Live Radio Live TV

Inwoner uit Beegden wint 10.000 euro Geplaatst op: 25-5-2018 21:22

 Beegden Een droom is werkelijkheid geworden voor een inwoner uit Beegden. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van € 10.000,- gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten.


Student Mbo-Verpleegkundige TopTalent 2018 Geplaatst op: 25-5-2018 21:08

Julia ten midden van haar familie Heythuysen De uit Heythuysen afkomstige Julia Velter, student Mbo-Verpleegkundige bij Gilde Zorgcollege is ook knap, maar heeft bovendien een warme persoonlijkheid, is super enthousiast en is ontzettend gepassioneerd met haar toekomstige beroep bezig. Niet voor niets dus dat zij op donderdagavond 24 mei in Theater De Maaspoort in Venlo gekroond werd tot TopTalent 2018 van Gilde Opleidingen. Julia is nu een jaar lang dé ambassadrice van het mbo in Noord- en Midden- Limburg. Komend najaar maakt zij kans om nationaal MBO Uitblinker te worden.


Startsein Tour de Blauw Geplaatst op: 25-5-2018 20:26

 Roggel Op vrijdagochtend 25 mei is in Roggel het startsein gegeven van de 10de editie van Tour de Blauw. Tot en met 1 juni fietsen ruim 40 politiemensen en medewerkers in de veiligheidsketen zo’n 1300 kilometer door Nederland, Duitsland en België. Allemaal voor het goede doel: het verbeteren van de leefomstandigheden en ontwikkeling van kansarme kinderen. Dit jaar fietst Erik Akerboom, Korpschef van Politie ook mee. Vanaf vrijdag 25 mei is een reportage te zien op RTV Roermond en 3ML-TV.


Limburgse proef zonder lood vissen nagevolgd Geplaatst op: 24-5-2018 21:52

Loodvrije vismaterialen Regionieuws Jaarlijks komt via de sportvisserij naar schatting 524.000 kilo lood in het water terecht en dat is schadelijk voor mensen en dieren. De waterschappen, Sportvisserij Nederland, drie ministeries, Natuurmonumenten en de Vereniging voor dierbenodigdheden tekenden 22 mei een Green Deal op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit die daaraan een einde maakt. Het doel is dat het gebruik van lood in de sportvisserij binnen drie jaar met minstens 30% te vermindert en vóór 2027 helemaal stopt. Joke Kersten, lid van het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg: “Wij waren als waterschap vorig jaar betrokken bij de eerste grootschalige demonstratie van loodvrij vissen in Nederland. Toen startte de Visbeheer Commissie Roerdal (VBC) in samenwerking met Waterschap Limburg en Modified Materials een succesvolle proef met loodvrij vissen in de Limburgse Roer. Ik ben blij dat dit nu nationaal navolging krijgt in de vorm van deze Green Deal.”


Samen voor veilig verkeer Geplaatst op: 24-5-2018 21:43

Johan Geraats in Ell, het grootste knelpunt voor landbouwverkeer. Foto: Maartje van BerkelLeudal Zware landbouwvoertuigen in woonkernen en op smalle binnenwegen gaan niet samen. Provincie, gemeenten, Cumela en de LLTB hebben gekeken hoe en waar het beter kan. Leudal neemt het voortouw hierin. Leudal gaat samen met de agrariërs werken aan een route waar zware landbouwvoertuigen kwetsbare verkeersdeelnemers niet hinderen, de veiligheid wordt gediend en boeren hun akkers goed kunnen bereiken. De kern Ell is het grootste knelpunt voor landbouwverkeer in Leudal. Dat betekent geen of zo weinig mogelijk landbouwverkeer in de dorpskernen en voorkomen dat trekkers en fietsers elkaar in de wielen rijden. De wegen van het netwerk worden aangepast aan het landbouwverkeer van deze tijd. Voor het eerst zijn LLTB-leden betrokken bij besluitvorming op dit niveau. Aardappelteler Johan Geraats uit Baexem, tevens bestuurslid van LLTB- regio Midden-Limburg: ‘We hebben Limburgbreed gekeken naar de meest geschikte routes. Het gaat vooral om verbreding van wegen en aanpassing van bermen en in- en uitritten.’'


Hennepteelt tussen mais houdt onverminderd aan Geplaatst op: 24-5-2018 21:29

Hennepplantje tussen mais Regionieuws Op een maïsperceel in Midden-Limburg is de eerste hennep van dit jaar gevonden. De eigenaar van het perceel heeft melding gedaan bij de politie, die de hennep vervolgens heeft geruimd. Het betrof deze keer een relatief kleine vangst van acht hennepplanten. Deze hebben na oogst een straatwaarde van ongeveer 10.000 euro. Criminelen lijken weer dezelfde plantsystematiek toe te passen als vorig jaar: één enkel hennepplantje om de paar meter. Zo is de hennep vanuit de lucht minder goed zichtbaar.


