Live Radio Live TV

Uitslagen verkiezingen in stadhuis 17-2-2010 11:42

Regionieuws De gemeente Weert houdt aan het eind van de verkiezingsdag op woensdag 3 maart een open huis waar belangstellenden kennis kunnen komen nemen van de uitslagen. Vanaf ongeveer half tien 's avonds is iedereen welkom op de bovenverdieping in de hal van het stadhuis. Vanaf een podium in de raadzaal worden van tijd tot tijd de binnengekomen uitslagen bekendgemaakt door middel van projectie op een groot scherm.Succesvol NK voor Fresh Label Studio's 17-4-2015 20:51

Kid Infusion is Nederlands kampioen Heythuysen Afgelopen zondag 12 april waren de Nederlandse Kampioenschappen Hip- hop in Veldhoven. De dansers van Fresh Label Studio’s Heythuysen hebben er veel titels behaald. De jongste groep Future Fuse werd in de categorie ‘under 14 beginner’, 3e van Nederland. De groep Fuse Nation, groep under 18 beginner behaalde een fraaie 4e plaats. Het jongste duo, Mitch en Dani, veroverde een prachtige 3e plaats. In de categorie under 16 advanced haalde het duo Liz en Kyra een 2e plek en werden Nikki en Youssra Nederlands kampioen. Tobias en Liz scoorden in de categorie Under 18 Advanced een fraaie 3e plaats. In de categorie teams under 18 Advanced werd Kid Infusion Nederlands kampioen. Teams nemen deel aan het Europees kampioenschap in mei in Kalkar (Duitsland) en het wereldkampioenschap van 28 t/m 30 augustus in Glasgow (Schotland).


Bestrijding eikenprocessierups 15-4-2015 16:53

Een takje met rupsen Maasgouw In Midden-Limburg is een werkgroep samengesteld die de bestrijding van de eikenprocessierups coördineert en begeleidt. Deze werkgroep heeft een deskundig bedrijf ingeschakeld dat in het voorjaar voor de Midden-Limburgse gemeenten de ontwikkeling van de eikenprocessierups volgt. Zo kan in iedere gemeente het juiste startmoment van de bestrijding bepaald worden en krijgen ze een goed beeld van de ontwikkeling van de plaag. De gemeente Maasgouw verwacht eind april 2015 met de bestrijding van de eikenprocessierups te starten. De laatste jaren voert de buitendienst van de gemeente Maasgouw met succes de bestrijding van de eikenprocessierups uit. Dit succes is te danken aan de effectieve inzet van mens en machine. Hierdoor is de overlast voor de burger minimaal geweest en zijn er bijna geen nesten geconstateerd.


Dorpsraad Wessem herinrichting sportvelden 15-4-2015 16:48

Maasgouw Op zondag 29 maart vond de eerste workshop plaats van de dorpsraad Wessem over de herinrichting van de sportvelden. Ruim 20 deelnemers, waaronder vertegenwoordigers van Wessemer Breeze en speeltuin De Roetsj, waren aanwezig. Onder begeleiding van stichting Instandhouding Kleine Landschaps- elementen (IKL) is gebrainstormd over de zwakke en sterke punten van het gebied. De wensen en kansen die er liggen zijn geïnventariseerd. In de loop van april wordt in een tweede workshop een visie voor het gebied vastgesteld. Men kan de ontwikkelingen volgen op de website van de dorpsraad: http://www.dorpsraadwessem.nl


Spectaculair transport en tewaterlating 14-4-2015 22:08

Het middenstuk hangt in de takels Maasbracht Fabian Fijneman, bedrijfsleider van Peter Tinnemans Scheepswerf in Maasbracht keek de vorige week tevreden en trots toen het kolossale middenschip dat met enkele centimeters speling uit de bouwloods de openbare weg opgereden kwam. Het zette vervolgens koers richting de kade waar de tewaterlating moest gaan plaats vinden met behulp van de portaalkraan van Tinnemans en een drijvende bok van Adrie van Bekkum. Het transport werd over ca 800 meter openbare weg gereden door medewerkers van 'Mammoet'. Het transport en de tewaterlating verliepen vlekkeloos volgens directeur eigenaar Peter Tinnemans. Het 57 meter lange middenschip heeft een breedte van 9.50 meter en een holte van 5.00 meter met een gewicht van ca 320.000.00 kg. Het geheel is gebouwd in opdracht van Scheepswerf Gerlien van Tiem en Wijgula B.V. in Druten.


De Kujelvlokskes Nederlands Kampioen 2 14-4-2015 21:26

Solo Cato Nederlands Kampioen  solo minioren t/m 11 jaarKelpen Oler Zondag 12 april hebben tijdens het Nederlands Kampioenschap vier solisten van Dansgarde Kujelvlokskes hoog gescoord. Cato Clerkx is kampioen geworden in de klasse solo minioren t/m 8 jaar. Noa Sentjens, uitkomende met haar solodans in de categorie t/m 15 jaar werd kampioen en haar zusje Luna behaalde de tweede plaats. Solo Sarah behaalde de tweede plaats op dit kampioenschap in de klasse solo junioren t/m 11 jaar.


De Kujelvlokskes Nederlands Kampioen 1 14-4-2015 21:16

Garde Junioren Nederlands Kampioen Kelpen Oler Zondag 12 april tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Garde- en Showdansen heeft Dansgarde de Kujelvlokskes uit Kelpen-Oler weer geweldige prestaties geleverd. De 14 meiden van de Grote Garde lieten zien dat zij de beste waren in hun klasse gardedans t/m 11 jaar; ze werden kampioen. De verrassing van de dag was een 2e plaats voor de 6 meiden van de Junioren Garde B t/m 15 jaar. Zij mogen zich vice-kampioen noemen.


Waterschap beschermt beuken 13-4-2015 19:53

Vraatzucht van de bever Leudal Om prachtige, oude beuken te beschermen langs de Roggelsebeek in de gemeente Leudal voor de vraat van bevers behandelt Waterschap Peel en Maasvallei deze bomen met het middel Wobra. De beuken worden vanaf de grond rondom de stam tot 1 meter hoogte ingesmeerd met dit middel. De Roggelsebeek bij Heibloem is eerder heringericht. De aanwezige bever of bevers in dit gebied hebben deze beuken nu op het menu gezet.


Schaken: Leudal verliest derby met 5-3 13-4-2015 19:47

Ruud van Meegen blijft iedereen  verbazen met zijn resultatenLeudal Schaakvereniging Leudal moest het onderspit delven in de derby tegen 't Pionneke uit Roermond. Het op papier sterke team uit de bisschopsstad kreeg de overwinning echter niet cadeau. Door deze nederlaag blijft SV Leudal op de laatste plaats. In de laatste ronde moet Leudal op bezoek bij De Drie Torens. Bij winst van Leudal kunnen ze nog steeds degradatie ontlopen. Alleen indien Voerendaal wint en ook WLC niet verliest, degradeert Leudal.


