Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Geslaagde Triple B Music Day 30-3-2015 21:03

Musicerende jeugd Foto: 3ML.Ittervoort Op zondag 29 maart werd er in Cultureel Centrum de Mortel in Ittervoort het evenement Triple B Music Day gehouden. De organisatie was in handen van jeugdorkesten van elf Midden- Limburgse fanfares en harmonieën. Het doel van deze dag was om jeugd te boeien, te binden en daarmee te behouden. 3ML was aanwezig en in het journaal is een impressie van deze geslaagde dag te zien.


Uitbehandeld maar niet 'uitgezorgd' 30-3-2015 19:43

Het oplaten van de 'wensballonnen' Regionieuws Je gaat naar de dokter met klachten met de verwachting dat deze je helpt weer beter te worden. Maar soms is dat niet meer mogelijk. Voor het Sint Jans Gasthuis Weert geldt dat uitbehandeld niet betekent dat je 'uitgezorgd' bent. Er zijn legio mogelijkheden om de kwaliteit van leven voor deze zogenaamde palliatieve patiënten te optimaliseren. Om deze zorg binnen SJG Weert verder te verbeteren, is onlangs een speciaal Palliatief Team (PAOT) opgericht. Om aandacht te vragen voor deze groep patiënten zijn op maandag 30 maart in bijzijn van patiënten, zorgprofessionals en andere betrokkenen ballonnen de lucht in gelaten. Aan de ballonnen hangen wensen voor mensen die niet meer beter zullen worden.


Team van Roel Coenen kampioen 30-3-2015 19:33

Het kampioensteam en hun trainer Regionieuws Het zesde damesteam van volleybal vereniging Ledûb uit Budel heeft in Herten de kampioenstitel behaald. De setstanden waren 14-25, 22-25, 5-25 en 14-25. De dames en hun trainer Roel Coenen uit Heythuysen werden door het bestuur in de bloemetjes gezet.


Nieuwe outfit voor 't Naers Peloton 29-3-2015 16:58

Enkele leden in het nieuwe tenue Foto: 3MLNeer Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum hebben de leden van tourclub 't Naers Peloton een geheel vernieuwde outfit gekregen. Dit gebeurt elke vijf jaar. Ze startten zondagmorgen 29 maart om 09.00 uur de feestelijkheden met een brunch in de nieuwe fietskleding op boerderij Ghoor in Neer. Omroep 3ML maakte een reportage en deze is te zien in het journaal.


Madame Trudo

Jubileumeditie Duchenne Heroes 27-3-2015 21:27

Leudal De 10e editie van het goede doelen evenement Duchenne Heroes heeft dit jaar een dagfinish in de gemeente Leudal. Op donderdag 17 september zal de 5e dag-etappe finishen op Recreatiepark De Leistert in Roggel. Alle deelnemers en vrijwilligers overnachten daar ook op de camping. Vrijdag 18 september zullen de fietsers vanaf het park weer op route gaan en de Maas met het veerpont in Neer óf Kessel oversteken richting Arcen. Het nieuwe eindpunt van etappe 5 is te danken aan initiatieven van Team Leudal 4 Cyrill. Duchenne Heroes is een zware avontuurlijke mountainbiketocht van 7 dagen door 4 landen waarbij de mountainbikers dagelijks 70 of 100 km fietsen over onverharde wegen en bospaden, over stenen en door beekjes.


Gestolen AED's weer terug 27-3-2015 21:08

Leudal In het weekend van 7 en 8 maart zijn er twee AED's van de gemeente gestolen, in Horn en in Buggenum. Hetzelfde type AED werd enkele dagen later op marktplaats aangeboden. Een medewerker van de gemeente heeft dit ontdekt en gemeld bij de politie. De politie heeft hierop direct actie ondernomen en twee verdachten in beeld gekregen. Deze verdachten hebben bekend de AED gestolen te hebben en geprobeerd te verkopen. Het Openbaar ministerie handelt het strafrechtelijk onderzoek verder af. Inmiddels is één AED terug, de ander wordt nog terugbezorgd. Buggenum heeft ondertussen de beschikking gehad over een tijdelijke AED.


Boek: Buggenummers 2014 in beeld 26-3-2015 20:52

De kaft van het boek Buggenum Het boek: Buggenummers 2014 in beeld is klaar. Inschrijvers kunnen het boek ophalen op zondag 29 maart tussen 14.00 en 17.00 uur in Gemeenschapshuis De Roffert te Buggenum. Overige belangstellenden kunnen het boek dan kopen. De eerste exemplaren worden om 14.30 uur uitgereikt aan de hoofdsponsoren. Daarna volgt een overzicht van de werkzaamheden van Stichting Buggenum door de Eeuwen heen.


Rabobank en TTV Westa samen sterker 26-3-2015 19:29

Guul Smeets (l) en Paul van Leur Wessem Onlangs tekenden Paul van de Leur, voorzitter van tafeltennisvereniging (TTV) Westa in Wessem en Guul Smeets, directievoorzitter van Rabobank Peel, Maas en Leudal, een nieuw sponsorcontract. Deze overeenkomst verbindt de Rabobank en TTV Westa voor drie jaar aan elkaar. Paul van Leur: "Mede door dit sponsorschap kunnen we een steviger fundament leggen onder onze jeugdopleiding."


Nadine Alofs in waterschapsbestuur 26-3-2015 17:20

Nadine Alofs beëdigd als bestuurder Roggel Donderdag 26 maart zijn alle nieuwe leden van het algemeen bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei geïnstalleerd en beëdigd. De 22-jarige rechtenstudente Nadine Alofs uit Roggel is de jongste bestuurder van Waterschap Peel en Maasvallei en zelfs bijna het jongste bestuurslid van alle Nederlandse waterschappen. Nadine vertegenwoordigt de partij Waterbelang Land van Weert en Leudal.