Sjuul wil meer weten over het beroep cameraman Geplaatst op: 23-5-2018 22:07

Sjuul interviewt Frits gefilmd door cameraman Leon Foto: Omroep 3MLBeegden Sjuul Jenniskens is 9 jaar oud en zit in groep 5 van Basisschool St. Martinus in Beegden. De leerlingen van groep 5 hebben in de les de opdracht gekregen om iemand te interviewen die een beroep heeft waarover ze meer willen weten. Sjuul wil heel graag meer weten over het beroep cameraman. Cameraman Frits Peeters van Omroep 3ML wil graag de vragen van Sjuul beantwoorden. Hoe dit allemaal gegaan is, is te zien vanaf donderdag 24 mei bij Omroep 3ML-TV.


Samen Verder, Ronduit Open en D66 akkoord Geplaatst op: 23-5-2018 21:06

Gedeelte van de raadszaal van Leudal Leudal Samen Verder, Ronduit Open en D66 zijn tot een coalitieakkoord gekomen. De afgelopen week heeft de ambtelijke organisatie van de gemeente Leudal de eindredactie en vormgeving van het akkoord voor hun rekening genomen. Michel Graef, coördinator van de onderhandelingen maakte woensdag bekend dat het akkoord openbaar gemaakt is en tijdens de raadsvergadering van 29 mei wordt besproken. Verder staat de benoeming van de wethouders op de agenda en komt de invulling van de vrijgekomen raadszetels bij Samen Verder, Ronduit Open en D66 aan de orde. De nieuwe coalitie zal bestaan uit vijf wethouders (4,25 fte) en hiervoor zijn kandidaat gesteld: Arno Walraven, Samen Verder (1 fte); Piet Verlinden, Samen Verder (0,75 fte); Stan Backus, Ronduit Open (1 fte); Mart Janssen, Ronduit Open (0,7 fte); Robert Martens, D66 (0,8 fte). Na de benoeming op 29 mei gaat het nieuwe college samen met de burgemeester aan de slag met de portefeuilleverdeling. Graef spreekt tevens dank uit aan de ambtenaren voor de ondersteuning bij de totstandkoming van het akkoord.


Contouren akkoord in Nederweert duidelijker Geplaatst op: 22-5-2018 21:24

 Regionieuws Op zaterdag 19 mei hebben de fracties van JAN, Nederweert Anders en D66 verder gewerkt aan een akkoord voor de komende vier jaren. Dit gebeurde tijdens een tweede openbare bijeenkomst. De contouren van een nieuw akkoord worden steeds duidelijker. De volgende stap is een verdieping op een aantal risicodossiers. Vanwege de mogelijke gevoeligheid van gegevens vindt de bespreking hiervan in beslotenheid plaats. De volgende openbare vergadering is op zaterdag 2 juni om 15.00 uur in gemeenschapshuis De Reigershorst in Nederweert-Eind. Iedereen is welkom.


Sianne Vissers uit Neer wordt Sjpringlaevend! Geplaatst op: 21-5-2018 15:06

Het nieuwe duo Sjpringlaevend Foto: Studio HellenbrandNeer Onlangs was de finale van ‘Wae weurd Sjpringlaevend’. Dwayne Horbag ging in dit programma op zoek naar een nieuwe zangpartner om zo het duo Sjpringlaevend weer compleet te maken. Sianne Vissers uit Neer heeft deze zoektocht gewonnen en mag zich vanaf nu officieel lid noemen van het zangduo Sjpringlaevend. De zoektocht is een hele tijd geleden begonnen met audities. In de rondes die hierop volgden, zijn de kandidaten uitgebreid getest op zang, dans en doorzettingsvermogen. Sianne wist de finaleronde te bereiken en was de beste van de drie finalisten.


Koninklijke onderscheiding voor Piet Emonts Geplaatst op: 21-5-2018 14:55

Lid in de Orde van Oranje Nassau Neer Zondag 20 mei werd aan Piet Emonts (64 jaar) uit Neer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door locoburgemeester Arno Walraven van de gemeente Leudal. Dit vond plaats in de kantine van de voetbalvereniging RKSVN op het sportveld het Ligteveld. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Piet Emonts zet zich vanaf 1975 in voor de voetbalvereniging Neer (RKSVN) die 450 leden heeft. Zo was hij penningmeester van de jeugd- commissie en voorzitter van de jeugdafdeling. Verder leider van jeugdteams en wedstrijdleider van de senioren. In 1990 werd hij bestuurslid en in 2011 werd hij benoemd tot voorzitter welke rol hij tot heden vervult. Ook is hij stadionspeaker en belast met het project Park Leudal Oost. Tot voor kort was hij bij de lokale omroep 3ML radio- verslaggever van de wedstrijden van RKSVN. In de zeventiger jaren was Emonts actief lid van de Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ) en betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten. In de tachtiger jaren was hij raadslid van de voormalige gemeente Neer.


Automoblist ramt vijf geparkeerd auto's Geplaatst op: 21-5-2018 14:35

 Heythuysen Zondagavond 20 mei heeft een automobilist in de buurt van de kruising Dorpstraat / Sportlaan in Heythuysen vijf geparkeerde auto's geramd. In tegenstelling tot eerdere berichten meldt de politie dat veroorzaker van de aanrijdingen niet naar het ziekenhuis is gebracht maar aangehouden voor doorrijden na aanrijding en alcoholgebruik.


