17:51

Rens Raemakers die zelf stemt in Neer. Leudal Het nieuwe Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) uit Neer heeft afgelopen woensdag in de gemeente Leudal 2448 stemmen van de 3770 stemmen voor D66 gekregen. "Dat is heel mooi", reageert de nu nog fractievoorzitter van D66 Leudal. De 25-jarige Raemakers kreeg uit heel Limburg 6094 stemmen. Daarmee heeft hij voor de partij D66 na lijsttrekker Alexander Pechtold de meeste stemmen in deze provincie gekregen. Raemakers neemt dinsdagavond afscheid van de gemeenteraad in Leudal. Donderdag gaat hij als jongste Tweede Kamerlid aan de slag in Den Haag.
-|-


Leo Schouten neemt plaats in Rens Raemakers Geplaatst op: 17-3-2017 11:04

Het nieuwe gemeenteraadslid Leo Schouten Leudal Rens Raemakers van de fractie D66 heeft na zijn verkiezing voor de Tweede Kamer, zijn zetel in de gemeenteraad van Leudal ter beschikking gesteld. Het bestuur ziet zijn vertrek als een verlies voor de afdeling en Leudal, maar is wel verheugd dat er wel een D66-lid uit Leudal in de Tweede Kamer bij is gekomen. De vacante zetel in de gemeenteraad zal worden ingenomen door de huidige voorzitter Leo Schouten uit Heythuysen. Hij zal samen met Kaj Beurskens en de leden van de steunfractie vorm geven aan de inbreng van D66 in de gemeenteraad van Leudal. Leo Schouten zal waarschijnlijk in de vergadering van 18 april worden beëdigd. Op 6 april zal de afdeling van D66 een nieuwe voorzitter kiezen Leo Schouten: “Natuurlijk kunnen wij de stijl en debatvaardigheden van Rens niet kopiëren, maar we zullen vorm blijven geven aan de uitgangs- punten van D66 in de Raad van Leudal: kritisch en constructief. Goede voorstellen zullen we steunen, minder goede voorstellen zullen we proberen te verbeteren. Misstanden zullen we aan de kaak stellen. De kiezers van Leudal kunnen op D66 blijven rekenen.“ Korte biografie van Leo Schouten: Leo Schouten is 59 jaar, gehuwd en vader van twee kinderen. Hij woont al bijna 30 jaar in Heythuysen. Hij is arts-epidemioloog en werkt als universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht. Hij is betrokken geweest bij de oprichting van D66-Leudal, en is vanaf het begin bestuurslid geweest. Sinds 2013 is hij de voorzitter van de afdeling. In die functie heeft hij intensief samengewerkt met de fractie in de gemeenteraad.
-|-


Rens Raemakers in de Tweede Kamer gekozen Geplaatst op: 16-3-2017 21:49

 Neer Rens Raemakers uit Neer is woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen gekozen als Tweede Kamer lid voor de partij D66. Hij stond op plaats 17. De partij veroverde totaal 19 zetels. D66 behaalde in Leudal 3770 stemmen; dit is 16,6% terwijl D66 in Maasgouw 1554 stemmen behaalde; dat is 10,4% van de uitgebrachte stemmen.De 25-jarige kandidaat uit Leudal werd de hele dag gevolgd door een cameraploeg van Omroep Max en Omroep 3ML. Op 21 maart zal hij afscheid nemen als raadslid van de fractie Ronduit Open in de gemeente Leudal.
-|-


Groeibriljant 2017 voor Bakkerij 't Mikpuntj Geplaatst op: 16-3-2017 21:27

Uitreiking van de Groeibriljant 2017, met links het jonge ondernemerspaarLeudal Op 15 maart zijn Jeroen Kessels en Jacqueline Kusters van Bakkerij 't Mikpuntj winnaar geworden van de Groeibriljant 2017. Dit is een prijs voor startende veelbelovende ondernemers. Lef en tegen de stroom in ondernemen, waren doorslaggevende factoren voor de vakjury. De prijs werd toegekend door een ervaren jury die bestond uit oud-winnaars van de ondernemersprijs Leudal en de Rabobank.  De prijs is voor de ondernemers van Bakkerij 't Mikpuntj uit Baexem en Heythuysen een blijk van waardering voor alle liefde en energie die ze elke dag weer in hun zaak en hun producten steken. De beide ondernemers zijn heel trots dat ze deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen.  Door het winnen van de Groeilbriljant 2017 zijn ze ook genomineerd voor de Rabo publieksprijs. Deze zal worden uitgereikt op woensdag 29 maart tijdens de Ondernemersprijs Leudal in De Bombardon in Heythuysen.