Opname liedje Kinjer-OLS 2015 13-4-2015 19:21

De vijf zangeressen tijdens de opname Regionieuws Het Kinjer-OLS lied, dat oorspronkelijk geschreven is voor het L1-programma Kinjerkroam, wordt elk jaar opnieuw ingezongen door plaatselijke muzikanten. Dit jaar is de titel van het liedje dan ook Kinjer-OLS: Belaef Um heel in Neel. De meiden (Fleur, Sanne, Mirthe, Bo en Fleur) die dit jaar het liedje mochten inzingen zijn echte ‘Neelse maedjes’ uit groep 6 van Basisschool Neel. Na weken thuis zelf geoefend te hebben, was het op zaterdag 11 april dan toch echt zover. Fleur, Sanne, Mirthe, Bo en Fleur mochten het Kinjer- OLS lied in de studio van Peter Joosten in Kessel inzingen. Peter zorgde ervoor dat ze zich al snel op hun gemak voelden. Na een aantal keren oefenen, begonnen de echte opnames. Binnenkort staat het lied op de site en wordt het op 25 juni gezongen in de feesttent tijdens het Kinjer-OLS.


Waterschap Peel en Maasvallei 11-4-2015 22:11

Regionieuws Na een aantal vruchtbare gesprekken hebben de fracties Waterbelang, Ongebouwd, Water Natuurlijk en Natuur een coalitie gevormd en kandidaten voor het dagelijks bestuur voorgedragen. De fracties stellen de volgende bestuursleden kandidaat: Rein Dupont en Ger Driessen vanuit de fractie Waterbelang, Har Frenken vanuit de fractie Ongebouwd (LLTB) en Joke Kersten vanuit de gecombineerde fractie Water Natuurlijk en Natuur. Dijkgraaf Toine Gresel is over de resultaten van het onderhandelings- proces door de onderhandelings- delegaties van de betrokken partijen geïnformeerd. Op 22 april is er een vergadering van het algemeen bestuur waarbij de bespreking van het coalitieprogramma en de verkiezing van de leden van het dagelijks bestuur op de agenda staan.


Verhuizing prikpost Diagnostiek voor U 11-4-2015 22:01

Regionieuws Per 1 april is de prikpost van Diagnostiek voor U in Weert op de huisartsenpost (HAP) aan de Begijnenhofstraat verhuisd naar het priklaboratorium van SJG Weert. Patiënten die hier voorheen bloed lieten prikken, kunnen nu terecht in het ziekenhuis. Dit is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 tot 17.00 uur en dinsdag zelfs tot 20.00 uur.


KERNgezond Roggel in teken van De Held! 10-4-2015 21:55

Jeroen van den Beucken en de  enthousiaste leerlingenRoggel Op donderdag 9 april stond de vierde activiteit van KERNgezond Roggel het programma. De KERNgezond-kinderen kregen een topsporter op bezoek die hun een gastles gaf genaamd De Held. Jeroen van den Beucken, handballer van landskampioen Targos Bevo Hc uit Panningen kwam op basisschool De Zjwiek in Roggel langs om de kinderen een gastles te geven over pesten, geweld en discriminatie. Voordat de gastles in groep 5 begon, werd eerst de prijswinnaar van de foto van de maand in het zonnetje gezet. Sjors was deze keer de prijswinnaar. Hij ontving een mooie trofee voor zijn leuke foto. De volgende activiteit van KERNgezond Roggel is op 28 mei.


Hospice en verblijfshuis: Plattelandshoés 10-4-2015 21:25

Ondertekening van de oprichtings- akte bij Notarissen Mobers & DingsRegionieuws In december 2014 is de initiatiefgroep Hospice Peel en Maas en Leudal naar buiten getreden met hun plan om te komen tot een hospice in Panningen. De beoogde locatie is aan de Raadhuisstraat in het gebouw waar eerder basisschool Panningen-Zuid was gevestigd. De doelstelling is dat er een hospice en verblijfhuis komt, waarbij de levensstijl van de gast en de situatie en verzorging zoals die thuis was, zoveel mogelijk centraal staat. Deze doelstelling gaf meteen richting aan een naam voor het hospice en verblijfshuis: Plattelandshoés. Inmiddels is het stichtingsbestuur gevormd en de organisatiestructuur vastgelegd. Het stichtingsbestuur bestaat thans uit Frans Joosten, voorzitter, Noortje Rutten, secretaris en Peter Janssen, penningmeester.


Leudal Publieksprijs en Cultuurprijs 2014 10-4-2015 21:05

Leudal Jaarlijks worden de Leudal Publieks- en Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon, groep van personen, instelling of organisatie uit Leudal, die zich op buitengewone manier verdienstelijk maken voor de ontwikkeling en bevordering van audiovisuele kunst, beeldende kunst, theater, dans, muziek, letteren of erfgoed. U kunt kandidaten vanaf heden voordragen via cultuur@leudal.nl. Deze voordracht voorzien voorzien van een (korte) toelichting waarom u van mening bent dat deze persoon, groep van personen, vereniging of organisatie in aanmerking hoort te komen voor de Leudal Publieks- en Cultuurprijs 2014. Uit de aanmeldingen van de inwoners uit de gemeente Leudal bepaalt tevens een onafhankelijke en vakkundige jury de winnaar van de Leudal Cultuurprijs 2014.


Leerlingenorkest van Harmonie Amicitia 9-4-2015 21:06

Een gedeelte van het leerlingenorkest Roggel Het leerlingenorkest van Harmonie Amicitia uit Roggel heeft woensdag- middag 8 april een klein concert geven voor de bezoekers van het Jozefhuis in die plaats. Dit was het eerste echte optreden van het leerlingenorkest en is bedoeld als voorbereiding op het concert van zaterdagavond 11 april in La Rochelle. De leerlingen van het leerlingenorkest bespelen ongeveer anderhalf jaar een muziekinstrument. Natuurlijk vonden de leerlingen het razend spannend om een concertje te geven. De bezoekers van het Jozefhuis vonden het geweldig en de muzikanten zijn een volgende keer weer van harte welkom. De bewoners hebben met het orkest meegezongen en meegeklapt. Na afloop was er limonade en cake voor iedereen. Niet alleen de bezoekers hebben genoten maar ook de muzikanten van het leerlingenorkest.