ToonBeeld Thorn Geplaatst op: 21-5-2018 11:00

'Levende' Standbeelden Thorn Pinksterzondag was Thorn het levende decor van de tiende editie van ToonBeeld Thorn. Tijdens deze jubileumeditie was van alles te zien en te beleven: veel levende standbeelden, men kon een workshop volgen om zelf een levend standbeeld te worden en de Limburgs Kampioen ‘Living Statue’ werd uitgeroepen. Teveel om op te noemen. Vanaf maandag 21 mei kunt u kijken naar een sfeerimpressie vanuit het Witte Stadje op RTV Roermond en 3ML-TV.


Auditieronde Lang Leve de Muziek Show Geplaatst op: 19-5-2018 19:59

Lang Leve de Muziek Show 2018 Regionieuws Meedoen aan een tv-programma van NPO 3, dat lijkt veel basisschoolklassen natuurlijk geweldig. Op vrijdag 18 mei kregen 23 basisschoolklassen uit Limburg en Brabant hun kans. Zij mochten auditie doen voor het TV-programma tv-programma Lang Leve de Muziek Show dat vanaf eind september op NPO 3 wordt uitgezonden. Omroep 3ML en RTV Roermond zijn een kijkje gaan nemen toen BS De Sleye uit Heel en OJBS De Triolier uit Reuver hun beste beentje voorzetten. Een impressie is te zien vanaf maandag 21 april bij beide omroepen.


Nieuw college van B&W in gemeente Maasgouw Geplaatst op: 19-5-2018 19:42

 Maasgouw Formateur Johan Lalieu (Lokaal Belang) maakt bekend dat de beoogde coalitiepartijen in de gemeente Maasgouw (Lokaal Belang, CDA en VVD) overeenstemming hebben bereikt over de formatieomvang van het nieuwe college van B&W. Door Lokaal Belang worden de huidige wethouders Johan Lalieu en Math Wilms voorgedragen voor de wethoudersposten. Door het CDA wordt Tim Snijckers voorgedragen voor de wethouderspost in het nieuwe college. Hij volgt Jessie Smeets-Palmen op; zij blijft het CDA wel vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Door de VVD wordt Carla Peters voorgedragen voor de wethouderspost. Zij is sinds 2014 raadslid en was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker voor de VVD in Maasgouw. De benoeming van de wethouders staat gepland voor de raadsvergadering van dinsdag 29 mei. De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over een ontwerp-coalitieakkoord. Allle niet coalitiepartijen hebben de kans om op het ontwerp- coalitieakkoord te reageren en het wordt op 29 mei ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.


Wethouder wissel bij het CDA in Maasgouw Geplaatst op: 19-5-2018 19:29

 Maasgouw Na ruim 12 jaar wethouderschap in de gemeente Maasgouw en daarvoor in Maasbracht, heeft Jessie Smeets-Palmen aangegeven de komende periode geen zitting te nemen in het College. Tim Snijckers die nu functioneert als fractievoorzitter wordt door het CDA voorgedragen om haar op te volgen. Jessie Smeets-Palmen is in december 2005 in de toenmalige gemeente Maasbracht aangetreden als wethouder. Na de gemeentelijke herindeling van 2007 heeft zij voor het CDA drie periodes in het College gezeten en had zij onder andere de volledige zorgportefeuille. “De samenwerking in de regio met het daarbij ontwikkelde regionale beleid en ook de goed ingevoerde decentralisaties zijn ontwikkelingen waar ik met een goed gevoel op terugkijk,” aldus Smeets-Palmen. Tim Snijckers heeft in ruim 12 jaar raadslidmaatschap een veel politieke ervaring opgebouwd waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter. "De CDA fractie zal onder aanvoering van Erwin Dehing, doorgaan met het enthousiasme en de energie van de laatste 4 jaar met Koen Hawinkels als vice-fractievoorzitter, " aldus Tim Snijckers.


Wake voor verbrande kippen Geplaatst op: 17-5-2018 20:33

 Heythuysen Maandagnacht 14 mei zijn bij een hevige brand in Heythuysen 11500 kippen om het leven gekomen. Burning Souls organiseerde om die reden op donderdagmiddag 17 mei een wake bij het gemeentehuis in Heythuysen om deze dieren te herdenken. De landelijke actiegroep wil dat er veel meer aandacht wordt besteed aan de brandveiligheid van stallen. Vanaf vrijdag 18 mei is een reportage te zien op 3ML-TV.


Landbouwnetwerk Leudal Geplaatst op: 17-5-2018 20:03

Landbouwverkeer Leudal Samen met haar partners werkt Leudal aan een routenetwerk voor het doorgaande landbouw- verkeer. Tussen vertegenwoordigers van Cumela en LLTB, gemeenten en de provincie Limburg zijn afspraken gemaakt over welke wegen deel uitmaken van het netwerk. De gemeente Leudal heeft de agrarische bedrijven in Leudal uitgenodigd om melding te maken van knelpunten die ze ervaren op het netwerk en gaat oplossingen hiervoor realiseren. Alle informatie over het landbouwroutenetwerk in Leudal, de inventarisatie van knelpunten en het uitvoeringsprogramma om die knelpunten op te lossen, vindt u op ‘Landbouwscan Leudal’. Deze website is speciaal voor dit project gemaakt. Meer informatie: p.stevens@leudal.nl.