Huupkens is beste ijssalon van Nederland 25-3-2015 21:53

Frank Ceelen: Vakman van het Jaar Heythuysen Op de internationale Dag van het Ambachtelijk IJs op dinsdag 24 maart is Huupkens IJs uitgeroepen tot de Beste IJssalon van Nederland 2015. Huupkens IJs heeft vestigingen in Weert en Heythuysen. Huupkens IJs haalde de hoogste totaalscore voor het allerlekkerste ijs, de mooiste ijscreatie, de beste service en hygiëne. Frank Ceelen van de vestiging in Heythuysen veroverde tevens de titel Vakman van het Jaar.


Onderscheiding voor Anja van den Beuken 25-3-2015 21:41

Anja van den Beuken-Roeven Neeritter Gouverneur Theo Bovens overhandigde op 25 maart tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten in de huidige samenstelling, aan het scheidende Statenlid Anja van den Beuken-Roeven uit Neeritter de versierselen die horen bij haar Koninklijke Onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Zij is sinds 2003 lid van de Provinciale Staten en is lid van het CDA.


Prijzen Nationale Postcode Loterij in Heel 24-3-2015 21:42

 Heel Een deelnemer uit Heel heeft in de Nationale Postcode Loterij met haar lot, postcode 6097DJ, maar liefst € 100.000,- gewonnen. Alle overige loten die meespelen met postcode 6097DJ verdelen ook nog eens € 100.000,-. Hoe meer loten u heeft, hoe groter uw aandeel in de prijs.


Waterschapverkiezingen 24-3-2015 21:30

 Leudal Het stembureau van Waterschap Peel en Maasvallei heeft op maandag 23 maart de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. Alle gekozen kandidaten hebben inmiddels de benoeming aanvaard. Het is een groot succes geworden voor de gemeente Leudal. Twee kandidaten mogen zitting nemen in het nieuwe bestuur. Nadine Alofs uit Roggel kreeg 2284 stemmen en Thieu Bongers uit Kelpen-Oler behaalde 3429 stemmen.


Belastingdruk in Limburg stijgt 24-3-2015 21:20

Gemeenten met laagste OZB-tarief Regionieuws De lastendruk 2015 van de Limburgse gemeenten stijgt. Huurders zien hun lasten met gemiddeld 2,35% toenemen en eigenaar/gebruikers met 2,15%. Dit blijkt uit het Belastingoverzicht 2015 van de Provincie Limburg over de ontwikkeling 2014-2015. Dit komt door de ontwikkeling van de onroerende- zaakbelasting (OZB), de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. Ook voor bedrijven is de belastingdruk van gemeenten hoger. Het hoogste tarief OZB vinden we weer in Venlo (0,2035%). Het tarief in Venlo is ruim het dubbele van het laagste tarief dat in de gemeente Peel en Maas wordt gehanteerd met 0,1013%. Hierna volgen als tweede Maasgouw met 0,1095% en is Leudal derde met 0,1134%. Beesel is vierde en Weert staat op de vijfde plaats. Het belastingoverzicht 2015 in de Limburgse gemeenten is te vinden op de website: http://www.limburg.nl


Nieuwe rondvaartboot voor museum 23-3-2015 22:19

Maasbracht Een investeringssubsidie van de provincie Limburg heeft het Maas Binnenvaartmuseum in staat gesteld om opdracht te geven aan Scheepswerf en Handelsmaatschappij Peter Tinnemans voor het laten bouwen van een groene (elektrische) rondvaartboot. Deze milieuvriendelijke rondvaartboot zal een haven- en sluizenpassage in Maasbracht gaan verzorgen. De is lengte van 13.50 meter en de breedte is 3.50 meter. De boot wordt elektrisch aangedreven en biedt aan 54 passagiers zitplaats. De oplevering zal in juni 2015 zijn. Het Maas Binnenvaartmuseum heeft verder een verzoek ingediend bij Rijkswaterstaat over het laten projecteren van de handelingen en scheepvaartbewegingen en het schutten vanuit de Maasbrachter bedieningscentrale op een groot scherm in de Maaslandzaal.


Wilma van Dommelen gekozen in PS 23-3-2015 21:43

Wilma van Dommelen van D66 Horn Uit de definitieve uitslag van de Statenverkiezingen blijkt dat Wilma van Dommelen uit Horn gekozen is tot lid van Provinciale Staten in Limburg. Van Dommelen, die op nummer 4 van de lijst van D66 stond, wist maar liefst 4.802 stemmen te behalen. Met die score is van Dommelen in haar ééntje goed voor meer dan een halve zetel. Ook is zij daarmee de derde best scorende vrouw in Limburg. In Leudal haalde van Dommelen 651 stemmen.


Klussen geklaard bij zorgcentra 23-3-2015 21:38

De brandweer van Heythuysen reinigt tuinmeubels bij St. CharlesRegionieuws Op 21 en 22 maart hebben vrijwilligers enthousiast de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. In heel Nederland werden 7579 klussen geklaard. Ook bij de Stichting Land van Horne. De tuinen bij de (woon)zorgcentra St. Charles in Heythuysen en Bruggerhof in Hunsel zijn opgeknapt. De cliënten in Zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen genoten van een leuke ontspanningsmiddag. De leerlingen van de opleiding verzorgende IG hebben bovendien rolstoelen en rollators gepoetst. Ook bij de andere (woon)zorgcentra van Land van Horne in de gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Someren zijn er eveneens NLdoet- klussen geklaard.


