Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Limburgs Landschap aan het werk in Het Sweeltje Geplaatst op: 25-8-2016 17:07

Het Sweeltje Foto: Henk Heijligers, Limburgs LandschapRegionieuws Stichting het Limburgs Landschap beheert een groot aantal natuurgebieden in Limburg. Een groot deel daarvan bestaat uit bos. Daarbij wordt regelmatig bosbeheer uitgevoerd, zeker bij de in de vorige eeuw aangelegde eenvormige dennenbossen. Door een groot aantal dennenbomen te kappen, krijgen loofbomen als eik en berk weer de ruimte en kunnen de monotone bossen worden omgevormd tot aantrekkelijke en gevarieerde gemengde bossen. In ruim 40 ha van Het Sweeltje bij Montfort wordt de komende weken een bosdunning uitgevoerd. Met ‘dunnen’, wordt bedoeld dat er op verschillende plekken bomen tussenuit gehaald worden zodat de overblijvers zich verder kunnen ontwikkelen. Meteen wordt van de nood een deugd gemaakt en wordt ook de bosrand aangepakt waardoor die voor onder andere voor zonliefhebbers als sprinkhanen en dagvlinders aantrekkelijker wordt.


Rolstoeltocht verplaatst naar 31 augustus Geplaatst op: 24-8-2016 13:55

Een eerdere rolstoeltocht Heythuysen De Kwekerij Meuter rolstoeltocht in Heythuysen die voor vanavond gepland stond gaat vanwege de hitte niet door. De tocht is uitgesteld naar volgende week woensdag 31 augustus. De opzet blijft hetzelfde. Ook dan is de start om 18.00 uur vanuit de Vlindertuin met een pauze bij de hoofdsponsor op het Geusert en met een afsluiting in het centrum op het oude gemeentehuisplein.


Nieuwe tobbedansbaan voor KVW Horn Geplaatst op: 23-8-2016 16:35

De pas geopende baan van KVW Horn Foto: www.haor.nlHorn KinderVakantieWerk (KVW) Horn is de trotse eigenaar van een nieuwe tobbedansbaan. De baan is maar liefst 18 meter lang, 6 meter breed en 6 meter hoog. Op maandag 22 augustus, de eerste dag van KVW 2016 in Horn, is de baan officieel geopend. Aan Henry Honné, oud voorzitter van de Rotary Club, de eer om het lint door te knippen waarmee de baan officieel geopend werd. Daarna is de baan in gebruik genomen door groep 8 van KVW Mede het Jan Linders Fonds (via het filiaal in Haelen), Rotary Club Leudal en de Rabobank Clubkascampagne is de aankoop mogelijk gemaakt. Alers Aanhangwagens uit Horn heeft bijgedragen aan een aanhanger voor het vervoer van de baan.


1e Baby geboren in nieuw Moeder & Kind Centrum Geplaatst op: 22-8-2016 17:25

Kleine Nora, de trotse ouders, arts en  verpleegkundigen team Moeder & Kind CentrumRegionieuws Vrijdagavond was kleine Nora de eerste baby die werd geboren in het nieuwe Moeder & Kind Centrum van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Moeder en kind zijn inmiddels weer thuis, maken het uitstekend en zijn erg tevreden over de zorg en de nieuwe accommodatie in het ziekenhuis. Het nieuwe moeder & kind centrum bevindt zich in een compleet gerenoveerd deel van het ziekenhuis. In dit centrum zijn de kinderafdeling, neonatologie, kraamafdeling en de verloskundige zorg geïntegreerd volgens de principes van de gezinsgerichte zorg. Zaterdag 1 oktober is er een open dag in het Moeder & Kind centrum van 10.30 tot 15.30 uur. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje nemen op de nieuwe afdeling. Ook zijn er diverse informatiestands in de ontvangsthal van het ziekenhuis met informatie over alles rondom zwangerschap, bevalling, borstvoeding geven en opgroeiende kinderen.


Overweldigend succesvol Draaksteken 2016 Geplaatst op: 22-8-2016 16:56

St. Joris en de draak. Foto: Stichting Draaksteken BeeselRegionieuws In totaal 15.000 toeschouwers genoten 12, 13, 14, 18, 19 en 20 augustus in Beesel van het Draaksteken 2016. Zes zeer succesvolle voorstellingen die grote indruk maakten bij het publiek. ‘Wat een spektakel!’, ‘Indrukwekkend van begin tot einde’, ‘Wat een topprestatie!’ waren enkele van de vele lovende reacties. Ook de grote historische optocht op zondag 21 augustus werd zeer goed bezocht: ruim 15.000 bezoekers keken naar deze ‘wandelende theatervoorstelling’ met zeventig historische groepen. Het volgende Draaksteken zal in 2023 plaatsvinden.