Kiwanis maakt Virtual Reality-toepassing mogelijk Geplaatst op: 17-5-2018 13:43

VR-bril Regionieuws Serviceclub Kiwanis Roermond maakt het met haar financiële steun aan de stichting Vrienden van Laurentius mogelijk om de kinderafdeling van het ziekenhuis vijf jaar lang te voorzien van een Virtual Reality bril en toebehoren. Deze VR-bril wordt gebruikt om kinderen goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek in het ziekenhuis. Door kinderen vooraf al virtueel een kijkje te laten nemen op bijvoorbeeld de operatiekamer zullen ze minder angstig zijn wanneer ze daadwerkelijk geopereerd gaan worden. Het ziekenhuis wil de VR-brillen niet alleen gaan gebruiken bij de voorlichting van kinderen, maar ook om pijn te reduceren en ter afleiding tijdens een behandeling of opname in het ziekenhuis. De brillen zullen ook buiten de kinderafdeling worden gebruikt op bijvoorbeeld de Spoedeisende Hulp en de radiologie.


Startbijeenkomst herinrichting N280 Geplaatst op: 17-5-2018 11:28

 Regionieuws Na jaren voorbereiding staat het sein op groen voor de reconstructie van de N280 Roermond: aannemer Heijmans heeft de opdracht gekregen om de herinrichting van deze belangrijke verkeersader in Midden-Limburg uit te voeren. Op dinsdag 15 mei werd de start van de samenwerking tussen Provincie Limburg, gemeente Roermond en Heijmans gemarkeerd door het ondertekenen van de basisovereenkomst en het onthullen van het bouwbord. Een reportage is tot maandag 21 mei te zien op RTV Roermond en 3ML-TV.


Kleine Parels in Leudal Geplaatst op: 17-5-2018 11:00

 Leudal Leudal heeft veel om trots op te zijn. In 2017 bestond de gemeente Leudal 10 jaar en dat wilde de gemeente graag vieren samen met de inwoners. Daarom deed zij een oproep om met initiatieven te komen die 2017 kleur zouden geven en daar is met diverse activiteiten ook gehoor aan gegeven. Een van de initiatieven heeft qua organisatie wat meer tijd gekost. Het betreft het project Kleine parels van Leudal. Geschiedenisconnaisseur Leon Moonen uit Roggel kwam met het idee om mooie maar onbekende gebouwen, beelden en gedenkstenen met een bijzonder verhaal onder de aandacht te brengen van burgers en toeristen. Deze plekken zijn verwerkt in een Parelroute, die op woensdag 16 mei werd gepresenteerd. Er zijn 34 parels in beeld gebracht en uitgewerkt op fietskaarten. Vanaf donderdag 17 mei is een reportage te zien op 3ML-TV.


Diana Noppers vertrekt bij de gemeente Leudal Geplaatst op: 16-5-2018 21:23

Gemeentehuis van Leudal Leudal Aan Diana Noppers is per 15 mei 2018 eervol ontslag verleend als gemeentesecretaris van de gemeente Leudal. Zij wordt tot 15 januari 2019 via een mobiliteitsbureau te werk gesteld. De gemeente Leudal draagt voor een kortdurende periode nog de kosten die voortvloeien uit deze overeenkomst, waarbij de inkomsten van een detachering of externe werkzaamheden zullen terugvloeien naar Leudal. Noppers werd medio 2017 door Leudal geschorst naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Desalniettemin heeft de gemeente Leudal In de afgelopen periode de arbeidsrechtelijke opties jegens Noppers afgewogen. “De overeenkomst die er nu ligt is een bedrijfsmatige keuze die - gezien de onbekende duur van het verdere strafrechtelijk traject - de best passende overeenkomst voor Leudal is en die de instemming van mevrouw Noppers heeft”, aldus een woordvoerster van de gemeente. “


Locatie van de 'wake' in Heythuysen gewijzigd Geplaatst op: 15-5-2018 22:36

Gemeentehuis van Leudal Heythuysen Burning Souls had het voornemen om op donderdag 17 mei een wake te houden op de locatie aan de Bergen in Heythuysen. Ze houdt de wakes het liefst in de omgeving van de plek waar de dieren zijn omgekomen bij een stalbrand. Omdat er asbest is vrijgekomen bij deze brand en de omgeving is afgezet, is burgemeester Arno Verhoeven met een alternatief voorstel gekomen. Burning Souls is uitgenodigd de wake op het plein voor het gemeentehuis, Leudalplein 1 in Heythuysen te houden. Burning Souls heeft deze uitnodiging geaccepteerd omdat ze het belangrijk vindt haar stem voor de omgekomen dieren te laten horen en aandacht te blijven vragen om de vele stalbranden een halt toe te roepen. Tevens maakt ze van de gelegenheid gebruik om een brandbrief aan te bieden aan de plaatselijke politiek.