Prima prestatie Mike Simons 24-3-2015 19:00

Deelnemers Limburgse Kampioenschappen Roggel Op zondag 22 maart heeft Mike Simons van Schutterij drumband St. Petrus Roggel de eerste prijs behaald bij de Limburgse Kampioenschappen te Heel. Hij speelde in de 4e divisie het werk Snare Study, behaalde 86 punten en mag door dit resultaat op zaterdag 27 juni meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Mike van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! Kijk regelmatig op http://www.schutterijstpetrusroggel.nl voor het laatste nieuws, foto’s, uitslagen, enz .


Gemeente Leudal doet mee met NLdoet 23-3-2015 21:21

Wethouder Van den Beuken in het AZC Leudal Op 20 en 21 werden ook in Leudal de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze dag stond in het teken van elkaar helpen: bij bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen of een zorginstelling in Leudal. Bij het asielzoekerscentrum in Baexem hielp wethouder Van den Beuken met het voorzien van de vrouwenruimte van een likje verf. In de pauze werden de vrijwilligers verrast met heerlijke Somalische hapjes, gemaakt door mensen uit het asielzoekerscentrum. Wethouder Verlinden is aan de slag gegaan bij Tennisclub TC De Koel bij het gereedmaken van de tennis- accommodatie voor het nieuwe seizoen.


Workshops op beurs 'Heel Bijzonder' 27-3-2015 08:00

Een van de mooie creaties  Stevensweert Op zaterdag 28 van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 29 maart van 11.00 tot 17.00 uur wordt in Heel weer de creatieve voorjaarsbeurs ‘Heel Bijzonder’ georganiseerd. Ook dit jaar opent CC Don Bosco haar deuren weer voor alles wat met creativiteit en het voorjaar te maken heeft. Er zullen verder drie workshops worden gegeven: cupcakes bakken, bloemschikken en mozaïek- of keramiek stukjes maken. Daarnaast zijn er natuurlijk weer de vele exposanten met hun creaties van beschilderde en versierde eieren. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de bijenwastekeningen van Dieuwertje Koopmans of de Russische iconeneieren van Tonja Prochorowa.


KERNgezond familieactiviteit een succes! 22-3-2015 16:29

Hoofdonderdeel was de theatershow ZoetLeudal Op zaterdag 7 maart heeft de eerste familieactiviteit van KERNgezond plaatsgevonden in recreatiepark de Leistert te Roggel. Maar liefs 200 KERNgezonde kinderen, broertjes, zusjes en ouders uit Roggel, Neer en Nederweert hebben een KERNgezonde middag beleefd in het teken van gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. De officiële aftrap werd verricht door gedeputeerde Peter van Dijk.


Nieuwe brouwmeester bij 'de Lindeboom' 22-3-2015 16:20

V.l.n.r. Jan Willem den Hartog, Theo   Sonnemans en Paul JoostenNeer Jan Willem den Hartog is de nieuwe brouwmeester van Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. Hij is de opvolger van Lindebooms vertrouwde brouwmeester en bier-icoon Theo Sonnemans. De Hertog is in 2000 afgestudeerd op de TU in München en gedurende de afgelopen acht en een half jaar werkzaam geweest bij de Gulpener Bierbrouwerij als brouwmeester. Hij was verantwoordelijk voor de bierkwaliteit, de receptuur en de technische optimalisatie van het brouw- en verpakkingsproces. Den Hertog treedt per 1 mei in dienst bij de Lindeboom Bierbrouwerij te Neer en zal op termijn de 'roerstok' van Theo Sonnemans overnemen.


Spreekrecht inwoners van Maasgouw 22-3-2015 16:08

Maasgouw De gemeenteraad vindt dat iedere inwoner van de gemeente Maasgouw iets moet kunnen zeggen over zaken die belangrijk voor hem of haar zijn en waarvan men vindt dat de politiek dit moet weten. Daarom kan iedere inwoner tijdens een raadscommissie- vergadering gebruik maken van het spreekrecht. Het betreft de commissies Leefbaarheid & Financiën en Bestuur & Omgeving. Inspreken tijdens de raadsvergadering is niet mogelijk.


Verenigingen praatten met elkaar 22-3-2015 16:04

Ohe en Laak Onlangs spraken ruim dertig verenigingsbestuurders uit Ohé en Laak met elkaar. Onderwerpen waren de toekomst van het verenigingsleven en de leefbaarheid in Ohé en Laak. Raadsleden Bas Busschops en Rob Cretskens namen het initiatief voor deze bijeenkomst. Wethouder Math Wilms hield een korte inleiding hierover. Daarna sprak men in groepjes over ambities, kansen en knelpunten binnen de besturen.


Keuze leverancier voor hulpmiddelen 22-3-2015 15:54

Regionieuws Onlangs ondertekenden de gemeenten Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren een raamovereenkomst Wmo Hulpmiddelen met Kersten Hulpmiddelenspecialist. Kersten is (her)verstrekker van hulpmiddelen zoals scootmobiels en rolstoelen. Daarnaast biedt Kersten, samen met onder andere Westrom, aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden om aan het werk te komen.


Extra toelage huishoudelijke hulp 22-3-2015 15:51

Leudal De gemeente Maasgouw ontvangt van het Rijk voor 2015 en 2016 een extra toelage om huishoudelijke hulp te financieren. De toelage is bedoeld om zo veel mogelijk werkgelegenheid in deze sector te behouden. De gemeente diende samen met de andere gemeenten in Midden-Limburg- Oost en betrokken zorgaanbieders een plan in om aanspraak te kunnen maken op de Huishoudelijke Hulp Toelage. Dit plan is goedgekeurd.