Aandacht voor de Reanimatie-estafette Limburg Geplaatst op: 19-8-2016 15:39

Reanimatie demonstratie op de jaarmarkt Foto: Petra SchuffelenLeudal Op vrijdag 30 september zijn de gratis workshops en demonstraties in het kader van de reanimatie- estafette Limburg in Leudal. De locatie is Scholengemeenschap St. Ursula, Tienderweg 101 in Heythuysen. Tijd: van 09.00 tot 19.00 uur. Petra Schuffelen en haar team zetten zich voor 100% in om de estafette te doen slagen zo bleek op de jaarmarkt in Heythuysen en Tirolenmarkt Roggel. "Reanimeren is belangrijk, trouwens het kan ook bij u of uw gezinsleden nodig zijn; samen kunnen we levens redden!"


Weer ooievaars in Horn Geplaatst op: 19-8-2016 15:16

Zes ooiervaars bekijken 'Horn van boven' Foto: www.haor.nlHorn Donderdagavond 18 augustus was het weer zover. Een hele zwerm ooievaars streek neer in Horn. Ze verbleven in een groot gebied tussen de N280, de Beegderweg en de Rijksweg. Het waren zeker veertig tot vijftig exemplaren die een hoog heenkomen zochten. Prachtig om te zien.


Laatste fase natuurherstel De Banen Geplaatst op: 16-8-2016 17:30

Vogelkijkhut langs het wandelpad Foto: Henk Heijligers, Limburgs LandschapRegionieuws Medio augustus is de laatste fase van het natuurherstel van het natuurgebied De Banen bij Nederweert-Eind gestart. Afgelopen jaar werd de oostrand van het ven aangepakt en de Rietbeek verlegd, nu is de westzijde aan de beurt. Het wilgenstruweel zal worden weggehaald en de voedselrijke veenlaag wordt afgevoerd. Daarvoor is het noodzakelijk dat het ven wordt leeggepompt. Het Sarsven en de Banen in een zeer waardevol vennencomplex bij Nederweert-Eind. Het gebied was al in de 19e eeuw bekend om zijn soorten- rijkdom. Door ontginningen tot de jaren negentig van de vorige eeuw is maar een klein deel overgebleven. Door verdroging en inlaat van voedselrijk water bleek de soortenrijkdom grotendeels verdwenen. Door aankopen en uitruil van gronden rondom het vennencomplex kon aan een nieuwe toekomst gewerkt worden. In overleg met de overheid, agrariërs en andere streekbewoners is afgelopen jaren een totaal regionaal herstelproject opgezet. Dat wordt fasegewijs uitgevoerd.


Tablet geschonken aan de kinderkamer SEH Geplaatst op: 11-8-2016 15:50

Richard Schepers (r) overhandigt de tablet. Kees Nuyens, Guy Raven, arts en Sandra v.d. Loo SEHRegionieuws Aan het begin van dit jaar verhuisde de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) naar de nieuwbouw van het Laurentius ziekenhuis in Roermond. De wens van de afdeling was om kinderen die geholpen worden op de SEH met behulp van een tablet wat afleiding en vermaak te bieden. De aanvraag hiervoor werd ingediend bij de stichting Vrienden van Laurentius. Richard Schepers uit Roermond hoorde van het verzoek en besloot een tablet ter beschikking te stellen. Onlangs overhandigde hij het aan Guy Raven, Spoedeisende Hulp arts en Sandra van der Loo, teamleidster SEH.


Theo Coumans nieuwe wethouder Nederweert Geplaatst op: 10-8-2016 22:45

De nieuwe wethouder legt de eed af Foto: Nederweert24Regionieuws In een extra raadsvergadering op dinsdag 9 augustus is Theo Coumans (VVD) benoemd als wethouder van de gemeente Nederweert. Hij volgt Hans Houtman op die op 28 juni als wethouder afscheid nam van de raad. Theo Coumans is 48 jaar oud en woont in Ospel. Hij is getrouwd en vader van twee dochters en een zoon. De heer Coumans is agrarisch ondernemer. In de periode van 2006 tot 2014 was hij raadslid voor de VVD in Nederweert. Na de beëdiging bedankte de kersverse wethouder iedereen voor het in hem gestelde vertrouwen.


Stationsweg tijdelijk weer open Geplaatst op: 9-8-2016 22:06

De Stationsweg Maasgouw Van 5 augustus tot 29 augustus is de Stationsweg in Brachterbeek open voor alle verkeer. Bij de Kerkstraat geldt dan een snelheidsbeperking van 30 km/u. De bussen van Veolia rijden wel via de omleiding over de N271 en de Heuvelweg. Vanaf dinsdag 30 augustus wordt de Stationsweg opnieuw afgesloten voor doorgaand verkeer. Dan zijn alle omleidingsroutes en beperkingen weer van kracht. Deze omleidingsroutes leiden doorgaand verkeer en verkeer naar de A2 weer over de N271 en het ‘Ei van St. Joost’. De Tramlaan, Heuvelweg en de Heerenweg zijn vanaf 30 augustus afgesloten.