Premier Rutte bij Muziekcentrale Adams 8-4-2015 22:05

Interview met Mark Rutte Foto: John HölsgensIttervoort Omroep 3ML was bij het bezoek van premier Rutte aan Muziekcentrale Adams in Ittervoort op woensdag 8 april ook aanwezig. In het interview bleek dat Mark Rutte zeer goed op de hoogte was van het reilen en zeilen in dit familiebedrijf. Hij prees het bedrijf om de volledig in-house geproduceerde kwaliteits-instrumenten, het innovatieve karakter en de flexibele instelling die 's werelds grootste muzikanten naar Ittervoort trekt.


Enthousiaste premier bij Adams op bezoek 8-4-2015 21:54

Directeur Frans Swinkels, premier  Mark Rutte en gouverneur Theo BovensIttervoort Minister-president Rutte heeft woensdagmiddag een werkbezoek aan Limburg gebracht. Aan het begin van de middag bezocht hij in Ittervoort Adams Muziekcentrale. De 120 medewerkers van dit familiebedrijf maken blaasinstrumenten en slagwerk. Premier Rutte was erg enthousiast over het bedrijf dat 'alles' zelf doet. Omroep 3ML maakte een reportage die te zien is bij 3ML-tv en op internet: http://3ml.nl/gemist.php?id=4452


Bieb-vrijwilligers gezocht in Heel 7-4-2015 21:29

 Heel De bibliotheek Heel wordt omstreeks mei 2015 een servicepunt. Dit servicepunt van de bibliotheek in Heel kan alleen met de inzet van vrijwilligers open blijven. Daarom is Bibliocenter op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilliger ontvangt de bezoekers, helpt hen bij het vinden van boeken en maakt hen wegwijs in de bibliotheek. Daarnaast helpt de vrijwilliger bij het op orde houden van de bibliotheek en boeken opruimen. Wat verwacht Bibliocenter? Affiniteit met mensen en media, representatief en klantvriendelijk, minimaal drie uur per week beschikbaar en kunnen werken met een computer. Neem contact op met Resi Koninkx, teamleider servicepunten Bibliocenter, 088 2432025. E-mail r.koninkx@bibliocenter.nl. of http://www.bibliocenter.nl onder het kopje ‘service’.


Nieuwe voorzitter CDA Maasgouw 7-4-2015 21:20

Jan Heijnen uit Heel Maasgouw Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Maasgouw is Jan Heijnen uit Heel gekozen als nieuwe voorzitter van het CDA Maasgouw. Hij is 59 jaar oud, getrouwd en vader van 2 zonen. In het dagelijks leven is zijn professie facilitair manager. Hij heeft vele bestuursfuncties bekleed waaronder enkele jaren het voorzitterschap van VV HEBES. Nu is hij onder andere nog actief als lid van de verenigingsraad en diverse commissies bij de KNVB. Jan Heijnen volgt met zijn benoeming Margot Hofman op. Zij is onder andere voormalig Gedeputeerde van de Provincie Limburg en oud- burgemeester van de voormalige gemeente Heel. Zij trad in 2011 aan als voorzitter bij het CDA Maasgouw. Heijnen zal verder werken op het fundament dat door mevrouw Hofman gelegd is.


Afsluiting geslaagde Picturama 2015 6-4-2015 21:31

 ‘De lèste sjich’ van Math Beurskens Heythuysen Op de laatste dag van de expositie Picturama Leudal in Heythuysen werd de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Deze prijs werd gewonnen door Daisy van Montfort voor haar werk ‘Schotse Hooglander’. Zij kreeg de meeste stemmen van de bezoekers van de expositie. In het kader van het project: Jaar van de mijnen was de eerste prijs voor Math Beurskens uit Haelen met zijn schilderij in acrylverf ‘De lèste sjich’. Hij ontving uit handen van Frank van Hinsberg van de Rabobank Peel, Maas een Leudal een diner-bon en daarnaast de schilder hoofdprijs van Atelier Leudal. Frank Gubbels uit Roggel won met Leef is mie land de 2e en Christa Briels uit Neer de 3e prijs met Mijnlampen. Beiden ontvingen uit handen van burgemeester Arnold Verhoeven eveneens een door Atelier Leudal beschikbaar gestelde prijs. Zie ook http:///www.atelier-leudal.nl


Parkeerplaats Daalakkerstraat blijft openbaar 6-4-2015 21:18

Horn Op vragen van Ronduit Open heeft het college van B en W van Leudal geantwoord: "De parkeerplaats aan de Daalakkerstraat is openbaar in zijn bestemming alsook in het feitelijke gebruik. Er is geen enkele aanleiding om deze aan de openbaarheid te onttrekken en er zal ook niet worden meegewerkt aan een eventueel verzoek hiertoe." De fractie is tevreden met het heldere antwoord en daarmee is de ongerustheid weggenomen.


Eindelijk lente... 6-4-2015 19:53

Paaszondag in Stevensweert Foto: J.W. van de GriendtStevensweert Volgens de weersvoorspellingen wordt aan het einde van de week echt lenteweer verwacht. De natuur is dit jaar twee weken later dan vorig jaar. Fotograaf Jan-Willem van de Griendt laat zien dat in Stevensweert de eerste lentebloesems te bewonderen zijn.


Diploma-uitreiking logistiek medewerker 6-4-2015 16:33

Regionieuws Woensdag 8 april is bij Tempo-team Roermond een feestelijke afsluiting van de opleiding tot logistiek medewerker. Een 6-tal clienten (vanuit de bijstand) van de gemeente Maasgouw en Leudal hebben in samenwerking met Tempo- Team en Werk.Kom een opleiding gevolgd tot logistiek medewerker, gevolgd door een stage van 9 weken. Ze gaan nu via Tempo-Team aan de slag. De diploma's worden uitgereikt in het bijzijn van diverse wethouders.


Bibliocenter genomineerd beste Bibliotheek 6-4-2015 16:03

Jong geleerd, is oud gedaan Regionieuws Bibliocenter staat op de shortlist van zes bibliotheken die meedingen naar de titel Beste Bibliotheek van Nederland 2015/2016. Dit heeft Bibliotheekblad, het vakblad voor de openbare bibliotheken bekend gemaakt. In het najaar komt een stemperiode. Hierbij zal de stem van het publiek voor 50% meewegen in het eindresultaat. De andere 50% van de stemmen wordt uitgebracht door collega’s en mensen uit het vak.