N280 wordt versierd met te­ke­nin­gen Pier­re Cuy­pers Geplaatst op: 15-5-2018 17:14

Verdiepte ligging N280 met tekening van Cuypers Regionieuws Wie straks op de nieuwe N280 in Roermond rijdt, wordt getrakteerd op een ontwerp van bloem- en plantmotieven gebaseerd op schetsen van de beroemde Roermondse architect en rijksbouw- meester Pierre Cuypers (1827-1921). Wanden van de viaducten en de verdiepte ligging worden versierd met ontwerpen van ornamenten, die Cuypers ooit tekende. Dat heeft Limburgs gedeputeerde Eric Geurts dinsdag 15 mei bekendgemaakt tijdens de startbijeenkomst van de N280 Roermond. Provincie Limburg en gemeente Roermond trekken samen ruim twee miljoen euro uit voor de uitvoering ervan. Dinsdag 15 mei werd met Heijmans de basisovereenkomst ondertekend voor de herinrichting van de N280 Roermond. De reconstructie van de provinciale weg in de bisschopsstad kost in totaal bijna € 40 miljoen Begin 2019 starten de werkelijke bouwwerk- zaamheden. De planning is dat deze in 2021 zijn afgerond. Door een verdiepte ligging in Roermond wordt de weg veiliger en kan het verkeer vlotter doorstromen.


Burning Souls houdt wake in Heythuysen Geplaatst op: 14-5-2018 16:59

Foto: Facebook Burning Souls Heythuysen Maandagnacht 14 mei zijn bij een hevige brand in een kippenfarm in Heythuysen 11.500 kippen omgekomen. Donderdag 17 mei van 15.00 tot 16.30 uur organiseert Burning Souls een wake om deze dieren te herdenken. Hetty van Wijk: "Wij weten dat het kort dag is maar hopen op jullie aanwezigheid. Blijf altijd rustig, vreedzaam, positief en geweldloos. Het betreft een vreedzame wake, elke vorm van agressie, geweld, racisme wordt niet geaccepteerd!" De wake vindt plaats op de openbare weg en het is niet toegestaan het erf te betreden. Locatie: Aan de Bergen 7 Heythuysen.


Grote brand in uitloopkippenstal in Heythuysen Geplaatst op: 14-5-2018 16:42

Veel korpsen uit de regio verleenden assistentie Heythuysen In de nacht van zondag op maandag 14 mei is omstreeks 02.00 uur brand uitgebroken in een kippenstal van het pluimveebedrijf Nouwen aan de Bergen in Heythuysen. Hierbij zijn bijna 12.000 kippen omgekomen. De gealarmeerde brandweer die assistentie kreeg van korpsen uit de regio kon voorkomen dat de twee stallen die naast de afgebrande kippenstal lagen eveneens vlam vatten. Volgens de brandweer is er asbest vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Grenslandtour met de ligfiets Geplaatst op: 13-5-2018 21:39

Op route met de ligfiets Foto: Daphne ClerxRegionieuws Op zaterdag 12 mei organiseerde ligfietsclub Grensrijder.com weer de Grenslandtour, een fietsparcours dat door Nederland en Duitsland voerde. De deelnemers verzamelden op het Roermondse Munsterplein en fietsten via Kessel en het Duitse Elmpt richting het eindpunt in Nationaal Park de Meinweg, een route van circa 74 kilometer. Wat maakt de ligfietssport nou zo bijzonder? Een impressie is te zien op 3ML-TV vanaf maandag 14 mei.


Reactie Ronduit Open op vertrek Richard Verheul Geplaatst op: 13-5-2018 21:20

Gedeelte van de raadszaal van Leudal Leudal In een persbericht betreurt voorzitter René Strijbosch van Ronduit Open dat Richard Verheul heeft besloten om de fractie van Ronduit Open per direct te verlaten en als onafhankelijk raadslid onder de naam Leudal Sociaal verder te gaan. "De nieuwe coalitie van Samen Verder, Ronduit Open en D66 wil de bestuurlijke component in Leudal verder versterken door onder andere een directere sturing van processen en projecten door het college met een frequente rapportage aan de Raad. Dat vraagt een intensieve betrokkenheid bij alle relevante dossiers", aldus René Strijbosch. Ronduit Open heeft de luxe dat er meerdere kandidaat wethouders beschikbaar zijn. Alles afwegend, dragen bestuur en fractie Mart Janssen voor als kandidaat-wethouder sociaal domein. Mart heeft eerder als wethouder in de gemeente Leudal gewerkt. Strijbosch: "We hadden graag de mogelijkheden met Richard Verheul willen bespreken. Helaas heeft hij dat niet afgewacht. We zullen hem vragen zijn gedane belofte na te komen om – in geval dat een raadslid de fractie van Ronduit Open verlaat – zijn raadszetel weer ter beschikking te stellen aan Ronduit Open."


Drukfout op geodriehoeken bij HEMA Geplaatst op: 11-5-2018 20:52

Geodriehoek Regionieuws De laatste weken zijn er bij HEMA een aantal geodriehoeken met een drukfout verkocht. Bij deze foutieve exemplaren staan teveel streepjes tussen de graden aan de buitenkant (tussen 50-60-70, etc). HEMA verzoekt iedereen die onlangs een geodriehoek gekocht heeft deze te controleren. Mocht jij per abuis een verkeerd gedrukte geodriehoek hebben aangeschaft, dan mag je deze kosteloos omruilen voor een correct exemplaar bij een HEMA bij jou in de buurt. HEMA gaat alle geodriehoeken controleren op deze drukfout en biedt haar excuses aan voor deze fout.