Resultaten bevolkingsonderzoek borstkanker Geplaatst op: 9-8-2016 21:54

 Heel Van 13 april tot en met 26 mei heeft Bevolkingsonderzoek Zuid in Heel het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar uitgenodigd. Er zijn 2.003 vrouwen uit Heel uitgenodigd en er hebben 1.682 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek. Dit betekent een opkomstpercentage van 84%. Er zijn 82 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek, omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Pas na verder onderzoek in het ziekenhuis zal blijken of het gaat om een goedaardige of kwaadaardige afwijking.


Mobiele Vastelaoves Ambassade in Maasgouw Geplaatst op: 7-8-2016 22:33

Het carnavalesk gezelschap in Maasbracht Maasgouw De Mobiele Vastelaoves Ambassade van De 3-kes bezocht zaterdag 6 augustus de gemeente Maasgouw. Omstreeks 10.00 uur begon de Roadshow op de Markt in Maasbracht. Na het openingswoord door prins Hans I van de Hoonder werd de ‘Laeve de 3!-vlag’ door hem in de top gehesen. Naast de hoogheid waren ook voorzitter Huub Rovers, bestuurslid Jan Linssen en adjudant Ad van Dongen van de Maasbrachtse carnavalsvereniging present. Namens de Bond Carnavalsverenigingen Limburg was William Joosten van de partij. Alle aanwezigen mochten meedoen aan het ‘Limburgs Vastelaoves Dartspel’. Maar niemand verbrak het huidige record van 0,5 cm naast de 'roos' Blerick, de locatie van het BCL 2016, gegooid door Geert Pouwels uit Heythuysen. Er werd gesproken met voorbijgangers en winkelend publiek. Vanzelfsprekend werd het speciale Laeve de 3!-leed van W-Dreej ook ten gehore gebracht. Meer informatie en foto’s op: http://www.bcltreffen2016.nl


Resultaten bevolkingsonderzoek borstkanker Geplaatst op: 5-8-2016 22:07

Bevolkingsonderzoek Maasbracht Van 8 maart tot en met 11 mei 2016 heeft Bevolkingsonderzoek Zuid in Maasbracht het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar uitgenodigd. Er zijn 2.468 vrouwen uit Maasbracht uitgenodigd en er hebben 2.046 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek. Dit betekent een opkomstpercentage van 82,9%. Er zijn 46 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek, omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Dat is ruim 2%. Pas na verder onderzoek in het ziekenhuis zal blijken of het gaat om een goedaardige of kwaadaardige afwijking. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.bevolkingsonderzoekzuid.nl


Hit van KVW Beegden komt binnen op één! Geplaatst op: 3-8-2016 22:04

Impressie van de opname-sessie Beegden Het nieuwste nummer van het Beegdense Kindervakantiewerk: Ut vètste fieëst van ut jaor is, meteen doorgestoten tot de hoogste regionen van de hitparade. Elk jaar wordt op het KVW-thema een weeklied gemaakt. Dit jaar tekende het duo Tom & Luc voor de tekst die gezongen wordt op een melodie van een bekende Vlaamse meidengroep. De opnames vonden onlangs plaats in Studio Delissen-Dekkers waar alle KVW- bestuurders en hun kids achter de microfoon kropen. Het resultaat is te beluisteren op de KVW- website http://www.kvwbeegden.nl en Facebook.


Uitverkochte camping Solar Weekend Geplaatst op: 3-8-2016 21:19

Impressie van vorig jaar Regionieuws Weer of geen weer, de ruim achthonderd kunstenaars, bouwers en creatieven trekken zich er niets van aan. Vanaf donderdag 4 tot en met zondag 7 augustus verrijst er weer een tijdelijk dorp aan De Maasplassen in Roermond. De camping was onlangs al uitverkocht, net als de zaterdagkaarten. Wel zijn er nog enkele honderden weekend- en zondagkaarten voor het festival beschikbaar. De weergoden zijn Solar Weekend weer goed gezind met 25 graden en weinig kans op regen. Naar verwachting trekken er dit weekend zo’n dertigduizend bezoekers naar het festival.