19e Expositie Picturama in Heythuysen 5-4-2015 11:30

Schilderij van Angret Mey:  'Vrij#1'  Heythuysen De expositie Picturama die in de Bombardon in Heythuysen wordt gehouden, is zaterdag 4 april officieel geopend door Arno Verhoeven, burgemeester van de gemeente Leudal. Winnaar van de Ereprijs Gemeente Leudal 2015 is Angret Mey uit Tegelen. De openstelling is zondag en maandag van 11.00 tot 17.00 uur. Entree is € 2,50. Meer informatie vindt men op: http://www.picturama.nl


Angret Meij winnaar Picturama 2015 5-4-2015 11:22

De winnares wordt gefeliciteerd door burgemeester Arno VerhoevenHeythuysen Tijdens de Paasdagen vindt in de Bombardon te Heythuysen onder de naam Picturama Leudal voor de negentiende keer een bijzondere kunstmanifestatie plaats. De expositie werd Paaszaterdag door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal officieel geopend. Winnaar van de Picturama Ereprijs Gemeente Leudal 2015 is geworden Angret Meij uit Tegelen met haar schilderij 'Vrij #1'.


Geslaagde vastenactie De Neerakker 4-4-2015 21:29

Een van de kraampjes Heythuysen De vastenactie die Basisschool De Neerakker in Heythuysen dit jaar gehouden heeft, is een groot succes geworden. Vanwege de regen werd op Witte Donderdag de markt binnen en buiten gehouden. Vooral het veilingaanbod was er gevarieerd en er werd flink geboden. Op 19 maart is reeds het sponsorzwemmen geweest in Sportcentrum Laco Heythuysen. De opbrengst is weer voor de Stichting Mensen in Nood. De school heeft namelijk het Zuid- Indiase dorpje, genaamd J.G. Palli, geadopteerd en wil deze bijzonder arme mensen helpen. Het motto is: "Laten doorgaan!" De opbrengst van de vastenactie is dit jaar € 5777,38 waarvan € 3065,52 opgebracht werd door het sponsorzwemmen.


Gemeenten en Mutsaersstichting 2-4-2015 21:38

Regionieuws Voor de uitvoering van jeugdhulptaken maken de gemeenten afspraken met jeugdhulpaanbieders. Met de Mutsaers- stichting, een van de grotere aanbieders, liepen de onderhandelingen echter eind 2014 spaak. Om cliënten toch van de benodigde hulp te voorzien is in december een overeenkomst ondertekend voor het eerste kwartaal van 2015. De gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert en de Mutsaersstichting hebben na intensief overleg tussen alle partijen nu ook voor de rest van 2015 overeenstemming bereikt.


Nieuw: inzameling PMD 7-4-2015 11:00

Voortaan plastic, metaal (blik) en drinkpakken in dezelfde containerRegionieuws Inwoners van de gemeenten Leudal en Maasgouw kunnen al jaren kunststof verpakkingsmateriaal en blik gescheiden inzamelen via containers in de wijkparkjes. Vanaf april mogen daar bovendien de kartonnen drink- pakken bij. De drie afvalsoorten hoeven niet meer apart worden gehouden: het kunststof, blik én de drinkpakken mogen bij elkaar. Deze inzameling heet PMD: Plastic, Metaal (blik) en Drinkpakken. PMD is een afkorting voor Plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), Metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en Drinkpakken (zoals sappen en zuivel). Een aanzienlijk deel van het huishoudelijk afval (restafval) wordt gevormd door deze PMD terwijl ze grondstoffen bevatten die heel goed kunnen worden hergebruikt.


Ophalen restafval en inzameling PMD 1-4-2015 21:48

Voortaan plastic, metaal (blik) en drinkpakken in dezelfde containerRegionieuws In verband met Pasen wordt het restafval in plaats van maandag 6 april op zaterdag 4 april ingezameld. Inwoners van de gemeenten Leudal en Maasgouw kunnen al jaren kunststof verpakkingsmateriaal en blik gescheiden inzamelen via containers in de wijkparkjes. Vanaf april mogen daar bovendien de kartonnen drinkpakken bij. Gunstig is dat inwoners de drie afvalsoorten niet meer apart hoeven te houden: het kunststof, blik én de drinkpakken mogen gewoon bij elkaar gegooid worden. Deze inzameling noemen we voortaan PMD: Plastic, Metaal (blik) en Drinkpakken.


Geslaagde Triple B Music Day 30-3-2015 21:03

Musicerende jeugd Foto: 3ML.Ittervoort Op zondag 29 maart werd er in Cultureel Centrum de Mortel in Ittervoort het evenement Triple B Music Day gehouden. De organisatie was in handen van jeugdorkesten van elf Midden- Limburgse fanfares en harmonieën. Het doel van deze dag was om jeugd te boeien, te binden en daarmee te behouden. 3ML was aanwezig en in het journaal is een impressie van deze geslaagde dag te zien.


Uitbehandeld maar niet 'uitgezorgd' 30-3-2015 19:43

Het oplaten van de 'wensballonnen' Regionieuws Je gaat naar de dokter met klachten met de verwachting dat deze je helpt weer beter te worden. Maar soms is dat niet meer mogelijk. Voor het Sint Jans Gasthuis Weert geldt dat uitbehandeld niet betekent dat je 'uitgezorgd' bent. Er zijn legio mogelijkheden om de kwaliteit van leven voor deze zogenaamde palliatieve patiënten te optimaliseren. Om deze zorg binnen SJG Weert verder te verbeteren, is onlangs een speciaal Palliatief Team (PAOT) opgericht. Om aandacht te vragen voor deze groep patiënten zijn op maandag 30 maart in bijzijn van patiënten, zorgprofessionals en andere betrokkenen ballonnen de lucht in gelaten. Aan de ballonnen hangen wensen voor mensen die niet meer beter zullen worden.


Team van Roel Coenen kampioen 30-3-2015 19:33

Het kampioensteam en hun trainer Regionieuws Het zesde damesteam van volleybal vereniging Ledûb uit Budel heeft in Herten de kampioenstitel behaald. De setstanden waren 14-25, 22-25, 5-25 en 14-25. De dames en hun trainer Roel Coenen uit Heythuysen werden door het bestuur in de bloemetjes gezet.


Nieuwe outfit voor 't Naers Peloton 29-3-2015 16:58

Enkele leden in het nieuwe tenue Foto: 3MLNeer Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum hebben de leden van tourclub 't Naers Peloton een geheel vernieuwde outfit gekregen. Dit gebeurt elke vijf jaar. Ze startten zondagmorgen 29 maart om 09.00 uur de feestelijkheden met een brunch in de nieuwe fietskleding op boerderij Ghoor in Neer. Omroep 3ML maakte een reportage en deze is te zien in het journaal.