Richard Verheul verlaat Ronduit Open Geplaatst op: 11-5-2018 20:01

Gemeentehuis van Leudal Leudal Raadslid en tevens wethouder Richard Verheul heeft besloten om met ingang van vrijdag 11 mei niet meer tot de raadsfractie Ronduit Open te behoren. Hij blijft wel lid van de gemeenteraad van Leudal en zal voorlopig een eigen raadsfractie vormen onder de naam Leudal Sociaal. Hij blijft, wat hem betreft, ook zijn wethouder- functie uitoefenen totdat de gemeenteraad, zoals de verwachting luidt, in de raadsvergadering van 29 mei een besluit neemt tot benoeming van wethouders voor de zittingsperiode 2018-2022.
Themawandeling: Oorspronkelijke bewoners

Vrijdag 18 mei Vrijdag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur wordt er door Bezoekerscentrum Leudal een wandeling georganiseerd om meer te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners van het Leudal. Deelnamekosten zijn € 3,50 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen tot 12 jaar. De startlocatie is bij de parkeerplaats van restaurant De Busjop, Busschopsweg 9 in Heythuysen. Hoe en waarom zijn ze deze kant uit gekomen? Wanneer ging men zich in deze contreien vestigen? Hoe zag het land eruit en wat lag er aan ten grondslag dat het goed wonen en werken was? Na de wandeling weet je meer over de oorspronkelijke bewoners van het Leudal.


Tante Thee Theater viert feest!

Zaterdag 26 mei organiseert Tante Thee Theater in samenwerking met Harmonie St. Cecilia Maasbracht een gezellig kindertheater. Samen muziek maken, zingen, dansen en natuurlijk samen een feestje bouwen! Dat en veel meer gebeurt tijdens de kindertheatervoorstelling van Tante Thee en Harmonie St. Cecilia Maasbracht. Het programma begint om 11.00 uur in ZC De Spil en is voor iedereen in de leeftijdscategorie van 1 tot en met 6 jaar. De entree is gratis.


Inschrijven voor de 8e Truck Run Weert kan nu

Zondag 2 september Liefhebbers van de Truck Run Weert kunnen zich vanaf heden inschrijven. De Truck Run Weert vindt plaats op zondag 2 september. Deze toertocht, bestemd voor mensen met een beperking, trekt over een afstand van 59 kilometer door de gemeenten Weert, Stamproij, Ell, Kelpen, Baexem, Heythuysen, Leveroij, Nederweert-Eind en Nederweert. Vertrek en aankomst bedrijventerrein Kampershoek, Lumar Verhuurbedrijf, Edisonlaan 16 in Weert. Inschrijven kan via http://www.truckrunweert.nl . Dit geldt ook voor verkeersregelaars.


Vrijwilligers gevraagd Stichting Vergeten Groenten

Heb je altijd al belangstelling gehad voor tuinieren? Ben je geboeid door alles wat groeit en bloeit? Dan snap je dat de tuinen van de Stichting Vergeten Groenten iets heel bijzonders zijn. Zonder vrijwilligers zou het echter niet lukken om zo’n bijzondere tuin te hebben. Daarom organiseert men op zaterdag 26 mei van 13.00 tot 16.00 uur een vrijwilligersdag omdat men vrijwilligers zoekt. Locatie: Rijkel 21 in Beesel. Heb je wat vrije tijd over dan is dit een kans om samen met anderen leuk en zinvol vrijwilligerswerk te kunnen doen. Meer info: www.stichtingvergetengroenten.nl


Lentewandeling voor Blinden en Slechtzienden

Het Leudal IVN-Roermond e.o. organiseert zondag 27 mei een lentewandeling voor blinden en slechtzienden. De start is om 14.00 uur buiten bij het bezoekers- centrum bij St. Elisabeth ’s hof, Roggelseweg 56 in Haelen. Het is een route van circa 3 km die ook voor mindervaliden geschikt is. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De gidsen voor die dag: Michèle Devreese, Sjoerd & Anita van der Schuit. Voor IVN-leden is de wandeling gratis, anderen € 2,50 per persoon. Informatie en aanmelden via: Speurneuzen@IVNRoermond.nl of 0475-302733.


Theaterspektakel in de Peel

De Theatermakers ‘Weg uit de Peel’ is een spannende, ontroerende en grappige familievoorstelling voor jong en oud op heel bijzondere plekken in de Brabantse en Limburgse Peel. Het boek ‘Weg uit de Peel’ van de schrijver Jacques Vriens komt tot leven in een spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. De voorstelling is te zien en te beleven op de plaats waar het verhaal zich afspeelt: midden in de Peel in een prachtig decor. Data: 19, 24, 25, 26, 27 mei; aanvang 20.30 uur in Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk. Kaarten en meer informatie: http://www.weguitdepeel.nl .