Promotie Europees Schutterstreffen 2018 Geplaatst op: 30-7-2016 21:02

De schietboom met de 'bölkes' Regionieuws Zondag 24 juli stond Toverland in Sevenum in het teken van de Limburgse Cultuurdag. De gehele dag waren dansgroepen, fanfares, harmonieën, schutterijen en producenten van streek- en Limburgse producten in het pretpark aanwezig om de Limburgse Cultuur te promoten. Vijf Leudalse schutterijen St. Petrus Roggel, St. Aldegundis Buggenum, St. Severinus Grathem, St. Martinus Horn en St. Sebastianus Neer presenteerden zich als organisatoren van het Europese Schutterstreffen dat op 17, 18 en 19 augustus 2018 in de gemeente Leudal plaatsvindt. De bezoekers hebben de schutterswereld leren kennen door de demonstraties van exercities en muzikale optredens. Ze hebben zelf kunnen ervaren wat een schutter moet doen om de bölkes af te schieten op de speciaal daarvoor ingerichte schietstand. Naast de demonstraties heeft het publiek in de promotiestand informatie gekregen over het unieke evenement dat in 2018 plaatsvindt.


Reactie van Ronduit Open op rapport Rekenkamer Geplaatst op: 29-7-2016 21:53

De raadszaal van Leudal Leudal Onlangs verscheen het rapport van de Rekenkamer Leudal over het intern functioneren van de gemeente. Jordi Custers van de fractie Ronduit Open reageert hierop in een persbericht: "Commotie alom, maar voor Ronduit Open weinig nieuws. De afgelopen jaren heeft Ronduit Open hieraan herhaaldelijk aandacht besteed en dat werd ons niet in dank afgenomen. Ronduit Open herkent de kritische punten uit het rapport. Voorbeelden zijn ambtenaren die hun eigen eiland gecreëerd hebben en onvoldoende sturing vanuit college en management." "Verder slechte informatievoorziening en een kloof tussen raad, college en ambtenaren. Na bijna tien jaar Leudal en een hoop investeringen blijken dit soort essentiële zaken nog niet op orde. Dit alles is maar op een manier op te lossen, namelijk door het probleem daadwerkelijk aan te pakken en niet te blijven hangen in het verleden." Jordi Custers va Ronduit Open vervolgt: "Het probleem gaat niet alleen de ambtelijke organisatie van de gemeente aan maar ook de politiek van Leudal. De afgelopen maanden is er al flinke vooruitgang geboekt."


Renovatie RCG aan de Pollartstraat voltooid Geplaatst op: 29-7-2016 21:26

RCG de Pollart aan het Munsterplein Regionieuws Een dik jaar na de verhuizing naar hun tijdelijke huisvesting in Ursula en Binnenhof, keren 72 bewoners terug naar het totaal gerenoveerde RCG aan de Pollartstraat in Roermond. Dankzij de volledige renovatie voldoet het gebouw ‘De Pollart’ – onderdeel van Zorgcentrum Proteion RCG - weer helemaal aan de behoeften van de bewoners en is het klaar voor de zorg van de toekomst. Toen de eerste plannen voor de renovatie gemaakt werden, was de verwachting dat De Pollart van een intramurale zorginstelling een ‘wonen met zorg- complex’ zou worden. Helen Aarts, locatiemanager: “Door de ontwikkelingen in de zorg zien we echter dat mensen langer thuis blijven wonen. Als ze naar ons komen, is de zorgbehoefte vaak veel groter dan in het verleden. Vooralsnog wordt het gebouw daarom volledig ingezet voor intramurale zorg. De verwachting is dat dit op termijn wijzigt naar zelfstandig wonen met zorg, waarbij mensen zelf een appartement huren.”


Nieuwe directeur Toon Hermans Huis Roermond Geplaatst op: 27-7-2016 14:57

Ontmoeten... Regionieuws Het Toon Hermans Huis Roermond is op zoek naar een nieuwe directeur. De huidige directeur, Anita Janssen, heeft aangegeven haar carrière elders voort te willen zetten. De nieuwe directeur wordt het boegbeeld van het Toon Hermans Huis Roermond en zal leiding geven aan een vrijwilligersorganisatie van bijna 60 personen. Het Toon Hermans Huis Roermond is op zoek naar een bevlogen kandidaat die wederom vanuit oprechte betrokkenheid bereid is net dat stapje extra te zetten, dat nodig is om van het Toon Hermans Huis Roermond een groot succes te maken.