Koninklijke onderscheiding Hans Manders 20-3-2015 22:32

Thorn Ter gelegenheid van zijn afscheid van de vrijwillige brandweer post Thorn is Hans Manders (51) uit Thorn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is uitgereikt tijdens een bijeenkomst van de brandweer op vrijdag 20 maart door burgemeester Stef Strous van Maasgouw. Manders is van 1988 tot heden lid van de vrijwillige brandweer geweest. Gedurende 15 jaar was hij bestuurslid van PV De Stiftblussers.


D66 boekt landelijk grootste winst in Leudal 20-3-2015 21:32

Feest van D66 in het Gouvernement Regionieuws D66 heeft tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart in Leudal een historisch grote overwinning behaald. Maar liefst 1.844 inwoners van de gemeente stemden op D66, in percentages is dat 13,6%. Dit is een stijging van 9,2 procent ten opzichte van 2011 (4,4%), oftewel een verdriedubbeling. Uniek hieraan is dat Leudal daarmee ook de grootste D66-stijger van het hele land blijkt. Wilma van Dommelen kreeg in Leudal 651 voorkeursstemmen. Zij maakt een zeer goede kans bij de definitieve uitslag als Statenlid gekozen te worden. De fractievoorzitter van D66 Leudal, Rens Raemakers, was in Leudal goed voor 454 stemmen en commissielid Joost van Beek deed met 82 stemmen ook een duit in het zakje. In de gemeente Maasgouw werd ook een forse winst geboekt: van 3,6 naar 7,8 procent van de stemmen.


Inspirerende werkbijeenkomst woningmarkt 19-3-2015 21:42

Impressie van de werkbijeenkomst Leudal Donderdag 12 maart hebben gemeente Leudal en Rabobank Peel, Maas en Leudal een succesvolle werkbijeen- komst georganiseerd over het stimuleren van de woningmarkt in Leudal. Tijdens deze bijeenkomst is samen met alle betrokken partijen gekeken hoe de woningmarkt in Leudal een impuls kan krijgen. Een van de belangrijke uitkomsten was dat er gezamenlijk duidelijke keuzes gemaakt moeten worden over voorzieningen, wonen en bereikbaarheid. Afgesproken is dat er gekeken wordt op welke manier deze bijeenkomst een vervolg krijgt.


'Goede Zaken workshop' succes 19-3-2015 21:26

Goede zaken Workshop  Foto: Myrna WeltenLeudal SWAP (samenwerken aan partner- schap), elders ook wel bekend als Maatschappelijke Beursvloer, is een bewezen werkwijze van maatschap- pelijk betrokken ondernemen. Maandagavond 16 maart heeft SWAP de 'Goede Zaken workshop' gehouden voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties in het gemeentehuis van Leudal; deze was mogelijk dankzij de Rabobank Peel, Maas en Leudal. Het was een hele inspirerende en nuttige bijeenkomst. Volop kennismaken met elkaar en netwerken. Verenigingen die niet goed wisten wat ze moesten vragen en wat ze aan zouden kunnen bieden aan bijvoorbeeld bedrijven, waren aan het einde van de avond vol inspiratie. SWAP vindt plaats op vrijdag 24 april 2015 van 16.00 tot 19.00 uur in De Bombardon in Heythuysen.


Lagere celstraf voor Ruiter in hoger beroep 19-3-2015 19:54

Gijsbert Ruiter Leudal Het Gerechtshof in Den Bosch heeft donderdag 19 maart Gijsbert Ruiter uit Haelen in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf voor geweld tegen agenten en gemeentewerkers die bij zijn huis een illegaal hekwerk verwijderden. Het Gerechtshof legde achttien maanden celstraf op, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. De straf is lager dan geëist omdat er geen bewijs van poging tot moord is. Volgens het Hof was Ruiter tijdens zijn daad volledig toerekeningsvatbaar en moest hij weten dat het geweld ongeoorloofd was. Het Gerechtshof geeft verder aan dat de gemeente in deze kwestie op meerdere momenten ernstig tekort is geschoten.


Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 19-3-2015 17:13

Maasgouw Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 2015 in Maasgouw, tussen haakjes (2011) PVV 16,60% (21,70%); CDA 27,60% (26,20%); VVD 15,00% (19,00%); PVDA 6,50% (8,80%); SP 10,10% (8,90%); GROENLINKS 2,30% (4,00%); D66 7,80% (3,60%); 50PLUS 3,40% (4,10%); Partij voor de Dieren 2,90% (1,80%); Volkspartij Limburg 4,20% (0,00%); LOKAAL-LIMBURG 2,50% (0,00%); PVLD 0,40% (0,00%); Overige 0,00% (0,90%). Kiesgerechtigden: 19.412 Opkomst: 45,00%


Uitslag Provinciale Statenverkiezingen 19-3-2015 14:04

Leudal De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2015 in de gemeente Leudal. Hieronder volgen de percentages met tussen haakjes die van de verkiezingen in 2011. PVV: 14,2% (19,2%); CDA: 26,8% (24,1%); VVD: 15,5% (21,3%); PvdA: 4,3% (7,7%); SP: 10,6% (9,6%); GroenLinks: 2,6% (4,9%); D66: 13,6% (4,4%); 50PLUS: 3,3% (3,6%); Partij voor de Dieren: 2,1% (1,4%); Volkspartij Limburg: 3,3% (0); Lokaal-Limburg: 2,6% (0); PVLD: 0,4% (0); Overige: 0 (2,8%). Er waren in Leudal 28.504 kiesgerechtigden en de opkomst was 47,6%.