Informatieavond over 'de bevalling'

Dinsdag 29 mei Op dinsdag 29 mei van 19.00 tot 21.00 uur is in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5 een informatieavond over de bevalling. Aanmelden via: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie 0495-572 205. Een verloskundige uit de regio en een verloskundige en gynaecoloog uit het ziekenhuis geven uitleg over de bevalling, eventuele pijnstilling en over 'wat er anders kan gaan'. Als het mogelijk is volgt een rondleiding over de verpleegafdeling en de verlos- kamers. Er is ruimte voor het stellen van vragen.


Leudal Energie: groene stroom van eigen bodem

Windmolenpark Neer "Wat is er nu leuker dan je stroom zelf opwekken in je achtertuin en er een goed rendement op halen?" Binnenkort gaat de Energiecoöperatie Leudal Energie een heus windpark oprichten nabij Neer, waar de inwoners van Leudal op meerdere wijze van kunnen profiteren: Windpark De Kookepan. Door lid te worden van de coöperatie kunnen de inwoners meebeslissen over het toekomstige energiegebruik in de gemeente, maar ook deelnemen in het windpark. Dat betekent dat je geld uitleent aan de coöperatie, wat gebruikt wordt voor de bouw van de molens. Je ontvangt daarvoor 4% tot 6% rente, vijf tot 15 jaar lang. In Leudal worden daarom drie informatieavonden georganiseerd, waar iedereen welkom is. De entree is gratis: Aldengoor, Haelen: donderdag 31 mei, 19.30 uur; De Nassaurie, Grathem: woensdag 6 juni, 19.30 uur. De Bombardon, Heythuysen: woensdag 13 juni, 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt de mogelijkheid tot investeren in het windpark toegelicht.


Koffieconcert in Linne

Zondag 27 mei Zondag 27 mei presenteert het Mannenkoor St. Caecilia Linne zich met een Duits georiënteerd koffieconcert. Locatie: Zalencentrum de Harmonie, Grotestraat te Linne. Het concert begint om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. De toegang is gratis. Elke bezoeker wordt getrakteerd op een kopje koffie of thee met een Duitse lekkernij erbij. Dit koffieconcert is voor het koor tevens de generale voor een concertreis naar Oberstdorf.


Themawandeling in Wessem

Markt in Wessem Een gids van Toertje Thorn & Wessem leidt u zondag 27 mei door het historische en pittoreske stadje Wessem met bezichtiging van de H. Medarduskerk. Aanmelden om 13.45 uur op het Marktplein te Wessem. Prijs: € 4,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.


Keramiek expositie in Leveroy

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei is er een keramiek expositie in de tuin van de familie Bovend'eerdt. De tuin ligt aan de Leveroyseheideweg 18 in Leveroy. De tuin en expositie zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De entree is gratis.


412de Leudalbosloop Atletiek Leudal

Zondag 27 mei Zondag 27 mei vindt in de bossen bij Restaurant De Busjop, Busschopsweg 9 in Heythuysen de 412de door Atletiek Leudal georganiseerde trimloop plaats. Om 09.45 uur is de start van de Bishop Shorttrack (1 km jeugdloop); om 10.00 uur start de Leudalbosloop (3, 6, 9, 12 of 15 km). Inschrijfgeld: Bishop Shorttrack € 1,00; Leudalbosloop € 2,00; leden van Atletiek Leudal gratis. Meer info: Annemiek Gielen: 0475-493 857 of http://www.atletiekleudal.nl . Het parcours door de bossen van het Leudalgebied is geheel onverhard.


Vogelbeurs in Ittervoort

Zondag 27 mei Zondag 27 mei van 09.00 tot 11.30 uur houdt Vogelvereniging De Grensvogels een vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Iedereen kan vogels meebrengen, wel in tentoonstellingskooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig onder andere kanaries, postuurkanaries, tropen en alle soorten parkieten. Kwartels zijn niet toegestaan. Ook kan men tentoonstellingskooien en alle soorten broedblokken kopen, kortom ook alles voor de kweek. Voor inlichtingen: 0475-565 987.


Muziek en wandelen in De Groote Peel

Zanggroep Young Forever uit Nederweert Eind Zondag 27 mei is er weer muziek bij Buitencentrum De Pelen. Zanggroep Young Forever uit Nederweert Eind geeft dan een optreden in het Amfitheater. Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium . Voor de wandelliefhebber is er een Verrassende Veentocht. Start zondag 27 mei om 13.00 uur. De excursie zal tot ongeveer 15.30 uur duren. De route is 8 kilometer lang en deelname kost € 10,00 per persoon, inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht . Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.


Kofferbakmarkt in Heythuysen

Zondag 27 mei zijn verkopers en bezoekers van harte welkom op de maandelijkse kofferbakmarkt van Mannenkoor De Leudalzangers in Heythuysen. De locatie is naast Machinehandel Frank Coolen, Biesstraat 57 te Heythuysen (aan de provinciale weg Heythuysen/Horn). De markt is voor het publiek open van 09.00 tot 15.30 uur. Entree € 2,00 per persoon. Meer info en inschrijven (verplicht) via: http://www.kofferbakmarkt-heythuysen.nl .