D66: raad en college met Rekenkamer in gesprek Geplaatst op: 27-7-2016 10:18

 Leudal De fractie van D66 Leudal heeft kennisgenomen van het rapport van de Rekenkamer over de opvolging van aanbevelingen in de periode 2008 t/m 2015. Volgens D66 is dit een analytisch sterk rapport, dat de vinger op de zere plek legt. Het college van B en W herkent zich evenwel niet in een groot deel van het rapport en wil met de Rekenkamer in gesprek hierover. Volgens D66 moet niet alleen het college, maar ook en vooral de gemeenteraad van Leudal nu met de Rekenkamer in gesprek gaan. D66 dient daartoe een voorstel in tijdens de extra raadsvergadering van 2 augustus. Dat het college in een eerste reactie aangeeft zich niet in een groot deel van het rapport te herkennen, is volgens D66 opmerkelijk, maar niet onmogelijk. Echter, D66 heeft moeite met het feit dat het college nu alleen met de Rekenkamer in gesprek gaat. Afdelingsvoorzitter Leo Schouten licht toe: "De Rekenkamer is een door de gemeenteraad ingesteld en benoemd orgaan. De raad van Leudal zou dus ook direct bij die gesprekken aan tafel moeten komen. En uiteraard bevat het rapport ook voor de gemeenteraad voldoende leerpunten."


Reactie B & W op rapport Rekenkamer Leudal Geplaatst op: 25-7-2016 17:32

De raadszaal van Leudal Leudal Het College van B & W van Leudal heeft gereageerd op het rapport dat de Rekenkamer afgelopen week aan de gemeenteraad van Leudal overhandigde en schrijft onder andere: "Het college kan zich na het lezen van het rapport niet aan de indruk onttrekken dat de conclusies en aanbevelingen meer een weergave zijn van een opvatting van de Rekenkamer, dan een objectivering op basis van onderzoek. Er staan diverse aannames in het rapport die het college niet kan herleiden tot feiten. Hierover gaat het college het gesprek aan met de Rekenkamer." Het college vervolgt: “Verhoudingen tussen gemeente en gemeenschap veranderen. De gemeente wordt steeds meer de stimulerende en faciliterende partner. Dat vraagt om een cultuuromslag, een andere manier van denken en doen. Een statisch onderzoeksrapport is hiervoor niet de drijfveer, de dynamiek in onze kernen wel.” De Rekenkamer is een onafhankelijk orgaan dat onderzoek doet naar gemeentelijk beleid. Op basis van de uitkomsten van een onderzoek geeft zij aanbevelingen en adviezen aan de gemeenteraad; die bepaalt wat zij met dit onderzoek doet.


Jachthaven en camperplaats gereed Geplaatst op: 22-7-2016 21:49

Hanssum in Neer. Foto: Har van Knippenberg Neer In het kader van het vernieuwen van het Havenfront Hanssum in Neer is de jachthaven opnieuw ingericht en is er een aanvang gemaakt met de dijkversterking. Na enige vertraging door de hoge stand van de Maas en de overvloedige regenval is onlangs de nieuwe jachthaven en de compleet nieuw aangelegde camperplaats gereedgekomen. Vanaf deze plek heeft men een weids uitzicht over de Maas en omgeving.


Uitreiking cerificaten aan bijstandsgerechtigden Geplaatst op: 21-7-2016 21:27

Roland Janssen, wethouder Richard Verheul,  de drie geslaagden en Jacques Stoop (Leudal)Leudal Op donderdag 21 juli reikte wethouder sociaal domein Richard Verheul van de gemeente Leudal het DAV1 en VCA certificaat uit aan de drie geslaagde kandidaten uit de gemeente Leudal. Het traject, opgezet door Janssen Jobs personeelsdiensten uit Horn en Peoples Choice Jobcoaching, omvatte de opleiding tot Deskundig Asbest Verwijderaar (DAV) en een veiligheids- training (VCA). In het kader van de Participatiewet hebben naast de gemeente Leudal ook de gemeenten Roermond, Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen deelgenomen aan dit traject Het doel van het project is een aantal bijstandsgerechtigden door middel van scholing op te leiden naar een kansrijk beroep. "Dankzij de vele inspanningen van Janssen Jobs onder leiding van directeur Roland Janssen en Peoples Choice mag dit traject als geslaagd bestempeld worden", aldus wethouder Verheul. Bijna 70 % van de geslaagden hebben inmiddels een baan in de asbestsanering.


Start hoogveenherstelprojecten Geplaatst op: 20-7-2016 21:03

Knuppelbrug in de Groote Peel. Foto: Marijke Vaes-Schroën, StaatsbosbeheerRegionieuws De uitvoering van de hoogveenherstelprojecten Life+ Groote Peel (Noord-Brabant en Limburg) en Life+ project Mariapeel (Limburg) is onlangs gestart. In deze provinciegrens-overschrijdende projecten werkt een groot aantal partijen samen, waaronder de provincies Noord-Brabant en Limburg, het waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer. Hoogveen komt nog maar op paar plekken in Nederland voor en de Peel is er daar een van. Om het unieke hoogveen te herstellen is het belangrijk om een stabiel waterpeil te krijgen in de natuurgebieden. Op vrijdag 22 juli is een feestelijke startbijeen- komst in Buitencentrum De Pelen in Ospel. De Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) en zijn Limburgse collega Patrick van der Broeck (Natuur) zijn hierbij aanwezig. Er vindt onder andere de ondertekening van de Bestuursovereenkomst en Samenwerkings- overeenkomst plaats. Ook zal het projectbord Life+ Groote Peel worden onthuld.