Maasgouw: controle nachtregister strenger 18-3-2015 19:33

Een van de vakantieparken in Maasgouw Foto: triPmediaMaasgouw De gemeente Maasgouw gaat actief controleren of verhuurders van vakantieverblijven een nachtregister bijhouden. Iedereen die een vakantieverblijf verhuurt, is verplicht een nachtregister bij te houden. Hierin worden gegevens van het identiteitsbewijs geregistreerd en de dag van aankomst en vertrek. De informatie uit een actueel nachtregister helpt de gemeente zicht te houden op de aanwezigen op een vakantiepark. Dit is belangrijk bij een calamiteit, om onrechtmatige bewoning aan te pakken en bij de aanpak van mogelijke criminaliteit. Alle parkmanagers van de parken in Maasgouw hebben een brief van de gemeente ontvangen met de mededeling om binnen vier weken een actueel nachtregister te overleggen. Het bijhouden van een nachtregister is verplicht voor iedereen die een verblijf verhuurt, dus zowel bedrijven als particulieren.


Ambulance voor kraamkliniek in Gambia 17-3-2015 19:40

Aankomst in Saaba Maasgouw In februari is Jack van Duijn van de stichting Wheels4Africa na 2 jaar hard werken per vliegtuig vertrokken naar Gambia om de ambulance aan de kraamkliniek in Saaba (Gambia) over te dragen. Na de overdracht werden de voetballen, geschonken door de voetbalclub uit Neer, die eveneens mee waren gegaan in de ambulance, uitgedeeld aan de jeugd die echt helemaal gek zijn van voetballen. Vele jaren zal deze ambulance vrouwen en baby's kunnen vervoeren van en naar de kliniek en als het nodig is doorbrengen naar het ziekenhuis in Barra. Jack Duyn meldt tot slot: "Een prachtig project is hiermee afgerond, met dank aan de vele mensen die gezorgd hebben dat het mogelijk werd."


Frans Weekers waarnemend burgemeester 17-3-2015 17:08

Regionieuws Gouverneur Theo Bovens heeft Frans Weekers met ingang van 1 april 2015 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen. Weekers was onder meer tot 2014 Staatssecretaris van Financiën. De voormalige burgemeester van de gemeente Heerlen, de heer P. Depla, is door Zijne Majesteit de Koning met ingang van 16 maart 2015 benoemd tot burgemeester van Breda.


Gemeente grijpt in bij Milieu Service Zuid 17-3-2015 16:52

Maasgouw De gemeente Maasgouw heeft zaterdag 14 maart een deel van het opgeslagen afval bij Milieu Service Zuid (MSZ) laten afvoeren. De gemeente nam dit besluit omdat in een deel van het opgeslagen huishoudelijk afval op het terrein van MSZ broei was geconstateerd. Vanwege de ligging van het bedrijf op een bedrijventerrein aan de rand van een woonwijk en nabij de snelweg A2, vond de gemeente het risico onverantwoord hoog. De situatie op het terrein van MSZ wordt nu intensief gemonitord en indien noodzakelijk wordt opnieuw ingegrepen. Ook legde de gemeente 14 maart een last onder dwangsom op aan MSZ. Het bedrijf mag geen afval meer accepteren, indien de vergunde hoeveelheid van dat soort afval op het terrein reeds bereikt is. Neemt MSZ toch dergelijk afval in dan wordt per constatering een dwangsom van € 25.000 geïnd (maximum € 100.000).


Collecte Oranje Fonds in Maasgouw 16-3-2015 21:42

 © Oranje Fonds – Jeannette Schols.  Maasgouw Voor het eerst organiseert het Oranje Fonds een collecte. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen en helpt hen zo extra geld te werven. In Maasgouw zijn ook nog collectegebieden vrij. De collecte is in de week van Koningsdag en organisaties kunnen zich er nog tot 31 maart voor inschrijven. Van het bedrag dat zij ophalen, krijgen ze zelf de helft. Aanmelden kan via http://www.oranjefonds.nl/collecte.


Collecte Oranje Fonds in Leudal 16-3-2015 21:38

Leudal Voor het eerst organiseert het Oranje Fonds een collecte. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen en helpt hen zo extra geld te werven. In Leudal zijn nog collectegebieden vrij. De collecte is in de week van Koningsdag en organisaties kunnen zich er nog tot 31 maart voor inschrijven. Van het bedrag dat zij ophalen, krijgen ze zelf de helft. Aanmelden kan via http://www.oranjefonds.nl/collecte.


Verkiezingen Provinciale Staten 16-3-2015 19:38

Regionieuws Op woensdag 18 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Zes op de tien Limburgers is van plan hun stem uit te brengen. Een kwart weet het nog niet en 15% geeft aan niet naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder 4.000 respondenten. Zorg en veiligheid zijn belangrijke thema’s bij deze verkiezingen. 40% geeft aan dat standpunten over zorg en welzijn hun stemgedrag beïnvloedt.


Fastned snellaadstation aan de A2 14-3-2015 21:56

Ell Fastned dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s langs de snelweg, opende donderdag 12 maart het vierde station aan de A2 in Limburg. Het gaat om station Ellerbrug bij Ell. Met de komst van het snellaadstation wordt een verbinding gelegd tussen Eindhoven en Sittard en wordt snelladen op deze route mogelijk gemaakt. Snelladen kan binnen twintig minuten.


Mening Provinciale Staten stations Leudal 14-3-2015 21:37

Impressie Station Haelen Leudal In februari heeft de Actiegroep Stations Leudal een brief gestuurd naar alle leden van de Provinciale Staten. Gedeputeerde van der Broeck gaf n.l. onlangs aan dat een mogelijke realisatie van de stations in Leudal nu in handen ligt van Provinciale Staten en de bereidheid om een financiële bijdrage te leveren. CDA, VVD, PvdA, 50+, Universele Senioren Partij/Lokaal Limburg, Groen Links en D66 hebben aangegeven voorstander te zijn. Cor Bosman van PvdL vindt het in dit stadium te prematuur om zich uit te laten over een mogelijke bijdrage. De meeste partijen geven aan dat de realisatie van de treinstations de bereikbaarheid ten goede komt en dat het de economische kansen voor Leudal vergroot.