‘Waterdag’ Thorner Zeilclub

In en om het clubhuis van de Thorner Zeilclub kan iedereen op 27 mei van 10.00 tot 17.00 uur kennis- maken met verschillende takken van de watersport op en rond de Maasplassen. U krijgt uitleg over: zeilen, jeugdzeilen, motorbootvaren, kanovaren, reddings- brigade, het zeilen met gehandicapten en het binnenvaartmuseum uit Maasbracht. Er zijn demon- straties en stands en er kan bij de leden van de deelnemende organisaties worden opgestapt om het zeilen en varen te beleven. De opstaptijden zijn: 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur.


Leudal Fietstocht

Stap 'ns Op Ontdek het mooie Leudal op zondag 27 mei. Doe mee met de fietstocht ‘Stap 'ns Op’ en steun lokale ontwikkelingswerkers uit de gemeente Leudal. De opbrengst van de fietstocht gaat naar verschillende goede doelen van deze lokale ontwikkelingswerkers. De route is 35 km. Inschrijfgeld volwassenen € 3,00; kinderen € 1,00. Opstapplaatsen van 10.00 tot 14.00 uur: Buggenum: De Roffert, Berikstraat 11 Haelen: Parochiecentrum, Kerkplein 12 Roggel: Jozefhuis, Past. Schippersstraat 4 Baexem: Baexheimerhuuske, Kerkstraat 3 Horn: Beatrixzaal, Bethanië, Bergerweg 23.


‘Alle kinderen naar buiten’

Woensdag 30 mei Bezoekerscentrum Leudal organiseert woensdag 30 mei van 14.00 tot 16.00 uur een buitenactiviteit voor kinderen tot 12 jaar met als thema ‘wat kun je eten uit de natuur’. De deelname bedraagt € 3,50. Vooraf opgeven via: ghl.balieteam@gmail.com of: 0475-497 010. Startlocatie: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen. De heksen vroeger waren wijze vrouwen die precies wisten welke planten uit de natuur eetbaar waren en wat je ervan kon maken. Tot slot kun je je eigen hexenkaas maken.


Ommetje Leudal

St. Servaaskapel Woensdag 30 mei van 08.30 tot 11.30 uur organiseert Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen een themawandeling ‘Ommetje Leudal’. Kosten: € 3,50 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 1,00. De wordingsgeschiedenis en prachtige landschaps- elementen van dit stukje natuurgebied met haar indrukwekkende 3 beken stelsel wordt onder de aandacht gebracht. Je bezoekt onder andere de St. Servaaskapel, het Jonkerven en nog andere leuke plekjes. Honden zijn toegestaan mits aan de lijn.


Dag van het Nationaal Park De Meinweg

In Nationaal Park de Meinweg kunnen bezoekers op zondag 27 mei gratis genieten van de prachtige natuur en cultuur die de regio De Meinweg rijk is. Met een wandelexcursie in de ochtend rondom Vlodrop Station, een fietstocht rondom de Liberationroute in het begin van de middag vanuit De Boshut en ter afsluiting genieten op het terras bij de klanken van een sfeervolle band. Voor ieder wat wils rondom het Europese thema: ‘Cultuurhistorie, het zit in onze Natuur’. Meer informatie: www.np-demeinweg.nl .


Borstvoeding: 'Een goed begin is het halve werk'

Donderdag 31 mei Donderdag 31 mei van 19.30 tot 21.30 uur vindt in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5 een informatieavond plaats over het geven van borst- voeding. De toegang is gratis. Aanmelden via: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495–572 205. Lactatiekundige en kinderverpleegkundige Willy Gielen geeft samen met een verpleegkundige van de GGD Limburg-Noord uitleg, praktische informatie en tips over het geven van borstvoeding. Deze informatie is ook voor de partner interessant. Er is gelegenheid om vragen te stellen.


Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Volle maan Foto: ©Nando HarmsenOp dinsdag 29 mei houdt Staatsbosbeheer een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen en genieten van de geluiden van de nacht. De excursie start om 21.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De gids zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Een avond om nooit te vergeten. De vollemaanwandeling start om 21.00 uur. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind, inclusief een drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. De route is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig. Reserveren kan online via: http://www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan


Open Dag Dierenparkje Maasbracht

Zaterdag 2 juni Zaterdag 2 juni houdt de Stichting Breerdeerkes weer haar jaarlijkse Open Dag in het Dierenparkje in het Breerpark, Ankerstraat 1 in Maasbracht. Vanaf 10.30 tot 13.00 uur zijn er allerlei spelletjes voor de kinderen. Je kunt je laten schminken en enkele dieren aaien. Voor iets lekkers en wat te drinken wordt gezorgd. Er zijn onder andere geitjes, lammetjes en cavia’s. Zie ook: www.breerdeerkes.com .


Toneel in Roggel

Jongerentoneelgroep Het Scherm Open Jongerentoneelgroep Het Scherm Open presenteert vrijdag 1 juni: Herrie op het Plein. Aanvang: 19.30 uur in Gemeenschapshuis La Rochelle in Roggel. Voor alle leeftijden geschikt. Entree: volwassenen € 6,00 en kinderen tot 12 jaar € 4,00. Kassa open om 19.00 uur. Onder leiding van Door Vercoulen en Rudy Jacobs hebben 19 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar een heel herkenbare productie op de planken weten te zetten. Meer informatie: www.hetschermopen.com of facebook.com/hetschermopen .