VVV Midden-Limburg breidt gidsenteam in Thorn uit Geplaatst op: 20-7-2016 13:57

Het gidsenteam Thorn Thorn Op maandag 18 juli zijn vier VVV-gidsen geïnstalleerd die de rondleidingen in Thorn gaan verzorgen. Zij ontvingen uit handen van wethouder Jessie Palmen van de gemeente Maasgouw een certificaat. Giel Polman, directeur van VVV Midden- Limburg, overhandigde de nieuwe gidsen de officiële VVV naambadge. De ceremonie vond plaats in het Cultuurhuis in Thorn. De nieuwe gidsen hebben gestudeerd op alle aspecten van de geschiedenis van Thorn voor hun nieuwe, vrijwillige functie. De cursisten zijn opgeleid door drs. Jac. Forschelen. Naast de theorie werd tijdens twee praktijklessen een rondleiding gemaakt in de Abdijkerk, het museum Land van Thorn en door het historische centrum van Thorn. De nieuwe gidsen gaan het bestaande gidsenteam van VVV Midden-Limburg in Thorn versterken en gaan zorg dragen voor de VVV-rondleidingen in Thorn. Met de komst van de nieuwe gidsen telt het gidsenteam van VVV Midden-Limburg 84 (stads) gidsen.


Geslaagd gouden jubileum TV Wimbledonck Geplaatst op: 19-7-2016 20:42

Een collage van de kunstwerkjes van de Junioren Roggel Tennisvereniging TV Wimbledonck in Roggel vierde haar 50-jarig bestaan met een feestweekend van 15 tot en met 17 juli. Het begon op vrijdag met een toernooi voor 60+ leden en de onthulling van de kunstwerkjes gemaakt door de eigen junioren onder leiding van Mariska Lahaije. Zaterdag was de Reünie met veel verrassende ontmoetingen en 's avonds was er een feestavond. Op zondag namen 20 koppels deel aan het Invitatietoernooi voor 18+ leden met introducé. Gedurende het geslaagde weekend werd intensief gebruik gemaakt van de 'snelheidsmeter'.


Nieuwe kinderafdeling in Laurentius Ziekenhuis Geplaatst op: 19-7-2016 19:14

Patiëntje Amira knipt het blauw roze lint door  en opent de nieuwe afdelingRegionieuws Dinsdag 19 juli was het een bijzondere dag voor de jongste patiënten in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Zij verhuisden naar de nieuwe kinderafdeling binnen het ziekenhuis en voor ieder patiëntje wachtte een cadeautje bij aankomst op de nieuwe kamer. De kinderafdeling gaat deel uitmaken van het Moeder & Kind Centrum. Hier wordt in een compleet gerenoveerd deel van het ziekenhuis alle zorg voor (aanstaande) moeders, baby’s en kinderen samengebracht. In tegenstelling tot de oude situatie zijn er op de nieuwe afdeling voornamelijk eenpersoonskamers voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Iedere kamer is voorzien van een eigen toilet en douche. Voor ouders en verzorgers is het mogelijk om dag en nacht bij hun kind te zijn. Het Moeder & Kind Centrum is compleet zodra ook de verloskundige zorg naar de nieuwe locatie gaat. Dit zal naar verwachting medio augustus gebeuren. Voor geïnteresseerden wordt op zaterdag 1 oktober een open dag gehouden.


Baekspringe en touwtrékke groot succes Geplaatst op: 18-7-2016 21:13

Jeudige toeschouwers aan rand van de beek. Foto: Fred WaegemansNeer Zondag 17 juli vond het Baekspringe en touwtrékke in en om de enige echte Naerse Baekspringlocatie, de Naerbaek bij Spuitjes plaats. Onder ideale weersomstandigheden heeft dit Neerse evenement plaatsgevonden. Vele toeschouwers waren aanwezig om te zien hoe de meeste deelnemers tijdens het springen in plaats van de overkant, het water kozen om te landen. Tijdens het touwtrekken werden, vooral bij de damesteams, alle 'middelen' gebruikt om ook maar van de andere ploeg te kunnen winnen.