AED ontvreemd in Buggenum en Horn 14-3-2015 21:26

AED in een klein kastje tegen de muur Leudal In het weekend van 7 en 8 maart zijn twee AED’s ontvreemd (automatische externe defibrillatoren). Het betreft de AED aan de Heerweg 10 in Buggenum (Hendrikx tweewielers) en aan de Rijksweg 20a in Horn (Supermarkt Vermeulen). De AED’s zaten in een kastje dat aan de muur is bevestigd. De gemeente heeft bij de politie aangifte van verdwijning gedaan. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844.


Kinjer OLS 2015 gestart 14-3-2015 21:18

Regionieuws Maandag 9 maart is het Kinjer-OLS 2015 in Maasniel officieel gestart met de informatieavond in café-zaal De Ster. Het evenement, dat deel uitmaakt van het OLS-programma, vindt plaats op donderdag 25 juni. Alle scholen en hun begeleidende schutterijen kregen uitleg over het programma en aansluitend vond de loting plaats voor de optochtvolgorde. 26 Scholen strijden om het Ummeke, de trofee voor de winnaar. Tjeu Scheepers gaf een toelichting op het beschikbare lespakket van de Sjöttesjoël, een digitale school voor jonge schutters, ouders en leerkrachten. Aansluitend werd de loting verricht en kregen alle deelnemende scholen hun optochtnummer. De optocht wordt geopend door de winnaar van vorig jaar, basisschool ’t Kempke uit St.Odiliënberg. Voor de volgorde zie: http://www.ols2015.nl


'Roggels Nieuws' van start 13-3-2015 22:00

Roggel Onlangs is het nieuwsmedium ‘Roggels Nieuws’ in de lucht gekomen. Het medium is gelanceerd door de initiatiefnemers van ‘Neers Nieuws’, een drukbezocht medium met de laatste nieuwtjes uit Neer. ‘Roggels Nieuws’ is nu nog alleen op Facebook en Twitter te vinden, maar zal binnenkort ook als webpagina en mobiele app gelanceerd worden.


Leudal start met proefproject voor catering 11-3-2015 21:46

Het catering team Leudal Gemeente Leudal, Westrom-Risse Facilitair en de Met talent hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe catering in het gemeentehuis van Leudal. Begin februari is gestart met een proefproject. Zowel voor de gemeente als voor Met talent (voorheen De Loods) en Westrom- Risse Facilitair is dit een bijzondere kans. De twee partijen werken namelijk met mensen die vanwege een beperking moeilijk aan werk komen.


Halve finale LK turnen in Horn 10-3-2015 20:53

Winnaars halve finale LK Turnen Horn Onlangs heeft Turnclub Horn de halve finale van de Limburgse Kampioenschappen georganiseerd in sporthal Hornerhof. Er hebben in totaal meer dan 400 turnsters uit heel Limburg meegedaan. Van Turnclub Horn hebben zich geplaatst voor de finale op 28-29 maart te Panningen: Amber Kierkels, Esmee Smeets en Starla Eedel-bloedt, Ambra Ciaramella, Luca Korsten, Noa Sentjens en Kyra Linssen.


Aanpak criminaliteit in het buitengebied 8-3-2015 19:27

Regionieuws Criminelen dumpen er regelmatig hun drugsafval en stelen o.a. diesel en koper in het buitengebied. Wat we daar tegen kunnen doen is, melden. De gemeenten Nederweert en Leudal, de politie, de LLTB en Meld Misdaad Anoniem (M.) starten een campagne om de aanpak van criminaliteit in het buitengebied te versterken. Op maandag 9 maart vindt in het gemeentehuis van Nederweert een persconferentie plaats over het project. De gemeente Nederweert en Leudal trekken de komende twee jaar intensief met elkaar op om de meldingsbereidheid in het buitengebied te vergroten. Tijdens de persconferentie in het gemeentehuis van Nederweert geven burgemeester Henk Evers van Nederweert, tevens voorzitter van het Robuust Basisteam Weert-Leudal-Nederweert, en burgemeester Arno Verhoeven van Leudal een toelichting op het project.


Ontwikkeling haven Biobased Zevenellen 5-3-2015 22:03

Leudal Op 4 maart hebben tien Limburgse havengemeenten, Rijkswaterstaat Zuid Nederland, Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) de Samenwerkingsovereenkomst Blueports Limburg 2015-2017 met bijbehorende Uitvoeringsagenda Blueports Limburg ondertekend. Namens de gemeente Leudal ondertekende wethouder Vogels deze samenwerkingsovereenkomst. Binnen het grondgebied van de gemeente Leudal ligt als onderdeel van bedrijventerrein Zevenellen in Haelen een haven. Deze is eigendom van en in beheer bij OML. De gemeente heeft geen directe verantwoordelijkheid. Gelet echter op de positie en rol van de gemeente als aandeelhouder van OML, wordt gezamenlijk opgetrokken door gemeente en OML, mede i.v.m. de herontwikkeling van Zevenellen tot een biobased bedrijventerrein.


Groen licht voor opknappen atletiekbaan 5-3-2015 21:41

Lawaaioptocht: aandacht vragen voor de gesloten atletiekbaanHeythuysen Aannemer Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft groen licht gekregen van gemeente Leudal om te beginnen met het opknappen van de atletiekbaan van Atletiek Leudal In de planning is duidelijk gekozen voor kwaliteit boven snelheid. Op 15 april worden de voorbereidingen getroffen zoals het aanvoeren van het benodigde materiaal. Op maandag 20 april beginnen de werkzaamheden. De toplaag wordt weggehaald, de onderlaag wordt hersteld en er komen gaten om het water weg te laten lopen. Op woensdag 29 april wordt zoab (zeer open asfalt beton) aangebracht. Het ‘uitdampen’ hiervan duurt circa 2 weken. Vervolgens wordt er een nieuwe toplaag aangebracht. Na het aanbrengen van de belijning wordt de baan gekeurd. Medio juni hoopt men de goedgekeurde en veilige atletiekbaan te kunnen gebruiken.