Reactie Ronduit Open n.a.v aanhouding secretaris Geplaatst op: 15-3-2017 22:06

Het gemeentehuis van Leudal Leudal Naar aanleiding van de aanhouding van de gemeentesecretaris van Leudal meldt Jordi Custers van de fractie Ronduit Open dat de gemeente- secretaris niet schuldig is tot ze veroordeeld is. Hij vervolgt: "Politieke consequenties op dit moment zijn daarom ook niet aan de orde. Dit alles is uiteraard wel zonde voor de reputatie van Leudal. De vraag is nu echter of iemand die verdachte is in zijn of haar functie van het openbaar ambt kan blijven." De fractie is van mening dat het op dit moment dan ook aan de burgemeester is, om te besluiten of de gemeentesecretaris voorlopig niet belast wordt met de leiding over de grote organisatie van de gemeente Leudal. Dit in het belang van Leudal, haar persoonlijk en de hieraan verbonden beeldvorming die er door deze zaak over Leudal ontstaat."


Gemeentesecretaris en echtgenoot aangehouden Geplaatst op: 15-3-2017 10:12

Het gemeentehuis van Leudal Foto: Omroep 3MLLeudal Woendagmorgen zijn een oud-ambtenaar van de gemeente Helmond en de gemeentesecretaris van de gemeente Leudal aangehouden, meldt 1Limburg. Ze zijn aangehouden in verband met een onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. De vorige week donderdag werd in hun woning in Echt en in kasteel Eyckholt in Roosteren onder andere beslag gelegd op de administratie en computers. Tevens werden toen goederen zoals auto's, fietsen, huishoudelijke apparatuur in beslag genomen voor nader onderzoek. Er wordt onder meer uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschaps- geld. Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal beperkte zich vanmiddag tot de volgende verklaring. "De gemeente is vanochtend door het Openbaar Ministerie geïnformeerd over de aanhouding van de gemeentesecretaris van Leudal.  Omwille van het strafrechtelijk onderzoek kan de gemeente op dit moment geen verdere mededelingen doen en verwijzen we u naar de persofficier van het Openbaar Ministerie in Den Bosch."


Tweede Kamerverkiezingen op Omroep 3ML Geplaatst op: 14-3-2017 10:01

 Regionieuws De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. En dit keer een kandidaat uit de gemeente Leudal: Rens Raemakers. De 25-jarige politicus uit Neer is nu fractievoorzitter van D66 Leudal. Omroep 3ML zal de hele dag opnames maken bij stembureaus in Leudal en Maasgouw. Op televisie kunt u woensdag om 13.00 uur zien hoe de eerste stemmen in Leudal werden uitgebracht. Ook zijn er tv-uitzendingen om 17.00 uur, 19.00 uur en om 21.00 uur een update hoe tot nu toe de dag in Leudal is verlopen. ’s Avonds legt Omroep 3ML de sfeer en spanning vast in café Sjaen in Neer waar vrienden, familie en bekenden van Rens Raemakers de ontwikkelin- gen volgen. Om 23.00 uur volgt weer een uitzending en de kans is aanwezig dat om 01.00 uur de uitslag van de verkiezingen bekend is en dus of Raemakers de Tweede Kamer in gaat. Behalve op televisie is Omroep 3ML ook te horen op radio met alle ins en outs rondom de Tweede Kamerverkiezingen in Maas- gouw en Leudal. Zet uw radio tussen 14.00 en 17.00 uur en na 20.00 uur en blijf zo op de hoogte hoe de vlag er in deze regio bijhangt. Elk uur op de hoogte worden gehouden? Volg dan de Facebookpagina Omroep 3ML en Twitter @3mlnl. Foto’s, filmpjes zullen daar de heel dag verschijnen. En onze verslaggever zal ’s avonds naast Rens in Den Haag staan als de uitslag bekend wordt, en dat is live te volgen op Facebook. Tweede Kamerverkiezingen dus op Omroep 3ML televisie, radio én social media.