Bezoek Mobiele Vastelaoves Ambassade succes Geplaatst op: 17-7-2016 21:22

Loco burgemeester Arno Walraven en de  delegatie van de drie vastelaovesverenigingenLeudal De Mobiele Vastelaoves Ambassade van De 3-kes bezocht zaterdag 16 juli de gemeente Leudal. Omstreeks 14.00 uur begon de Roadshow op de Dorpstraat in Heythuysen. Na het openingswoord door loco burgemeester Arno Walraven werd de ‘Laeve de 3!-vlag’ door hem in de top gehesen. Daarnaast waren er delegaties van de Plekploasters uit Baexem, De Kwakkert uit Heythuysen en de Sjansemaekers uit Roggel present. Alle aanwezigen mochten meedoen aan het ‘Limburgs Vastelaoves Dartspel’. Geert Pouwels van Vastelaovesvereniging de Kwakkert gooide zijn pijl op 0,5 cm van de roos (Blerick). Er is dus een nieuwe nummer 1. Verder werd er gesproken met voorbijgangers en winkelend publiek. Vanzelfsprekend werd het speciale Laeve de 3!-leed van W-Dreej ook ten gehore gebracht. Meer informatie op http://www.bcltreffen 2106.nl
Wandelen met het Service Gilde

Op vrijdag 26 augustus organiseert het Service Gilde een wandeling van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Er wordt gewandeld in het buitengebied van Swalmen/Asselt. De start is vanaf de grote parkeerplaats Markt 19, in het centrum van Swalmen. De auto kan men parkeren op het grote parkeerterrein. De wandeling is op eigen risico en gaat onder alle weersomstandigheden door. Meer informatie: Jan van de Venne 0475-581781 of Paul Hilgers 0650924957


Jubileumtourtocht en boottocht in Maasgouw

De Stichting Gehandicapten Platform Maasgouw (GPM) organiseert dit jaar voor het tiende jaar een twee tochten voor scootmobielen en elektrische rolstoelen door de gemeente Maasgouw. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum is de tourtocht op zaterdag 27 augustus om 13.30 uur een heel bijzondere. Het Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht stelt ter gelegenheid van het tienjarig jubileum haar rondvaartboot De Gouverneur van Limburg beschikbaar voor een sluizentocht over de Maasplassen. De rondvaart zal ongeveer anderhalf uur duren. Was u verleden keer niet in de gelegenheid of aarzelde u nog om mee te gaan? Nergens voor nodig! Neem deze drempel en vaar met ons mee. Let op: bij de aanmelding geldt: vol = vol. Startpunt is het Kerkplein in Maasbracht; vandaar gezamenlijk naar de opstapplaats van de rondvaartboot. Opgave is mogelijk bij: Erik Verhees, Linne 461724; Jos Boderie, Maasbracht 463284; Mia Stultiëns, Heel 572969; Jo Cuypers, Beegden 06-55703488 of Theo Cox, Thorn 562319.


Motortocht KVW Neer

Impressie uit 2015. Foto: Elke Sinds 2014 organiseert Kindervakantiewerk Neer een motortocht van ongeveer 30 km. Deze is bedoeld voor de kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar vindt de motortocht plaats op donderdag 25 augustus. Motorrijders verzamelen zich vanaf 17.30 uur op het parkeerterrein van voetbalclub RKSVN, gelegen aan de Maasweg te Neer. Het vertrek is om 18.30 uur. De tocht duurt ongeveer één uur. Op diverse plekken op de route zullen verkeersregelaars staan die ervoor zorgen dat de groep op een veilige manier de tocht kan afleggen.


VVV-wandeling in Melick

Al wandelend door Melick komt op zondag 28 augustus de eeuwenoude geschiedenis van dit dorp aan bod. Want dit op het oog zo rustige en vredige dorp kent een lange en veelbewogen historie. Het ontstaan van het dorp, het Romeinse Mederiacum, de woelige middeleeuwen, de Franse tijd, het rijke roomse leven, het komt allemaal aan bod tijdens deze wandeling. Er wordt gestart om 14.00 uur vanaf Markt in Melick. Deelname kost € 5,00 p.p.; kinderen gratis. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur.


Expositie Beelden en schilderijen

Werk van Valdés en De Winter De expositie van beelden van Palolo Valdés en schilderijen van Willebrord de Winter loopt van zaterdag 27 augustus tot en met 2 oktober bij Galerie Bont en Blauw, Vlasstraat 30 te Heythuysen. Info: http://www.galeriebontenblauw.nl Op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur kan men de werken bezichtigen. Vitaliteit en oerkracht: dát is de kern van de beelden van Palolo Valdés (Chili, 1956). De dynamische grilligheid van zijn werk wordt versterkt door zijn gebruik van materialen als beton, keramiek en steen in combinatie met brons en metaal. Willebrord de Winter legt de nadruk op schoonheid, bevalligheid en schildert veelal vrouwfiguren. Zijn kleurrijke schilderijen zijn vaak lyrisch, beweeglijk en licht erotisch. De combinatie met het werk van Valdés levert daarom een interessante spanning op.