Jubileumeditie Duchenne Heroes 27-3-2015 21:27

Leudal De 10e editie van het goede doelen evenement Duchenne Heroes heeft dit jaar een dagfinish in de gemeente Leudal. Op donderdag 17 september zal de 5e dag-etappe finishen op Recreatiepark De Leistert in Roggel. Alle deelnemers en vrijwilligers overnachten daar ook op de camping. Vrijdag 18 september zullen de fietsers vanaf het park weer op route gaan en de Maas met het veerpont in Neer óf Kessel oversteken richting Arcen. Het nieuwe eindpunt van etappe 5 is te danken aan initiatieven van Team Leudal 4 Cyrill. Duchenne Heroes is een zware avontuurlijke mountainbiketocht van 7 dagen door 4 landen waarbij de mountainbikers dagelijks 70 of 100 km fietsen over onverharde wegen en bospaden, over stenen en door beekjes.


Gestolen AED's weer terug 27-3-2015 21:08

Leudal In het weekend van 7 en 8 maart zijn er twee AED's van de gemeente gestolen, in Horn en in Buggenum. Hetzelfde type AED werd enkele dagen later op marktplaats aangeboden. Een medewerker van de gemeente heeft dit ontdekt en gemeld bij de politie. De politie heeft hierop direct actie ondernomen en twee verdachten in beeld gekregen. Deze verdachten hebben bekend de AED gestolen te hebben en geprobeerd te verkopen. Het Openbaar ministerie handelt het strafrechtelijk onderzoek verder af. Inmiddels is één AED terug, de ander wordt nog terugbezorgd. Buggenum heeft ondertussen de beschikking gehad over een tijdelijke AED.


Bijzondere kunstmanifestatie Picturama 26-3-2015 21:23

4, 5 en 6 april van 11.00 tot 17.00 u. Heythuysen Tijdens de paasdagen op 4, 5 en 6 april vindt in Heythuysen in de Bombardon onder de naam Picturama Leudal voor de negentiende keer deze kunstmanifestatie plaats. Getoond worden schilderijen, beeldhouwwerken e.d. van amateurkunstenaars uit de regio Nederland en Belgisch Limburg. Atelier Leudal in Heythuysen heeft het initiatief genomen tot het project: Jaar van de Mijnen. De coördinatie van deze schilderwedstrijd heeft Trudy Frenken. Kunstschilders in Leudal werden opgeroepen om eens stil te staan bij de Limburgse mijnen van weleer en een favoriete 'Mijn Impressie' te schilderen. Een oud-mijnwerker zal tijdens deze tentoonstelling aan de hand van dia’s het een en ander vertellen over de mijnen. Er is een extra publieksprijs van de Rabobank Peel, Maas en Leudal. Deze prijs wordt op maandag 6 april om 15.00 uur uitgereikt.


Boek: Buggenummers 2014 in beeld 26-3-2015 20:52

De kaft van het boek Buggenum Het boek: Buggenummers 2014 in beeld is klaar. Inschrijvers kunnen het boek ophalen op zondag 29 maart tussen 14.00 en 17.00 uur in Gemeenschapshuis De Roffert te Buggenum. Overige belangstellenden kunnen het boek dan kopen. De eerste exemplaren worden om 14.30 uur uitgereikt aan de hoofdsponsoren. Daarna volgt een overzicht van de werkzaamheden van Stichting Buggenum door de Eeuwen heen.


Rabobank en TTV Westa samen sterker 26-3-2015 19:29

Guul Smeets (l) en Paul van Leur Wessem Onlangs tekenden Paul van de Leur, voorzitter van tafeltennisvereniging (TTV) Westa in Wessem en Guul Smeets, directievoorzitter van Rabobank Peel, Maas en Leudal, een nieuw sponsorcontract. Deze overeenkomst verbindt de Rabobank en TTV Westa voor drie jaar aan elkaar. Paul van Leur: "Mede door dit sponsorschap kunnen we een steviger fundament leggen onder onze jeugdopleiding."


Nadine Alofs in waterschapsbestuur 26-3-2015 17:20

Nadine Alofs beëdigd als bestuurder Roggel Donderdag 26 maart zijn alle nieuwe leden van het algemeen bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei geïnstalleerd en beëdigd. De 22-jarige rechtenstudente Nadine Alofs uit Roggel is de jongste bestuurder van Waterschap Peel en Maasvallei en zelfs bijna het jongste bestuurslid van alle Nederlandse waterschappen. Nadine vertegenwoordigt de partij Waterbelang Land van Weert en Leudal.


Huupkens is beste ijssalon van Nederland 25-3-2015 21:53

Frank Ceelen: Vakman van het Jaar Heythuysen Op de internationale Dag van het Ambachtelijk IJs op dinsdag 24 maart is Huupkens IJs uitgeroepen tot de Beste IJssalon van Nederland 2015. Huupkens IJs heeft vestigingen in Weert en Heythuysen. Huupkens IJs haalde de hoogste totaalscore voor het allerlekkerste ijs, de mooiste ijscreatie, de beste service en hygiëne. Frank Ceelen van de vestiging in Heythuysen veroverde tevens de titel Vakman van het Jaar.


Onderscheiding voor Anja van den Beuken 25-3-2015 21:41

Anja van den Beuken-Roeven Neeritter Gouverneur Theo Bovens overhandigde op 25 maart tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten in de huidige samenstelling, aan het scheidende Statenlid Anja van den Beuken-Roeven uit Neeritter de versierselen die horen bij haar Koninklijke Onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Zij is sinds 2003 lid van de Provinciale Staten en is lid van het CDA.


Prijzen Nationale Postcode Loterij in Heel 24-3-2015 21:42

 Heel Een deelnemer uit Heel heeft in de Nationale Postcode Loterij met haar lot, postcode 6097DJ, maar liefst € 100.000,- gewonnen. Alle overige loten die meespelen met postcode 6097DJ verdelen ook nog eens € 100.000,-. Hoe meer loten u heeft, hoe groter uw aandeel in de prijs.


Waterschapverkiezingen 24-3-2015 21:30

 Leudal Het stembureau van Waterschap Peel en Maasvallei heeft op maandag 23 maart de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. Alle gekozen kandidaten hebben inmiddels de benoeming aanvaard. Het is een groot succes geworden voor de gemeente Leudal. Twee kandidaten mogen zitting nemen in het nieuwe bestuur. Nadine Alofs uit Roggel kreeg 2284 stemmen en Thieu Bongers uit Kelpen-Oler behaalde 3429 stemmen.