Laatste loodjes campagne Rens Raemakers Geplaatst op: 13-3-2017 21:37

Gaat Rens naar Den Haag? Regionieuws Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor het Leudalse kandidaat- Kamerlid Rens Raemakers zijn het bijzonder spannende dagen. D66 staat in de peilingen nu tussen de 16 en 18 zetels. Rens Raemakers staat precies op plek 17. De uitslag komende woensdag zal dus extra spannend zijn. Haalt Rens het net wel of net niet? Ook als D66 net geen 17 zetels haalt, kan Rens gekozen worden als hij tenminste op persoonlijke titel voldoende voorkeurstemmen haalt. Omroep 3ML zal met een cameraploeg aanwezig zijn bij Café Sjaen in Neer om de uitslag met familie, vrienden en bekenden van Rens Raemakers mee te maken en vast te leggen. Maar 3ML zal ook naast Rens staan als hij te horen krijgt of hij de Tweede Kamer in gaat. Dit is live te zien/volgen via de Facebookpagina Omroep 3ML en later ook op televisie.
Expositie voorjaar 2017 in Zorgcentrum Sterrebosch

Begienemenkes van Tiny Keunen In Zorgcentrum Proteion Sterrebosch, Onder de Bomen 4 in Thorn, is tot en met zondag 30 april werk te zien van Tiny Keunen. De schilderijen zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis, bezoekers kunnen zich melden in Grand café bij de servicemedewerker.   Deze expositie omvat een verzameling schilderijen van Tiny Keunen met stillevens, landschappen en portretten. Tiny werd in 1935 in Venlo geboren. Ze tekende al vanaf de lagere school zoals Hummels en Bonnies. Zij volgde een 3-jarige opleiding op de Famous Artisschool in Osdorp-Amsterdam.


Buscollege over de Tweede Wereldoorlog

Tank in de Tweede Wereldoorlog Foto: archief Hugo LevelsOorlogsschrijver Hugo Levels verzorgt op zaterdag 13 mei een buscollege over de Tweede Wereld- oorlog in Midden-Limburg. In een busrit van 140 km langs 25 oorlogsplekken vertelt de historicus uit Neer de bijbehorende verhalen aan de hand van de thema’s: Inval, Bezetting, Collaboratie, Verzet, Luchtoorlog en Bevrijding. Het programma is als volgt. Het vertrek is om 09.30 uur vanaf het Leudalmuseum in Haelen. ’s Morgens bezoeken we locaties in Roggel, Neer, Heibloem, Meijel, Nederweert-Eind, Kelpen-Oler, Baexem en Heythuysen. In de middag bezoeken we na het diner Haelen, Heel, Panheel, Ittervoort, Roermond en De Weerd. In De Weerd gebruiken we een middagdrankje. Via Buggenum en Nunhem rijden we dan terug naar het Leudalmuseum, waar we rond 18.00 uur zullen arriveren. Bij het college is busvervoer, koffie/ thee met vlaai, diner en middagdrankje inbegrepen. De reissom bedraagt € 49,50 p.p. Opgeven via e-mail leonardomoonen@gmail.com, of 06-19675394. Er zijn slechts 29 plekken in de collegebus vrij. Vol=Vol.


Concert in St. Christoffel Kathedraal Roermond

Dinsdag 28 maart Op dinsdag 28 maart verzorgt het orkest van het Conservatorium Maastricht een concert in de St. Christoffel Kathedraal in Roermond. Aanvang: 19.00 uur. Het concert is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Dansen voor 55-plussers

Voor de allerlaatste keer is zondag 2 april van 14.00 tot 17.00 uur dansen voor 55-plussers in Zaal De Mert (naast de kerk) in Swalmen. Entree € 2,50. Een middag lekker dansen op een vertrouwd en nostalgisch repertoire zoals foxtrot, Engelse wals, tango, losse polka, line-dance en chachacha. Chris van Goch draait plaatjes met praatjes. Bedankt voor al die fijne middagen.