Limburgse havens versterken positie 5-3-2015 21:22

Ondertekening van de overeenkomst Foto: 3MLRegionieuws Woensdag 4 maart ondertekenden de tien Limburgse havengemeenten, waaronder Leudal en Maasgouw, de Provincie Limburg en Rijkswaterstaat Zuid Nederland in Panheel een samenwerkingsovereenkomst Blue Ports Limburg. De havengemeenten slaan de handen ineen en ze gaan meer samenwerken bij onderhoud en administratie. De ondertekening vond plaats na afloop van het jaarlijkse havenoverleg.


Verkiezingen Provinciale Staten 4-3-2015 20:55

 Regionieuws D66-Leudal heeft voor een nieuwe en unieke campagnevorm gekozen om stemmen te krijgen. In opdracht van D66-Leudal is een levensgroot groen potlood gemaakt, dat de kiezers wil herinneren dat op 18 maart gestemd kan worden voor de Provinciale Staten en indirect ook voor de Eerste Kamer. Dit potlood zal tot 18 maart op verschillende plekken in de gemeentes Leudal en Maasgouw worden opgesteld. Naast het potlood, het stemvakje, is de foto van Wilma van Dommelen afgebeeld. Zij woont in Horn en staat nummer 4 op de lijst van D66. Zij maakt een goede kans om op 18 maart gekozen te worden als lid van de Provinciale Staten.


Minister Blok in Weert en Stramproy 3-3-2015 19:29

Regionieuws Leegstaande gebouwen moeten zoveel mogelijk hergebruikt worden. Daarom is minister van Wonen Stef Blok bijzonder trots op het project C’wartier, waarbij het voormalige gemeentehuis van Weert nu dient als kantoorruimte voor ondernemers. Stef Blok zal het C’wartier op donderdag 5 maart openen. Aansluitend aan dit bezoek gaat hij omstreeks 15.00 uur naar Stramproy. In de Brasserie 'ut opsjupperke' zal Blok spreken met vertegenwoordigers van de woningstichting St. Joseph, de dorpsraad en omwonenden over de renovatie van het kerkplein en de leefbaarheid in dorpen.


Limburg wil treinagenda voltooien 2-3-2015 21:23

Regionieuws De Provincie Limburg heeft een Europees subsidieverzoek ingediend voor onderzoeken naar betere grensoverschrijdende spoorverbindingen. Het gaat om de intercityverbindingen Düsseldorf-Venlo- Eindhoven en Keulen-Aken-Heerlen- Eindhoven en de treinverbindingen Brussel-Leuven-Luik-Maastricht en Antwerpen-Hamont-Weert. Hiermee wil gedeputeerde Patrick van der Broeck de Limburgse spooragenda voltooien.


Sterftecijfers SJG Weert binnen de norm 2-3-2015 21:15

Regionieuws SJG Weert heeft afgelopen maanden een groot aantal medische dossiers van 2013 opnieuw laten beoordelen. Reden voor het onderzoek was het niet kunnen berekenen van de HSMR (Hospital Standardised Mortality Ratio) over 2013 – de zogenaamde sterftecijfers – omdat de gegevens niet aan alle registratiecriteria voldeden. Inmiddels zijn de dossiers herbeoordeeld door een externe organisatie. De conclusie van het onderzoek is eenduidig: het sterftecijfer 2013 van SJG Weert wijkt niet significant af van het landelijk gemiddelde. Dit was voorgaande jaren ook niet het geval en lag in de lijn van de verwachting. Naast het onderzoek is vooral ingezet op verbetering van de dataregistratie.


Informatie woningbouw Bosserhofsveld 2-3-2015 20:00

Maasgouw Na lange tijd wordt er weer een woonwijk gebouwd in Maasbracht. Aan de zuidrand van deze kern ligt het plan Bosserhofsveld. De gemeenteraad van Maasgouw stelt naar verwachting op 19 maart het bestemmingsplan hiervoor vast. Om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden, is er op donderdag 5 maart een informatieavond om 19.00 uur in De Spil, Suikerdoossingel 55 in Maasbracht. In het plan Bosserhofsveld geeft gemeente Maasgouw 22 vrije kavels uit. Hierop mogen vrijstaande woningen naar eigen ontwerp gebouwd worden. Ontwikkelcombinatie Janssen De Jong Projectontwikkeling - Jongen Meulen gaat 26 projectwoningen bouwen. Hoe deze woningen eruit komen te zien, is afhankelijk van wat kopers willen. Op de informatieavond op 5 maart kan iedereen zijn wensen bekend maken.