Belastingdruk in Limburg stijgt 24-3-2015 21:20

Gemeenten met laagste OZB-tarief Regionieuws De lastendruk 2015 van de Limburgse gemeenten stijgt. Huurders zien hun lasten met gemiddeld 2,35% toenemen en eigenaar/gebruikers met 2,15%. Dit blijkt uit het Belastingoverzicht 2015 van de Provincie Limburg over de ontwikkeling 2014-2015. Dit komt door de ontwikkeling van de onroerende- zaakbelasting (OZB), de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. Ook voor bedrijven is de belastingdruk van gemeenten hoger. Het hoogste tarief OZB vinden we weer in Venlo (0,2035%). Het tarief in Venlo is ruim het dubbele van het laagste tarief dat in de gemeente Peel en Maas wordt gehanteerd met 0,1013%. Hierna volgen als tweede Maasgouw met 0,1095% en is Leudal derde met 0,1134%. Beesel is vierde en Weert staat op de vijfde plaats. Het belastingoverzicht 2015 in de Limburgse gemeenten is te vinden op de website: http://www.limburg.nl


Nieuwe rondvaartboot voor museum 23-3-2015 22:19

Maasbracht Een investeringssubsidie van de provincie Limburg heeft het Maas Binnenvaartmuseum in staat gesteld om opdracht te geven aan Scheepswerf en Handelsmaatschappij Peter Tinnemans voor het laten bouwen van een groene (elektrische) rondvaartboot. Deze milieuvriendelijke rondvaartboot zal een haven- en sluizenpassage in Maasbracht gaan verzorgen. De is lengte van 13.50 meter en de breedte is 3.50 meter. De boot wordt elektrisch aangedreven en biedt aan 54 passagiers zitplaats. De oplevering zal in juni 2015 zijn. Het Maas Binnenvaartmuseum heeft verder een verzoek ingediend bij Rijkswaterstaat over het laten projecteren van de handelingen en scheepvaartbewegingen en het schutten vanuit de Maasbrachter bedieningscentrale op een groot scherm in de Maaslandzaal.


Wilma van Dommelen gekozen in PS 23-3-2015 21:43

Wilma van Dommelen van D66 Horn Uit de definitieve uitslag van de Statenverkiezingen blijkt dat Wilma van Dommelen uit Horn gekozen is tot lid van Provinciale Staten in Limburg. Van Dommelen, die op nummer 4 van de lijst van D66 stond, wist maar liefst 4.802 stemmen te behalen. Met die score is van Dommelen in haar ééntje goed voor meer dan een halve zetel. Ook is zij daarmee de derde best scorende vrouw in Limburg. In Leudal haalde van Dommelen 651 stemmen.


Klussen geklaard bij zorgcentra 23-3-2015 21:38

De brandweer van Heythuysen reinigt tuinmeubels bij St. CharlesRegionieuws Op 21 en 22 maart hebben vrijwilligers enthousiast de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. In heel Nederland werden 7579 klussen geklaard. Ook bij de Stichting Land van Horne. De tuinen bij de (woon)zorgcentra St. Charles in Heythuysen en Bruggerhof in Hunsel zijn opgeknapt. De cliënten in Zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen genoten van een leuke ontspanningsmiddag. De leerlingen van de opleiding verzorgende IG hebben bovendien rolstoelen en rollators gepoetst. Ook bij de andere (woon)zorgcentra van Land van Horne in de gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Someren zijn er eveneens NLdoet- klussen geklaard.


Prima prestatie Mike Simons 24-3-2015 19:00

Deelnemers Limburgse Kampioenschappen Roggel Op zondag 22 maart heeft Mike Simons van Schutterij drumband St. Petrus Roggel de eerste prijs behaald bij de Limburgse Kampioenschappen te Heel. Hij speelde in de 4e divisie het werk Snare Study, behaalde 86 punten en mag door dit resultaat op zaterdag 27 juni meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Mike van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! Kijk regelmatig op http://www.schutterijstpetrusroggel.nl voor het laatste nieuws, foto’s, uitslagen, enz .


Gemeente Leudal doet mee met NLdoet 23-3-2015 21:21

Wethouder Van den Beuken in het AZC Leudal Op 20 en 21 werden ook in Leudal de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze dag stond in het teken van elkaar helpen: bij bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen of een zorginstelling in Leudal. Bij het asielzoekerscentrum in Baexem hielp wethouder Van den Beuken met het voorzien van de vrouwenruimte van een likje verf. In de pauze werden de vrijwilligers verrast met heerlijke Somalische hapjes, gemaakt door mensen uit het asielzoekerscentrum. Wethouder Verlinden is aan de slag gegaan bij Tennisclub TC De Koel bij het gereedmaken van de tennis- accommodatie voor het nieuwe seizoen.


Workshops op beurs 'Heel Bijzonder' 27-3-2015 08:00

Een van de mooie creaties  Stevensweert Op zaterdag 28 van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 29 maart van 11.00 tot 17.00 uur wordt in Heel weer de creatieve voorjaarsbeurs ‘Heel Bijzonder’ georganiseerd. Ook dit jaar opent CC Don Bosco haar deuren weer voor alles wat met creativiteit en het voorjaar te maken heeft. Er zullen verder drie workshops worden gegeven: cupcakes bakken, bloemschikken en mozaïek- of keramiek stukjes maken. Daarnaast zijn er natuurlijk weer de vele exposanten met hun creaties van beschilderde en versierde eieren. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de bijenwastekeningen van Dieuwertje Koopmans of de Russische iconeneieren van Tonja Prochorowa.


KERNgezond familieactiviteit een succes! 22-3-2015 16:29

Hoofdonderdeel was de theatershow ZoetLeudal Op zaterdag 7 maart heeft de eerste familieactiviteit van KERNgezond plaatsgevonden in recreatiepark de Leistert te Roggel. Maar liefs 200 KERNgezonde kinderen, broertjes, zusjes en ouders uit Roggel, Neer en Nederweert hebben een KERNgezonde middag beleefd in het teken van gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag. De officiële aftrap werd verricht door gedeputeerde Peter van Dijk.


Nieuwe brouwmeester bij 'de Lindeboom' 22-3-2015 16:20

V.l.n.r. Jan Willem den Hartog, Theo   Sonnemans en Paul JoostenNeer Jan Willem den Hartog is de nieuwe brouwmeester van Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. Hij is de opvolger van Lindebooms vertrouwde brouwmeester en bier-icoon Theo Sonnemans. De Hertog is in 2000 afgestudeerd op de TU in München en gedurende de afgelopen acht en een half jaar werkzaam geweest bij de Gulpener Bierbrouwerij als brouwmeester. Hij was verantwoordelijk voor de bierkwaliteit, de receptuur en de technische optimalisatie van het brouw- en verpakkingsproces. Den Hertog treedt per 1 mei in dienst bij de Lindeboom Bierbrouwerij te Neer en zal op termijn de 'roerstok' van Theo Sonnemans overnemen.