Inloopmiddag voor mensen met MS

Donderdag 30 maart De Multiple Sclerose Vereniging Nederland houdt bij de poli neurologie van het Laurentius Ziekenhuis Roermond op donderdag 30 maart een inloopmiddag voor mensen met MS en (in)direct betrokkenen. Tijd: van 14.00 tot 16.30 uur. Meer informatie: http://www.lzr.nl . Vrijwilligers van de MS-vereniging staan u graag te woord. U kunt tijdens de inloopmiddag terecht voor praktische informatie maar ook voor een kopje koffie met lotgenoten. Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom.


Kinderkleding-, speelgoed- en babyuitzetbeurs

Vrijdag 7 april wordt van 18.30 tot 20.30 uur in Gemeenschapscentrum De Zaal aan de Mariastraat in Stramproy weer een grote kinderkledingbeurs gehouden. Op deze beurs wordt niet alleen voorjaars- en zomerkinderkleding verkocht maar ook speelgoed en spullen van de babyuitzet. Er wordt kleding aangeboden van de maten 50/56 t/m maat 176. Alles is overzichtelijk gerangschikt op maat en soort. De entree is gratis. Voor meer informatie: kinderbeurs@gmail.com.


Baby- en kinderbeurs in Thorn

Brede maatschappelijke voorziening 'de wieken' De ouderraad van basisschool De Koningsspil in Thorn organiseert een baby- en kinderbeurs op zaterdag 8 april van 14.00 tot 17.00 uur. Dit gaat plaatsvinden in het nieuwe gebouw, de brede maatschappelijke voorziening 'de wieken', aan de Molenweg 8 in Thorn. Tijdens deze baby- en kinderbeurs zal er verkoop plaatsvinden van baby/kinderkleding, speelgoed, spelletjes, babyuitzet, autostoeltjes en dergelijke. Iedereen kan inschrijven en deelnemen. Het is de bedoeling dat je zelf je spullen gaat verkopen en de opbrengst is dan ook volledig voor jezelf. Het inschrijfgeld is € 10,- per tafel van 1,5 meter lang. Je kunt tot 0,5 meter voor de tafel uitstallen en zo zelf proberen al je spullen aan de man te brengen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor vragen kun je terecht bij Jeanine Janssen. Mail: janssenthorn@ziggo.nl of 06-51709065. De entree is uiteraard gratis en er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw. Volg op facebook: ouderraad basisschool de koningsspil


Culinair Concert in La Rochelle: Vive La France!

Op een Frans terras Harmonie Amicitia organiseert op zaterdag 8 april in La Rochelle in Roggel de tweede editie van Musica Amicitia Culinair: Vive La France! De oren en ogen zullen op deze avond verrast worden met Franse muziekwerken uit allerlei genres, van klassiek tot pop, met bijpassende filmbeelden. Sjaen Coenen en Lisanne van Geleuken zullen diverse Franse chansons ten gehore brengen. De smaakzintuigen worden geprikkeld door Franse gerechtjes. Ook deze keer worden ze verzorgd door Rick Ververs Catering. De zaal gaat op zaterdag 8 april open om 18.45 uur en het concert begint om 19.30 uur Kaarten à € 20,- zijn nog tot en met dinsdag 4 april verkrijgbaar bij Top1Toys Coenen in Roggel. Mis deze smaakvolle avond niet! Meer informatie: http://www.amicitiaroggel.nl


Cuypershuis biedt kansen aan 3d-print kunstenaars

Gezichtsjuweel 2014 Foto: Maartje van BerkelDe vaste presentatie van het Cuypershuis in Roermond is uitgebreid met het Cuyperslab. Bezoekers kunnen het Cuyperslab en het museum bezoeken op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.30 uur. In dit 3d-printlab wordt werk getoond van ontwerpers en architecten die werken met deze technologie. In de tentoonstelling zijn ontwerpers, kunstenaars en makers opgenomen die de grenzen van het 3d-printen aftasten. Zij doen dit door bijzonder materiaalonderzoek, ingrepen in het produceren of met een conceptuele benadering van het productieproces. Daarnaast zijn er makers die 3d-print op een ambachtelijke manier gebruiken: als gereedschap in het ontwerpproces of als middel om hun eigen oplages uit te voeren. In die zin past 3d-printen in de lange traditie die het Cuypershuis heeft als voormalige werkplaats voor ambachtslieden.