Lezing over Angst en Kanker

De Stichting Omgaan met Angst organiseert op donderdag 15 september 2016 in samenwerking met het Toon Hermans Huis te Sittard een informatiebijeenkomst over Angst en Kanker. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. De lezing wordt gehouden in het Toon Hermans Huis, Paardestraat 31 in Sittard. Aanmelden is gewenst via info@omgaanmetangst.nl of 088-5069413 (dhr. Ahsmann).


Grote Kunstexpositie in Thorn met 16 kunstenaars

Een van de geëxposeerde werken van Mien VermeulenOp zaterdag 3 en zondag 4 september is een grote Kunstexpositie in de tuinen van de familie Tonnaer, Kessenicherweg 1 in Thorn. Deze wordt georganiseerd door de Kunstgroep Artenzione met zestien internationale kunstenaars waaronder Mien Vermeulen uit Roggel. Ze beide dagen is geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Tijdens de wandeling door de prachtige tuin treft men krachtige kunstobjecten aan van alle zestien deelnemende kunstenaars met diverse disciplines te weten beeldhouwen in steen en hout en brons. Verder diverse keramiekvariaties, sculpturen van cortenstaal en brons, juwelen, lederen handtassen en landelijke decoratie. Een bezoek aan de expositie in combinatie met een bezoek aan het Witte Stadje Thorn is aan te bevelen. Volg de bordjes 'Kunst in open tuin' voor veilig en gemakkelijk parkeren.


‘OETmertj’ in Beegden

Zaterdag 27 augustus Zaterdag 27 augustus van 19.00 tot 22.00 uur organiseert schutterij St. Sebastianus-gilde in Beegden de opening van het culturele seizoen 2016-2017. De entree is gratis. Plaats: Theaterkiosk gemeentepark Beegden. Officiële opening om 19.00 uur door burgemeester Strous van de gemeente Maasgouw. OETmertj is de Maasgouwse variant van de Amsterdamse UITmarkt. Presentatie Tom Delissen en uitsmijter van de avond is Alphornzauberer Toeter Thijs. Meer dan tien optredens met een gevarieerd aanbod van cultuur in diverse vormen. Jong en oud. In verenigingsverband, duo’s en individueel. Talent van eigen bodem maar ook uit andere woonplaatsen. Bij slecht weer gaat het programma door in 't Leuke.


Leudaltoernooi voor recreatieruiters

Toernooi voor recreatieruiters Zondag 4 september organiseert RSV Haelen het Leudaltoernooi voor recreatieruiters. De locatie is Ruitersportterrein De Vaart, Geylenbroekweg 1 (Industrieterrein Windmolenbos) in Haelen. Het toernooi is veel veelzijdiger dan de traditionele Concoursen Hippique met alleen dressuur en springen. Aanvangstijd dressuur is omstreeks 11.00 uur. Inschrijven kan tot 27 augustus 2016. Daarna worden alleen bijschrijvingen geaccepteerd. Afmeldingen en wijzigingen doorgeven via 0475 – 58 26 34 of e-mail info@rsvhaelen.nl.


Fietstocht met bezoek aan 3 gebedshuizen

Een gebedshuis Foto: René FrenckenZaterdag 27 augustus om 13.00 uur start de Heilige Huisjes Fietstocht bij de Hindoetempel aan de Schipperswal 26c in Roermond. Deelname (eigen risico) € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee). Einde rond 17.00 uur. Gestart wordt met een rondleiding door de Tempel van de Srilankaanse Hindoegemeenschap die al sedert 1993 in Roermond een gebedshuis heeft. Daarna wordt langs de Maas naar Herten gefietst en wordt de Parochiekerk van de H. Michaël bezocht. Na een landelijke route door het Maasdal en het Roerdal wordt de laatste gebedsplek bereikt: de Priorij Thabor van de zusters Kanunnikessen van het Heilig Graf in St. Odiliënberg; met rond- leiding door de Priorij. Info: www.jongekerkroermond.nl


Onthulling en introductie Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto Op zaterdag 27 augustus wordt om 11.30 uur in Het Witte Kerkje, Voorstad St. Jacob 72 in Roermond de Zonnebloemauto onthuld. Dat gebeurt voorafgaand aan de Roelstoel 2-daagse Roermond. De aangepaste rolstoelauto is te huur voor mensen met een lichamelijke beperking. De auto biedt hen bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt namelijk zelf wanneer en waarheen hij gaat. Hij kan ook nog eens enkele familieleden of vrienden meenemen. Voor informatie over de Zonnebloemauto: https://www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto/.