Spreekrecht inwoners van Maasgouw 22-3-2015 16:08

Maasgouw De gemeenteraad vindt dat iedere inwoner van de gemeente Maasgouw iets moet kunnen zeggen over zaken die belangrijk voor hem of haar zijn en waarvan men vindt dat de politiek dit moet weten. Daarom kan iedere inwoner tijdens een raadscommissie- vergadering gebruik maken van het spreekrecht. Het betreft de commissies Leefbaarheid & Financiën en Bestuur & Omgeving. Inspreken tijdens de raadsvergadering is niet mogelijk.


Verenigingen praatten met elkaar 22-3-2015 16:04

Ohe en Laak Onlangs spraken ruim dertig verenigingsbestuurders uit Ohé en Laak met elkaar. Onderwerpen waren de toekomst van het verenigingsleven en de leefbaarheid in Ohé en Laak. Raadsleden Bas Busschops en Rob Cretskens namen het initiatief voor deze bijeenkomst. Wethouder Math Wilms hield een korte inleiding hierover. Daarna sprak men in groepjes over ambities, kansen en knelpunten binnen de besturen.


Keuze leverancier voor hulpmiddelen 22-3-2015 15:54

Regionieuws Onlangs ondertekenden de gemeenten Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren een raamovereenkomst Wmo Hulpmiddelen met Kersten Hulpmiddelenspecialist. Kersten is (her)verstrekker van hulpmiddelen zoals scootmobiels en rolstoelen. Daarnaast biedt Kersten, samen met onder andere Westrom, aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden om aan het werk te komen.


Extra toelage huishoudelijke hulp 22-3-2015 15:51

Leudal De gemeente Maasgouw ontvangt van het Rijk voor 2015 en 2016 een extra toelage om huishoudelijke hulp te financieren. De toelage is bedoeld om zo veel mogelijk werkgelegenheid in deze sector te behouden. De gemeente diende samen met de andere gemeenten in Midden-Limburg- Oost en betrokken zorgaanbieders een plan in om aanspraak te kunnen maken op de Huishoudelijke Hulp Toelage. Dit plan is goedgekeurd.


Koninklijke onderscheiding Hans Manders 20-3-2015 22:32

Thorn Ter gelegenheid van zijn afscheid van de vrijwillige brandweer post Thorn is Hans Manders (51) uit Thorn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is uitgereikt tijdens een bijeenkomst van de brandweer op vrijdag 20 maart door burgemeester Stef Strous van Maasgouw. Manders is van 1988 tot heden lid van de vrijwillige brandweer geweest. Gedurende 15 jaar was hij bestuurslid van PV De Stiftblussers.


D66 boekt landelijk grootste winst in Leudal 20-3-2015 21:32

Feest van D66 in het Gouvernement Regionieuws D66 heeft tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart in Leudal een historisch grote overwinning behaald. Maar liefst 1.844 inwoners van de gemeente stemden op D66, in percentages is dat 13,6%. Dit is een stijging van 9,2 procent ten opzichte van 2011 (4,4%), oftewel een verdriedubbeling. Uniek hieraan is dat Leudal daarmee ook de grootste D66-stijger van het hele land blijkt. Wilma van Dommelen kreeg in Leudal 651 voorkeursstemmen. Zij maakt een zeer goede kans bij de definitieve uitslag als Statenlid gekozen te worden. De fractievoorzitter van D66 Leudal, Rens Raemakers, was in Leudal goed voor 454 stemmen en commissielid Joost van Beek deed met 82 stemmen ook een duit in het zakje. In de gemeente Maasgouw werd ook een forse winst geboekt: van 3,6 naar 7,8 procent van de stemmen.


Inspirerende werkbijeenkomst woningmarkt 19-3-2015 21:42

Impressie van de werkbijeenkomst Leudal Donderdag 12 maart hebben gemeente Leudal en Rabobank Peel, Maas en Leudal een succesvolle werkbijeen- komst georganiseerd over het stimuleren van de woningmarkt in Leudal. Tijdens deze bijeenkomst is samen met alle betrokken partijen gekeken hoe de woningmarkt in Leudal een impuls kan krijgen. Een van de belangrijke uitkomsten was dat er gezamenlijk duidelijke keuzes gemaakt moeten worden over voorzieningen, wonen en bereikbaarheid. Afgesproken is dat er gekeken wordt op welke manier deze bijeenkomst een vervolg krijgt.
Zaai- en pootdag op Eynderhoof

De akker wordt geploegd Zondag 19 april is het zaaien en poten in het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. De akkers worden geploegd met het paard. De voerman laat zien hoe vakkundig in het verleden de grond met het paard werd geploegd, geëgd zaaiklaar gemaakt. Daarna wordt gedemonstreerd hoe met de schop en met paardenkracht aardappelen werden gepoot en hoe met een eenvoudig machientje, bieten werden gezaaid. Ook kan men zien hoe de boer met de hand en de zaaikorf graan of kunstmest strooide. Tenslotte wordt gedemonstreerd hoe met een zaaiviool fijne zaden werden gezaaid. Er zullen die middag twee demonstraties zijn, die zullen worden voorzien van een toelichting door een deskundige. Op de terrassen kan men genieten van een drankje en luisteren naar muziek van de Nederweerter muziekgroep Tössedoor.


Zelf leren zweefvliegen in de meivakantie?

 Als je ouder bent dan 14 jaar, dan kan je leren zweefvliegen bij de Venlose zweefvliegclub van 4 t/m 8 mei. Tijdens deze week maak je ongeveer 15 starts samen met een instructeur die je de basisbeginselen bijbrengt. Heb je zin om het een keer te proberen zonder verdere verplichtingen dan kan dit nu voor €275.- voor de gehele week. Besluit je hierna om lid te worden van de vereniging dan worden deze kosten in mindering gebracht. Voor meer info over deze lesweek reageer dan via de website http://www.venlosezeefvliegclub.nl of mail naar info@venlosezweefvliegclub. Let wel: vol is vol.


Wandelen rond Leveroy op 19 april

De meanderende Tungelroyse beek Op zondag 19 april organiseert SV Leveroy weer haar jaarlijkse wandeltocht. Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen om de tocht rondom Leveroy uit te zetten, waarin de Tungelroyse beek centraal staat. Vertrek vanaf de kantine van SV Leveroy, Graanmolen 4 in Leveroy. Starttijden zijn: 8 en 14 km vanaf 7.00 tot 14.00 uur en 21 en 28 km tot 12.00 uur.


Workshop Computerclub 't Bitje

Zondag 19 april organiseert Computerclub 't Bitje de workshop Documenten en bestanden versleutelen met het gratis programma VeraCrypt. Deze workshop wordt gehouden in het clublokaal Café ’t Heukske Rijksweg Nrd 34 in St. Joost. De start om is om 10.30 uur en eindigt om ca. 14.00 uur. Tussen 12.00 uur en 12.45 uur is er een korte pauze. De entree is zoals altijd bij CC ’t Bitje gratis.