Heitser Burenhulp: oog hebben voor elkaar 8-3-2015 11:00

Heitser Burenhulp Heythuysen Alle inwoners van Heythuysen ontvangen begin maart een informatiefolder van de Stichting Heitser Burenhulp. Op de eerste bladzijde van deze folder staat het logo van de stichting. Dit logo laat mensen in beweging zien. Zij bewegen samen want zij hebben ‘oog voor elkaar’. Heitser Burenhulp brengt mensen bij elkaar: iemand heeft hulp nodig en iemand wil iets doen voor een ander. vanuit de stichting Heitser Burenhulp worden diensten aangeboden in de meest brede zin van het woord, zonder in het gebied van de professionele hulpverlening te komen. Een eerste lijst met vrijwilligers is klaar. Hierop staan namen van inwoners die al hebben aangegeven mee te willen doen. Wij zijn op zoek naar u: heeft u tijdelijke hulp nodig of wilt u zich inzetten als vrijwilliger bel gerust : 06 39614478 of stuur een mail: info@heitserburenhulp.nl


D66 Limburg wil stations in Leudal 28-2-2015 15:22

Leon Vaessen van D66 Leudal D66 Limburg is voorstander van de komst van treinstations in Haelen en Baexem. Dit lieten de Democraten onlangs weten aan de werkgroep Stations Leudal. In de reactie geeft lijsttrekker Leon Vaessen aan dat D66 Limburg mede-indiener was van het voorstel ‘Limburgse Lijnen’, een in 2012 breed aangenomen voorstel dat onder meer voorziet in de realisatie van extra stations in de provincie Limburg. Realisatie van de stations in Haelen en Baexem zou goed zijn voor zowel het milieu als voor de bedrijvigheid in Leudal. D66 is er wel voorstander van het stoptreinvervoer tussen Roermond en Weert alsnog onder de Limburgse concessiehouder te brengen. Lijsttrekker Vaessen zegt hierover: "De partij pleit er dan ook voor dit punt nadrukkelijk mee te nemen in het overleg met Abellio en NS."


Standpunt partijen inzake stations Leudal 27-2-2015 21:42

Impressie van Station Baexem Leudal De Werkgroep stations Leudal heeft een herinnering gestuurd aan de politieke partijen omdat nog niet alle partijen hebben gereageerd op de vraag wat hun standpunt is ten aanzien van het (mede) financieren van een exploitatietekort voor de stoptrein Roermond Weert. Eind volgende week zal de werkgroep de standpunten van de politieke partijen bekend maken.


Samenwerking P&M Sport en 3ML Sport 26-2-2015 21:45

Regionieuws De sportprogramma’s van Omroep P&M Radio en Omroep 3ML Radio gaan samenwerken. Op zaterdag 28 februari, zaterdag 7 maart en zaterdag 14 maart wordt er door beide omroepen een gezamenlijk sportprogramma gemaakt. In PML- Sport zoals het programma gaat heten, zijn live-verslagen, interviews en reportages te horen. Al het sport- nieuws uit de gemeenten Peel en Maas, Leudal en Maasgouw komt aan bod. Omroep P&M en Omroep 3ML zijn blij met deze samenwerking. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het tot stand komen van dit radioprogramma. De intentie is om, wanneer deze samenwerking bevalt, vaker samen te gaan werken. Het programma PML Sport wordt op zaterdag 28 februari, 7 maart en 14 maart van 19.00 tot 22.00 uur uitgezonden op Omroep P&M en Omroep 3ML.
La Manouche bij Kasteel Aerwinkel

La Manouche Foto: J. PringiersOp donderdag 2 april stopt de zigeunerkaravaan van La Manouche bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt. La Manouche brengt dan bij de Stichting Cultureel Aerwinkel een programma doorspekt met hartverscheurende liederen uit de Roma en Sinti cultuur. Kaarten reserveren voor dit concert à € 15,00 per persoon is mogelijk via 06-21362822 (werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur) Meer info: http://www.cultureelaerwinkel.nl .


Presentatie Kroniek Horn 2014 en lezing

Jan Schuren Op woensdag 1 april organiseert Heemkunde- vereniging Horn om 20.00 uur de presentatie van de vijfde editie van de kroniek van Horn op basisschool De Mussenberg te Horn. In de kroniek zijn gebeurtenissen en evenementen opgenomen die in 2014 in Horn hebben plaatsgevonden. De teksten zijn aangevuld met veel foto’s. Tevens geeft Jan Schuren een voordracht over ‘Limburgs: waat ’n taal’. De uit Linne afkomstige liefhebber van de Limburgse taal is bekend van de wekelijkse column 'Druimentaere' in Dagblad De Limburger. De entree is gratis.


Leudalse kunstenaars en de Mijnen

Christa Briels Tijdens de Picturamadagen in het paasweekend van 4, 5 en 6 april vindt in Cultureel Centrum De Bombardon te Heythuysen ook een schilderijen- tentoonstelling plaats over de Limburgse Mijnen. Twintig Leudalse kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep van Atelier Leudal om werk te maken van de Limburgse Mijnen. Tijdens de expositiedagen zal Sjra Vullers, zelf oud-mijnwerker een presentatie verzorgen. Het publiek is de jury en bepaalt welke drie werken beloond zullen worden met een schildersprijs en eeuwige roem. Bovendien mogen deze winnende werken in april tentoongesteld worden in het gemeentehuis van Leudal. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag 6 april kan tot 16.00 uur gestemd worden. Om 17.00 uur zal bekend worden gemaakt wie de prijswinnaars zijn. Zie ook http://www.atelier-leudal.nl


Bs. Sint Martinus: Tussen Kunst en Kids

Op 25 februari is men op basisschool Sint Martinus in Beegden gestart met het thema: Tussen Kunst en Kids. Via een puzzeltocht werden de leerlingen vertrouwd gemaakt met de negen workshops die voorhanden zijn. Er hebben creatieve en kunstzinnige activiteiten plaatsgevonden zoals glasmozaïek, vilten, bewerken van zwerfafval, boetseren, schilderen en keramiek. Dit alles in samenwerking met de Open Inloop 55+. Op donderdag 9 april wordt het project afgesloten met een expositie. Daar zullen de werken van de leerlingen tentoongesteld worden. Enkele items die dan te bewonderen zijn, zijn een selfiewand, een stalen boom en een modeshow met door de leerlingen zelf ontworpen kleding op de catwalk. Die expositie zal worden geopend door gedeputeerde Ger Koopmans van de provincie Limburg.