Genomineerden Ondernemersprijs Leudal bekend

De genomineerden: Roy Verheijen en Wim  Luyten, Peter Walraven en Alex StormsDimass, Ralectro en Wijnkopers Alex Storms zijn de drie genomineerden voor de Ondernemersprijs Leudal 2017. Op woensdag 29 maart staan zij samen met twee genomineerden voor de Groeibriljant, een prijs voor startende ondernemers, op het podium van de Bombardon. Alle vijf maken zij kans op de Rabo Publieksprijs. Deze prijs wordt namelijk door de aanwezigen op hét business event in Leudal bepaald. De drie genomineerde bedrijven geven elk op hun eigen manier invulling aan The Next Level; het thema van Ondernemersprijs Leudal 2017.


Musical: Belle en het Beest in Heythuysen

Op woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 april vertoont de toneelgroep van Scholengemeenschap St. Ursula Horn aangevuld met een aantal docenten haar talenten in spel, muziek en dans in Cultureel Centrum De Bombardon in Heythuysen. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur en zijn ook toegankelijk voor mensen buiten school. De entree bedraagt € 7,50. Reserveren: 077-465 27 54 en 0475-582 121 of menfmaas@gmail.com . De betovering van ‘Belle en het Beest’ is een musical die nogal wat bekendheid geniet. Deze versie zit desondanks vol verrassingen. De toeschouwers kunnen genieten van de vele zangtalenten die St. Ursula herbergt. Aan de productie werken veel leerlingen en docenten mee, zowel op de voorgrond als op de achtergrond.


Concert in Kathedraal Roermond

Op zondag 2 april vertolkt het Christelijk Koor Synoidos uit Sittard de Paascantate ‘Who is this King?’ in de Sint Christoffelkathedraal te Roermond. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het tien liederen tellende werk is toegankelijk en veelzijdig. De cantate is een bijzondere gelegenheid om het passieverhaal op eigentijdse wijze te beleven. De uitvoering wordt afgewisseld met gesproken teksten.


Opening Brede Maatschappelijke Voorziening Ell

De BMV in Ell na de plofkraak op 27 maart Foto: Omroep 3MLZaterdag 8 april wordt om 11.00 uur de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Ell officieel geopend door Daan Prevoo, gedeputeerde van de Provincie Limburg en Stan Backus, wethouder van de gemeente Leudal. Het gebouw is gelegen aan het Scheijmansplein 18. De nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening is een multifunctioneel gebouw waar dagelijks activiteiten kunnen plaatsvinden. Deze voorziening voor jong en oud geeft toekomst aan de noodzakelijke ingrediënten van een levendige dorpsgemeenschap. Belangstellenden zijn welkom om deze dag samen met de gemeente Leudal en het bestuur van Stichting BMV Ell te vieren. Voor deze feestelijke bijeenkomst zijn sprekers uitgenodigd die de functies van een BMV en de visie van de gemeente ten aanzien van de exploitatie verder toelichten. Dit afgewisseld met muzikale intermezzo’s van lokale verenigingen.


Verhalenlunch: Samen lezen is leuker

Vrijdag 7 april Lunchen tussen de boeken op vrijdag 7 april om 12.00 uur in de KoffieBoekerij bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 en geniet tegelijk van boeiende verhalen. Het duurt tot ongeveer 13.30 uur. Jos van Gend, docent Nederlands, start een nieuwe leesgroep en geeft een voorproefje uit de moderne Nederlandse literatuur. Benieuwd of een leesgroep iets voor u is? Schuif aan en prik een vorkje mee. Aanmelden tot dinsdag 4 april op: http://www.bibliocenter.nl .