Grenslaup Vosseven 8 op zondag 19 april

De 8e in totaal en de 8e in het seizoen 2014-2015 van de Grenslaup Vosseven is op zondag 19 april. Start jeugd om 10.00 uur, andere lopers: 10.15 uur. Op een bosrijke parcours achter en rond het Vosseven in Stramproy kunnen afstanden van 500 meter tot ruim 16 kilometer afgelegd worden. Inschrijven bij Brasserie Nieuw Vosseven aan de Lochtstraat in Stramproy. Inschrijfgeld: jeugd t/m 12 jaar € 1,50, volwassenen € 2,-.


Koningsdag: Versierde optocht Wessem

Jongerenwerkgroep WESJO organiseert op maandag 27 april (Koningsdag) om 10.00 uur een versierde fietsoptocht. De start is vanaf de Markt. Iedere deelnemer ontvangt een traktatie. Aansluitend tot 13.00 uur worden diverse spellen gespeeld achter jeugdhuis De Sprong, Thornerweg 4 te Wessem. Zie ook: http://www.wesjo.nl


Informatieavond 'de bevalling' in Weert

Op dinsdag 21 april a.s. organiseren de verloskundigen en gynaecologen uit de regio Weert een informatieavond over de bevalling. Deze is bestemd voor zwangere vrouwen (en hun partner) als voorbereiding op de bevalling. De informatieavond vindt plaats tussen 19:00 en 21:00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden via het inschrijfformulier op de website: http://www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of telefonisch bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495–572205.


Lezing 'den Aje Kirkhaof' in 't Paradies

De schrijver en spreker John Vaessen Foto: Gerard BoersenNaar aanleiding van het onlangs door de Stichting Oude Kerkhof uitgegeven nieuwe boek 'Dood, maar niet vergeten', vertelt auteur John Vaessen over de ontstaansgeschiedenis van de begraafplaats en over graven en grafkelders van aldaar sinds 1785 rustende Roermondenaren. De presentatie met veel beeldmateriaal vindt plaats op dinsdag 21 april om 14.00 uur in MFC 't Paradies, Munster- straat 61, Roermond. Bijdrage: € 3,00.


GPS of het gebruik van digitale navigatie

Wandelen met GPS Hoe gebruik ik GPS? Hoe kan ik digitaal navigeren? Op dinsdag 21 april van 13.30 tot 15.00 uur geeft Mathias Last een lezing bij Bibliocenter Weert over de praktische toepassing van GPS. Het adres van de bibliotheek is Wilhelminasingel 250. Toegang € 7,50 voor bibliotheekleden, € 12,50 voor niet-leden. Aanmelden via http://www.bibliocenter.nl


Tafelen met senioren in Nunhem

De senioren van Nunhem kunnen weer tafelen. Deze keer op dinsdag 21 april bij Restaurant Feyenoord in Nunhem. Men wordt om 12.00 uur verwacht en men kan kiezen uit twee menu’s. Tot dinsdag 21 april opgeven voor de maaltijd bij A. Beurskens, Meester Mertensstraat 1 Nunhem of M. Simons, Meester Mertensstraat 9 Nunhem onder betaling van de eigen bijdrage van € 10.00. Men kan gebruik maken van de wensbus: € 1,00 per rit.


Filmhuis Leudal vertoont: 'Diplomatie'

Scène uit de film Diplomatie  Het Filmhuis Leudal, St. Antoniusstraat 2 te Heythuysen vertoont op maandag 20 april om 20.00 uur de spannende dialoog-film Diplomatie uit 2014. Deze week een film die stilstaat bij wat mogelijk de absolute verwoesting van het hart van de Franse cultuur had kunnen zijn. De Duitse regisseur Volker Schlöndorff excelleert weer als vanouds in een historisch drama; hij is terug van weggeweest.


Hoe beïnvloeden darmen onze hersenen?

Wat is de relatie tussen de darmen en de hersenen en welke rol speelt voeding? Donderdag 23 april om 19.30 uur geeft Angelika Peerbooms, voedingsadviseur en -coach bij MadamPuur in de bibliotheek Weert, Wilhelminasingel 250 een presentatie over de werking van de darmen, het effect op de hersenen en voedselmachine. Kaarten reserveren via www.bibliocenter.nl. De toegang is €10,00; bibliotheekleden € 7,50.


Vogelbeurs in Ittervoort

Zondag 26 april organiseert VV De Grensvogels haar vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Openingstijden van 9.00 tot 11.30 uur. Iedereen kan vogels meebrengen, mits in tentoonstellingskooien en die te ruil en/of te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig, o.a. postuurkanaries, tropenkanaries en alle soorten parkieten. Geen kwartels. Voor meer informatie: 0475-565987.


Bigband Xpero Roggel bij City run

Bigband Xpero uit Roggel Ook dit jaar vindt de Rabobank Roermond City Run plaats en wel op zondag op 26 april. Met name de deelnemers aan de langere afstanden worden mogelijk halverwege geconfronteerd met een mentale dip. En juist op deze plaats staat Bigband Xpero uit Roggel. Xpero zal optreden van 14.00 tot 17.00 uur op het terras van Café Kanters, Maasstraat 6 in Herten-Ool. Voor meer informatie: http://www.xpero.nl.


Expositie ‘Afgietselwerkplaats’

Archief afgietselwerkplaats Naast de wisselexpositie: Een sieraad voor de stad, is in de projectruimte van het Cuypershuis in Roermond een educatieve expositie genaamd Afgietselwerkplaats ingericht. In een afgietselwerkplaats worden gips- afgietsels gemaakt, bedoeld als pedagogisch hulpmiddel voor de Academies en de Kunstscholen. De xpositie ‘Afgietselwerkplaats’ is nog te zien in het Cuypershuis t/m 8 november 2015.


Nierfalen: Grip op je leven dankzij zelfzorg

De Nierpatiëntenvereniging Roermond en de dialyseafdeling van het Laurentius ziekenhuis organiseren de thema-avond ‘Grip op je leven dankzij zelfzorg’ op dinsdag 28 april in het Laurentius ziekenhuis Roermond. Aanvang 19.30 uur. Nefroloog Siska Boorsma informeert over peritoneaal dialyse. Bij deze vorm van dialyse werkt het eigen buikvlies als membraan om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Charles André, dialyseverpleegkundige, bespreekt praktische zaken rondom peritoneaal dialyse. Vervolgens geeft Marjan Wassen, diëtist, adviezen over voeding en vocht en hoe men hiermee zelf zijn gezondheid kan beïnvloeden. De toegang is gratis, wel graag aanmelden vóór vrijdag 24 april via www.lzr.nl of een mail aan pat.com@lzr.nl, (0475) 382236.